Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

BagiDM Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
04.02.2008 23:48    #7561     Sufler - Porady do gry - Kasa w klubie
Ja nigdy niemam problemow z kasa,a najlebszym sposobem na zastrzyk gotowki so transfery,sprzedaj jakies swoje gwiazdki(nikt niejest niezastopiony) i sprowadz innych,tanich mlodych,polecam ameryke poludniowo(troszke poszperasz i napewno kogos znajdziesz),ja co roku sprowadzam z 20 zawodnikow a w wiekszosci tylko poto by ich sprzedac z ogromnym zyskiem,biore zawsze mlodych zdolnych do 20.niektorych sprzedaje odrazu po przejsciu kupie przypuscmy za 10tes i idzie odrazu za 1milionik i zawsze z 50% zyskiem z nastepnego tansferu.I chyba mi to wychodzi bo na liscie najbogatrzych jestem na 2miejscu za barca,a gram 5sezon korona kielce a sklad mam dosyc szeroki ok 70 zawodnikow z czego 40 wyporzyczonych malolatow po calej europie, gdy wracaja patrze czy sie do czegos nadaja perelki zostawiam reszte sprzedaje i tak w kolko,kasa sie kreci-idealny sposob na bogactwo!!!,a gram bez zadnych dodatkowych lig,tylko polska1,2liga na sredniej bazie danych,jak masz dodane inne ligi to tech taletow masz znacznie wiecej,ale jakos se radze. pozdrowionka ps.ostatnio sprzedalem mojo gwiazde za 34miliony funtow+50% z nastepnego trasferu z ligi polskiej!!! ale nastepca sie zawsze znajdzie.

menedzer Partyzant

03.02.2008 22:06    #7562     Sufler - Porady do gry - juniorzy
Gram pewnym słabym klubem, co roku dostaję nowych juniorów, jednak ciągle są beznadziejni, żaden nie ma źdźbła talentu. Wszystkich od razu wywalam. Co wpływa na to jakich juniorów dostajemy? Doskonała szkółka juniorska? Jak dostać dobrych juniorów?

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

W każdym razie nie jest tak trudno policzyć ile zawodnik mieszka w danym kraju i Si powinno to dopracować.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

03.02.2008 20:22    #7564     Sufler - Porady do gry - juniorzy
Dobrze rozwinięta szkółka młodzieżowa gwarantuje Ci zebranie największych talentów z regionu.Ale Ci piłkarze mają zazwyczj niskie ca ale wysokie pa czyli żeby się rozwinęli na dobrych piłkarzy musisz mieć też rozbudowaną bazę treningową.

Fenix Partyzant

03.02.2008 18:49    #7565     Sufler - Porady do gry - Wasze odkrycia
Witam!

W tym temacie możecie się pochwalić swoimi "superregenerantami" - zawodnikami, którzy "dorastali" w szeregach Twojego zespołu i stali się prawdziwymi gwiazdorami, mając przy tym ogromny potencjał (ale to już się sprawdza w FM Scout). Ja mogę pochwalić się jednym piłkarzem pochodzącym ze szkółki mojego klubu - w FM 2006 przytrafił mi się w Pogoni Tomasz Mazurek, którego powoli wprowadzałem do składu i już w wieku 17 lat stał się gwiazdą. Wkrótce trafił do Juventusu, choć nie chciałem go sprzedać. Odszedł za darmo, bo nie chciał przedłużyć kontraktu. Obecnie w Stali Rzeszów mam świeżo pozyskanego z Lechii Gdańsk 17-latka Marcina Zająca, który jest już nawet powoływany do reprezentacji Polski. Ma znakomite atrybuty i naprawdę mogą być z niego ludzie - obecnie wypożyczyłem go jednak do Wisły Płock, aby go ogrywał. Ma potencjał ok. 190.

