Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

alienator Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
co do Kokoszki, to jako talent jest dodana jego 'wersja' z FM2007, w 2k8 niestety nie jest już takim wymiataczem ;]

Robi2009 Młody aktywista

05.06.2008 22:37    #7302     Sufler - Porady do gry - juniorzy
Ciesz się, ja czekam na juniora z PA 150 :P na razie mam po 90 :( w AJAXIE, który ponoć ma jedną z lepszych szkółek w Europie...
There's nothing to fear except the fear itself

Maksymilian Partyzant

05.06.2008 22:34    #7303     Sufler - Porady do gry - juniorzy
bez kitu mnie to juz denerwuje ;/ w każdym Fmie gram Realem . wiadomo scouci szkołka baza treningowa trenerzy wszystkjo jest , kasa również ;/ i w tych wszystkich fmach tylko raz dostałem juniora z megatalentem ;/ miał pa 192 , ale mógł grać wszędzie . statystyki miał z kosmosu , ale to juz inna bajka było to w fmie 07 ;/ teraz gram 6 sezon realem i mniej wiecej wszyscy moi juniorzy mają pa po 150 ;/ i każdy jest nijaki ;/ podsazkole ich dwa sezony i sprzedaje za grosze zeby robili karire gdzies indziej ;/ mam nadzieje ze w koncu tafi sie wychowanek na miare realu ;/

Robi2009 Młody aktywista

05.06.2008 22:24    #7304     Sufler - Porady do gry - juniorzy
[quote=Tzar]Tak już jest w FM-ie z newgenami.
Kiedyś w FM 2006 grałem Barcą i gdzieś tak po 4 sezonach pojawił mi się piłkarz na miarę megatalentu. Miał 17 lat i staty lepsze od Messiego. Co ciekawe, po miesiącu wszystkie atrybuty spadły mu o 2 punkty (chyba gra uznała, że się przeliczyła i ten młodziak jest za dobry jak na swój wiek, hehe).
Teraz gram w najnowszego FM-a i już po pierwszym sezonie trafiłem na niezłego newgena, ale w Ol. Lyon. Wydaje mi się, że w grze możesz liczyć na dobrego wychowanka raz na parę sezonów.
Co mnie martwi to spora przypadkowość atrybutów u newgenów. Np. pojawia się superszybki skrzydłowy z Wytrzymałością na 2. Jak byś się nie starał, to mu tej wytrzymałości nie podniesiesz do porządnego poziomu.[/quote]

Właśnie, to tym bardziej nierealne, bo taka np. Barca czy Real mają rokrocznie conajmniej dobrych wychowanków, zgodzę się że mega-talenty na mairę choćby wspomnainego Messiego zdarzają się rzadko, jednak IMO klub ze szkółką na poziomie 20 nie powinien wypuszczać gracza poniżej PA 120-130, czyli solidny piłkarz do słabszego klubu w dobrej lidze europejskiej. Przecież pół ligi hiszpańskiej żyje z wychowanków Barcy czy Realu...

A taki Atheltic Bilbao? Jakby mieli jednego dobrego piłkarza raz na 5 sezonów, to już by dawno spadli z Primera Division... :/

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

05.06.2008 21:46    #7305     Sufler - Porady do gry - juniorzy
jeżeli chodzi o klub, to pewnie są to juniorzy z okolic itp, jeżeli narodowość to zależy od sztabu szkoleniowego, ale najważniejsza jest akademia piłkarska i baza treningowa
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Robi2009 Młody aktywista

05.06.2008 21:41    #7306     Sufler - Porady do gry - juniorzy
[quote=Tzar]Tylko szkółka. Musisz ją rozbudowywać, ale nawet maksymalnie rozbudowana nie zagwarantuje ci corocznego przypływu megatalentów.[/quote]

mam dokładnie ten problem. gram Ajaxem, szkółka na poziomie 20, baza tez 19 bodaj czekam na wysyp juniorów... A tu klapa. Najlepszy miał chyba PA 100 (!). Połowę z miejsca wyrzuciłem... To jakiś bug czy może zależy od tego ilu już mam zawodników w składzie? Gra uznała, że mam za dużo dobrych piłkarzy w juniorach więc dogenerowała patałachów dla równowagi ;) ?

ajerkoniak Partyzant

04.06.2008 23:16    #7307     Sufler - Porady do gry - Save z ogromną bazą danych
No zobaczę co i jak. W sumie krótki save, koniec 3ego z
sezonum ale szkoda tak czy tak.

ajerkoniak Partyzant

04.06.2008 19:40    #7308     Sufler - Porady do gry - Save z ogromną bazą danych
Mam dwa savy ;] tyle, że to nie sav się uszkodził ale plik który uniemożliwia załadowanie sava. Normalny komunikat, że sav korzysta z bazy danych, której nie ma w domyslnym folderze baz, POMIMO, że przed załączeniem fma instalowałem baze danych na jakiej był sav. Może zawile ale wiadomo o co chodzi mam nadzieję ? Chce wiedzieć co mam zrobić żeby sav zaskoczył, czy to się nie da, czy np baza instaluje się w złym miejscu. Powinna się instalować w folderze data nie ?

RobinWLKP Młody aktywista

04.06.2008 19:29    #7309     Sufler - Porady do gry - Save z ogromną bazą danych
Rada na przyszlosc , graj na 2 zapisy , raz zapisujesz na pierwszy raz na drugi , przynajmniej jak 1 uszkodzi sie to bedzie jeszcze drugi :/
Moze daj screena z tym komunikatem

ajerkoniak Partyzant

04.06.2008 19:25    #7310     Sufler - Porady do gry - Save z ogromną bazą danych
Poszedł czytaj uszkodził się. Włączam kompa i komunikat od windy, że jest uszkodzony. Zapuściłem program do naprawy plików ale nic nie dał.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.