Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

marius_09 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Cześć

Powoli tracę nadzieję więc postanowiłem zapytać. Czy naprawdę FM2013 został tak totalnie spieprzony w stosunku do 2012 czy ja nie umiem grać ? Chodzi mianowicie o taktykę i różnego rodzaju ustawienia z tym związane. Mam wrażenie, że co bym im nie ustawił to oni grają i tak jak chcą. Począwszy od ustawienia wybić z piątki do bocznego obrońcy. W FM jak było ustawione podanie do X to było to podanie do X a teraz wali jak chce. Idąc dalej ustawienia na przykład skrzydłowego. Ma ustawione, częste ataki, ataki z piłką, szeroko a tu podaje do tyłu, schodzi do środka. Rzuty rożne ustawiona gra na krótki słupek. Walą wszędzie tylko nie na krótki słupek. Miałem już pewnie z setkę rzutów różnych ani jednego nie dośrodkowali na krótki słupek. To jak to jest ?

kamilm Partyzant

Panwie jestem zadwolony z posiadania piłki prowadzę Anżi Machaczkałe, i tak po krótce: Krycie strefowe, intensywny presing, styl ofensywny/kontrola, filozofia płynna/zrównowazona. Jeżeli chodzi o suwaki to gra szeroko, rozgrywanie piłki 3 w strone wolno, orbona normalnie, gra na czas też normalnie/ rzadko. I problem mam ze strzelaniem bramek, i ze stwarzaniem szans, pomóżcie coś, jak ustawić dośrodkowania? Swoboda taktyczna i całą resztę, moze coś pozmieniać piłkarzą w ich ustawieniach ? Taktyka 4-5-1 1 jeden defensywny pomocnik, jeden srodkowy, 1 ofensywny, 2 skrzydłowych i napastnik.

piotrekboro Partyzant

01.03.2013 13:46    #1153     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łata 13.3.0
ograniczyli strzaly z dystansu? ja jakoś u siebie nie zauwazylem by bylo ich tak bardzo duzo. Od ktoregos z patchy zauwazylem dosyc duza zmiane jezeli chodzi o zachowania zawodnikow wzlgedem dobranej taktyki, a mainowicie pilkarze zdecydowanie czesciej przestrzegaja zalozen taktycznych niz wczesniej, wiem ze na to wplyw ma wiele czynnikow takich jak znajomosc taktyki i ogolne uwarunkowania pilkarza ale nawet zaczynajac nowym zespolem z nowa taktyka jest zdecydowanie lepiej niz bylo na poczatku, a wiec narzekanie na zbyt duza ilosc strzalow z dystansu jest dla mnie dosyc nielogiczna. Warto zweryfikowac kazdy aspekt w swojej taktyce i popatrzec na uwarunkowania zawodnikow, jak lubia grac

Kamil Cierniak Partyzant

28.02.2013 17:16    #1154     Football Manager - Świat taktyki - AC Milan
Co ja mam zrobić z moją taktyką gram 4-3-3 by oni jakoś ogarniali i by przedewszystkim nie fałlowali tyle? 3 mecz pod rząd i 3 karny, jeden Yepes, dwa de Jong, no oszaleć można, gram

BR(Abbati)
BO(De Sciglio)-TO(Mexes)-TO(cała reszta zalezy od formy)-BO(Antonini)
CR(Montolivo)
PD(Nocerino)-PD(Flamini)
SN(El Shaarawy)-SN(Emanuelson)
LPK

patrykst123 Partyzant

26.02.2013 17:29    #1155     Football Manager - Świat taktyki - Problem z taktyką.
To ja gram takim ustawieniem jak ty w LM :] napastnik jest "wysunięty napastnik" kazdy zawodnik ma szukać gry i ma ograniczoną swobodę taktyczną, cofnięta linia obrony, szeroka gra szybkie tempo mieszane podania.. ostre dośrodkowania intensywny pressing. taktyka moim zdaniem dobra ale oni po prostu fataline podają! i to nie chodzi o ich atrybut PODANIA i DECYZJE bo tu jest dobrze, ale stoi taki jeden i podchodzi do niego drugi i ten pierwszy go nabija na aut... albo po prostu piły do przeciwników.

patrykst123 Partyzant

26.02.2013 16:24    #1156     Football Manager - Świat taktyki - Problem z taktyką.
Ciesze się, ale co takiego zrobiłeś? ja już któryś raz taktykę zmieniam.. Problem o tyle dziwny, że gram od FM 2007 z licznymi sukcesami różnymi taktykami a tu nagle problem.

franz_flash Partyzant

26.02.2013 16:08    #1157     Football Manager - Świat taktyki - Problem z taktyką.
Też miałem problem z taktyką ale ciągle coś próbowałem i zmieniałem i wreszcie (po 4miechach od premiery gry!!!) jestem zadowolony... Już w drugim sezonie zwycięstwo w Lidze Mistrzów Lechem, awans Wartą w pierwszym sezonie do ekstraklasy (jedna porażka w 34 meczach)...

ddavidovski Partyzant

26.02.2013 13:54    #1158     Football Manager - Świat taktyki - AS Roma taktyka...
witam
prosze o jakas naprawde dobra taktyke do klubu as roma, gram obecnie ustawieniem 1-4-1-2-2-1(2bo,2śo,1dp,2śp,2skrzydlowych,1wn) w meczach na swoim terenie jakos to jeszcze w miare wyglada ale na wyjazdach jakis dramat potrafie przegrac 5:0,6:0. Mile widziane porady od osob, ktore mialy do czynienia z tym zespolem i prowadzily go z powodzeniem
z gory dzieki pzdr

patrykst123 Partyzant

24.02.2013 20:03    #1159     Football Manager - Świat taktyki - Problem z taktyką.
Już zaczynam wątpić, czy taktyka którą gram teraz jest dobra, za często je chyba zmieniam..

seca Partyzant

24.02.2013 19:39    #1160     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka Milanu
Witam, chcialbym odwzorowac oryginalna taktyke milanu na ten sezon a dokladniej chodzi mi o runde wiosenna. Max Allegri juz wiele razy w tym sezonie zmianial formacje 4-2-3-1, 3-4-3, 4-3-1-2 ale teraz widze postawil na ustawnienie 4-3-3/4-5-1. Wlasnie ta taktyke chcialbym odwzorowac i potrzebuje odrobiny pomocy, szczegolnie z gra w ofensywie. Udalo mi sie ustawic cos takiego ale jesli ktos ma swoje spostrzezenia to bardzo prosze o wypowiedz.

abbiattli
abate mexes zapata constant
de jong
montolivo nocerino
boateng el shaarawy
balotelli

Styl - zrownowazony (gram nim ale nie bardzo jestem przekonany czy to odpowiedni styl)
Mentalnosc - Kontrola/ofensywa (chyba ze jest to LM to raczej mniej ofensywnie)
podania - krotkie (bezposrednie LM)
swoboda taktyczne - domyslnie (brak pomyslu)
pressing - domyslnie (brak pomyslu)
odbior - agresywnie
krycie - strefowe
dosrodkowania - domyslnie
swoboda pozycyjna - domyslnie (brak pomyslu)

linia obrony - suwak gdzies po srodku
szerokosc - rowniez cos posrodku
tempo - raczej wolne (liga) szybko (LM)
gra na czas - uzalezniona od wyniku
podania - mieszane (brak pomyslu)
kontrataki - nie (liga) tak (LM)
pulapki ofsajdowe - nie

tak jak pisalem wczesniej jesli ktos ma swoj pomysl na odwzorowanie taktyki Milanu to bardzo prosze o jakies podpowiedzi. Moze wspolnie uda nam sie stworzyc realna taktyke.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution