Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Piotrś Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.12.2007 23:07    #7711     Sufler - Porady do gry - o co chodzi
Ylv:P czemu nie baskijski...:P ma poł na poł xD wiec jest i tak i tak:D a tradycja jest piękna:) szkoda ze Barcelona zrezygnowała z rownie ciekawej tradycj jaka było brak reklam na koszulkach...:P

THE GUNNERS Młody aktywista

29.12.2007 21:00    #7712     Sufler - Porady do gry - Atrybuty zawodników
bramkarz – liczy się refleks, chwytanie, jeden na jednego, a także gra w powietrzu. Dobrze, gdy bramkarz ma niską skłonność do piąstkowania, ekscentryczność oraz wysoką skoczność.

środkowy obrońca - Gra głową, krycie i odbiór to podstawowe i najważniejsze techniczne cechy środkowego obrońcy. Dobrze jeżeli obrońca potrafi też podać piłkę (podania). Z drugiej tabeli (atrybuty psychiczne) liczą się koncentracja, przewidywanie i ustawianie się. Jeżeli chodzi o cechy fizyczne, to na pewno skoczność i siła. Dzięki nim obrońca staje się murem nie do przejścia. Szybkość nie jest aż tak istotna, ale przyspieszenie już tak.

boczny obrońca – liczy się odbiór piłki oraz... drybling i dośrodkowania. Przynajmniej jeśli gramy czterema obrońcami i chcemy by boczni angażowali się w ataki. Gra głową nie jest istotna, bo piłkarze tej formacji rzadko mają okazję z niej korzystać (w sensie dosłownym). W drugiej tabeli należy zwracać uwagę na to samo, co w przypadku środkowych defensorów, ale będzie się tu liczyć również błyskotliwość. Fizycznie boczni obrońcy również nie muszą imponować. Przynajmniej nie posturą, za to większą uwagę trzeba przywiązywać do szybkości, przyspieszenia i wytrzymałości.

defensywny pomocnik – podobnie jak środkowy obrońca + podania. Dobrze jeśli jest waleczny (atrybuty psychiczne) i choć trochę kreatywny. Niektórzy stawiają na słabych fizycznie zawodników (słaba gra głową i niewielka postura), ale nie uważam żeby to był dobry pomysł i zdecydowanie doradzam piłkarzy silnych.

pomocnik – najlepiej żeby wszędzie miał same 20. A poważnie – powinien być w miarę dobry w każdym elemencie. Oczywiście niscy, ale lepsi technicznie piłkarze są wartościowi, ale trudniej gra się z takimi zawodnikami przeciw drużynom angielskim czy mającym w swoich szeregach silnych pomocników. Ważne będą w przypadku tych graczy szczególnie: podania, odbiór i drybling oraz strzały z dystansu i gra z pierwszej piłki. Z drugiej tabeli: kreatywność, przewidywanie, decyzje i błyskotliwość. W trzeciej ważna jest wytrzymałość.

skrzydłowy – na pewno dośrodkowania, drybling i technika. Wysokie wykańczanie akcji również nie zaszkodzi. Druga tabela to podobnie jak u pomocnika: błyskotliwość, kreatywność i decyzje. Podobnie jak w przypadku skrzydłowego obrońcy – pomocnik nie musi imponować cechami fizycznymi. Wręcz przeciwnie: powinien być szybki, z dobrym przyspieszeniem oraz zwinnością. Bardzo ważna jest też wytrzymałość.

ofensywny pomocnik – niemal to samo co w przypadku pomocnika, ale mniejsze znaczenie będzie miał odbiór piłki, zaś większe: technika, drybling i strzały z dystansu. W cechach psychicznych liczy się to samo co u skrzydłowego, natomiast dobrze jeżeli środkowy ofensywny pomocnik jest w miarę silny fizycznie.

napastnik – tych są dwa typy: silny fizycznie – z dobrą grą głową, ale za to wolniejszy, lub szybszy i zwinny, ale słaby w grze w powietrzu. Najlepiej posiadać obu i wystawiać ich w pierwszym składzie. Poza wymienionymi atrybutami dobry napastnik musi charakteryzować się wysoką umiejętnością wykańczania akcji, techniki i dryblingu. W drugiej tabeli istotne są ustawianie się, opanowanie i decyzje. Pamiętaj, że napastnik z wysoką „współpracą” zamiast strzelać może częściej próbować podawać, co wcale nie jest dobre. W ostatniej tabeli liczy się zwinność i przyspieszenie.

