Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
Wie ktoś może czemu w FM 2007 nie ma już tylu “szaraków” w drużynach które się prowadzi? Ja pamiętam że w FM 2006 gdy grałem drugoligową Lechią Gdańsk to miałem coś około dwudziestu szaraków w rezerwach. I to właśnie dzięki nim zarabiałem kasę na transfery bo kiedy się tylko dało, zapraszałem do mnie różne kluby na mecz towarzyski i wystawiałem bardzo często “szaraków” (a zdarzało się, że np. w ciągu 3tygodni w grze, codziennie grali mecz towarzyski) no i dzięki temu ja sobie solidnie zwiększałem budżet dzięki wpływowi za bilety. Tylko dzięki “szarakom” mogłem grać w lipcu bądź sierpniu mecze niemal codziennie bo “prawdziwi” piłkarze nie wytrzymali by takiego tempa. Z drugiej jednak strony to chyba trochę nie realne i zakrawa o cheating więc może dlatego programiści zrezygnowali z tak dużej liczby “szaraków” w prowadzonych przez nas klubach. Trochę szkoda :)

qstosh Przodownik pracy

Hmmm, Jeśli rzeczywiście jest tak jak mówicie, (że klub dokonał transferów nim objęliśmy posadę) to powinno być tak ustawione, że grę zaczynało by się PO okienku transferowym :) A tymczasem grę rozpoczyna się zwykle jeszcze PRZED rozpoczęciem okna :-P
Ale dobra :) Załóżmy ze jest tak jak mówicie (tzn piszecie) i jak się zaczyna grę to jest mniej kasy ponieważ zanim objęliśmy posadę szkoleniowca to transfery zostały już dokonane. Jest tylko jedno, „ale". Jeśli ktoś ma czas, to niech sprawdzi sobie budżety klubów np. z pierwszej dwudziestki "najbogatszych" wg FM'a i niech sprawdzi ILE one mają w klubowej kasie. Ja jeszcze bym zrozumiał, że np obejmując jeden z tych klubów miałbym dajmy na to 5mln E na transfery. Ale nie rozumiem jak to możliwe, by w kasie klubowej było jedynie 10 czy 15 mln. Ja rozumiem, że ta wartość z taj listy "najbogatszych klubów" to nie jest odzwierciedlanie stanu konta klubu tylko jego łączna wartość (czytaj infrastruktura, wartość piłkarzy itp) ale jakby się nad tym zastanowić to trochę śmieszne żeby mieć w kasie klubowej tak mało gotówki. Aha i jeszcze jedno. Ja często na początku gry używam opcji "prośba do zarządu o zwiększenie budżetu transferowego" i wg mnie można by zrobić tak, że np "na dzień dobry" było by te kilka milionów na transfery a w kasie klubowej np 100 mln E ale w pierwszym sezonie zarząd zawsze nie zgadzałby się by "udostępnić więcej środków na transfery". A na chwilę obecną jest tak, że te przysłowie 100 mln musimy "sami" zarobić :-/

qstosh Przodownik pracy

Ale ja zacząłem ostatnio nową grę jako szkoleniowiec Boca Juniors i np zauważyłem nieprawidłowość że np Boca sprzedała (zanim rozpacząłem grę) do Realu Madryt Fernando Gago a ani w kasie klubowej ani w kasie "na transfery" nie ma tej kwoty (!) a to nie był jedyny piłkarz którego Boca sprzedała. :/ Uważam że to trochę bez sensu i że to takie utrudnianie graczom "na siłe" :/

hadaszyszek Partyzant

Grupa: Użytkownik
No to bez sensu, po co w ogole zarabiac na kontrakcie. To ja się będę bić dla mnie o jak najmniej - klub będzie mniej płacił i będę mógł dać te 75tys. tygodniowo na np. nowego piłkarza. To jest bez senoswne wg mnie troszkę. W FifaM'ie 08 można było takie coś robić, to miało takie-swoje logiczne oparcie. Szkoda, że tu tego nie ma :/ ... choćby jedna opcja taka jak wyżej napisałem, jak tylko i wyłącznie choćby przekazywanie pieniędzy na jakiś wybrany budżet czy coś.

Najlepszy manager wg mnie to powinno być połączenie FM'a z FifeM'em. Np.

FifaM : Przyzwoite symulowanie meczu (tryb 3D, taki jak w FIFIE08), można grać jednym wybranym piłkarzem, życie osobiste jest niemal dopracowane do perfekcji (granie w golfa - polepszenie stosunków z zarządem klubu, uczenie się żeglowania - polepszenie stosunków z właścicielem klubu, możliwość podpisania kontraktu ze sponsorem osobistym, możliwość negocjowania budżetu z zarządem, możliwość szukania swojej drugiej połówki (mrrr...:P) , możliwość kupowania różnego rodzaju domów, willi, sprzętu elektrycznego czy AGD, możliwość nawet kupienia swojego własnego klubu i stanie się jego właścicielem (już nie managerem) ) . Minusem są niestety sprawy najważniejsze takie jak ustalanie taktyki, czy rozmowa z piłkarzami w trakcie meczu, rozmowa z dziennikarzami. Ale skupmy się na plusach : Tryb losowania par (automatyczne losowanie - bardziej wg mnie przejrzyste, nie trzeba nic klikać, po prostu samo się losuje), Menu (baaaardzo przejrzyste, sto razy bardziej niż w FM'ie), dodawanie swojej własnej muzyki i muzyka wybrana przez nich (gust niesamowity, FM domyślnie po zainstalowaniu nie puszcza, żadnego przyjemnego kawałka w trakcie zabawy), najwięcej wykupionych licencji, prawie wszystkie twarze piłkarzy na świecie.

FM : Taktyka... tu ma się ogromne możliwości, FifaM niestety tego nie posiada. Dalej... Interakcje z piłkarzami i manager'ami. Nawet z mediami. W FM'ie jest dostępny asystent trenera, który bądź co bądź ułatwia nie raz pracę. Wszystkie oryginalne nazwiska. FifaM też je ma, ale nie jeżeli chodzi o trenerów (FifaM, asystentów nie posiada w ogóle). Komentarze prasowe (w FifaM'ie o wiele gorsze), czy wreszcie, o wiele realistyczniejszy system kupowania piłkarzy i ich sprzedawania.

Jest jeszcze dużo i plusów, i minusów, ale taka gra z wszystkimi plusami jak powyżej : połączenie FM'a z FifaM'em, będzie najlepsze. Niestety, taka gra chyba nie powstanie nigdy, tak dopracowana do perfekcji, no ale, nie tracę nadzieji :).

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
09.08.2008 17:34    #7035     Sufler - Porady do gry - FAQ i ZASADY
Zgadzam się.

Może to nauczy rewolucjonistów, aby nie odpisywali w takich tematach. Te tematy ewidentnie wyglądały na trolling, a odpisywanie tylko nakręca działanie typowych wrogów ludu. Szkoda, że zwyciężyła chęć zdobycia punktu za darmo.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

19on08 Partyzant

09.08.2008 11:42    #7036     Sufler - Porady do gry - Rzeczywisty terminarz
szkoda...:/

Tomek1902cn Partyzant

09.08.2008 00:24    #7037     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
Z tego jestem dumny w FM, ale szkoda że to tylko gra...
A On będzie teraz strzelał bramki dla Getafe;/

Tomek1902cn Partyzant

09.08.2008 00:22    #7038     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
Z tego jestem dumny w FM, ale szkoda że to tylko gra...
A On będzie teraz strzelał bramki dla Getafe;/

Fajnie że nie moge dodać zdjęcia;/

I że mi sie komentarz zduplikował

Edit:
http://www.bankfotek.pl/view/116086

Gallacher Partyzant

08.08.2008 23:43    #7039     Sufler - Porady do gry - Problem z FM 2006
Nie wydaje mi sie aby powodem była pamieć... podczas gry mam wolne 300-400 MB RAM wieć wedłu mnie to nie wina RAM'u albo save juz przekroczył dużą siłe albo save sie uszkodził albo coś mi zasmieca 2-wu miesiecznego windowsa
MANCHESTER UNITED & SCOTLAND 4EVER ♥
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

klajwert Partyzant

08.08.2008 23:20    #7040     Sufler - Porady do gry - Problem z FM 2006
RAM w dzisiejszych czasach nie jest jakimś wielki wydatkiem, nawet jeśli się jest na garnuszku rodziców :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.