Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Jeżeli wyemigrował do Szkocji, to jakim cudem:
[quote=Tofu]
Baskiem o dziwo jest też Shaun Maloney, o ile się nie mylę :)[/quote]
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

batata Przodownik pracy

Maloney wyemigrował ze swoimi rodzicami do Szkocji, ponieważ jego mama miała/ma tam rodzinę. Ot cała filozofia.

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

[quote=Arek96]Bask w Hiszpanii to podobnie jak Anguilla w Anglii[/quote]
Bask w Hiszpanii to jak Szkot, Walijczyk czy Irlandczyk z północy w Wielkiej Brytanii. Z tym, że Baskowie nie mają swojej reprezentacji narodowej (nie mówiąc o lidze), o co bardzo zabiegają.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

lechpoz Partyzant

19.01.2009 14:28    #6524     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
[quote=zig77]Lechpoz brawo. Właśnie o takim wyjaśnieniu zagadnienia myślałem zakładając ten temat.

Z tym, że chciałbym jeszcze wrócić do 2 rzeczy, które były poruszane wcześniej.
1. Nie zgadzam się z tym, że pewne pozycje na boisku w FM 2009 są lepiej oceniane od innych.
2. Lechpoz jak zmieniłeś Gargule słabszą nogę na wartość 1 to ona jak powiedział M8 po przemianowaniu też musiała przybrać wyższą wartość, prawda? Przynajmniej nieznacznie.[/quote]

1#. Na pewno częściowo masz racje, sam zauważyłem, że niektóre pozycje są jakby lepiej oceniane, w każdej z części FMa, znalazłaby się pozycja, która była trochę surowiej oceniana, jednak nie uznałbym tego jako błąd, bo dużo zależy od taktyki... np. ja jestem zwolennikiem różnych odmian 4-4-2 diamond. W tej taktyce surowo oceniany zawsze jest DEF POM. Dla porównania w taktykach 4-5-1 z dwoma def pom. już jest o wiele lepiej, bo jeden może wspierać drugiego i się tak nie zajeżdżają...
2#. Tak macie racje, gra słabszą nogą też jest atrybutem, który może być szkolony w związku z tym Garguła zamiast ustawionej 1, pewnie miał w grze ~3.
Tak samo jak wcześniej napisaliście że Malinowski ma 2 a Garguła 16, w edytorze pierwszy ma 1, a drugi 17... (wynikało by z tego że riserczerzy Malinowskiemu dali za niskie atrybuty, a za wysokie CA - więc silnik podciągnął, a w przypadku Garguły było odwrotnie - za wysokie noty, a za niskie CA i silnik poobcinał niektóre noty...

Co do skali to przyjąłem że jest ona od 1-99, bo tak samo było w legendarnym FMModifier dla wesji 08, choć po zastanowieniu się, doszedłem do wniosku, że mogę się mylić i pewnie skala dla silnika wynosi od 1-255, bo tak by było łatwiej w języku komputerowym. Naturalnie nota 255 to widoczna dla nas 20. Nota 250 będzie też 20, choć dla silnika będzie ona notą 19,xxx. Takie rozwiązanie jest konieczne, żeby przez trening wszystko równomiernie rosło. Poza tym prawdziwy wzór na CA=x plus y plus z (czyli ten co znają tylko panowie z SI) musi być na większych liczbach niż od 1-20 żeby to wszystko się zgadzało. Ułamki not są konieczne, kto korzystał kiedyś z FMModifiera wie, że nie zawsze 19 jest dziewietnastką, bo może to być 18,6 albo 19,4... Wiadomo że z 19,4 jest o wiele bliższa droga do 20 niż z 18,6.

Mirekm18 Partyzant

19.01.2009 10:07    #6525     Sufler - Porady do gry - Prowadzenie rezerw klubu.
oj to szkoda!
A nie wiecie może jak jest traktowany West Ham! Czy tam mogę prowadzić pierwszą drużyne, rezerwy i U-18 jednocześnie??

zig77 Partyzant

18.01.2009 22:33    #6526     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
W takim razie na ile obiektywne w stosunku do reala są umiejętności wykonywania rzutów wolnych chociażby takiego Johna Goosensa. W grudniu jeszcze na łatce 9.1.0 prowadziłem Ajax to w tym elemencie był chyba za dobry.

bioly - też tak uważam :)

M8_PL ale nawet na centrumfm jest artykuł o scoutingu i tam jest polecany Czyżniewski.
http://www.centr(...)owy.html

serotonin Partyzant

Ja grając Juve w 2011 przejęło klub konsorcjum finansowe. Sprawa miała się tak że po przejęciu klubu do kasy klubu wpłynęło dodatkowe 100 mln euro i rozbudowali na maxa obiektu treningowe i szkółki. Ja na transfery dostałem 50 mln euro (ale jeszcze był stary zarząd) po czy podnieśli o kolejne 10 mln. Na początku nowy właściciel chciał mnie wywalić ze stanowiska ale po jakimś czasie dostałem wiadomość że jestem szanoway i lubiany przez kibiców i mam dobra opinie jako trener i nie wywalili mnie ;]

Delle_Alpi Partyzant

A u mnie właśnie pojawił się potentat finansowy wlał na początku 38MŁ i to by było na tyle w klubie jest już dwa lata, o rozbudowanie obiektów i szkółki musiałem sam zadbać. A więc szczerze mówiąc nic się takiego nie zmieniło no może tylko to, że na koniec sezonu nie musze wypłacać dywidendy.

Figo1991 Młody aktywista

[quote=Głosik]jak twój klub przejmie konsorcjum to jest to taka troche tragedia ;)
a jak wiadomo potentant to sielanka na całego i rozdawanie ci kasy na lewo i prawo ;)

[/quote]
A wcale, że nie tragedia. U mnie, w Espanyolu kiedy konsorcjum przejęło klub to pojawił się nowy prezes. Wlał na konto klubowe 50 mln euro, rozbudował na maxa obiekty treningowe i szkólki młodzieżowe i jeszcze tego mało zamontował ogrzewaną płytę boiska:) Więc nie jest tak źle:P Jedynie na początku przez jakiś miesiąc miałem embargo na transfery.

zig77 Partyzant

17.01.2009 22:08    #6530     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
[quote=Tofu]1. nie, cenę mają gdzieś :D
2. Łączą sięz poziomem Twoich baz treningowych i jakości trenerów.[/quote]

A jeżeli mój asystent Bajor ma 16 w defensywa i szkoli seniorów w Lechu z wszystkimi żółtymi gwiazdkami 1 pomarańczową to jak będzie wyglądał np. w Chelsea? Bo piłkarze mieliby mniej gwiazdek

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution