Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

HashVanHebel Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Sam gram bez skrzydłowych 4-1-2-1-2 i rzeczywiście bardzo dobrze się spisuje.
Bramkarz to zwykły bramkarz,
boczni obrońcy - automatycznie,
środkowi obrońcy - obrona,
defensywny pomocnik - obrona,
dwóch środkowych pomocników - automatycznie,
wysunięty rozgrywający - atak / ofensywny pomocnik - atak / schodzący skrzydłowy - atak (różnie, ofensywnemu pomocnikowi dobieram role różnie, zależnie od tego który zawodnik aktualnie gra),
lis pola karnego - atak, a drugi napastnik też zależnie od tego kto gra: odgrywający - atak/wsparcie, cofnięty napastnik - atak/wsparcie, kompletny napastnik - atak/wsparcie

Co do szerokości itd, to ciągle grałem prawie standardowo, dopiero w drugim sezonie zacząłem ofensywniej, bo znałem już swój skład, aktualnie prawie wszystkie mecze gram szeroko, tempem normalnym, ale bardzo blisko wolnego, wysoko wysuniętą linią obrony, pułapkami i kontratakami.

Trochę może być pomieszane, więc dam screena

[KLIKNIJ, ŻEBY POWIĘKSZYĆ!]
Od siebie dodam tyle, że nie powinieneś robić wszystkiego tak jak ktoś ci radzi, lepiej jest przegrać kilka meczów i samemu do tego dojść. Moja taktyka sprawdza się w Hiszpańskiej Segunda Division B, ale tam gdzie ty grasz może być całkiem inaczej.

Sami212 Partyzant

Witam gram w fm 2012 mam juz 2020 rok jestem teraz w cwierfinale ligi mistrzow legia wygra;lem pierwszy mecz 3:2 u siebie z machesterem city jak teraz grac na wyjezdzie? zeby nie przegrac a nawet wygrac? Gram taktyka klasyczna to znaczy ze strzalkami co zrobic zeby moi zawodinyc utrzymywali sie przy pilce dlugo zeby nie tracili jej ? chce zeby moje skrzydla odgrywaly powazna role mam skrzydlowych daje mi wrzutki na czeste krotki slupek albo na srodek gra przy lini bocznej boiska itp jakie macie rady ? pozdrawiam

buczek93 Młody aktywista

Wyprowadziłem Vigor Lamezia z C2/B do Serie A w 3 lata grając 1-4-3-1-2, płynnym stylem gry i stawiając w środku pola na trzech wspierających się zawodników - odbierający piłkę, atakujący i wspierający. Przed nimi K10, w polu karnym LPK i WN, obrona i gk standardowo (boczni na wsparciu, bez zabawy w wysuniętych). Jeśli czujesz, ze masz za mało mocy w przodzie, przesuń jednego zawodnika (wspierającego) w linię z K10, ew. wrzuć trzeciego napastnika pomiędzy wspomnianą dwójkę (może być LPK, u mnie się wariant sprawdzał gdy musiał). Grałem kontrolą, potem ofensywą, ale jeśli czujesz że taktyka przegina, spróbuj standardową, tylko zamień podania z krótkich (domyślnie) na dłuższe.

lancos3-11 Partyzant

W FM 12 gra środkiem jest najlepsza. Ja to zawsze ustawiam tak: BR (O) 2xSO (O) 2xBO(W) DP(O) 2xSP (zależnie od potencjału teamu) WR/K10 (A)
CN i WN (A) Taktyka:kontra styl: Płynny. Polecenia Długie podania a reszta zależna od drużyny.

Jashita Partyzant

Czy to wogóle mozliwe? Gram Yeovil Town i stwierdziłem że taka taktyka będzie najlepsza: 41212.
Ma ktoś jakieś doświadczenie w taktykach bez skrzydłowych i ewentualnie jak ustawial do nich polecania ogólne?

Kamil Cierniak Partyzant

cześć. prowadzę juve pierwszy sezon na zimę przychodzi do mnie Hamsik za 23 mln i jaką ustawić taktykę, by grał Pirlo, Marchisio, Vidal, Hamsik, Asamoah i Pogba?

Pirlo - 12(1) meczy - 2(1) brami(asysty) 86% celnych podań 7,22 średnia ocena
Marchisio - 13(0) meczy - 3(2) bramki(astysty) 83% celnych podań, 7,23 ocena
Vidal - 18(0) - 5(4) / 84% pod. 7,48 ocena
Hamsik - 16(0) - 3(8) / 82% pod. 7.39 ocena (w Napoli)
Asamoah - 15(2) - 4(9) / 85% pod. 7.55 (jako lewy defensywny skrzydłowy)
Pogba - 7(6) - 4(0) / 86% pod. 7.17

dodam, że gram długimi podaniami

myślałem nad 4-2-4 czy jak kto woli 4-5-1 jednak wtedy nie bardzo wiem gdzie ustawić Pirlo... moge też pograć 4-4-2 (diament) jednak chciałbym też wykorzystać skrzyłda, które dziś nie są imponujące, ale nie długo będą

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

21.04.2013 01:51    #1087     Sufler - Porady do gry - Fm12
wysoko ustawiona obrona + szybcy srodkowi obroncy(zobacz w grze jakie cechy musi miec srodkowy obronca zeby spelnial swoje zadania) na pewno krycie i odbior a takze zwinnosc, taktyka i komunikacja.

Swobode taktyczna indywidualnie na ok.25 % im daj. Jak co odezwij sie na PW ;)

vonBaron Partyzant

20.04.2013 23:02    #1088     Football Manager - Ogólna dyskusja - Co robie źle?
Ten silnik meczowy to jednak jeden wielki syf! Taktyka okazała się fajna jedynie przez pierwsze pół roku, później już było coraz gorzej... Teraz mam drugi sezon i dostałem u siebie z marsylią 0:3 i prawdopodobnie nie wyjdę z grupy.

Zawodnicy w ogóle nie słuchają się zaleceń taktycznych, wszyscy walą z dystansu i nic to nie daje. Ile już miałem meczy że całkowicie kontroluje mecz strzelam co chwila na bramkę i nic nie może wpaść a komp przeprowadza jedną akcję w meczu i gol. No normalnie szału można dostać. Tak samo nie wiem gdzie podziały się prostopadłe podania? Cały czas mam wrażenie że gram bez napastnika. bo nikt mu nie podaje, zero kombinacyjnej gry, tylko jeden schemat, zejście zawodnika ze skrzydła i strzał z dystansu. Komputer strasznie też blokuje strzały, praktycznie co drugi strzał to blok. Chyba jednak poczekam do wersji 2014...

sCan Partyzant

[quote="Kamil Cierniak"]Witam. szukam jakiejś osoby, która była by zainteresowana współpracą nad własną super taktyką do Juventusu. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę pisać na gg 7925976[/quote]

Jeśli Fm12 to naprawdę polecam: http://scan.(...)yka.html

Do Juve będzie idealna :)

Kamil Cierniak Partyzant

Witam. szukam jakiejś osoby, która była by zainteresowana współpracą nad własną super taktyką do Juventusu. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę pisać na gg 7925976

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution