Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

kcielepa Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
4-5-1 z nastawieniem ofensywnym w obronie normalnie 4 obroncow 2 srodkowych pomocnikow 3 ofensywnych jeden w srodku dwocg na skrzydlach i napastnik, tym ustawienie udało mi się zobyć jeden jedyny raz w historii mojej gry w fm lige mistrzów legią. Teraz testuję taktyke
3 - 5-2 . Tak naprawde na polska lige nie trzeba bardzo meczyc sie nad taktyka bo to bardzo slaba liga jest

vader89 Partyzant

Witam
Od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem fm 2013. Do tej pory grałem w fm 2011, 2010. Dwunastka nie szła dobrze na starym kompie.
Teraz mam nowego i fm 2013 hula az miło. Zaczałem karierę legia i mam do was pytanie odnosnie taktyki. Czy ktos z was gra legia jaka taktyka stosuje?? w poprzednich fm grałem diamentem najczesciej i dochodziłem lechem do półfinału LM. Nie licze ze ustalicie za mnie taktyke, ale prosze was o porady bo widze ze fm 2013 jest bardzo rozbudowany a ja zanim rozegram pierwszy mecz chciałbym poustawiac wszystko odpowiednio

Vitaliss Partyzant

Witam, może ktoś podać jakaś sensowna i sprawdzoną taktykę do polskiej ligi na najnowszy patch? Sprawdziłem ich już multum i efekt taki, że najdłużej pracowałem do połowy sezonu....

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

02.06.2013 23:43    #1024     Football Manager - Świat taktyki - TRENING W FM2013
meczowy daj na stałe fragmenty gry ofensywne oczywiście, grą w obronie się nie przejmuj :P
zależy w jakiej części sezonu jesteś, musisz wyczuć jak zawodnicy reagują na zmiany w treningach tak samo jak z taktyką nie zmieniaj treningów ogólnorozwojowych(tych po lewej) co tydzień bo niczego się nie nauczą, pozwól im na 2-3 tygodnie uczyć się jednego działu(może być też i więcej) ale krócej to lepiej nie.

Jeśli jesteś przed sezonem daj kondycję na maxa żeby załadowali akumulatory i byli szybcy w czasie sezonu a potem taktyka/zgranie/panowanie nad piłką. W sumie atak/obrona u mnie nie jest ważna bo kupuje tylko takich zawodników którzy są wzmocnieniem a skład mam prawie taki sam przez 3 kolejne awanse rokrocznie i bardzo fajnie sie to realizuje ;)

aha w trakcie przygotowań i kawałka początku sezonu daj na więcej treningu ogólnego :D bo po co ci wygrywanie w sparingach :P <----- zapomniałem o tym dodać

Jerry.Szn Partyzant

02.06.2013 23:24    #1025     Football Manager - Świat taktyki - TRENING W FM2013
Gram Pogonią Szczecin.

Trening ogólny
priorytet domyślny:taktyka
planowanie: więcej treningu meczowego

trening meczowy
priorytet domyślny: gra w obronie
pozwalam na odpoczynek w dzień i po meczu

Proponujesz jakieś zmiany?
Jak poustawiać zadania na przyszłe tygodnie?

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

02.06.2013 23:16    #1026     Football Manager - Świat taktyki - TRENING W FM2013
w produkcji jest tekst o treningach ale sesja nadeszła i jest lekko mówiąc parno w moim grafiku.

W kilku zdaniach ciężko opisać co powinieneś robić. Piłkarzom dawaj indywidualne role/treningi atrybutów a w treningu ogólnym daj więcej treningu meczowego przy czym w trakcie przygotowań do sezonu pamiętaj o kondycji na maksa, kilka spotkań ze słabeuszami i rezerwami załatwi sprawę a potem już taktyka i panowanie nad piłką :) jak masz dobry zespół na tle ligi to to nie ma znaczenia w sumie ale podstawa to: po lewej masz trening długofalowy wpływający na atrybuty, po prawej masz trening meczowy pomagający w najbliższym spotkaniu. Jeśli masz zawodników dobrych technicznie to niekoniecznie musisz robić trening panowania nad piłką, podobnie jeśli są dobrzy fizycznie to odpuść im ten trening :) obciążenia wysokie w moim 1-ligowym zespole przy większym treningu meczowym(kreska od prawej strony) daje dobry efekt :)
pamiętaj o odpowiednim dobraniu trenerów

Jerry.Szn Partyzant

02.06.2013 23:06    #1027     Football Manager - Świat taktyki - Dramat..
Witam
Też gram długo w FM i zauważyłem, że w tej edycji (13) bardzo długo trwa poznawanie taktyki przez zawodników, więc musisz być cierpliwy.
Gram Pogonią Szczecin 4-1-1-3-1. Boczni obrońcy w zależności czy maja wysoki atrybut dośrodkowań ustawiam na wsparcie lub po prostu obronę. Na środku obrony tradycyjni stoperzy. Rygiel. Środkowego pomocnika zawsze robię wysuniętego, jak drybling ma wysoki to z atakiem. Ofensywny to różnie, zależy jak mu pasuje. Ale najlepiej się sprawdza ofensywny pomocnik z atakiem. Na skrzydłach tylko i wyłącznie skrzydlaki z atakiem. Na szpicy Lis. Oczywiście każdemu według potrzeb ustawiam indywidualne polecenia.
Polecenia dla drużyny: styl bardzo płynny, przewaga liczebna, podania bardziej bezpośrednie, ściślejsza dyscyplina, intensywniejszy pressing, odbiór agresywny, krycie strefowe, ostre dośrodkowania, szukaj gry, linia obronna normalnie-prawie cofnięta, szerokość gry prawie na maxa, tempo szybkie-prawie na maxa, gra na czas bardzo rzadko, podania mieszane, kontrataki i pułapki TAK.
Rozgrywającym u mnie jest zazwyczaj OPŚ, czasem PŚ. Bez odgrywającego, tylko lis pola który zgarnia wszystkie prostopadłe piłki i przecina ostre dośrodkowania z linii bocznych.
Tą taktyką w FM 2012 wygrałem Pogonią Europa League przeciwko Barcelonie;) A w FM 2013, zanim moja Pogoń dobrze poznała tą taktykę, minęło duuuużo spotkań towarzyskich i trochę pierwszej rundy sezonu ;)

KRaven031 Partyzant

31.05.2013 13:35    #1028     Sufler - Porady do gry - Gra przeciwko trenerowi?
Taktyka jak najbardziej może być za słaba dla tego konkretnego zespołu. To, że jedni sobie radzą nie gwarantuje sukcesu przy całkowicie innej kadrze, w realiach innej ligi + z innymi przeciwnikami.
Just Raven.

djyazzy11 Partyzant

31.05.2013 12:14    #1029     Sufler - Porady do gry - Gra przeciwko trenerowi?
Podam swoj przyklad...Gralem Wisla Pulawy,szlo mi niezle czego dowodem byl awans na zaplecze ekstraklasy(gralem taktyka 442 Modern Warfare)po 1 rundzie mialem 3 miejsce i dostalem propozycje z Beveren(Belgia)skorzystalem,pierwszy sezon w polowie tabeli-w nastepnym dostalem propozycje z Lokeren gdzie klub przezywal kryzys....I...........po 13kolejkach zostalem zwolniony(grali taki piach ze UJ)...Taktyka taka sama,rozmowy pojete,treningi zrobione,sklad nielichy wiec skad ta ostatnia pozycja w lidze i TAKA GRA PILKARZY???taktyka nie moze byc zla skoro byl awans Wisla Pulawy w prawie nie zmienionym skladzie....moze ktos wie cos czego inni nie wiedza? :D pzdr

KRaven031 Partyzant

31.05.2013 09:42    #1030     Sufler - Porady do gry - Gra przeciwko trenerowi?
No to pewnie taktyka jest do bani, albo źle dobierasz zawodników do pozycji. Gra jest tak zrobiona, żeby dało się wygrać, zapewniam Cię.
Just Raven.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution