Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

kunXon Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.01.2008 15:21    #7661     Sufler - Porady do gry - Oszustwo???
Arsenal ma potezny dlug (o ile sie dobrze orientuje, kolo 1.2 mld zł) w grze, z tym ze u nich jest to spowodowane przejsciem na Ashburton Grove. Tez maja ow dlug splacac kolo 20-30 lat. Z tego co pamietam, to Glazer'owie kupujac ManU wpakowali klub w ogromne problemy finansowe. W kazdym razie skoro sam mowisz, ze te dlugi Ci nie przeszkadzaja, to w czym lezy problem? Do 2024 roku zdazysz sie przynajmniej kilka razy znudzic gra w Manchesterze...

pinco Partyzant

07.01.2008 21:06    #7662     Sufler - Porady do gry - Trening/Trener
to zalezy jesli masz dwoch o takiej samej umiejetnosci szkolenia w danej dziedzinie to zostaw tylko jednego a jesli masz dwoch z ktorchy jeden jest lepszy to zostaw tego lepszego :) wedlug mnie nie potrzeba 2 trenerow do jednego elementu

miszczu212 Partyzant

07.01.2008 17:37    #7663     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
chcialem sie pochwalic najdrozszym transferem ze swojego klubu KSZO.
http://img23(...)alk7.png
a taki jest jego profil
http://img51(...)lrs6.png
i interesuja sie nim niezle kluby
http://img51(...)2rv1.png
zawsze walcze z prezesem i nigdy nie sprzedaje swoich zawodnikow ale 37mln zlotych dla polskiego klubu to duzo

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

07.01.2008 16:18    #7664     Sufler - Porady do gry - Jakaś pożyczka ?
Niestety będzie ciężko ci pomóc. W czasie czytanie twojego tekstu rodziły się w mojej głowie pomysły jak by to rozwiązać lecz za chwilę okazało się, że już tego próbowałeś. Może spróbuj ograniczyć twój kontrakt do minimum, więcej sparingów z silnymi przeciwnikami, sprzedaj wszystkich zawodników, którzy są coś warci, a kontraktuj tylko tych z wolnego transferu, ogranicz do minimum sztab szkoleniowy (po 1 trenerze do każdego działu). Jeśli by ci się udało ściągnąć podstarzałego gwiazdora, to media zwróciłyby na ciebie uwagę, a także wzrosła by sprzedaż koszulek, pamiątek itp.

boro92921 Przodownik pracy

07.01.2008 16:06    #7665     Sufler - Porady do gry - Jakaś pożyczka ?
pozyczka by Ci sie przydala ;) moze ogranicz do minimu sztab szkoleniowy z tego co widzę rzeczywiscie i probowales juz wszystkiego mozesz zawsze sprobowac przeniesc kasę z plac na transfey lub na odwrot

Franklin Partyzant

07.01.2008 15:58    #7666     Sufler - Porady do gry - Jakaś pożyczka ?
Witam,
mam problem finansowy i to całkiem poważny. Jestem menadżerem Pelikana Łowicz. Przychodząc do drużyny już stan konta był na minusie, a do tego klub zaproponował zawodnikom nowe wyższe kontrakty, co było dla mnie bardzo niekorzystnym rezultatem. Posprzedawałem zawodników z najwyższymi kontraktami( ok. 800-900) oraz starych wyjadaczy bo wiedziałem, że swoje lata mają za sobą i już na nich na pewno więcej bym nie zarobił. Jeżeli ktoś wie o czym mówię to są to sumy od 0 do 10 tys.(najdroższy-wszystko euro) Sprowadziłem kilku przyzwoitych(wcześniej byli u mnie na testach). Stadion to ok. 5000 miejsc, a kibiców przychodzi w granicach 200 - max 500. Co miesiąc klub przynosi straty w granicach 20 – 60 tys. Na płace w pierwszym sezonie wydawałem 10 tys. tyg. w drugim 8 tys. W rozpoczętym trzeci sezonie wynoszą już tylko 6 tys. Oczywiście coś za coś osłabiam skład. Pierwszy zespól jest w porządku, ale dublerzy to juniorzy (a wyobraźcie sobie jak wygląda szkółka młodzieżowa w takim klubie). Przerwy zimowe na których organizowałem sparingi z drużynami które przynoszą jakieś dochody tylko zmniejszały miesięczne straty( do ok. 10 tys.). Sprzedani zawodnicy przynoszą mi dochody w ratach. Mój sztab szkoleniowy zarabia ok. 3tys.(w tym 1 tys. ja). Nie wiem co mogę jeszcze zrobić, zwłaszcza że ten sezon szykuje się naprawdę ciężko(wcześniej zajmowałem 14 (1sezon) i 13(2) miejsce na zakończenie rozgrywek) Sprawdziłem w necie, że Łowicz ma ok. 30 000 tys. mieszkańców. Jak mam ich przyciągnąć na stadion ? Ściągnąć jaką gwiazdę :-) .Może ratunkiem finansowym było by grać samymi juniorami, ale co wtedy było by z wynikami na boisku. Stan konta wynosi ok. – 500 tys. ( przed rozpoczęciem zarząd zasilił drobnymi konto i sprzedałem zawodników za ok. 200 tys. Chciałem mieć klub patronacki, ale zarząd nie znajduje żadnego kandydata a to by przyniosło kilka centów. Oczywiście wypożyczam do drużyny kogo mogę za darmo, ale coraz mniej chętnych(w pierwszy sezonie pół mojego pierwszego składu to gracze z wypożyczenia w tym tylko 2). Skład liczy jakieś 20 kilku zawodników(z juniorami), najwyższa pensja zawodnika to 400 inni standard 200-350 (juniorzy 80). Uczę zawodników nowych pozycji dlatego nie muszę dokonywać nowych zakupów. Mówiąc o juniorach mam na myśli tych których przeniosłem do pierwszego zespołu co prezentują mizerny poziom, a nie ci z U-21, którzy są beznadziejni.

jarek19883 Żołnierz frontu ideologicznego

06.01.2008 23:50    #7667     Sufler - Porady do gry - Wychowankowie - 2 pytania.
jezeli masz szkolke mlodziezowa to moze byc nigeryjczyk

omega Młody aktywista

06.01.2008 16:25    #7668     Sufler - Porady do gry - Skuteczność/Kryzys
zaloze sie ze grales przez te wszystkie zwyciestwa 1 taktyka;] zwyczajnie cie przejrzeli ^^
poza tym jesli ty juz placzesz i lecisz na forum ze przegrales 2 mecze i nie strzeliles bramki to zgadzam sie w 100% z wypowiedzia pucka :)
ja pamietaj jak w zeszlym sezonie moja druzyne zlapala zadyszka na 10 kolejek przed koncem sezonu^^ ale jakos wyszedlem i tytul obronilem:)

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

06.01.2008 13:58    #7669     Sufler - Porady do gry - Pozwolenia naprace w Anglii
Co oznacza pozwolenie na pracę i dlaczego nie każdy je otrzymuje?

Pozwolenie na pracę to dokument obowiązujący w niektórych państwach Unii Europejskiej, który ma regulować przypływ obcokrajowców (graczy spoza Unii). Kraje, które zdecydowały się na wprowadzenie takiego ograniczenia to Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia Północna, Irlandia oraz Islandia. Tak więc grając zespołami z tych państw może zdarzyć się, że nie będziemy w stanie kupić danego zawodnika właśnie dlatego, że nie otrzyma on pozwolenia na pracę. Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów. Po pierwsze - musiał on grać w przynajmniej 75% spotkań pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat. Po drugie - państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA. Oprócz tego warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych. Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu.
Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.

aberdeen Młody aktywista

Skończyłem właśnie grać 2 sezon ligi szkockiej i martwi mnie to, że nie zdobyłem jeszcze ani jednej bramki z rzutu wolnego, jak większość ligowychc zespołów z resztą. (Rekord to 3 gole zdobyte przez Celtic w całym sezonie). Przecież w rzeczywistości pada mnóstwo bramek z takich sytuacji. Dodam, że rzuty wolne wykonuje u mnie piłkarz z atrybutem "rzuty wolne" 19. Ma ktoś rade żeby te statystykę poprawić?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.