[quote=Tzar]Tak już jest w FM-ie z newgenami.
Kiedyś w FM 2006 grałem Barcą i gdzieś tak po 4 sezonach pojawił mi się piłkarz na miarę megatalentu. Miał 17 lat i staty lepsze od Messiego. Co ciekawe, po miesiącu wszystkie atrybuty spadły mu o 2 punkty (chyba gra uznała, że się przeliczyła i ten młodziak jest za dobry jak na swój wiek, hehe).
Teraz gram w najnowszego FM-a i już po pierwszym sezonie trafiłem na niezłego newgena, ale w Ol. Lyon. Wydaje mi się, że w grze możesz liczyć na dobrego wychowanka raz na parę sezonów.
Co mnie martwi to spora przypadkowość atrybutów u newgenów. Np. pojawia się superszybki skrzydłowy z Wytrzymałością na 2. Jak byś się nie starał, to mu tej wytrzymałości nie podniesiesz do porządnego poziomu.[/quote]
Właśnie, to tym bardziej nierealne, bo taka np. Barca czy Real mają rokrocznie conajmniej dobrych wychowanków, zgodzę się że mega-talenty na mairę choćby wspomnainego Messiego zdarzają się rzadko, jednak IMO klub ze szkółką na poziomie 20 nie powinien wypuszczać gracza poniżej PA 120-130, czyli solidny piłkarz do słabszego klubu w dobrej lidze europejskiej. Przecież pół ligi hiszpańskiej żyje z wychowanków Barcy czy Realu...
A taki Atheltic Bilbao? Jakby mieli jednego dobrego piłkarza raz na 5 sezonów, to już by dawno spadli z Primera Division... :/
Najnowsze posty