Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

aquarius1978 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.04.2008 14:37    #7381     Sufler - Porady do gry - Pytanie o klub i lige
Witam,
Mam dwie sprawy:
1.Gram w FM 2007 z polska 3 liga, mam juz rok 2034 i troszke znudzilo mi sie grac,aktualnymi klubami, chcialbym zmienic sobie nazwe jakiegos klubu na wlasna.
Z tego co sie zorientowalem to za pomoca zadnego edytora jest to niezmoliwe, ale np jakims HEX edytorem mozna zmienic rozne dane. Problem polega na tym, ze gdy zmieniam nazwe klubu w pliku z zapisem gry, to mimo wszystko po wczystaniu jej, pokazuje stara nazwe klubu, logika nakazuje by wszystkie zmiany czytal z pliku z zapisem gry...a mimo wszystko cos jest nie tak. Moze ktos sie bawil w taki sposob???

2. Probowalem zamienic ligi: Polska ( I,II, III liga ) z ligami francuskimi. Zamieniam kluby, ale pojawia sie problem z ligami juniorskimi, bo mimo, ze kluby zostaly zamienione to nadal kluby junorskie pozostaly w swoich ligach, czyli mimo ze polski klub przenioslem do francuskiej ligi, to juniorzy nadal figuruja w polskiej.
Moze ktos zamienial te ligi ze soba i jest w stanie mi pomoc.

Pozdrawiam.

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
Taki piękny dzień, idź się przewietrz troszkę, może to pobudzi komórki mózgowe ;)

Have a nice day.

Albo poszukaj FaQ, zasad i ogólnie pojętej netykiety.

Dopisek by jakubkwa: http://www.cmrev.com/talenty.html tu jakichś znajdziesz na pewno.
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

mumelmann Partyzant

26.04.2008 11:06    #7383     Sufler - Porady do gry - Nowy stadion a beza szkoleniowa
Witam,
obecnie gram Slaskiem Wroclaw, moja baza szkoleniowa jest bardzo slaba. w roku 2011 klubowi zostanie udostepniony nowy stadion budowany na Euro2012. w zwiazku z tym mam pytanie czy w raz z nowym stadionem zostana oddane do mojego uzytku takze nowa baza treningowa ( a w zwiazku z tym powinienem inwestowac w pilkarzy i nie przejmowac sie rozbudowa obecne bazy treningowej) czy po przeprowadzce na nowy stadion baze treningowa nie ulegnie zmianie??

z gory dziekuje...

SlimShady7 Młody aktywista

25.04.2008 15:53    #7384     Sufler - Porady do gry - Puchar Lata ??? :/
Ooo... a moze ty przeczytaj dokładniej mój post, nie przyczepiłem się do FAQ, tylko do odsyłania mnie do wyszukiwarki, gdyż przeszukałem zawartość suflera i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Co do FAQ-a to czytałem go troszkę czasu temu, ale jest tak obszerny że ciężko zapamiętać, ze posiada równiez odpowiedz na takie drobnostki jak zmiana nazwy rozgrywek.

P.S. Ta twoja druga wypowiedź była trochę ironiczna :P Proponuję troszeczkę wyrozumiałości na przyszłość, nikt nikomu tu na złość nie robi. Pomogłeś i masz punkcik. Pozdro

P.S. 2: A że tak grzecznie zapytam gdzie wkleić w grze te pliki :P ???
Forza Grande Milan !!!

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

25.04.2008 12:44    #7385     Sufler - Porady do gry - Problem z finansami klubu
Gram PSG, pierwszy sezon. Na transfery dostalem na dzien dobry ok. 5 mln euro. Na pensje niecale 600 tys euro/tydzien. Kupilem zawodnikow za ok. 3,5 mln, z budzetu transferowego zostalo wiec w zapasie 1,5 mln. Renegocjowalem pare kontraktow obnizajac pensje mniej waznym zawodnikom, kilku niepotrzebnych za wyplata jednorazowego odszkodowania wyrzucilem z zespolu. Obecnie w zapasie w budzecie na pensje mam ok 100 tys euro/tydzien. Wygrywam mecze np. pucharowe, za zwyciestwo w ktorych daja kase (w zaleznosci od rundy od kilkadziesiat do kilkaset tysiecy euro). Jednakze jedynie marzec (badz kwiecien, nie pamietam) byl miesiacem kiedy moj klub nie przyniosl straty, a to za sprawa zwyciestwa w Pucharze Ligi Francuskiej. W pozostalych miesiacach straty ksztaltowaly sie na poziomie 0,5 mln euro na miesiac. I teraz pytanie - o co cholera jasna chodzi? Pilnuje wydatkow ktore sa ode mnie zalezne, nie wydaje na transfery, obcinam pensje, w obu budzetach mam spory (bo kilkunastoprocentowy) zapas. Frekwencja na poziomie 38 - 39 tys jest chyba 3 czy 4 w lidze. A klub przynosi straty. Zeby nie bylo, ze jest to odosobniony przypadek - to samo mialem prowadzac Athletic Bilbao (pomimo wywalczenia nimi w pierwszym sezonie awansu do Pucharu UEFA) i Mallorce (7 miejsce w lidze, polfinal Pucharu Hiszpanii). Za zadnym razem nie przekroczylem zadnego z budzetow, przy zadnym tez nie majstruje (zwiekszajac budzet transferowy na rzecz placowego albo odwrotnie). Edytora w zadnej z gier serii FM w zyciu nie wlaczylem.

Ma ktos jakis pomysl dlaczego dzieje sie tak jak sie dzieje? Wiem czym to grozi - PSG sezonu jeszcze nie skonczylem, ale grajac Athletic Bilbao dotrwalem pomimo tych strat do rozpoczecia sezonu 2008/2009 i tam dostalem na transfery 200 tys euro, budzet placowy zmniejszony o cwierc miliona euro na tydzien (oznaczalo to momentalne przekroczenie tego budzetu o ok. 100 tys na tydzien), zawodnikow powystawiano mi na liste transferowa, zgodzono sie na sprzedaz kluczowych pilkarzy itd. Ma ktos pomysl jak to rozwiazac?
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

amadeo Partyzant

24.04.2008 23:50    #7386     Sufler - Porady do gry - Statystyki
Witam, w managery gram już ładnych kilka lat, ale dopiero teraz do Was dołączyłem ;-)
Teraz do rzeczy. Intryguje mnie (a także lekko wkurza) jedna rzecz w statystykach występów piłkarzy. Czy może ktoś z Was wie, dlaczego figurują tam tylko mecze ligowe? Dlaczego nie uwzględniane są mecze z wszystkich rozgrywek, w których uczestniczy klub (i jego zawodnicy)? Uważam, że jest to lekkie "fałszowanie" rzeczywistych osiągnięć zawodników w sezonie. Np. młody, utalentowany zawodnik jest przeze mnie ogrywany w meczach pucharów krajowych, a w lidze zagra kilka "ogonów" i w jego statystykach do końca jego kariery widniała będzie jego aktywność w meczach ligowych! Osobiście uważam, że jest to troszkę bez sensu...
A może jest w grze jakaś opcja włączająca wszystkie statystyki u piłkarzy?
Pozdrawiam!

Frost Młody aktywista

24.04.2008 14:51    #7387     Sufler - Porady do gry - pozwolenie na prace - problem
I po co zasmiecasz sufler? w FAQ jak Byk jest napisane:

Pozwolenie na pracę to dokument obowiązujący w niektórych państwach Unii Europejskiej, który ma regulować przypływ obcokrajowców (graczy spoza Unii). Kraje, które zdecydowały się na wprowadzenie takiego ograniczenia to: Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia Północna, Irlandia oraz Islandia. Grając zespołami z tych państw może zdarzyć się, że nie będziemy w stanie kupić danego zawodnika właśnie dlatego, że nie otrzyma on pozwolenia na pracę. Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów:
# Musiał on zagrać w przynajmniej 70% spotkań w pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat.# Państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA.# Można odwołać się w przypadku nie uzyskania pozwolenia na pracę.# Można wypożyczać zawodników do klubów filialnych należących do państwa będącego w Unii Europejskiej (przykładowo kupić zawodnika do MU i wypożyczyć go do filialnego klubu np. w Holandii, aby tam oczekiwał na obywatelstwo państwa należącego do UE)# Warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych. # Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu. # Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.Pozwolenia na pracę nie obowiązuje obywateli Unii oraz obywateli Szwajcarii, Norwegii, Islandii oraz Liechtensteinu, które choć nie należą do Unii, z racji wysokiego poziomu gospodarczego, traktowane są jak one.

Kurcze Czytanie nie boli.Tak samo jak szukanie;/

Ps.Mi znalezienie tego zajelo minute.

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

24.04.2008 09:09    #7388     Sufler - Porady do gry - Scout - Obserwacja klub
THX wszystkim za pomoc - ciekawe komu przeszkadzała ta opcja :/

Lesio Partyzant

No to wyedytuj sobie jakieś 5-8 mln ojro jakie Gouffran jest wart- tak na poczet odszkodowania :) i gites

Destro Młody aktywista

21.04.2008 15:43    #7390     Sufler - Porady do gry - Trenerzy VS Zarząd
Zeby zatrudnic wieksza ilosc ludzi w sztabie szkoleniowym musisz odnosic sukcesy, a co za tym idzie zwiekszac raputacje swojego klubu :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.