Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Proletariat

15.06.2006 04:44    #9991     Sufler - Porady do gry - pytanie
w sezonie daj szanse 4-5 młodym zawodnikom! szybciej im rosno jakos umiejentnosci jak grajow pierwszym zespole czy nie??
mam ustawione oddzielne profile treningów dla juniorów ale jakos sałbo mi się szkole>moze robie jakes błędy

Kakas Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
14.06.2006 17:09    #9992     Sufler - Porady do gry - pytanie
To, że dostajesz takich juniorów w Barcelonie to czysty przypadek... Barcelona ma najwyżej rozwiniętą szkółke i tylko od szczęśliwego trafu zależy czy wpadnie jakiś fajny młodzik... najczęściej jest tak, że trafiają się młodziki z słabymi statystykami ale z wielkim potencjałem... tak jak kolega mówił najpierw fizyka potem technika...

Proletariat

Powinny też zrobić coś moim zdaniem z pozycjami zawodników. Np. taki Riquelme jest jak najbardziej ofensywnym pomocnikiem czyli wg FM powinien grać zaraz za napastnikami. A tak wcale nie jest, on gra na swojej połowie, wcale tak często nie wchodzi w pole karne itp. Podobny przykład to Pirlo.
To samo tyczy się napastników. Nie można ich ustawić, tak, że jeden jest wysunięty, a drugi troszkę z tyłu, bo jak cofniemy jednego to już jest ofensywnym pomocnikiem. Można mu dać strzałkę, ale to nie to samo.
W ogóle jak dla mnie to za mało jest tych "kółeczek", na których można ustawić zawodników i za mało poleceń indywidualnych dla zawodników.
Powinien być większy kontakt z zawodnikiem, jakies opcje, żeby pogadać z nim, np. po podpisaniu kontraktu czego się oczekuje od niego, albo żeby powiedzieć czemu nie gra itp. Możliwości jest wiele

Proletariat

14.06.2006 05:21    #9994     Sufler - Porady do gry - Barcelona POMOCY!!!!!!!!!
A jeszcze salagean i juszkiewicz o najewazniejszych zapomnialem :D

Proletariat

-powinny być realistyczne budżety klubowe np. Man Utd wiadomo że jak oni kupią to wydają trochę kasy, a na starcie zawsze mają po 10mln trochę więcej.Milan także jest bogatym klubem i nie powinni mieć 5 mln funtów tylko przynajmiej 30 mln to się tyczy takze Juventusu,Bayernu.A wiemy że jak gramy z których z tych klubów to oni zawsze ściągają kogo chcą i za ile.A jak wybieramy którą z tych drużyn to nie stać nas na zawodnika który komputer decyduje kogo kupić.
-Oczywiście powinny być wprowadzone realistyczniejsze transfery.Zawsze jak kupujemy to musimy trzy razą większą stawkę wyłożyć niż jego wartość.A inne kluby za grosze kupują to śmiech na sali.
-Dobrze by było miec kontakt z każdych zawodników lub zapytanie fanów kogo by chcieli nowego w lkubie lub odeszli.Ogólnie, aby mieli duży wpływ na klub.A co do kontaktów zawododników to oczywiście kontakt powienien być przed meczem jak i normalnie.Zdarza się że proponujemy kontrakt i zawodnik nie jest zainteresowany niezaleznie od kończącego się kontraktu, wtedy moglibyśmy z nim pogadać czemu nie podpisze,co nie pasuje, czemu chce odejść i takie tam pierdoły.Oczywiście jestem za aby była możliwość budowania szkółek w innych krajach lub wybieranie elementu rozbudowy stadionu i takie tam,testy antydopingowe i takie tam.Dobrze by było też aby zawodnich przed wejściem na boisko wykonywał jakąś rozgrzewkę.Czasami jak gramy to chcemy aby dany zawodnik nie wykonywał dużo fauli bo może się skończyć żółtą kartką i będzie zawieszony, dobrze by było aby mu powiedzieć żeby nie grał ostro czy coś.Jak na przykład z zawodnikiem ktory wrócił z kontuzji i chcemy żeby się nie przemęczał dalibyśmy mu opjcę ,,jesteś po kontuzji nie świruj,, czy takie tam.....No to się rozpisałem.Może się coś powtarza czy coś to sory ludzie.

