Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Thefuture Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.04.2007 08:14    #8761     Sufler - Porady do gry - PPr
Tak się składa, że ja jestem fanem angielskiej piłki i cały czas gram różnymi klubami w Anglii. Ostatnio grałem Portsmouth i miałem też podobny problem. Nicolas Milan na początku gry ma 16 lat, a w Anglii na obywatelstwo czeka się4 lub 5 lat. Gdy przyszedł do klubu też nie dostał pozwolenia na pracę, ale mimo, że miałem klub filialny z Belgii miałem możliwość go wypożyczenia, tylko problem w tym, że zawodnicy nie chętnie przechodzą do klubów filialnych. Tak więc postanowiłem poczekać, aż Milan dostanie Angielskie obywatelstwo, ale po skończeniu 17 lat przeniosłem go z U-18 do pierwszego składu i mógł normalnie grać w meczach o punkty. Gram 4 sezon i także ściągnąłem Esparzę, ale znowu pojawił się problem, bo nie dostał pozwolenia, tak więc jak ściągniesz zawodników, a dalej ma ikonkę'' ppr'' to nie będziesz miał z niego pożytku, bo nie może grać w żandych meczach, tylko w U-18 czy U-21, ale trenować owszem może z drużyną. Jak narazie to nie widzę, żadnych postępów w sprawie pozwolenia na pracę, ale wiem, że zawodnicy mogą się wkurzać i będą żadąli grać w pierwszej 11. Tak więc jak ściągasz zawodników lepiej zapoznaj się z raportami asystenta, on przeważnie ma w raporcie napisane, czy dany zawodnik ma możliwosć dostania pozwolenia na pracę. W Angli dostaje się pozwolenie jak zawodnik zagra 15 lub 20 meczy reprezentacji, ale nie zawsze to jest najważniejsze, bo ja ściągnąłem Kerlona i Marcelo mimo, że grali tylko w młodzieżowych reprezentacjach.Czasem zależy również od reputacji i obywatelstwa kraju. Ja również miałem problemy z Danielem Carvalho. Wiadomo, że ma większą reputację od Kerlona czy Marcelo. Zresztą rozegrał 4 lub 5 meczy reprezentacyjcnych( w seniorach oczywiście). I na dodatek ma jakieś osiągnięcia w europie. Choćby Puchar UEFA i mistrzostwo Rosji. W FM06 bez przeszkód ściągnąłem Cavalho do Chelsea. Przewaznie z tego typu problemami występują bugi. Bo zawodnik kompletnie nieznany dostaje jakieś pozwolenie na pracę(chodzi mi o jakiegoś Afrykana lub Amerykana), a zawodnik np. Carvalho jak już wspominałem nie moze grać w najlepszej lidze świata.

Ero_1992 Partyzant

25.04.2007 23:23    #8762     Sufler - Porady do gry - PPr
W FAQ jest napisane tak:

Co oznacza pozwolenie na pracę i dlaczego nie każdy je otrzymuje?

Pozwolenie na pracę to dokument obowiązujący w niektórych państwach Unii Europejskiej, który ma regulować przypływ obcokrajowców (graczy spoza Unii). Kraje, które zdecydowały się na wprowadzenie takiego ograniczenia to Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia Północna, Irlandia oraz Islandia. Tak więc grając zespołami z tych państw może zdarzyć się, że nie będziemy w stanie kupić danego zawodnika właśnie dlatego, że nie otrzyma on pozwolenia na pracę. Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów. Po pierwsze - musiał on grać w przynajmniej 75% spotkań pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat. Po drugie - państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA. Oprócz tego warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych. Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu.
Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.

fudi Przodownik pracy

25.04.2007 21:59    #8763     Sufler - Porady do gry - Problem 2
rozumiem. Tak się czasem robi....najczęściej gdy jest coś nie tak z bazą danych. Ale to jest jednorazowe i nie przeszkadza w niczym (tzn ja jak tak miałem to tylko raz mi sie zrobilo i nie przeszkadzalo).

aberdeen Młody aktywista

25.04.2007 17:27    #8764     Sufler - Porady do gry - Niechciany transfer
Niestety ty jesteś tylko managerem, a prezes decyduje o wszystkim. Szkoda tylko, że nie ma opcji, że jęsli prezes chce pozyskać lub sprzedać jakiegoś grajka to możesz z nim pertraktowć w tej sprawie, może chociaż postawić ultimatum (tak jak to jest obecnie w kwestii zwiększenia budżetu czy rozbudowania bazy treningowej). Miejmy nadzieje, że w FM 2008 coś takiego będzie. Było by ciekawiej prawda?

tabalugg Młody aktywista

25.04.2007 17:22    #8765     Sufler - Porady do gry - Niechciany transfer
W słabszych klubach blokują negocjacje,bo uważają że to zbyt dobre oferty do odrzucenia.....szkoda troszke tej kaski ;) na kogo zbierałeś aż tyle ??

shearerr Partyzant

1. Polska liga jest atrakcyjna po 15 latach gry ;)
2. Reputacja ligi wynosi 18 po 15 sezonach a co do cen to sie zgadzam
3. 5 mln funtow za tealent 180 C.A to nie jest duzo w porownaniu z takimi beztalenciami jak zurawski no chyba ze ty go uwazasz za gwiazde!!!!????
nie wiem Malkovic oco ci chodzi ale widze ze nie przeczytales tekstu ze zrozumieniem chyba nie asz tak bardzo zle pisze po polsku??? hmmm jesli tak to sorka ale to nie moja wina nie moglem dokonczyc szkoly w polsce bo musialem wyjechac

wiec dla twojej swiadomosci chodzi mi oto ze ceny pilkarzy nie zwiekszaja sie rowno z reputacja lkigi i kulbu no moze minimalnie... nop jezeli liczac za 15 lat poziom ligi bylby polskiej taki jak we wloszech no to sorry ale porownywanie cen za zurawskiego ktory gra w lidze szkockiej do gwiazdy ktora ma 180 C.A i gra w jednej z najlepszych lig swiata to jak porownianie cen christiano ronaldo do zurawskiego ;)
wiez nie przypomianj mi cen bo nie musisz nastepnym razem napisz cos madrego ;)

Kozzi Krzewiciel myśli rewolucyjnej

24.04.2007 18:42    #8767     Sufler - Porady do gry - Proponowanie zawodnika
A co ci to przeszkadza po co będziesz rywali wzmacniał :)

Tom88 Partyzant

24.04.2007 17:22    #8768     Sufler - Porady do gry - Problem
Jak wczytuje grę wyskakuje mi okienko-zapisana gra nie została wczytana i fm.exe- Uszkodzony plik. Plik lub katalog C$Mft jest uszkodzony i nie nadaje się do odczytu. Uruchom program CHKDSK.

Pawcio Żołnierz frontu ideologicznego

24.04.2007 11:45    #8769     Sufler - Porady do gry - kontrakt odnawialny
Wojtalinho a po co Ci podwyzszka jak i tak nie mozesz tej kasy wydac ? ja najchetniej bym pracowal ( w grze) za darmo zeby nie obciazac finansow klubu ;/

Krzychskunk Partyzant

24.04.2007 10:27    #8770     Sufler - Porady do gry - porady i sugestie FM07
Gelu
jest !!dzieki, tylko szkoda ze po angielsku tak jak fidi7 nappisal

giersik
jest cos takiego jak samouczek ale tam nic nie ma :/ trzeba jakis plik zaladowac zeby tego uzywac ??

sefko1
instrukcja gdzies mi sie zapodziala :D:D:D hehe

pozdro

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution