Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

amenokoyane Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.03.2009 17:47    #6391     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
Panowie. Cud się stał. Mój napastnik - Cristian Nazarith strzelił gola w meczu ligowym.
Szkoda że uczynił to dopiero w 25 meczu. No ale jest nadzieja bo już myślałem, że ma jakiegoś bana na strzelanie goli.

Adonim Partyzant

10.03.2009 16:36    #6392     Sufler - Porady do gry - niezadowolenie ? ???
[quote=cocaine_rodeo]O stary... To jest problem i to duży. Można powiedzieć, że w tej chwili połowa mojego składu chce uciec. Sześciu piłkarzy jest z ikonką Nzw i już nic z nimi nie da się zrobić. Kolejnych pięciu czy sześciu co tydzień chce wystawienia na listę transferową, zawsze się godzę a oni po kilku tygodniach stwierdzają, że jednak chcą zostać... Niby nic, ale jak bardzo denerwujące. Właściwie w FM 09 nic nie dają już wyższe kontrakty, nawet za dużą kasę nie za bardzo chcą grać w Legii. Takie życie. Faktycznie szkoda, bo perspektywa mojego zespołu jest wielka, ale nic nie zrobię bez dobrych piłkarzy. Z drugiej strony wciąż się zastanawiam dlaczego w FMie nie można zrobić światowej potęgi z polskiego klubu?
Aha jest jeszcze jedna rzecz a mianowicie status naszej ligi nie wzrasta. Przy rozpoczęciu mojej przygody miałem status Legii na poziomie 5500, po kilku sezonach (liga mistrzów, inne pomniejsze sukcesy) mam status 5480... Bez komentarza.
Nie załamuj się i zacznij grać jakimś angielskim średniakiem, choć wiem, że to nie jest juz to samo.[/quote]

Nie zgodze sie do końca.

U mnie poziom Ligi Polskiej wzrósł, w takim roku 2026 przykładowo 2 polskie kluby grały w fazie grupowej LM [Lech i Zagłębie Lubin] czego niestety nie można powiedzic o dzisiejszych czasach.
Więc raczej siła naszej ligi wzrasta w FMie albo powoli jednak.

Jest też inne wyjście - wgraj sobie moda na "podniesienie" poziomu Ligi Polskiej a tym samy bardziej znaczące udziały klubów z Polski w sukcesach międzyklubowych a w tym w ich wygrywaniu także..

Baphometh Młody aktywista

10.03.2009 16:18    #6393     Sufler - Porady do gry - Nagroda fair play
[quote3=Bartez][quote2=G?osik][quote=fpskora]Generalnie Młody23 wszystko opisał, tylko ja mam pewną wątpliwość. Otoż, na tej zasadzie właśnie otrzymałem promocję do pucharow w lidze angielskiej, ale - sprawdziłem wtedy dokładnie - nie miałem najlepszej dyscypliny w lidze. Pod tym względem byłem na trzecim miejscu, na pierwszym była drużyna, ktora wygrała ligę (więc awans z urzędu), a na drugim ostatnia, ktora się utrzymala. Ja zaś zająłem siodme miejsce - w tym momencie pierwsze nie dające kwalifikacji do pucharow z ligi - i nie dostałem zaproszenia do Pucharu Lata, ale to pewnie dlatego, że do końca biłem się o pierwszą czworkę. I to właśnie Anglię, a z Anglii moją bohaterską drużynę wylosowano do pucharow. Szkoda, że nie mam tego save'a już... Ale to było na FMie z pierwszą łatką, więc możliwe, że to bug...[/quote]
błędnie rozumujesz

jeżeli została wylosowana np liga czeska to z tej ligi awansuje drużyna z najwyższego miejsca [ofkors z drużyn, które się do pucharów nie załapały] :P fair play to jedynie klasyfikacja lig :P[/quote2]

Ty też błędnie rozumujesz, a bynajmnien nie masz racji. U mnie w lidze polskiej kilka razy miejsce w pucharach z kilasyfikacji fair play dostawał spadkowicz.[/quote3]

Zgadzam się z Bartez'em, u mnie właśnie w nagrodzie fair play awansowała Nurnberga która w tabeli była 12
Kibol - w Poznaniu i okolicach określenie niemal od początku kojarzone z kibicem Kolejorza.
http://kibole.wiaralecha.pl/
Mistrz, mistrz, Kolejorz!

Bartez Przodownik pracy

10.03.2009 16:08    #6394     Sufler - Porady do gry - Nagroda fair play
[quote2=G?osik][quote=fpskora]Generalnie Młody23 wszystko opisał, tylko ja mam pewną wątpliwość. Otoż, na tej zasadzie właśnie otrzymałem promocję do pucharow w lidze angielskiej, ale - sprawdziłem wtedy dokładnie - nie miałem najlepszej dyscypliny w lidze. Pod tym względem byłem na trzecim miejscu, na pierwszym była drużyna, ktora wygrała ligę (więc awans z urzędu), a na drugim ostatnia, ktora się utrzymala. Ja zaś zająłem siodme miejsce - w tym momencie pierwsze nie dające kwalifikacji do pucharow z ligi - i nie dostałem zaproszenia do Pucharu Lata, ale to pewnie dlatego, że do końca biłem się o pierwszą czworkę. I to właśnie Anglię, a z Anglii moją bohaterską drużynę wylosowano do pucharow. Szkoda, że nie mam tego save'a już... Ale to było na FMie z pierwszą łatką, więc możliwe, że to bug...[/quote]
błędnie rozumujesz

jeżeli została wylosowana np liga czeska to z tej ligi awansuje drużyna z najwyższego miejsca [ofkors z drużyn, które się do pucharów nie załapały] :P fair play to jedynie klasyfikacja lig :P[/quote2]

Ty też błędnie rozumujesz, a bynajmnien nie masz racji. U mnie w lidze polskiej kilka razy miejsce w pucharach z kilasyfikacji fair play dostawał spadkowicz.

cocaine_rodeo Partyzant

10.03.2009 15:52    #6395     Sufler - Porady do gry - niezadowolenie ? ???
O stary... To jest problem i to duży. Można powiedzieć, że w tej chwili połowa mojego składu chce uciec. Sześciu piłkarzy jest z ikonką Nzw i już nic z nimi nie da się zrobić. Kolejnych pięciu czy sześciu co tydzień chce wystawienia na listę transferową, zawsze się godzę a oni po kilku tygodniach stwierdzają, że jednak chcą zostać... Niby nic, ale jak bardzo denerwujące. Właściwie w FM 09 nic nie dają już wyższe kontrakty, nawet za dużą kasę nie za bardzo chcą grać w Legii. Takie życie. Faktycznie szkoda, bo perspektywa mojego zespołu jest wielka, ale nic nie zrobię bez dobrych piłkarzy. Z drugiej strony wciąż się zastanawiam dlaczego w FMie nie można zrobić światowej potęgi z polskiego klubu?
Aha jest jeszcze jedna rzecz a mianowicie status naszej ligi nie wzrasta. Przy rozpoczęciu mojej przygody miałem status Legii na poziomie 5500, po kilku sezonach (liga mistrzów, inne pomniejsze sukcesy) mam status 5480... Bez komentarza.
Nie załamuj się i zacznij grać jakimś angielskim średniakiem, choć wiem, że to nie jest juz to samo.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

10.03.2009 15:19    #6396     Sufler - Porady do gry - Nagroda fair play
[quote=fpskora]Generalnie Młody23 wszystko opisał, tylko ja mam pewną wątpliwość. Otoż, na tej zasadzie właśnie otrzymałem promocję do pucharow w lidze angielskiej, ale - sprawdziłem wtedy dokładnie - nie miałem najlepszej dyscypliny w lidze. Pod tym względem byłem na trzecim miejscu, na pierwszym była drużyna, ktora wygrała ligę (więc awans z urzędu), a na drugim ostatnia, ktora się utrzymala. Ja zaś zająłem siodme miejsce - w tym momencie pierwsze nie dające kwalifikacji do pucharow z ligi - i nie dostałem zaproszenia do Pucharu Lata, ale to pewnie dlatego, że do końca biłem się o pierwszą czworkę. I to właśnie Anglię, a z Anglii moją bohaterską drużynę wylosowano do pucharow. Szkoda, że nie mam tego save'a już... Ale to było na FMie z pierwszą łatką, więc możliwe, że to bug...[/quote]
błędnie rozumujesz

jeżeli została wylosowana np liga czeska to z tej ligi awansuje drużyna z najwyższego miejsca [ofkors z drużyn, które się do pucharów nie załapały] :P fair play to jedynie klasyfikacja lig :P

fpskora Partyzant

10.03.2009 14:15    #6397     Sufler - Porady do gry - Nagroda fair play
Generalnie Młody23 wszystko opisał, tylko ja mam pewną wątpliwość. Otoż, na tej zasadzie właśnie otrzymałem promocję do pucharow w lidze angielskiej, ale - sprawdziłem wtedy dokładnie - nie miałem najlepszej dyscypliny w lidze. Pod tym względem byłem na trzecim miejscu, na pierwszym była drużyna, ktora wygrała ligę (więc awans z urzędu), a na drugim ostatnia, ktora się utrzymala. Ja zaś zająłem siodme miejsce - w tym momencie pierwsze nie dające kwalifikacji do pucharow z ligi - i nie dostałem zaproszenia do Pucharu Lata, ale to pewnie dlatego, że do końca biłem się o pierwszą czworkę. I to właśnie Anglię, a z Anglii moją bohaterską drużynę wylosowano do pucharow. Szkoda, że nie mam tego save'a już... Ale to było na FMie z pierwszą łatką, więc możliwe, że to bug...

lukaszek2402 Partyzant

Dobra sprobuje sie wytlumaczyc wszystko po kolei. Otoz nie moge grac w swojego managera pozniewaz po ustawieniu taktyki i skladu tuz przed meczem po nacisnieciu opcji "kontynuuj" pokazuje mi sie zamiast strzalki myszki znak pileczki i od tego momentu nic sie nie dzieje, gra jakby sie zawieszala. Gdy wlaczam opcje okna tak jak doradzil Arek96 to gra niby dziala ale mnie takie granie nie satysfakcjonuje. Otoz pytam czy moge zrobic cos co spowoduje ze gra bedzie dzialac w pelnym oknie?

Piotr Sebastian Młody aktywista

09.03.2009 12:04    #6399     Sufler - Porady do gry - prostsze rozgrywanie pilki
> thegunnersfan - Zignoruj dziada! :-) Niewiele możesz poprawić dzięki takiej zmianie (więcej celnych podań u tego zawodnika), a potencjalne szkody dla całej drużyny moga być większe (wszyscy grają szybko, a ten jeden zacznie grać wolniej?).

>cocaine_rodeo - Niestety odwrotnie niż w rzeczywistości. Krótkie podania to wybór najbliższego partnera. Taka gra nie wymaga ani wysokich atrybutów technicznych (podań, gry z pierwszej piłki), ani psychicznych (decyzji, przewidywania) - więc jest PROSTSZA. Gra długimi podaniami wymaga od zawodnika więcej umiejętności. Jeżeli przyjmiemy, że zawodnik wszystkie atrybuty ma na poziomie 10, to przybliżony procent celności podań będzie wyglądał mniej więcej następująco: krótkie - 70%, długie - 50%, mieszane - 65%, bezpośrednie - 55%. "Przybliżony" i "mniej więcej" ponieważ wiele zależy także od przeciwnika :-). Pozdrawiam

spacemonkey Partyzant

07.03.2009 15:54    #6400     Sufler - Porady do gry - rywale
a co z save'mi? można je uszkodzić tym programem?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.