Nie grałem w ogóle w FM 2006 ale przyszło mi do głowy, że może zarząd widząc rewelacyjna postawę zespołu w sezonie "napalił" się na awans (bo pewnie i kasa większa na wyższym szczeblu rozgrywek) ,a tu w decydującym meczu zonk i dalej ta sama liga. Podobnie miałem w ostatnim FM grając Spurs w finale LM (gdzie nikt nie stawiał na dojście mojej drużyny do finału). Do przerwy było 0:3 z Barcą i czerwona dla mojego zawodnika, a po przerwie grając taktyką atak na wariata (plus zjeby w szatni) wyszliśmy na 3:3 i przegraliśmy w karnych. Po meczu chwaliłem zespół, zaś piłkarze i zarząd (pomimo, że oczekiwał najwyżej 1/4 finału) byli rozczarowani i szemrali o moim braku ambicji. Wiem, że porównanie z tyłka bo gdzie 6-tka, gdzie 13-tka, ale tak mi się skojarzyło

. Poza tym myślę, że na pewno jest co najmniej jeden niższy stopień od "niepewny", jeśli chodzi o status finansów klubu, bo samo znaczenie tego słowa nie oznacza przecież bankructwa i status może się pogorszyć, jak i poprawić. Na Twoim miejscu na wszelki wypadek zacząłbym powoli myśleć nad tym kogo jednak trzeba będzie puścić, a kogo za wszelką cenę zatrzymać w drużynie, oraz zasięgać wiedzy o jakichś tanich, a zdolnych juniorach, tudzież zawodnikach z wolnego transferu. Opcja podzielenia się połową przyszłej kwoty transferowej z klubem, od którego kupujesz zawodnika nie wydaje mi się zbyt rozsądna, ponieważ w razie czego i zawodnika miał nie będziesz i pustej kasy klubu za bardzo nie zasilisz. Sam często ratami ratowałem kasę klubu (o jaka aliteracja mi wyszła

). Tobie przydałyby się chyba także wypożyczenia. Na koniec: nie sądzę, żeby Cię mieli wywalić, po tym jak w zeszłym sezonie skończyłeś znacznie powyżej oczekiwań, no chyba że w aktualnym sezonie dostajesz permanentny łomot w lidze. Gdyby już się tak zdarzyło to z doświadczenia wiem, że wywalają po dłuższej serii porażek , słabych wynikach na koniec lub pod koniec sezonu (kiedy już wiadomo, że po ptokach), a najczęściej chyba przy słabych wynikach + spektakularnej porażce w derbach z głównym lub jednym z głównych rywali (wtedy to już lecisz na bank). Nie wiem czy w w FM06 jest opcja zmiany zarządu, jeśli tak to prędzej, czy później powinieneś dowiedzieć się o niej z notek prasowych (niekoniecznie dotyczących Twojego klubu), ale dodam że zmiana zarządu również może skutkować Twoim zwolnieniem, jeśli nowy właściciel będzie miał swojego kandydata na menedżera, a Ciebie jakoś wyniki bronić specjalnie nie będą. Oczywiście moje wynurzenia mogą być stekiem pierdół, bo opieram je na doświadczeniu ze starszych FM-ów (od 2008), niemniej temat ciekawy, więc nie mogłem się oprzeć by swoje 3 grosze wtrącić. Pozdrawiam

.
Najnowsze posty