Pozdro ;)

newkirk Partyzant

29.12.2007 19:45    #7713     Sufler - Porady do gry - Klub Patronacki
Szkoda, że nie można ustalać samemu zasad na jakich kluby współpracują. Brakuje mi bardzo opcji kiedy to mój klub jest patronackim i chcę wypożyczyć zawodnika do klubu nad którym czuwam, aby miał on pewne miejsce w składzie. Bo co z tego że wypożyczę gościa jak on przesiedzi sezon na ławce a ja chciałbym aby się ogrywał...

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

29.12.2007 19:25    #7714     Sufler - Porady do gry - trening
A ja naprawdę polecam trening Tug'a. Zawsze go używam, a po miesiącu już widać znaczącą różnicę. Ja zawsze miałem problemy z ustalaniem treningu, aż napotkałem trening Tug'a, który pomógł wreszcie moim piłkarzom się rozwinąć. Do tego jeśli masz świetną szkółkę piłkarską (jak Ajax Amsterdam), to staty piłkarzom rosną w zastraszającym tempie!

full attack Młody aktywista

29.12.2007 19:19    #7715     Sufler - Porady do gry - kontrakty juniorskie
Zaoferuj młodzikowi nowy, możliwie najkrótszy kontrakt,a gdy on go zaakceptuje- wówczas rozwiąż umowę. Dzięki temu znacznie zmniejszysz kwotę odszkodowania.

Visioner Przodownik pracy

29.12.2007 19:07    #7716     Sufler - Porady do gry - trening
najedz myszka na nie w opcjach treningu, i po kilku sekundach masz wszystko pokazane

aberdeen Młody aktywista

29.12.2007 14:52    #7717     Sufler - Porady do gry - kontrakty juniorskie
W nowym fmie newgeni w wieku lat 15-16 maja podpisane długoletnie kontrakty po pojawieniu sie w klubie, jesli chce sie ich pozbyc na wolny transfer to musze płacic im duze odszkodowania. We wczesniejszych wersjach gry mozna bylo ich wywalac bez odszkodowania. To zmiana w przepisach, czy bug?
Czasem sie zdaza, ze mimo tego ze w opcjach managerskich mam nie zaznaczone automatyczne podpisywanie czy przedluzanie kontraktu z junorami czy zawodnikami rezerw a mimo to zdaza sie ze dostaje informacje w wiadomosciach ze dany zawodnik podpisal z klubem nowa umowe, chociaz sam mu jej nie oferowalem. O co chodzi?

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Jest trudniejszy ale jeżeli pograsz kilkanaście meczy znajdziesz receptę na sukces.

Trzeba dbać i interesować się zespołem jeszcze bardziej niż w poprzednich częściach. Więcej czasu poświęć taktyce, dbaniu o morale (rozmowa motywacyjna, przedmeczowe "pogaduszki";). Zainstaluj oczywiście łatkę 8.0.1 bo bez tego to nie jest Football Manager tylko jakieś dziadostwo.

Jednym słowem poświęć zespołowi więcej czasu(oczywiście wtedy Twoja menedżerska głowa musi mocno pracować) a znajdziesz receptę na sukces.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

il Genio Młody aktywista

29.12.2007 07:47    #7719     Sufler - Porady do gry - Trenerzy bez doświadczenia
Łatwo powiedzieć "po ukończeniu takiej szkoły" :P Weź ją ukończ :D poza tym nie każdy może być trenerem piłkarskim... Do tego potrzebne jest to coś.. ;)

K@rim Młody aktywista

29.12.2007 02:54    #7720     Sufler - Porady do gry - Trenerzy bez doświadczenia
a czemu nie??!! jesli dostałbyś sie do jakiejs szkółki trenerskiej w holandii ( tam sa najlepsze ) to po ukonczeniu takiej szkoly kazdy klub w Polsce by cię przyjął...takie jest moje zdanie

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution