Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

chinczol Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.11.2012 14:23    #1331     Football Manager - Świat taktyki - Rafa Benitez
Z tego co pamiętam Benio za czasów swojej świetności w Live grał głównie taktyką 4-4-2 lub 4-4-1-1. Z typowowymi skrzydłowymi/bocznymi pomocnikami którzy również pomagali w defensywie oraz środkowymi pomocnikami typu box to box lub box to box + defensywny pomocnik. Benitez jest bardzo dobrym taktykiem i strategiem, a więc liczyła sie u niego dyscyplina. Czy grał ofensywnie? Trudno powiedzieć. Raczej skusiłbym się stwierdzenia że jego zespół był bardzo dobrze ułożony taktycznie. Obejżyj kilka atchiwalnych meczów lub jakies skróty wtedy będziesz wiedział więcej.

Volt_ Partyzant

23.11.2012 14:08    #1332     Football Manager - Świat taktyki - Rafa Benitez
Witam. Mógłby mi ktoś przybliżyć taktykę/strategię Rafy Beniteza za czasów jego trenowania w LFC?? Jaką taktyką grał najczęściej jakie krycie stosował, czy grał ofensywnie czy stosował kontrataki, czy grał jedną taktyką czy próbował innych w sezonie, czy rotował mocno składem i jeszcze inne. Z góry dzięki :)

chinczol Młody aktywista

23.11.2012 13:43    #1333     Sufler - Porady do gry - Posiadanie piłki
Także bym chciał aby w FM był taki model taktyki i jej ustawiania, aby jak nalepiej odwzorowywał realną piłke. Niestety takowego nie ma i trzeba kombinować z tym który jest. Tak więc nie sugeruj sie tym jak gra Barcelona bo idealnie nie odwzorujesz tego w grze. No way! Możesz się jedynie troche zbliżyć do taktyki jaką grają kluby w rzeczywistości. Co do Twojego pytania. Taktyka z ofensywnej na kontrole. Tempo nie koniecznie wolne. Zobacz jak będzie wyglądała gra na normalnym, jeśli dobrze możesz delikatnie zwiększyć. Podania krótkie. Gra - również ustaw normalnie i podobnie jak z tempem możesz spróbować delikatnie podnieść ale bez przesady. Do gry z posiadaniem piłki idealnie nadaje się taktyka 4-3-3 z trzema zawodnikami w środku pola. Ty grasz taką taktyką która idealnie nadaje się do szybkiej gry z podaniami bezpośrednimi, jeśli niechcesz jej zmieniać musisz ją przystosować. Ustaw jednego swojego ŚP jako głównego rozgrywającego, ustaw mu przetrzymywanie piłki - oczywiście do takiej roli musi być odpowiedni piłkarz, nadajacy się na rozgrywającego. W poleceniach z ławki ustaw gre piłką, przetrzymywanie piłki. Wyłącz kontrataki. Bramkarzowi nakaż aby po wznowieniu gry podawał piłke środkowemu albo bocznemu obrońcy. Każdemu z piłkarzy w poleceniach indywidualnych ustaw podania krótkie. Kombinuj. Ale widziałem już wiele taktyk w których aby uzyskać posiadanie np 70% jest bardzo trudno.

K0ras Młody aktywista

23.11.2012 12:50    #1334     Sufler - Porady do gry - Posiadanie piłki
Tempo - wolne
Podania - krótkie
Gra wąsko/

Do tego ta taktyka sam nie wiem czy nadaje się do ogromnego posiadania piłki.

karos098 Partyzant

OD FM 2010 zawsze rozpoczynam rozgrywkę z klubem Wakehurst, 2 liga Północnoirlandzka (3 poziom ligowy). Tym razem jednak jakoś nie mogę ogarnąć taktyki... Starałem się grać domyślnie, próbowałem kilka taktyk, ale albo przynosiły kiepskie efekty albo taktyka była strasznie niestabilna. Ostatnio rozpocząłem nową rozgrywkę, również Wakehurst i również nie idzie mi za dobrze. Czy ktoś może doradzić jakąś taktykę dla zespołu naprawdę słabego? Tutaj mam tyle dobrego, że inne zespoły z ligi też nie są za dobre, ale jednak przydałoby się awansować, żeby wstydu nie było :p

E: Gram na FM 2013

BeKaSiak Partyzant

22.11.2012 19:42    #1336     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam!

Mam sezon 2018 i potrzebuje taktyki od wejscia patcha 13.1.3 nie moge sobie poradzic z taktyka. Gram Lechia.

chinczol Młody aktywista

22.11.2012 15:46    #1337     Sufler - Porady do gry - Roberto Mancini
O ile dobrze pamiętam, Roberto gra taktyką 4-2-3-1 z trzema ofensywnymi pomocnikami i dwoma środkowymi pomocnikami ustawionymi za nimi? Jego gra opiera się głównie na przeprowadzaniu ataków środkiem plus wsparcie skrzydłami przezbocznych obrońców? Jeśli tak, to ja w takim przypadku zawsze zagęszczam środek pola, tak aby nie dać swobody tym trzem ofensywnym pomocnikom, którzy odgrywaja kluczową role. Swoim bocznym obrońcom daj krycie 1vs1. W środku pola ustaw 3 piłkarzy. W zależności od Twojej taktyki, niech to będzie dwóch którzy odpowiadają za destrukcje i jeden wsparcie/atak. Zacieśnij i skróć pole gry. Klucz to powstrzymanie środka pola.

konradstw Partyzant

Hmm również obecnie cisnę w 13, 2 sezon Lechem i o dziwo nie mogę zdominować ligi.
Od bodajże 2009 nie miałem z tym problemu, zawsze czy to w 1 czy 2gim sezonie zaczynała się moja supremacja w lidze.
Czy również zauważyliście wzrost poziomu trudności w 13, czy tylko ja i kolega wyżej mamy taki problem...?
Przeważnie wygrywać udawało mi się taktyką "własnej roboty", owszem zdarzał się wpadki, ale po zmianie taktyki na którąś z polecanych na fm-base, dominowałem w lidze.
Co więcej, teraz w ogóle nie mogę w niej wygrywać i zajmuję miejsca 3-5 co jest wręcz nieprawdopodobne. Zawodników mam oczywiście praktycznie najlepszych w lidze.

Zielin Partyzant

Ja juz kompletnie nie mam pomyslu... Dostaje baty... a sklad na ta lige jest calkiem dobry. Gram Elana Torun w 2 lidze zachodniej i od kad weszla 13 czesc fm-a nie potrafie stworzyc dobrej taktyki do tej druzyny. Zdaje sobie sprawce ze tutaj na stronie sa juz ludzie strasznie ograni w fm-a i prosze ich o pomoc by mi powiedzieli jaka taktyke mam mniej wiecej dobrac...

Voojitsu Partyzant

20.11.2012 23:14    #1340     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2013- banalna gra
Chyba gry pomyliłeś, zrobiłem 7 transferów ( co za tym idzie 7 zmian w pierwszym składzie) i nic tylko nasrać na gromadę, wiadomo że potrzeba czasu do zgrania i wgl. no ale żeby w trybie 3d biegali tak jakby mieli umrzeć to lekko drogi interes jak na 119zł za gre która dopiero w styczniu prawdopodobnie będzie w pełni zadowalająca, gram taktyką goals galore i nie rozkminiam czemu tak mi grają zawodnicy, gdyby ktoś miał jakieś uwagi do tej taktyki to chętnie przeczytam, potrzebne mi są chyba poprawki.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution