Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

vonBaron Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.04.2013 18:57    #1101     Football Manager - Ogólna dyskusja - Co robie źle?
To podam dokładny skład jak wszyscy są dostępni
Neuer BR-Obrona, Boateng LO-Automatcznie, Lahm PO-Automatcznie, Dante ŚO-Stoper, Badstuber śO-Obrona, Schweinsteiger CR-Wsparcie, Kroos WR-Atak, Ribery S-Atak, Robben S-Atak, Gomez LPK-Atak, Muller CN-Atak

W 12 grałem identycznym ustawieniem i taktyką i odnosiłem duże sukcesy.

vonBaron Partyzant

07.04.2013 18:12    #1102     Football Manager - Ogólna dyskusja - Co robie źle?
Gram Bayernem, ustawieniem 4-2-2-2 i o ile u siebie jakoś sobie radzę to na wyjazdach jest tragedia, przegrywam z ostatnimi drużynami w tabeli, nie wyszedłem też z grupy w LM. Gram w FM'a już kilka lat ale takiego bagna sobie nie przypominam. Moja taktyka to: Kontrola-Płynny
Podania-bezpośrednie, swoboda taktyczna-większa swoboda, intensywniejszy pressing, krycie strefowe, szukaj gry reszta na domyślne. Obrona-cofnięta, gra szeroko i szybko.

kilgor1 Partyzant

nie wiem co wy macie do rozmów motywacyjnych i konferencji... jak ktoś nie chce tego robić niech da poleci to asystentowi...

według mnie to wygląda tak:
- lepsze raporty na temat rywala ulubione zagrania, taktyka itp.
- lepszy silnik meczowy
- lepszy trening przedmeczowy
- więcej możliwośći interakcji z otoczeniem
- wieksze prawdopodobieństwo, że SI dobierze lipne ustawienie i taktyke
- możliwość skrócenia trwania meczu, a nie pomijanie fragmentów meczu, bo potem nic nie widzimy poza ocenami, wynikiem i lipną opinią asystenta, którą też możnaby ulepszyć
- możliwość zmiany umiejetności piłkarza, jeśli gra w dobrym klubie i opiekuje się nim dorby trener to żeby potencjał mógł urosnąć
- i super pomysł @undertheskin czyli egzaminu na licencje, może nie obowiązkowe, ale żeby była taka możliwość

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

04.04.2013 23:01    #1104     Football Manager - Ogólna dyskusja - Zakup FM13- warto?
sxz69 kiedys o komputerach grajacych w szachy tez mowiono ze nie wygraja z czlowiekiem wiec nie skreslalbym szans ze kiedys fm dorowna poziomem do ludzkiej rzeczywistosci i wszystko bedzie gralo jak w realu ;)

niestety futbol jest bardzo skomplikowanym tworem: ciagle pojawiajace sie niuanse w taktykach, zmiana rol dla poszczegolnych formacji i in.
Porownanie tomb raidera do symulatora managera pilki noznej ... piszesz powaznie? Przecież TR to gra, w ktorej chodzisz postacia, masz ograniczone pole ruchu, kilka(nascie) odwzorowanych ruchow, skokow, strzalow czy co tam teraz mozna robic w TR. W managerze pilkarskim jakim jest fm masz duzo opcji, ktore na biezaco sa konfrontowane z rzeczywistoscia: rozmowy, kondycja, taktyka, rola, pogoda, wyjazd/dom i wiele innych.
SI musialoby stworzyc mega potezny kod, ktory to wszystko by ogarnial(kazda mozliwa ewentualnosc plus czynniki losowe) i odczulyby to nasze kompy. Beda jaja jak specjalnie dla FM tryeba bedyie kupic 64 GB RAM, plus 8 x 5GHz ;)

sxz69, ale brzydkie porownywanie...jedno i drugie ugrupowanie to dno choc ostatnio PiS zyskuje ;) choc jakby sobie przypomniec ich rzady to brrr ... trzeba kogos nowego u wladzy ;)

EOT

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

04.04.2013 20:34    #1105     Football Manager - Ogólna dyskusja - Zakup FM13- warto?
ah bylbym zapomnial sposob gry na boisku jest prawdopodobnie uzalezniony od kamery na jakiej grasz ;)

zaczalem przez sezon grac na kamerze 3d i zanotowalem 4 remisy pod rzad, w sparingach 2 na 10 meczy przegrane reszta win z duzo lepszymi graczami(tak widzę różnice miedzy sparami a ligą jednak 3 angielska nie jest tak mocna jak moi sparingpartnerzy)

undertheskin

ale powiedz szczerze kiedy ta bramka Ci sie pojawila a ile od tego czasu wyszlo updatow?
praktycznie rzadnego gola nie mialem po przypadkowej wrzutce o podaniach do napastnikow rywala nie wspominawszy... moze po prostu twoja taktyka jest z dupy... najlepiej napisz na PW co tam wymysliles bo az nie che mi sie wierzyc ze masz takie nieszczęście :P

sxz69 Młody aktywista

03.04.2013 18:23    #1106     Football Manager - Ogólna dyskusja - Wybór zawodników.
Wiem, że mógłbym zagrać taką formacją. Lecz strasznie nie lubię grać 2 napastnikami. Moi dwaj schodzący napastnicy mają po ok 20-30 goli na sezon i po tyle samo asyst, więc na zdobywanie goli nie narzekam. Szczególnie, że dobierałem zawodników pod taką taktykę.
Bardzo lubię grać trójką pomocników z jednym defensywnym. Dzięki temu mam większą stabilność w środku pola. Łatwiej się utrzymać mi przy piłce i lepszy jest jej odbiór.
Szczególnie, iż moja obecna taktyka sprawdza się bardzo dobrze. Gram teraz już praktycznie dla fun'u bijąc własne rekordy. Bo wszystko co mogłem osiągnąć to już osiągnąłem.

marlonk Partyzant

Gram ustawieniem, w którym mam 2 środkowych obrońców, 2 bocznych wysuniętych, 2 srodkowych pomocników, 2 atakujących skrzydłowych wysuniętych, jeden wysunięty środkowy (za napastnikiem) i napastnik.

Gram jedną taktyką od początku sezonu. Rozklepywałem wszystkich, awansowałem do etapu grupowego ligi Europy - gram Lechem - i od 8 meczu w lidze moi gracze jakby grali zupełnie inaczej niż są ustawieni.

Gram szybkim tempem, wysunieta linia obrony i szeroko (suwaki w 3/4 prawej polowy) i ofensywnym stylem gry. Chce aby skrzydlowi grali skrzydlami, kiwali i biegli przy lini dosrodkowujac w pole karne. Tymczasem skrzydlowi dochodza do kilku metrow za polową i graja do srodka krotkim podaniem.. napastnik gra blizej polowy niz srodkowy pomocnik (?!) nic nie jest takie jak jest ustawione. Usunalem taktyke i wzialem jakas "defaultową" i to samo.

W czym rzecz, że nagle tak się dzieje? W lidze przeciwnicy mnie rozgryźli i tak kryją, że piłkarze grają inaczej niż zaplanowane? Brakuje mi pomysłów... : (

lancos3-11 Partyzant

[quote="myfunnygame"]hahaha, zarabianie na sparingach nie jest realne ale "taktyka transferowa" kup tanio sprzedaj drogo to juz realne?
ciekawe ile klubow na swiecie ja stosuje[/quote]
Udinese, Porto. A także 70 % graczy FM-a Spoko

djyazzy11 Partyzant

Ja gram od niedawna taktyka "modern warfare 442" i jest rewelacyjna...Polecam WSZYSTKIM...Gram Wisla pulawy i ogralem ostatnio Znicz Pruszkow na wyjezdzie 2:1 i Wigry Suwalki u siebie 3:0...Mam dosyc slabych zawodnikow(3 sprowadzilem za darmo) a mimo to mam o wiele czesciej pilke i stwarzam mnostwo okazji...Oczywiscie polecenia przygotowawcze tez jak najbardziej trzeba robic...Pzdr

sCan Partyzant

Jeśli chcesz gotową taktykę to wypróbuj tę: http://scan.(...)yka.html

Tylko daj się zgrać zawodnikom przez kilka-kilkanaście spotkań i trzymaj się opisu zamieszczonego przy taktyce.. :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.