SZk Pierwiastek Inteligencki

Grupa: Ekspert
13.06.2006 06:02    #9996     Sufler - Porady do gry - Barcelona POMOCY!!!!!!!!!
Sprobuj stworzyc treningi dla konkretnych formacji - obroncow, pomocnikow (moze byc z podzialem na AM i DM), napastnikow, by zawodnicy trenowali tylko to, co jest im potrzebne (np. dla napastnika minimalny trening defensywny i nieduzy taktyczny, ale nacisk kladziesz na strzaly, stale fragmenty etc.). No i popracuj nad taktyka.

jakubkwa Człowiek Renesansu

12.06.2006 17:10    #9997     Sufler - Porady do gry - Trenerzy rezerw !!!
Nie musisz obawiac sie, ze nie bedzie mial kto trenowac Twoich pilkarzy z drugiego i trzeciego zespolu. W ekranie treningu nie przypisuje sie przeciez obecnie szkoleniowcow do rezimu treningowego, tylko do konkretnych kategorii treningowych. Z tych kategorii sklada sie zarowno rezim pierwszego, jak i pozostalych zespolow. Trenerzy wiec nie prowadza zajec z konkretna druzyna, a z pilkarzami 'uczeszczajacymi' na konkretne cwiczenia.
Sam podzial trenerow na tych zatrudnionych w pierwszym zespole i rezerwach jest wedlug mnie troche sztuczny i osobiscie bylbym za jego zlikwidowaniem, zeby nie wprowadzal niepotrzebnego zamieszania. Wymusza go zapewne obecnie traktowanie klubow rezerwowych w niektorych krajach jako osobnych zespolow grajacych w normalnych rozgrywkach ligowych, ale dla gracza nie ma wiekszego znaczenia, bo i tak trenerzy z drugiej druzyny podlegaja nam jako managerom i to my ustalamy co beda trenowac.
Mlodzikom mozesz przydzielic inny trening niz Ogolny, jednak musi byc to rezim juniorski (mozesz go stworzyc w ekranie Trening/Piłkarze klikajac w polu Program treningowy na przycisk Programy i wybierajac opcje Nowy/Program juniorski).

Proletariat

12.06.2006 10:35    #9998     Sufler - Porady do gry - Trenerzy rezerw !!!
Witam serdecznie.Ostatnio bliżej przyjżałem się treningom i powiem szczerze,że zeszło mi sporo czasu na zabawie z nimi.Troszkę dochodziłem do znaczenia gwiazdek ale zanurtowała mnie jedna sprawa.Może Wy wiece.Trenuję Athletic Bilbao i mam kilku trenerów.Kiedy patrzę na sztab szkoleniowy to kilku z nich (1-2)jest przydzielonych do trzeciej drużyny (Baskonia),a inni do drugiej (Athletic 2).I tu pytanie!!Jeśli zwolnie tych trenerów z Baskoni to jak mam przydzielić nowych do trenowania młodych (Baskonia-wylęgarnia talentów)??? Czy może to komputer sam przydziela trenerów do określonych zespołów?? Nie wiem bo sam nigdzie takiej opcjii nie znalazłem.Teraz głupio mi zwolnić nawet słąbych couch'ów bo nie wiem czy ktoś w zamian będzie się zajmował 2 i 3 zespołem.Proszę o pomoc... Pozdrawiam.

potteromaniak Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
12.06.2006 07:36    #9999     Sufler - Porady do gry - Do chetnych
no to zamknijcie ten temat, jak tak bardzo chcecie. Jakby wam przeszkadzal, jak wyleci to wyleci i juz, nie robilbym nowego, bo bym zauwazyl ze nikt sie tym nie interesuje, zreszta tytul mowi ,,dla chetnych", a nie ,,dla niechetnych"

jakubkwa Człowiek Renesansu

11.06.2006 05:37    #10000     Sufler - Porady do gry - PA a umiejętności
Football Manager to gra o tyle dziwna, ze nie zawsze Ci z najlepszymi statystykami graja rzeczywiscie najlepiej (w zasadzie nie wiadomo dlaczego tak sie dzieje). Moze wiec warto wyprobowac mlodzieniaszka.
Z drugiej jednak strony ufanie swojemu sztabowi szkoleniowemu jest w mojej opinii nieco ryzykowne. Raporty asystentow to z pewnoscia element ktory musi ulec poprawie w przyszlych wersjach gry.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution