Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

LFC-MaCiek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.03.2009 19:40    #6381     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
A oto moja przygoda z PUEFA w sezonie 2012/2013

Mecze o fazę gruopową:

http://www.bankfotek.pl/view/204883
http://www.bankfotek.pl/view/204885

Mecze w grupie:

http://www.bankfotek.pl/view/204880
http://www.bankfotek.pl/view/204886
http://www.bankfotek.pl/view/204887

W grupie grałem jeszcze z Szachtarem na wyjeździ, ale szkoda gadać bo przegrałem wygrany mecz...
W 1/16 zmierzę się z HSV Hamburg...
Po mecz z Bayernem Leverkusen jestem optymistycznie nastawiony na dwumecz z HSV.

Adonim Partyzant

12.03.2009 14:58    #6382     Sufler - Porady do gry - Ile lig i jakie?
U mnie na Sprzęcie;

Intel Conroe Celeron E1200 1.60GHz @ 3.00GHz [2 rdzenie]
2.5GB DDR2 800MHz
i co mniej ważne - EVGA 8800GT

mam ustawione 12 lig :-) >
Polska, Niemcy, Holandia, Francja, Belgia, Szkocja, Portugalia, Włochy, Hiszpania, Grecja, Rosja i Turcja.
wszystkie ustawione ligi w tych krajach to najwyższe dostępne ligi.

Dodatkowo do podglądu piłkarzy mam ustawioną; Argentynę, Brazylię i Ukrainę.
Mogłem dodać inne z racji jednak nadal mocnej grafiki ale cuż - cieszmy sie tym co jest :-)

Wszystko idzie na średniej bazie danych [mogłem "dużą bazę"wziąć tu ale nie wiedziałem że aż tak daleko dobrnę z karierą :-D]

Gra hula i zapiździa aż miło :-) a ja juz zbliżam sie bardzo dużymi krokami do 2030 roku.

pierdutka Przodownik pracy

12.03.2009 14:11    #6383     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote=jaroo25]No dobra, więc mój pierwszy sukcesik w półrocznej przygodzie z Sheffield, szkoda tylko że w towarzyskim...
http://img11(...)yern.jpg[/quote]

Nazwę skórki byś dał, a nie tak sucho xD

Hmmm, w takim razie nikt mi nie uwierzy, że mam taki team w Parmie.

jaroo25 Młody aktywista

12.03.2009 10:27    #6384     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
No dobra, więc mój pierwszy sukcesik w półrocznej przygodzie z Sheffield, szkoda tylko że w towarzyskim...
http://img11(...)yern.jpg

EDIT: trafiliście kiedyś na gracza z takim nazwiskiem?
http://img12(...)/jmr.jpg
"Chodzi o to żeby strzelić jedną bramkę więcej od przeciwnika "

fpskora Partyzant

11.03.2009 20:27    #6385     Sufler - Porady do gry - prostsze rozgrywanie pilki
Moja prawda najmojsza...

Piotrze, Twoje przeważnie dlatego jest na wierzchu, że często powtarzasz, że coś u Ciebie sprawdziło sie tak, a coś inaczej...

No to ja też tak napiszę. U mnie uwaga asystenta znikała po włączeniu podań długich lub bezpośrednich, ha! ;)

okej, okej - bez ciśnienia, że się powtorzę

Ale kolejny raz stanowczy sprzeciw, tym razem względem asystenta.

Skoro masz taki tytuł na tym portalu, jaki masz, przypuszczam, że troszkę więcej grywasz w FM. A skoro tak, to nie mogę uwierzyć, że spod Twoich palcow wychodzi zdanie "ignoruj dziada" odnośnie asystenta...

ale wątku nie rozwinę, bo walnąłeś w samo sedno pisząc, że autora tematu ta dyskusja już dawno przestała podniecać pytającego :)

a miałem się już nie wypowiadać, ech - słaba wola...

to tak, jak z FMem. Miałem już nie grać, a teraz... teraz się rozwodzę z żoną i codziennie pieszczę moich chłopcow z Leeds...

Henry14 Partyzant

11.03.2009 15:52    #6386     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote2=Adonim][quote=Henry14]Mecz z liderem Barcelona i??..................

http://img10(...)uajj.jpg

już tylko 2 pkt straty do nich ;p
[/quote]

Czemu wrzucasz tak niewyraźnie screeny, rozmazane jakieś i wogóle.
Nie prościej na Tynipic bądź fotosik wrzucić ????[/quote2]

pisałem już wczesniej jeżeli poczekasz chwilke jak myszka bedzie znajdować sie na screenie w prawym dolnym rogu sykoczy ikonka. w której możesz powiekszyć foto i wszystko widać

Guezmir Młody aktywista

11.03.2009 10:55    #6387     Sufler - Porady do gry - prostsze rozgrywanie pilki
Ciekawie, ciekawie.....
Mi się też zawsze wydawało, że podania długie, a w następnej kolejności bezpośrednie są najłatwiejszymi rodzajami podań i zawsze im lepszy miałem skład, tym bardziej skłaniałem się do podań krótkich.

A propos środkowych obrońców, to mają oni domyślnie ustawione bezpośrednie podania w tej grze od paru lat, a nie są zazwyczaj bogami techniki!

Dopiero w Szkole Taktyki przeczytałem, że jest inaczej, niż dotychczas myślałem. Ciekaw jestem kto z Waszej dwójki ma rację. Z moich doświadczeń wyniesionych z grania Arką Gdynia w fm 2009, wynika, że moi, było nie było, słabi technicznie piłkarze lepiej sobie radzą z krótką piłką. Dziwne....

Dziwne dlatego, bo to co Ty piszesz pokrywa się z moimi wieloletnimi poglądami na ten temat, a jednocześnie fm 2009 w moim przypadku pokazuje, że Przywódca Taktyczny ma rację. Mimo to dotychczas nie zdecydowałem się ustawiać środkowym obrońcom krótkich podań, jakoś tak z przyzwyczajenia...... ale sprawdzę i to.

Podsumowując, A nie do końca jest dla mnie A, a B nie jest B, mimo tylu lat grania i sukcesów w FM.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

fpskora Partyzant

11.03.2009 10:16    #6388     Sufler - Porady do gry - prostsze rozgrywanie pilki
A ja się Panie Sz4relju będę upierał, że to znaczy coś dokładnie odwrotnego :)

Ale oki, nie mam ciśnienia. Swoją drogą ja czekam na taką wersję FMa, w ktorej - jak będzie grało w nią sto milionow ludzi - każdy będzie wiedzieł, że "a" jest "a", "b" zaś to zawsze "b".

Właśnie na tym polega problem słabych drużyn, że piłkarze nie potrafią celnie wykonywać skomplikowanych, dalekich podań, ale też ich koledzy często nie wychodzą w należytym tempie na pozycje do podań krotkich, stąd gra z kontry.

Dlatego chyba nie sposob awansować do Championship tym samym składem, ktorym wygrywało się Conference North...

Ja dotąd bardzo dobrze wychodziłem na ustawianiu w trakcie meczu podań długich grajkom, o ktorych asystent wypowiedział się, że wolą prostsze podania. Ze słabszych ekip prowadziłem Wimbledon i Pescarę (choć ona już nie taka słaba), ale najlepiej zauważalne jest to w Leeds. Mam generalnie już dość "umiejętną" ekipę, ale na środku obrony dzieli i rządzi Huntington, ktory pośrod wielu przewag ma i słabość - nie pomaga należycie kolegom w budowaniu akcji z własnego boiska. Przestawiałem z biegiem dni, z biegiem lat drużynę na bardziej wyrafinowaną grę, opierającą się na prowadzeniu gry i zdobywanie pola raczej krotkimi podaniami (szkoła Leo, heh...), co wychodzi już całkiem całkiem, ale... no właśnie... w każdym meczu moj wspaniały asystent Massimo Neri (ktorego darzę wielką estymą i z ktorego pracy jestem zadowolony jak nigdy z pracy asystenta w FM) informuje mnie, że Pawełek woli grać prostsze podania.No to proszę, graj sobie bezpośrednie, na pasku tuż przed długimi. I co? I cudo! Choć jego podania przypominają zabojcze pasy Tomasza H. z ŁKS, to ja mam z przodu chłopcow, ktorzy niczym te psy za krążkiem rzuconym przez pana, skaczą za każdą piłką posłaną do przedu przez mojego stopera. Inna sprawa, że zadbałem o to, aby zbyt często nie miał on piłki pod nogą...

Dixit

sz4rlej Partyzant

11.03.2009 08:39    #6389     Sufler - Porady do gry - Mecz nie do przejscia
Ok, spokojnie.
1. Tak chciałbym wszystko wygrywać.
2. Nie, nie gram save&load, tylko ten jeden mecz rozegrany przez asystenta mnie zdziwił.
3. Po zmianie taktyki na 4-1-3-2 zremisowałem 1:1.
4. Stosuję rotację.
5. Nie wyobrażam sobie gry, w której na silę próbuje cię ona doprowadzić do porażki (stawia niemożliwe przeszkody do pokonania)
6.michal24s - bardzo odkrywcze ;) - ja będę pierwszym, który przejdzie FMa, i to na wszystkich poziomach trudności ;)

thegunnersfan Partyzant

10.03.2009 20:37    #6390     Sufler - Porady do gry - prostsze rozgrywanie pilki
PIOTRZE S. --> a jak sie prezentują te statystyki powyżej poziomu ogólnego atrybutów na "poziomie" 10, analogicznie jak to wygląda gdy atrybuty są ponizej poziomu 10??
a co do tej prostej gry to mi sie wydawało że najłatwiej jest grac podaniami bezpośrednimi, bo są niby dokładne :D w nastepnej kolejności szly podania krotkie, bo co to za filozofia podac na 5 metrów :D a podanie długie na kilkadziesiąt metrów to potrafia celnie wykonac jedynie dobrze wyszkoleni pilkarze, pamiętam że milan grał długie crosy przez pol boiska i to do nogi :-O
taka teorie sobie wybrałem :]

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.