[Zakładam ten temat z czystej ciekawości, a nie aby zrobić na złość moderatorom, jak tutaj niektórzy mi zarzucają. Celowo wpisałem więc w wyszukiwarkę "Wasze odkrycia" i nic takiego nie znalazłem, więc takiego tematu chyba nie było. Pod tym względem mam czyste sumienie i mam nadzieję że będzie miła dyskusja a nie kolejne, niepotrzebne uwagi bo przecież to naprawdę nie o to chodzi.]

Tzar Przodownik pracy

03.02.2008 18:29    #7566     Sufler - Porady do gry - juniorzy
Tylko szkółka. Musisz ją rozbudowywać, ale nawet maksymalnie rozbudowana nie zagwarantuje ci corocznego przypływu megatalentów.

rondel Ekspert

Grupa: Moderator
naimad83 [Partyzant] @ 02-02-2008 22:29

Autor tematu uznał odpowiedź za pomocną.
Co oznacza pozwolenie na pracę i dlaczego nie każdy je otrzymuje?

Pozwolenie na pracę to dokument obowiązujący w niektórych państwach Unii Europejskiej, który ma regulować przypływ obcokrajowców (graczy spoza Unii). Kraje, które zdecydowały się na wprowadzenie takiego ograniczenia to Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia Północna, Irlandia oraz Islandia. Tak więc grając zespołami z tych państw może zdarzyć się, że nie będziemy w stanie kupić danego zawodnika właśnie dlatego, że nie otrzyma on pozwolenia na pracę. Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów. Po pierwsze - musiał on grać w przynajmniej 75% spotkań pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat. Po drugie - państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA. Oprócz tego warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych. Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu.
Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.

Napisał to naimad83 w ostatnim temacie tego typu, wystarczyło poszukać

A co do drugiego pytania to możesz to ominąć, w FMM wystraczy zmienić zawodnikowi obywatelstwo, ale to jest oczywiście oszustwem
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

Fenix Partyzant

03.02.2008 17:57    #7568     Sufler - Porady do gry - Wasze odkrycia
No dobra ale parę razy widziałem na tym suflerze takie "forumowe" tematy np. "Wasze rekordy" itp. Rondel - ja Tobie się nie muszę tłumaczyć, bo wszystko jest skompletowane, tyle że sama gra nie potrafi się dostosować do tego update'a - są jakieś wygórowane ceny (np. młody klose kosztuje 40 mln i tego się nie da zmienić). I odwaliłem dużo roboty więc troszkę więcej szacunku bo niektórzy tego w parę lat by nie zrobili, jak powiedział mój kolega (to jego opinia).

Fenix Partyzant

03.02.2008 17:33    #7569     Sufler - Porady do gry - Wasze odkrycia
A niby za co mam być ukarany, za to że chciałem dobrze??

Żal mi Was po prostu ... Nawet nie wiecie kim jestem - jak parę miesięcy temu pisałem o updacie 1995 który miał zostać wydany to nie szczędziliście wazeliny a teraz jeden błąd i nagonka ... szkoda słów ... czuję się teraz jak jakiś 12 czy 13-latek którego trzeba pouczać

Dobra zamknijcie temat jeśli jest dla Was taki potworny, najlepiej w ogóle zawieście mi całe konto - może niektórzy się wtedy uspokoją i wyluzują gatki

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

03.02.2008 16:39    #7570     Sufler - Porady do gry - Kasa w klubie
Brak znaczących dochodów - oto twój problem. Jak sam napisałeś twój stadion jest mały co równa się małym dochodom za bilety. Nie grasz w europejskich pucharach, więc nie dostajesz za nie kasy. Nie sprzedajesz piłkarzy - zero dochodu. Postawiłeś wszystko na jedną kartę - albo awansujesz do pucharów, albo będziesz musiał sprzedać wszystkich zawodników, gdyż będzie krucho z kasą. Niestety musisz kogoś sprzedać, a także obniżyć pensję zawodników, sztabu szkoleniowego i twoją.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.