Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

dodo361 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
18.05.2008 15:56    #7351     Sufler - Porady do gry - Ja czy asystent?
1) Powinieneś sam wszystko robić, ponieważ w słabych klubach są słabi szkoleniowcy.
2) Musisz mieć dużą reputacje, abyś przeszedł musisz coś porządnego osiągnąć

slawektepsa Partyzant

Komar tak mi się jeszcze nasuwa- nie wiem czy kompresujesz zapisane gry bo jesli nie to save ma olbrzymi rozmiar ,mozesz spróbować skompresować dając ptaszka w ustawieniach gry save sie skurczy stracisz trochę histori meczowej i komentów prasowych ,ale odchudzisz go znacznie.Druga sprawa to ilość głębi szczegółow na jakiej grasz( to wybierasz w opcjach) ,ja np grałem na początku na tych moich 12 ligach zaznaczając" wszystko"jednak gra się muliła teraz zmieniłem ustawienie na wszystko tylko w swojej lidze natomiast rozgrywki innych lig ustawiłem na "żadne"nie przeszkadza mi to jednak wchodzić w statystyki meczowe tych lig w których nie gram swoim klubem dopasuj to wg własnych potrzeb

demrenfaris Partyzant

18.05.2008 10:54    #7353     Sufler - Porady do gry - problemy z głową
M8_PL
Rozcięta głowa to nie pęknięta czaszka :PPP Co do tej kontuzji - IMO zwykły bug gry (jakich wiele) - u mnie Michał Goliński cierpiał 8 miesięcy, bo... naciągnął mięsień trójgłowy...

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
18.05.2008 10:04    #7354     Sufler - Porady do gry - problemy z głową
nie chciałbym się upierać, ale FM chyba nie rozróżnia rozciętego łuku brwiowego od pękniętej czaszki... stąd rozcięta głowa ii tyle. A pęknięcie czaszki mogłoby go zabić więc ciesz się, że za kilka miesięcy wróci z nowymi siłami ;)
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

resq Partyzant

@Rdeq7
Nie wydaje mi się że jest to problem z miejscem na dysku, bo przecież gra nie zapisuje nic w savie w trakcie zgłaszania zainteresowania posadą.

Jak dla mnie, jest to problem sprzętowy. Tzn może być niezależny samego silnika gry. - Bo rozumiem że okienko które się pojawia, jest okienkiem z Windowsa a nie z samej gry, czy nie? - Memory, w tym wypadku chodzi o pamięć RAM. Jeżeli masz laptopa, więc podejżewam że ramu nie ma zbyt dużo. Nie wiem 512?

Pojawia się więc problem z wykożystaniem pamięci, gra odwołuje się do zbyt dużego obszaru, przez co system "czuje się zagrożony" że straci normalne funkcjonowanie. Spróbuj powyłączać wszystkie zbędne programy które chodzą w tle, np. antywirusy, firewalle, jakies inne programiki; można też zminimalizować zużycie ramu przez windowsa poprzez wyłączenie odpowiednich procesów które działają w tle systemu.
Spróbuj najpierw tą metodę, jeżeli nie pomoże, a masz więcej niż 512 ramu, może się okazać że jest on uszkodzony lub poprostu jest go zbyt mało. Odpowiedzią w takim wypadku może się okazać zakup dodatkowej kości pamięci (takiej samej wielkości jak ta która posiadasz - lub całkowicie nowa większa - wtedy wyrzucasz starą i wkładasz nową) lub zmiana systemu na system który dużo mniej obciąża sprzęt - Linux ;) co sam z powodzeniem uczyniłem gdy miałem słaby sprzęt. Teraz co prawda już mam dużo lepszy, ale pozostaje przy linuxie bo wymiata ;).

Pozdrawiam

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

17.05.2008 14:55    #7356     Sufler - Porady do gry - Polecenia osobiste a taktyka
Ustawienia indywidualne powinny współpracować z taktyką i ustawieniami drużynowymi, jednak przede wszystkim muszą się zgadzać z umiejętnościami zawodników. To jest primo i the most important! Idąc tym łańcuszkiem , albo szukaj zawodników pasującyc do twojej taktyki, ale taktyke dostosuj do własnych kopaczy. Łatwo to dopasować, bo ustawienia indywidualne są dosyć uniwersalne i raczej wogóle się nie kłócą z ustawieniami drużynowymi, jednak kłócić się mogą z twoim pomysłem na taktykę. Skupiaj się jednak na tym, żeby była ona przystępna dla zawodników.

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

15.05.2008 19:00    #7357     Sufler - Porady do gry - genie scout
tak dobrze zrozumiałeś. Dużo zależy od stanu bazy treningowej, szkółki młodzieżowej, ale przede wszystkim od trenerów, bo to oni szkolą Twoich zawodników.
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Świerzy - za bardzo mu narzucasz taktykę, każda taksa musi być dopasowana pod zawodników. Nie wiemy czy dani85 i jego Wisła preferują grę w obronie, spokojne, systematyczne ataki czy finezyjne zagrania itp. Każdy trener ma swoją koncepcję (i nawet jeśli łatwo jest to zrobić) nikt nie powinien narzucać mu takich drobnostek nie znając mocnych stron zawodników.

Osobiście nie polecam taksy 4-4-2, jednak i ona może działać cuda, jeśli odpowiednio dobierzesz ustawienia drużynowe i indywidualne (nic o nich nie napisałeś - a naprawdę warto stosować). Ztego co mi wiadomo z Wisły Płock można sporo wyciągnąć, ale faktycznie, nie przegrywając ze spadkowiczami. Znajdź mocne strony zawodników i je podkreślaj (chociażby strzały z dystansu u pomocników?). Jeśli najwięcej korzyści zauważysz w szybkości czy grze głową twojego napastnika to co stoi na przeszkodzie, by drużyna zagrywała mu odpowiednie piłki?

Mimo wszystko taktykę (zn. ustawienia) dobieraj pod swoich zawodników i zawodników przeciwnika (wiem, że analiza i ustawianie odpowiednich rzeczy trochę trwają, ale warto się pomęczyć). Czasem warto narzucić przeciwnikowi własne tempo ;)

SzYnA16 Partyzant

uznane marki które wcale nie rządzą w ligach(Fiorentina) albo ze względu na sympatię do Grześka Rasiaka(Southampton;D).
no i próba zrobienia czegoś z niczego jak można nazwać granie Arbroath(3. Liga szkocka);D

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
11.05.2008 20:45    #7360     Sufler - Porady do gry - Asystent
Wchodzisz sztab szkoleniowy klikasz prawym na odpowiedniego gościa, wybierasz nowy kontrakt nad pensją zmieniasz z trener na asystent i zatwierdzasz.

Chyba koledzy poniżej to lepiej skapowali ;-)
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.