Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Musisz wejść w indywidualne ustawienia pilkarze ;)
Nad obrazem boiska masz taktyka->pilkarz-> i zmieniasz mu pressing ;)

29.04.2013 14:56    #1072     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka reprezentacji
Na samym poczatku to rosnie wolniej, zatrudnij lepszych trenerow od taktyki i w treningu przedmeczowym daj na tylko taktyka. Nie zmieniaj taktyki co spotkanie.

Swoja droga bardzo dobrze to odwzorowali w naszym wypadku :P

piotrek43 Partyzant

29.04.2013 13:55    #1073     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka reprezentacji
Witajcie. Postanowiłem zacząć sobie karierę reprezentacją polski, ale irytuje mnie jeden szczegół. Zawodnicy w ogóle nie potrafią nauczyć się taktyki. Rozumiem, że nie jest to klub i nie mogą się tego nauczyć w szybkim czasie, jednak zmian prawie nie ma. Po zakończeniu zgrupowania taktyka często jeszcze bardziej spada. Macie na to jakieś sposoby, czy po prostu tak musi być?

albundy Partyzant

27.04.2013 09:51    #1074     Football Manager - Świat taktyki - As Monaco...
Ja w FM 2011 zaczynam już trzeci sezon w monaco. W pierwszym mistrzostwo, puchar ligi, ćwierćfinał pucharu francji. W drugim superpuchar francji, 2 miejsce w lidze, półfinał pucharu francji, ćwierćfinał ligi mistrzów. Gram taktyką 1-4-1-3-2

sCan Partyzant

a ja gram jedną taktyką wszystkie sezony i jakoś sztuczna inteligencja nie może się połapać :)

polecam -> http://scan.(...)yka.html

cubsonart Partyzant

Witam,

gram (FM12) sobie właśnie pierwszy sezon AlbinoLeffe w Serie C i idzie mi przyzwoicie - 3 miejsce i strata 3 punktów do lidera.

Od dawna męczy mnie pewna kwestia. Mam taktykę która daje rezultaty. Czy tą taktyką mogę grać latami i rezultaty będą równie dobre czy jednak zalecana jest zmiana taktyki (ustawienie oraz polecenia drużynowe) co jakiś czas ? Jeśli tak, to co jaki czas ?

Dla przykładu: Grałem kiedyś Udinese ciągle tą samą taktyką. W pierwszym sezonie mistrzostwo Włoch, w drugim wice-mistrzostwo i około 15 bramek mniej niż w pierwszym. Trzeci sezon to szóste miejsce, i totalna klapa jeśli chodzi o bramki. Do tego czy późniejsza faza sezonu, tym zespół ma tendencje do tracenia punktów.

Co byście poradzili ?

ceha Partyzant

25.04.2013 10:57    #1077     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka dla Hoffenheim
Witam,

Myśle nad rozpoczęciem kariery (FM13) Hoffenheim'em, grał już może ktoś tym zespołem i wie jakie ustawienie będzie odpowiednie, aby wykorzystać potencjał Firmino, Rudy'ego, Volland'a i Derdiyok'a ?

Artifosi Partyzant

Ja powoli wkraczam w 9 sezon w Newcastle i pozwolę się trochę połechtać i pochwalić, że zrobiłem ze Srok drugi klub Europy. W pierwszym sezonie udało się ugrać mistrza i finał LE, choć nie do końca rozumiem jak, bo skład początkowo tyłka nie wyrywał (zaczynałem jeszcze przed aktualizacją transferów).

Jeśli mogę coś doradzić apropo zawodników których miałem w pierwszym sezonie, to odnośnie boków obrony. Trzeba wykorzystać potencjał Santona, a do tego potrzebny dobry grajek i z drugiej strony. Nie wiem na ile dobry jest Debuchy, ale u mnie prawym wysuniętym obrońcom był Anita. W czasie kontuzji Tiote przesunąłem go na cofniętego rozgrywającego, a z prawej strony grał sprowadzony Gokhan Gonul.

Zwróćcie szczególną uwagę na Remiego Streete'a (wyrasta na czołowego obrońcę Europy) i Harrisa Vuckic - ten to jest hicior. Umiejętności ma niezłe, ale bez szału i prawdę powiedziawszy przez cztery sezony które u mnie grał, prawie ich nie rozwijał. A mimo to był rewelacyjnym jokerem/zapchajdziurą w ofensywie. Wystawiałem go albo na szpicy jako cofniętego napastnika, albo na środku, tuż za plecami snajpera jako schodzący napastnik. Taki przeciętniak wchodzący z ławki, a przez cztery lata nie schodził poniżej 10 goli/5 asyst na sezon.

Nie ma też co lekceważyć Obertana i Marveux. Ja nie byłem do nich przekonany ani trochę, ale w pierwszym sezonie byli głównymi autorami mistrzostwa. W drugim zacząłem wzmacniać skład, więc grali już tylko ogony (wciąż znośnie), a później wylądowali w przeciętniakach Premier League.

Moja taktyka na ten wyjściowy skład to 1-4-1-1-3-1:

Krul jako bramkarz-libero.
Santon i Anita jako wysunięci boczni. W środku Taylor i kupiony Kjaer.
Tiote jako rygiel defensywy.
Cabaye jako cofnięty rozgrywający.
Marveaux jakow wysunięty rozgrywający / Vuckic jako schodzący napastnik.
Ba/Obertan jako lewy schodzący napastnik.
Ben Harfa jako prawy schodzący napastnik.
Papiss jako lis pola karnego.

Warto rzeźbić ofensywne SFG (S. Taylor potrafi 10 goli w sezonie nastukać po rożnych). Ben Harfa również dużo strzela i asystuje gdy schodzi do środka (z prawego skrzydła, na lewą nogę), a Obertan dociągając do linii końcowej. Cabaye niech bombarduje ile się da i jakoś to będzie :).

Przejrzyj, pomysl, wprowadz, zadaj pytanie ;)
http://www.cmrev(...)nie.html

Nascimento1998 Partyzant

Na wstępie zaznaczam, żebyście nie pisali, że to samograj, że każda taktyka wypali, nie!

Otóż mam problem,
Planuje zacząć grę Barcą, ale grałem już kiedyś nimi i poprostu były takie sytuacje, że Sociedad miał większe posiadanie piłki, co ważniejsze Messi prawie wogóle nie strzelał bramek.
Chciałbym, o jakąś podpowiedź, może taktykę (jak nie link to opis w komentarzu, ale nie tylko ustawienie, lecz też np. podania-krótsze itp.)
Oczywiście taktyka 4-3-3 z wysuniętym Messim (strzelającym bramki:))

FM13, z góry dziekuję.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution