Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

amadeo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.11.2012 08:38    #1371     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka do 12 a do 13
Ja gram Lechem Poznań (taktyka przeważnie 4-4-2), mam kwiecień 2013. Do fazy grupowej pucharu UEFA awansowałem, jestem na pierwszym miejscu w lidze, pierwsze 8 meczów mój bramkarz zakończył z czystym kontem! Ale jest jedna rzecz, której nie potrafię sobie wytłumaczyć: jestem liderem, ponieważ większość meczów jak dotąd wygrałem... na wyjeździe! Na wyjazdach mam w lidze bilans 9-0-1, a u siebie 2-2-5. U siebie nic nie pomaga: ani rozmowy motywacyjne, ani zmiany taktyki, ani zmiany podejścia w trakcie meczów... Bardzo dziwna i tajemnicza sprawa.

ens Partyzant

Pytanie z innej beczki:

Ktoś z użytkowników FM13 korzysta z dysku SSD?
Znaczący wzrost wydajności zauważony względem hdd?
Nie znalazłem zbyt wielu opinii i testów na ten temat niestety...

Tyle z offtopiku - a stwierdziłem, że nie będę zakładał odrębnego wątku.

@mes1916

Silnik nie jest perfekcyjny, to fakt. Zwróć jednak uwagę, że kilka meczy z kilkoma taktykami to strzał trochę w kolano ;)
Ciekawe jak długo będziemy czekać na łatkę.
Ile jeszcze Panie Wenger będzie nam dane słuchać o jakości?
:: ONE LIFE! ONE CLUB! GUNNER TILL I DIE! ::

Kocyk Partyzant

05.11.2012 09:02    #1373     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka do 12 a do 13
Jestem co prawda po paru meczach dopiero a gram FK Homel na Białorusi. Zauważyłem już w drugim meczu jak po 30 minutach z ogórkami przegrywałem 1-4, że w ogóle nie sprawdza mi się krycie strefowe w pomocy. Jak trzech pomocników w środku ma ustawione ścisłe krycie 1na1 to pomimo cholernych luk pomiędzy napadem a obroną (4 obrońców i 3 pomocników stoi na linii pola karnego) pomocniny w miarę wyskakują przed pole karne do piłki. Wyniki w lidze to na razie wygrane 3-2 na wyjeździe i 2-0 u siebie. Następny mecz z BATE więc zobaczymy co jest taktyka warta. Strzałów mam generalnie sporo, idiotycznych podań obrońców do przeciwnika jeszcze więcej, ale coś strzelam. Co ciekawe jeszcze mój napastnik (lis pola karnego) nie miał 100% sytuacji.

Uważam, że na razie fm12 miał lepszy silnik meczowy, ale może psioczymy tak tylko dlatego, że nowego jeszcze nie poznaliśmy.
Na minus i to duży zaskoczyło mnie to iż piłkarze nie reagują na swoje ustawienia. Ciężko zmienić coś, by zmieniło to ich sposób zachowania na boisku.:( no nic walczę dziś wieczorem dalej :) i będę raportował jak się moje ustawienia sprawdzają. A jak będą nie najgorsze to podeślę taktykę.

Macias Partyzant

04.11.2012 23:04    #1374     Sufler - Porady do gry - FM 13 i jego dziwne działanie...
Ja mam pytanie o dwa dziwne przypadki. Czy ktoś ma podobnie?

1. Z niewiadomych przyczyn nie mogę odwołać niekorzystnie zaplanowanych wg mnie sparingów tuż po rozpoczęciu gry? Np. z 4 sparingów 3 nie można odwołać.

2. Bardziej denerwująca sprawa. Podczas meczów nagle taktyka, zmiany, strategia itd są... "szare" i nie mogę nic zmieniać! Po prostu tak, jakby w nieskończoność się ładowało coś i mecz sobie śmiga, a ja nie mam na nic wpływu.

chinczol Młody aktywista

04.11.2012 22:35    #1375     Football Manager - Świat taktyki - Cristiano Ronaldo
Ja miałem zawsze ustawione bardziej bezpośrednie, bo cała taktyka drużyny opierała się na podaniach bezpośrednich. Chciałem jak najlepiej odwzorować taktyke Realu z rzeczywistości. :)

tts0 Partyzant

Na razie pykam w demo i muszę powiedzieć, że po aktualizacji/łatce silnik meczowy wygląda trochę lepiej, choć nadal jest "za dobrze" jeśli chodzi o grę ofensywną. Myślę, że niedługo wszystko zostanie odpowiednio wypośrodkowane.

NIezależnie od tego, czy ów silnik jest nowy, stary, czy nowy-stary, w dalszym ciągu fantastycznie działa "killer-taktyka" 3-5-2 z dwoma wingbackami i jednym ryglem defensywy. Balans tego ustawienia jest idealny. W obronie momentami 5-6 zawodników; w ataku 6-7. Sztuczna inteligencja nie jest w stanie tego ogarnąć;)
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

mati91ck Partyzant

03.11.2012 22:30    #1377     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka do 12 a do 13
[quote="Macias"]Może zapytam tak: jest ktoś, kto nie narzeka na silnik? :) Tzn. mecze toczą się tak, jak mniej więcej sobie to ustalacie? :)[/quote]

nie .. gram Koroną Kielce z Olimpią Grudziądz ... ustawiona taktyka taka sama, którą pokonałem Wisłe K. 4:2, a tu zero gry, mam ustawione rozszerzone pokazywanie sytuacji, mecz do 90 min trwał około 4-5 min, dogrywka i do karnych było 0:0 ... w karnych odpadam i dupa blada, nic nie było tak jak ustawiłem w taktyce pomimo, że zgranie jest na około 75% ... żenada ten silnik ...

Puchacz293 Partyzant

03.11.2012 22:09    #1378     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka do 12 a do 13
Dopóki nie wyjdzie łatka FM nie odpale, porostu śmieszne.
Taktyką do która gram przegrywam AFC z WBA 3:0, a tą samą zdobyłem majstra w 2012.

wujekzdzicho Młody aktywista

03.11.2012 15:56    #1379     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka do 12 a do 13
Wywalili mnie z Wisły po 10 meczach 16 miejsce masakra, jedno zwycięstwo. Nawet jak strzelałem bramkę to byłem pewien, że przegram. Comebacki zaliczał każdy, nawet największe ogórki, z 0:2 do 3:2? Proszę bardzo! Jasna cholera, ale się nie chce grać!!! No bez przesady, siedziałem nad tą pieprzoną taktyką pół godziny, boże!!!!!!!!!!!!

Biggi Partyzant

01.11.2012 19:11    #1380     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka na Barcelone
Nie wiem jak w FM13, ale w 12 moim ManU spokojnie ograłem Barce taktyką 4-1-3-2 (Obrona, DP, OP, Atak), a jak grałem Realem to Twoją taktyką z Alonso i Khedirą w środku tylko raz wygrałem, a tak to remisy.
Więc możesz spróbować 4-1-3-2, albo daj Ronaldo na atak, skrzydłowym ustaw wsparcie, ŚPO niech będzie wysuniętym rozgrywającym, a dwóm ŚP daj funkcje obronne. A jeśli chodzi o styl to ustaw płynny lub zrównoważony a nastawienie na kontrole lub przewagę liczebną. Może coś z tego wyjdzie. :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution