Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Chris_Berk Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Ja wychodzę z założenia, że moja drużyna będzie kontrolować 2/3 meczy i bez znaczenia dla mnie jaką taktyką gra przeciwnik. Jeżeli zbliża się mecz z ciężkim przeciwnikiem, to podglądam jaką taktyką grał w ostatnich 3 meczach i jeżeli gra skrzydłami to ustawiam swoich obrońców bardziej defensywnie + pomagają skrzydłowi. Jeżeli gra środkiem i ma dużo środkowych pomocników, to ustawiam taktykę też z dużą liczbą piłkarzy w środku pola. Nic więcej nie robię, dlatego że szkoda mi czasu. Ale na pewno znajdzie się jakiś marek taktyczny i Ci coś podpowie :) Ogólnie kluczem w tej grze wg mnie są transfery. Sprzedawać drogo, kupować tanio, wypożyczać jak się nie ma $$ i wszystko ładnie idzie.

Pats Partyzant

Mam do Was pytanie.
W jaki sposób prowadzicie zespół? To znaczy, czy dajecie się wgłębiać w szczegółowy raport o drużynie, dostosować odpowiednią taktykę pół godziny ją konstruując, po każdym meczu wnikliwie sprawdzać raport meczowy i analizując dokładnie grę następnego rywala? Czy po prostu tak szybko lecicie, tą samą taktyką, zrobioną na szybko bądź też kogoś innego?
Bo chyba sukces da się osiągnąć w te dwa sposoby?
Ja na początku układam taktykę przez 5 minut bądź ciut dłużej, dając poszczególne indywidualne polecenia piłkarzom, choć taktykiem nie jestem. Dwie inne taktyki to sobie wgrywam by trenowali, ale są już wcześniej zrobione. Jeszcze na początku zatrudniam swój sztab szkoleniowy, patrząc na gwiazdki na poszczególny trening (czyli ofensywa, defensywa, itd.). I to koniec. Taktykę zmieniam tylko, jak nie idzie.
Po prostu lubię szybko karierę toczyć, a nie jestem takim dobrym managerem, aby tak wnikliwie się w to stosować. Czy mogę osiągać sukcesy?

Ronnie19 Partyzant

Jak moze byc zla taktyka skoro mam posiadanie na poziomie min. 60% w strzalach ogolnie i w celnych ogromna przewage a mimo to druzyna przeciwna oddajac 3 strzaly na bramke strzela mi 2-3 bramki,czasami nawet 4 jak wpadnie samoboj;/ Trenowalem gre defensywna,defensywne stale fragmenty gry i nic.Zaczelem kariere Borussia i to samo,np. 6-3 z Szachtarem,6-2 z Realem i prawie zawsze jak prowadze to pod koniec meczu trace bramke...Rozumiem ze takie cos moze sie zdarzyc raz na jakis czas,ale nie w 8 na 10 spotkaniach;/

Volt_ Partyzant

WIe ktoś jak zrobić klasyczną taktyke ?? Tą ze strzałkami, a nie z rolami. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc ;)

konradstw Partyzant

Ja również, problem z rozmowami mam tylko przed meczem, kiedy to przeważnie piłkarze nie reagują, w przerwie jakoś zawszę potrafię chłopaków zmotywować i na drugą połowę wychodzą w 80% przypadkach a to podbudowani, a to bardziej zmotywowani czy też nawet bardziej skoncentrowani.
Próbuje rozgryź FMa 2013 już od dobrych 2 tygodni, ale póki co nie widzę efektów, ciężko stwierdzić czy wina leży w taktyce, próbowałem już wielu i nie były to próby typu 2 mecze i zmiana, tylko półroczne, czy też przy obecnej taktyce ponad sezonowe obserwację, także mój zespół jest ze sobą zgrany, a taktykę opanował do perfekcji, także przyczyna nie może leżeć w braku zgrania.
Taktyka nie sprawdza się żadna, czy to stworzona "suwaczkami" gdzie każdy piłkarz ma dokładnie określone co ma robić na boisku, czy też stworzona kreatorem. Używałem również taktyk stworzonych przez użytkowników forum Fm-base, efekty - różne.
Może już koniec z elastyczną taktyką? Może w tym FMie trzeba co mecz wachlować taktyką i szachować się z przeciwnikiem?
Z niecierpliwością czekam na jakiś poradnik od naszych ekspertów, bo póki co gra nie sprawia mi przyjemności. Czuję się bezradny.

rybeusz89 Partyzant

23.11.2012 21:04    #1326     Sufler - Porady do gry - Taktyka.
Podczas importowania taktyki mam komunikat : "Plik NIE zostal zaimportowany" Fma sciagnelem z neta. Tzn ze Steama dzisiaj rano. W ustawieniach gry byla wersja 13.1.3 a podczas wybierania bazy byla 13.0.0. Zadnych dodatkow procz Fake'a.

konradstw Partyzant

Witam! Gram 2 sezon Lechem Poznań, w 1 sezonie wymieniłem pół kadry a w zimę i lato dokupiłem tylko paru grajków. Drużyna jest więc już zgrana ze sobą, taktyka jaką gram to Koflok Goals Galore, jednakże dokonałem trochę zmian by by gra w defensywie wyglądała lepiej i faktycznie jest nie najgorzej.
Problem polega na tym, że drużyna gra w kratkę, zdarzają się wyjazdowe pogramy (5-0 z jagielonią, czy 4-0 z Widzewem), lecz potrafię też przegrać u siebie z Podbeskidziem 0-4, czy teraz z Ruchem 1-2. Zajmuję obecnie 3 miejsce w lidze i nie jestem usatysfakcjonowany ponieważ tracę już 6pkt, a posiadam najmocniejszą kadrę. W poprzednich wersjach FMa dominowałem w lidze, wiem teraz rozgrywka jest ciekawsza, lecz chciałbym poprawić swoje wyniki by nie tracić punktów w meczach u siebie, stosuję instrukcję indywidualne tak jak zalecił Koflok w swojej taktyce, przeciwko silnym rywalom trenuję przed meczem grę obronną, na mecze z outsiderami trenuję zaś grę w ataku.
Staram się neutralizować przeciwnika, czytałem o tym artykuł na stronie, na rozgrywających przeciwnika stosuję pressing, na statycznych napastników ścisłe krycie i pressing, gdy gram przeciwko szybkim napastnikom cofam linię obrony i stosuję krycie 1v1 na tego napastnika i również polecenia pressingu. Poza tym na wszystkich ofensywnych graczy i bocznych obrońców zagranie słabszą nogą i odbiór agresywny.
Przeciwko szybkim skrzydłowym z dobrym dośrodkowaniem krycie 1v1, słabsza noga i pressing. Na skrzydłowych typu Robben czyli schodzących do środka ścisłe krycie zagranie nogą tą, na której stronie gra, do tego pressing.
Atmosfera w zespole jest dobra, panuję pewna hierarchia, i stosuję lekką roszadę w squadzie.
Jednakże to wszystko na nic się zdaję gdyż często przegrywam takie ważne mecze jak te z Ruchem, nie chodzi też o porażkę, bo to norma przegrać lecz o fakt, że to Ruch na moim boisku przeważał i mimo, że zagrałem końcowe 10minut na wskroś ofensywnie, to oni atakowali i mieli akcję....
Proszę o jakieś rady, FM 2013 póki co jest dla mnie za trudny, chcę zlokalizować źródło niepowodzeń, liczę na waszą pomoc.

digelek Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
Cześć wszystkim od niedawna no może nie tak dawno zaczelem gra w fm12 gral bd duzo w roznych gier menadzerskich typu: pes 12,fifa12
ale zle sie gralo wiec poszukalem cos lepszego i natrafilem na fm12 sciagnelem dodatki itp i zaczolem grac Liverpoolem

Pierwsze co chcialem zrobic to miec najmlodszy zespol w BPL na dzisiaj wynosi ona 23.56 sr wieku (Najniższa)
I poprawic skutecznosc...

1 Sezon : Musiałem kupić lewo skrzydłowego Downing grał bardzo slabo malo bramek po prostu był slaby wiec odrazu co zrobilem to kupilem jamesa rodrigeza z porto dobrze sobie radzil mial duzo asysty po paru meczach wygryzl downinga , Oczywiscie dawalem Downingowi szanse ale gral jak zawodnik z 2 wiec na koniec sezonu go sprzedalem to tyle o transferach.

Taktyka : Taktyka obralem dobra dlugie posiadanie pilki, gra bd szerko ok 65% pos pilki w kazdym meczu taktyka 4-2-3-1 . 2 skrzydlowych lewy schodzil do srodka, prawy odpowiadal bd za wrzutke w pole karne . Obrona na poczatku dosc mocna tracilem bd malo bramek ale nie byla ona idealna . Najbardziej martwil mnie Suaraez ktory mial bd niska skuteczność

Wyniki : BPL 2 miejsce za City, no jak pierwszy sezon dobrze mi poszło obrona sie bd dobrze w tym sezonie spisywala
i wygrałem potem Fa cup

2: Sezon Kupieni : oooj duzo sie dzialo Kupilem neymara za (30) mln mamoud sakho (15 mln) z psg i kupilem duzo mlodych zawodnikow takich jak : Calavano, diego contento, Marc Muniesa, Montoya .

Chcialem kupic klasowego napastnika ale kays juz nie bylo
Sprzedani : odszedl Carrager juz po prostu byl stary po pierwszej polowie juz pluca wypluwal nie dawaj nic druzynie (Odszedl za darmo)
Skrtel tak jak mowilem sakho za niego przyszedl nie zaiponowal mi w obronie poszedl za (15 mln do Dortmundu)
Odszedl (Nuri Sahin) chcialem go wykupic ale 25 mln ..... chcieli za niego
Odszedl Lucas Leiva (27 mln) powód ? : mówił ze chce odejść do lepszego zespołu wiec poszedł do Dortmund razem ze skrtelem

Wyniki : Obrona spisala sie na medal 16 bramek na 39 meczy stracone i 90 bramek strzelone glownie Skrzydlowi suarez z jego wykonczeniem
zostawial wiele do zyczenia. 1 Miejsce w BPL 94 pkt. Wygrana Liga mistrzow . Wygrany Puchar Angli

To byl moj naljlepszy sezon w liverpolu ale nie mialem klasowego napastnika z wykonczeniem akcji
Sakho bd szybko sie rozwinal juz wtedy mial skilla podobnego do aggera.
Dawalem szanse mlodym zawodnika najbardziej zaimponowal mi Shelvey i Joe alen
Najslabszy byl Joe Cole ktory tylko siedzial w klubie i za darmo zaden kul go nie chcial . Poprostu siedzial w klubie i dostawal 80 tys/tygodniowo nic nie pokazywal jeszcze slabszy od downinga do dzis zaden klub go niechce i siedzi na rezerwach i ciagnie kase.

Tranfery: Tak jak mowilem potrzebowalem klasowego napastnika kupilem Edinsona Cavaniego (50mln)
To byl jedyny transfer w tym okienku

Sprzedalem :Assaidi (9 mln )no wygryzł go neymar ze skladu chociaz byl uzyteczny ale chcialem zrobic miejsce dla mlodszych pilkarzy ze
szkółki

Neymar bd dobry transfer : 25 bramek 20 asyst bd szybki skrzydlowy podawal strzel poprostu niesamowity jeszcze mlody i sie caly czas rozwija

Shelvey - wedlug mnie bedzie zastepowal Gerrarda ktory juz kondyci tej nie ma wytrzymalosc ma bardzo niska .Shelvey czyt. 2 Gerrard ;D

James rodriquez swietny zawodnika duzo asysty ok 35 na lewym skrzydle jak i na Ofensywnej pomocy dawal sobie rade

Moj Liverpool : Jest jednym z najlepszych klubow na swiecie odbudowalem potęge z anfield i jestem z siebie dumny to co zrobilem chociaz to tylko gra ;] ale FM 12 bardzo mi sie podoba jak na gre menadzerska .

sCan Partyzant

23.11.2012 15:51    #1329     Football Manager - Świat taktyki - Rafa Benitez
[quote="Volt_"]Witam. Mógłby mi ktoś przybliżyć taktykę/strategię Rafy Beniteza za czasów jego trenowania w LFC?? Jaką taktyką grał najczęściej jakie krycie stosował, czy grał ofensywnie czy stosował kontrataki, czy grał jedną taktyką czy próbował innych w sezonie, czy rotował mocno składem i jeszcze inne. Z góry dzięki :)[/quote]

http://www.rafab(...)dioma=in

digelek Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
23.11.2012 15:13    #1330     Football Manager - Ogólna dyskusja - Kariera Liverpool
Cześć wszystkim od niedawna no może nie tak dawno zaczelem gra w fm12 gral bd duzo w roznych gier menadzerskich typu: pes 12,fifa12
ale zle sie gralo wiec poszukalem cos lepszego i natrafilem na fm12 sciagnelem dodatki itp i zaczolem grac Liverpoolem

Pierwsze co chcialem zrobic to miec najmlodszy zespol w BPL na dzisiaj wynosi ona 23.56 sr wieku (Najniższa)
I poprawic skutecznosc...

1 Sezon : Musiałem kupić lewo skrzydłowego Downing grał bardzo slabo malo bramek po prostu był slaby wiec odrazu co zrobilem to kupilem jamesa rodrigeza z porto dobrze sobie radzil mial duzo asysty po paru meczach wygryzl downinga , Oczywiscie dawalem Downingowi szanse ale gral jak zawodnik z 2 wiec na koniec sezonu go sprzedalem to tyle o transferach.

Taktyka : Taktyka obralem dobra dlugie posiadanie pilki, gra bd szerko ok 65% pos pilki w kazdym meczu taktyka 4-2-3-1 . 2 skrzydlowych lewy schodzil do srodka, prawy odpowiadal bd za wrzutke w pole karne . Obrona na poczatku dosc mocna tracilem bd malo bramek ale nie byla ona idealna . Najbardziej martwil mnie Suaraez ktory mial bd niska skuteczność

Wyniki : BPL 2 miejsce za City, no jak pierwszy sezon dobrze mi poszło obrona sie bd dobrze w tym sezonie spisywala
i wygrałem potem Fa cup

2: Sezon Kupieni : oooj duzo sie dzialo Kupilem neymara za (30) mln mamoud sakho (15 mln) z psg i kupilem duzo mlodych zawodnikow takich jak : Calavano, diego contento, Marc Muniesa, Montoya .

Chcialem kupic klasowego napastnika ale kays juz nie bylo
Sprzedani : odszedl Carrager juz po prostu byl stary po pierwszej polowie juz pluca wypluwal nie dawaj nic druzynie (Odszedl za darmo)
Skrtel tak jak mowilem sakho za niego przyszedl nie zaiponowal mi w obronie poszedl za (15 mln do Dortmundu)
Odszedl (Nuri Sahin) chcialem go wykupic ale 25 mln ..... chcieli za niego
Odszedl Lucas Leiva (27 mln) powód ? : mówił ze chce odejść do lepszego zespołu wiec poszedł do Dortmund razem ze skrtelem

Wyniki : Obrona spisala sie na medal 16 bramek na 39 meczy stracone i 90 bramek strzelone glownie Skrzydlowi suarez z jego wykonczeniem
zostawial wiele do zyczenia. 1 Miejsce w BPL 94 pkt. Wygrana Liga mistrzow . Wygrany Puchar Angli

To byl moj naljlepszy sezon w liverpolu ale nie mialem klasowego napastnika z wykonczeniem akcji
Sakho bd szybko sie rozwinal juz wtedy mial skilla podobnego do aggera.
Dawalem szanse mlodym zawodnika najbardziej zaimponowal mi Shelvey i Joe alen
Najslabszy byl Joe Cole ktory tylko siedzial w klubie i za darmo zaden kul go nie chcial . Poprostu siedzial w klubie i dostawal 80 tys/tygodniowo nic nie pokazywal jeszcze slabszy od downinga do dzis zaden klub go niechce i siedzi na rezerwach i ciagnie kase.

Tranfery: Tak jak mowilem potrzebowalem klasowego napastnika kupilem Edinsona Cavaniego (50mln)
To byl jedyny transfer w tym okienku

Sprzedalem :Assaidi (9 mln )no wygryzł go neymar ze skladu chociaz byl uzyteczny ale chcialem zrobic miejsce dla mlodszych pilkarzy ze
szkółki

Neymar bd dobry transfer : 25 bramek 20 asyst bd szybki skrzydlowy podawal strzel poprostu niesamowity jeszcze mlody i sie caly czas rozwija

Shelvey - wedlug mnie bedzie zastepowal Gerrarda ktory juz kondyci tej nie ma wytrzymalosc ma bardzo niska .Shelvey czyt. 2 Gerrard ;D

James rodriquez swietny zawodnika duzo asysty ok 35 na lewym skrzydle jak i na Ofensywnej pomocy dawal sobie rade

Moj Liverpool : Jest jednym z najlepszych klubow na swiecie odbudowalem potęge z anfield i jestem z siebie dumny to co zrobilem chociaz to tylko gra ;] ale FM 12 bardzo mi sie podoba jak na gre menadzerska .

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution