Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

kamilm Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.03.2013 12:19    #1131     Inne - Piłka nożna - Reprezentacja Polski
Najlepiej tak właściwie z perspektywy czasu kadra najlepiej wyglądała za Leo Beenhakera. W kadrze grali słabi zawodnicy, ale tworzyli kolektyw i taktyka była, zawodnicy realizowali polecenia taktyczne. Gdzieś czytałem, że Kew Jaliens tak tak to ta gwiazda Wisły. Powiedział, że polscy szkolewniowcy mają bardzo słaby warsztat taktyczny, nie to co w Holandii, i to jest prawda. Leo miał jakiś warsztat trenerski, a Fornalik, Smuda ? http://www.youtu(...)Jds3EDTA To co w linku trzeba zrobić również z fornalikiem, zanim doczekamy klęski na Euro 2016, a jak wiemy klęską będzie nie wyjście z grupy na Euro 2016, bo wiemy, że zakwalifikować się jest banalnie prosto, gdyz z grupy wychodzą 2 zespoły i 5 najlepszych zespołów z 3 miejsc. Zatrudnić szkolenwiowca zagranicznego, z warsztatem, tylko nie jakiegoś Berti Vogtsa co sukcesy odnosił 20 lat temu tylko jakiegoś na topie. W polsce obecnie nie ma trenera co mógłby prowadzić kadrę. Eliminacje do euro 2008 przypomnijcie sobie Ebiego Smolarka i boje z Portugalią, to było coś !! Te emocje, Smolarek dał więcej kadrze przez te eliminacje niż Lewandowski da przez całą karierę, a pewnie koło 30 lat powie że n ie bedzie grał z patałachami i odejdzie na emeryture i powie, że chce się skupić na klubie jak Berbatov. http://www.youtu(...)zC_JFZXE

Arcadius Partyzant

22.03.2013 23:57    #1132     Football Manager - Ogólna dyskusja - Bramkarze w FM13
@robal15
w takim razie podziel sie tymi taktykami...

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

siema,

chodzi Ci o ustawienie pilkarzy na boisku?
Mozliwe, ze po ostatnim patchu musisz uaktualnic swojego skina.
Mialem tak przy OPZ Beam, nie wyswietlała mi sie taktyka az pobralem nowa skórkę ;)

Bobilo Partyzant

11.03.2013 22:04    #1134     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka Milanu
pomysłu chyba nie mam :D Ale przy okazji może też podeślę link, ale z gotową taktyką ;) Po składzie wywnioskowałem że FM 13, ale jeśli sobie ją odtworzysz w grze to będziesz miał może porównanie. Jeśli English u Ciebie jest na wysokim poziomie to możesz poczytać bo są fajne porady taktyczne właśnie a dotyczące Milanu :)
Proszę tu masz linka :
http://www.fmsco(...)lan.html

11.03.2013 18:33    #1135     Sufler - Inne - FM12 Scout problem
No ale dla mnie to jest to samo. Co to za roznica czy przeszukujesz zawodnikow z ligi hiszpanskiej czy wybierasz jednego gracza z tej ligi i chcesz go przescautowac?
Klub nie pozwala Ci na wyslanie pracownika bo kosztuje to zbyt duzo, takie moje zdanie. I tak ja tez tak mam. Ostatnio rozszerzyli mi na 8 krajow siec scautingu(na kraje blskie Włochom).

A taktyke zmieniam bo nie ma tutaj jakiejs killer taktyki, choc jesli ma sie jakis super graczy to pewnie mozna polegac na umiejetnosciach swoich zawodnikow nie patrzac sie na rywali. ;)
Taktyka zalezna jest też od wykonawcow. Jesli ma sie pol pierwszego skladu kontuzjowanego/wykartkowanego to trzeba wprowadzic odpowiednie modyfikacje.

dawig Partyzant

gall moim zdaniem Vitesse bo próbowałem grać i nikogo za dobrego Chelsea nie chce wypożyczać :/ a AZ Alkmar już w 1 sezonie z dobrą taktyką walczysz o puchary :)

SpursPL Partyzant

Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź, która na pewno mi bardzo pomoże. Czystki w sztabie szkoleniowym zrobiłem już na początku sezonu i przeniosło to jak mi się wydaję dobre efekty bo dosyć często dostaję wiadomości, że dany zawodnik się bardzo dobrze rozwija. Co do obrony to z nią mam duży problem. Choć co prawda boczni grają wyśmienicie - Walker i Assou-Ekotto(wiem, że nie jest najlepszy ale lubię go i bardzo dobrze u mnie gra). To środek obrony gra różnie, a tworzą ja Kaboul i Dawson bo tylko oni jako tako grają na poziomie choć CA na to nie wskazuje. Gallas to jest jedna wielka porażka mimo tego, że teoretycznie powinien być najlepszy, a u mnie grzeję ławę bo gra po prostu słabo. W ostatnim okienku transferowym zakupiłem nowego klasowego obrońce i zobaczymy, na razie wprowadzam go z ławki żeby trochę się ograł i podłapał lepsze morale za dobre występy. Pozostałe formacje raczej grają dobrze, a często nawet dużo lepiej. Faktem jest jednak, że największą moją bolączką jest taktyka, która z czasem coraz lepsza to jednak nie umiem jeszcze spojrzeć na to jak grają moi zawodnicy podczas meczu, stwierdzić co nie gra i wprowadzić odpowiednie poprawki. Chociaż jak na pierwszy sezon w życiu wydaję mi się, że idzie mi dosyć dobrze(Wszedłem do finału Pucharu Anglii). To jednak zrealizowanie podstawowego celu postawionego przez zarząd wydaję się z każdym meczem trudniejsze do zrealizowania. Tym celem jest awans do Ligi Mistrzów, z tym że moja drużyna owszem gra czasem świetne mecze i sporo z nich wygrywa ale są to zazwyczaj mecze pucharowe bo w lidze potrafi mnie zaskoczyć dobrym wynikiem jakim zazwyczaj jest remis z mocną drużyną nawet na wyjazdach i tragiczną nieskutecznością ze słabiakami na własnym boisku i takie mecze nawet zdarza mi się przegrywać. Gram jak na razie dwiema formacjami zależnie od sytuacji na boisku jednak często jestem zupełnie bez silny bo nie wiem co muszę zrobić kiedy zbyt często tracę piłkę bądź kiedy praktycznie jej w ogóle nie mam. Uczę się z każdym meczem i mam nadzieję, że kiedyś uda mi się poprowadzić któryś z naszych rodzimych klubów na sam szczyt. Ale póki co muszę odrobić lekcję z Tottenhamem i mam nadzieję na dobre wyniki. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za zainteresowanie oraz odpowiedzi.

Ma to znaczenie ;)
Ale najwazniejsze to kondycja(potrafi sprawic duze wzrosty w atrybutach fizycznych) potem taktyka a trzecie wlaśnie zgranie jest istotne. Na koncu po rowno SFG/ofen/defen.*

*Takie moje zdanie

belzebub666 Partyzant

Wydaje mi się że jest masz jakiś błąd w myśleniu jeżeli chodzi o taktykę, bo żadna taktyka nie zagwarantuje Ci 100% sukcesu. Chętnie bym Ci moją podesłał ale swojego laptopa zobaczę dopiero na święta. A sama taktyka to nie wszystko. Co do posiadania piłki... na pewno krótkie podania, wolne tempo, szerokie ustawienie piłkarzy, niezbyt duże odległości między formacjami. Nigdy nie starałem się, żeby mieć przesadnie duże posiadanie piłki, ale myślę, że sprawdziłoby się, gdyby najlepszy Twój rozgrywający operował bardziej z tyłu, coś jak Pirlo. Czyli cofnięty rozgrywający na pozycji defensywnego pomocnika, przed nim pomocnik odbierający piłkę obrona i może wysunięty rozgrywający obok. Wtedy rozgrywający ma dużo miejsca żeby posłać dobrą piłkę, i zawsze może podać do środkowych, bocznych obrońców, pomocnika odbierającego piłkę lub wysuniętego rozgrywającego. Bramkarzowi podania krótkie i wznowienia do obrońcy, nie zaszkodziłoby gdyby skrzydłowi potrafili się cofnąć po piłkę, a nie tylko czekać. No i na pewno płynna filozofia. Piszę czysto teoretycznie, bo nie mam dostępu do FM13 teraz i nie wiem czy by to zadziałało. No i podstawa- żeby to zadziałało tak jak sobie tego życzysz, to taktyka musi być dopracowana w najmniejszym szczególe, przez wiele godzin. A nie wydaje mi się żebyś tyle nad nimi siedział, skoro tak strasznie chcesz żeby Ci ktoś taktykę podesłał... No i jedno na koniec. Mówisz że radzisz sobie w najlepszych klubach, ale w średniakach i słabych jest gorzej. Potem piszesz że chcesz taktykę cud która pozwoli Ci na długie utrzymywanie się przy piłce i mnóstwo bramek. To ja mam pytanie: JAK?! Czy Osasuna narzuci swój styl gry Barcelonie? Czy jest w stanie narzucić swój styl gry każdemu zespołowi przez cały sezon? Czy jest w stanie długo utrzymywać się przy piłce? NIE. A wiesz dlaczego? Bo ma za słabych na to piłkarzy. Niby takie proste do zrozumienia, ale jednak nie dla wszystkich. To chyba jest normalne, że mając słabszy klub grasz z kontry, a mając lepszy atakujesz. Ja grając Spartą Rotterdam po pierwszych 3 meczach w 2 lidze miałem 1 punkt, bo moja taktyka była za ofensywna. Chciałem grać tak jak w FM12 i nic z tego nie wychodziło, bo traciłem bramki po kontratakach. Potem grałem już z kontry aż do sezonu zdaje się 2015/16, gdy miałem tak dobrych piłkarzy, że byłem w stanie zdominować w meczu takie zespoły jak Ajax czy Feyenoord. Ale nieraz gubiłem też punkty ze słabszymi klubami, które zamykały się w swoim polu karnym i strzelały mi bramkę po jakiejś kontrze lub stałym fragmencie. Jak chcesz słabszym klubem, dajmy na to Zagłębiem Lubin, mieć 60% posiadania piłki w meczu z Legią, to sorry, ale pograj sobie może w PES-a. Mierzmy siły nad zamiary, panowie...

[quote="kamilm"]Jak wszystkim tak zajebiście idzie to podeślijcie jakieś taktyki, chce to zobaczyć czy da radę w Ledds, Zagłębiu czy w machaczkale, u mnie zawsze kurwa pisze, że nie potrafimy utrzymywać się przy PIłkce!!! Jak wszyscy tacy zanawcy to podeślijcie taktykę cud gdzie się bramki zdobywa i utrzymuje długo przy piłce.

SZCZEGÓLNIE LICZE NA TAKTYKI belzebub666 i sxz69.[/quote]

Jest jeden problem, w każdym zespole masz innych pilkarzy z innymi predyspozycjami i nie każda "supertaktyka" pasuje do kazdego klubu. Poszło PW.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution