Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

dooomiiin Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
21.12.2008 14:42    #6661     Sufler - Porady do gry - Jak pogodzić zawodników??
[quote4=Ceyvol][quote3=dooomiiin][quote2=michal24s][quote=dooomiiin]A jak taką zwołać????[/quote]
W menu interakcji z piłkarzem.[/quote2]

Ale ja tam mam tylko żeby zarekomendował szkoleniowca, naukę u kolegi i trening zagrań...[/quote3]
Spróbuj w intreakcji z kapitanem zespołu.
[/quote4]

Też nie ma...
by dooomiiin

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
21.12.2008 14:38    #6662     Sufler - Porady do gry - Jak pogodzić zawodników??
[quote3=dooomiiin][quote2=michal24s][quote=dooomiiin]A jak taką zwołać????[/quote]

Ale ja tam mam tylko żeby zarekomendował szkoleniowca, naukę u kolegi i trening zagrań...[/quote3]
Spróbuj w intreakcji z kapitanem zespołu.
twitter.com/Ceyvol

dooomiiin Młody aktywista

21.12.2008 14:33    #6663     Sufler - Porady do gry - Jak pogodzić zawodników??
[quote2=michal24s][quote=dooomiiin]A jak taką zwołać????[/quote]

Ale ja tam mam tylko żeby zarekomendował szkoleniowca, naukę u kolegi i trening zagrań...
by dooomiiin

gosc1 Partyzant

21.12.2008 13:09    #6664     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
Wedlug mnie problem jest jeden, za to zasadniczy. Dodam od razu, ze ten sam problem jest z trybem 2D niezaleznie od wersji gry (200?), jak i 3D. Problemem jest to, ze silnik meczowy sam w sobie jest stosunkowo prosty, choc wypisuje sie o nim niestworzone cuda, jako o bardzo skomplikowanej maszynerii. Stosunkowo prosty, czyli nie korespondujacy bezposrednio z atrybutami i innymi zmiennymi, a probujacy obejsc to wszystko i symulujacy wynik. To podejzenia, ale gdyby bylo inaczej, gdyby nasza taktyka, atrybuty i inne zmienne byly scisle powiazane z ruchami zawodnikow na boisku, to nie mielibysmy sytuacji, ze napastnik druzyny przeciwnej biegnie do pilki w strone naszej bramki, natomiast nasi obroncy w kupie biegna w zupelnie inna strone, jakby akurat Doda tam sie rozbierala. Ta cala wizualizacja chce nas oszukac, dc nam zludzenie, ze wszystkie te tabelki, nasza taktyka i zaangazowanie, maja jakikolwiek wplyw na wynik meczu(powtarzam, bezposredni, realny wplyw, dajacy sie przewidziec). Po kilku latach obcowania z roznymi wersjami produktu pt. FM BUG dochodze do wniosku, ze jedynym sposobem na unikniecie comeczowego kaca jest nieogladanie meczow. Bo tylko wtedy nie bedzie widac tych wszystkich rozbieznosci pomiedzy liczbami, zalozeniami, a FMowa "rzeczywistoscia". Ponoc widok 2D i 3D to narzedzia analizy taktycznej....taaaak, jedyne, co mozna wywnioskowac dzieki tym narzedziom, to ilosc zawodnikow na boisku. Prawda jest taka, ze zachowanie pilkarzy na boisku w zaden sposob nie daje najmniejszych wskazowek, co tak na prawde sie dzieje z druzyna, jak jej pomoc i co jest w taktyce dobre, a co zle.

Pisze to wszystko pod wplywem emocji, lecz wniski wyciagalem latami. Awansowalem AFC Wimbledon do BSP i zaliczam rekordowa liczbe porazek. Nijak nie ejstem w stanie zmienic wynikow. Druzyna czesto gra dobrze na ekranie, dziesiatki sytuacji, strzalow w niebo, lecz to przeciwnik wygrywa. Probowalem roznych wariantow, granie scementowanym skladem, pozostawienie szkieletu zlozonego z zawodnikow wyroznianych jako potencjalne gwiazdy Coca-Cola League 1 i 2 i dolozenie podobnych nowych i takze nic. W wiekszosci przypadkow nie ma zadnych przeslanek wskazujacych na jakies konkretne bledy w ustawieniu, zalozenia taktyczne. Bo nie mozna nazwac wskazowka rekorodwej ilosci strzalow w niebo, uciekanie obroncow od piliki i przeciwnika, tworzenie przez silnik meczowy niewidzialnego pola silowego wokol zawodnikow druzyny przeciwnej. Chcialbym moc powiedziec, ze silnik jest logiczny i mozna cos z niego wyczytac, ale niestety to nie prawda. Jedynie wynik wskazuje, ze cos jest nie tak, ale tworcy skrzetnie ukryli informacje o ewentualnych niedopasowaniach w taktyce/zespole.

P.S. Zamiast pisac s"silnik meczowy" moze powinienem uzyc okreslenia "wizualizacja silnika meczowego"...lecz jak juz na wstepie wspomnialem, sam silnik tez mi brzydko pachnie.

Szarlatan Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
20.12.2008 18:49    #6665     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
[quote=dull]Pamiętacie ile Paweł Brożek marnował sytuacji w lidze!!! Teraz się chłop wyrobił i strzela na zawołanie (prawie)...Także troszkę cierpliwości...[/quote]

tylko, że tu problem z formą, jaką ta nieskuteczność przybiera - czyli przesadna ilość sytuacji i wykończenia z kosmosu.

bo małą ilość bramek da się zaakceptować, chociaż też dziwnie prezentuje się gra pod tym kątem.

zmęczyłem się, nara.

dull Młody aktywista

20.12.2008 18:42    #6666     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
Pamiętacie ile Paweł Brożek marnował sytuacji w lidze!!! Teraz się chłop wyrobił i strzela na zawołanie (prawie)...Także troszkę cierpliwości...

Szarlatan Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
20.12.2008 18:33    #6667     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
[quote=Yodarj]

Szarlatan - to, że przeciwnik też tak ma, powinno Cię chyba cieszyć. Masz dobrego bramkarza i tyle.

I skoro ten bug w grze nie przeszkadza za wiele, to o co chodzi? ;)[/quote]

Dobry żart Yodarj. A to mam wytłumaczenie... z kim ja dyskutuję...

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

20.12.2008 18:27    #6668     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
Michał skończ, bo to nie jest śmieszne. Co najwyżej reakcjonistę dostaniesz.

Szarlatan - to, że przeciwnik też tak ma, powinno Cię chyba cieszyć. Masz dobrego bramkarza i tyle.

I skoro ten bug w grze nie przeszkadza za wiele, to o co chodzi? ;)

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

20.12.2008 17:03    #6669     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
[quote=michal24s]Taa. Bug. Jak cały FM? Nie. To WY wyszukujecie bugi na siłę. Graliście kiedyś w GTA: SA albo S.T.A.L.K.E.R.a? Tam są bugi. U mnie napastnicy strzelają normalnie. Wiadomo, że nie ze 100% skutecznością, ale strzelają. A u mnie Aguero też słabo grał. Szkoda na niego pieniędzy.[/quote]

GTA: SA miało dużo bugów? Uał, grało mi się bardzo przyjemnie wiele razy i nie narzekałem :P

W FMi są bugi, ale bez przesady. U mnie napastnicy wykorzystują to, co mają wykorzystać i nie mogę narzekać. Raz zdarza im się wykorzystać 6 na 6 okazji, a niekiedy jedną na 20. To się normalnie zdarza i nie ma co narzekać.

I będę farmazonił bzdury o braku motywacji czy taktyki, bo to jest coraz bardziej rozwinięte z każdym FMem i wymaga coraz większej uwagi.

michal24s Młody aktywista

20.12.2008 16:15    #6670     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
Taa. Bug. Jak cały FM? Nie. To WY wyszukujecie bugi na siłę. Graliście kiedyś w GTA: SA albo S.T.A.L.K.E.R.a? Tam są bugi. U mnie napastnicy strzelają normalnie. Wiadomo, że nie ze 100% skutecznością, ale strzelają. A u mnie Aguero też słabo grał. Szkoda na niego pieniędzy.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.