Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Edek Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Hmm... Chciałbym napisać coś o NOWYM CM Revolution. Na początku oczywiście był zachwyt xD Niestety później... znalazłem aż 2 "przeszkadzajki"!!! To naprawdę straszne xD (Uwaga! Autor posta wygłasza subiektywną opinię ;P) Otóż trochę denerwujące są zakładki w panelu użytkownika (czy jak to się tam zwie...). Powinny zmieniać się dopieru po ich kliknięciu, ponieważ przejeżdżając myszą z góry ekranu niejednokrotnie (!) zdażyło mi się zmienić bezwiednie zakładkę i kliknąć w coś, w co w ogóle kliknąć nie chciałem. Dobrze... teraz druga sprawa. Ździebko dziwne wydaje się umiejscowienie najświeższych tematów "Suflera". Na dole strony są troszkę mało wyeksponowane. Moim skromniuteńkim zdaniem powinny być umiejscowione po prawej stronie zamiast, np. "Najnowszego Blogera". Te wiadomości powinny zostać przeniesione do "Najnowszych notek" i to by było w zasadzie tyle... Dziękuję za uwagę i pozdrawiam tych, którzy wytrwali do końca posta ;P

thegunnersfan Partyzant

16.03.2009 21:56    #6372     Sufler - Porady do gry - podania a zawodnik
ito mi się podoba :D temat zaczal zyc, szkoda ze po czasie
sam sie zastanawiam jak lepiej grac, zwłaszcza majac za zawodnikow którzy nigdy nie grali na rownym boisku na którym ktos osmielilby sie namalowac linie :D takich wlasnie posiadam w wycombe wonderers ;/ ale sam sobie wybralem ten los...
jedyne co mi sie wydaje to ze skoro sa tacy jacy sa to raczej szybko nie pogram...

Abdulinho17 Młody aktywista

16.03.2009 15:24    #6373     Sufler - Porady do gry - Trening nowej pozycji
i to zalezy kogo na jakiej pozycji szkolisz ;p bo raczej obroncy na napastnika nie wyszkolisz :pp a czy ma wpływ to wątpie. ;) według mnie zawodnik bedzie tylko bardziej obciażony na treningu niz inni ;)
Visca el Barça !

omega Młody aktywista

zapraszam do szkoly taktyki lekcja 9 bodajze
Poza tym zdecyduj sie czy chcesz dosrodkowywac czy nie, zazwyczaj kazde dosrodkowanie jest wysoka pilka a nie jednak niska. Wiec moze jednak warto wylaczyc dosrodkowania i wtedy skrzydlowi powinni grac do nogi

P@vel Partyzant

Spróbuj zakontraktować kogoś z Polski np. I zaoferuj przynajmniej połowę wartości tego sparingu lub troszkę więcej.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
15.03.2009 13:58    #6376     Sufler - Porady do gry - Mecz nie do przejscia
Ciekawa dyskusja...dlatego postanowiłem zabrać w niej głos :)

Więc po kolei...
[quote=sz4rlej]Gam Man Utd (wiem wiem, żadne wyzwanie...[/quote]
Z tym bym się nie zgodził :) Tzn uważam że gra KAŻDYM zespołem to jakieś wyzwanie.
Wiadomo, jednymi zespołami gra się łatwiej (szeroka kadra, profesjonalne zaplecze, pełna klubowa kasa itd) a innymi trudniej (np kluby amatorskie a niskich lig) Ale jeśli ktoś decyduje się prowadzić np. silny Man Utd i jest "głodny" wyzwań i chce utrudnić sobie rozgrywkę to nic nie stoi na przeszkodzie by np. sprzedać najbardziej wartościowych graczy np CR7, Vidic, Anderson,Tevez, (proszę wziąć pod uwagę że wymieniłem tylko kilku graczy i to jedynie zagranicznych) i spróbować skompletować drużynę złożoną wyłącznie z np młodych i perspektywicznych Brytyjczyków (np.Theo Walcott, Henri Lansbury, Joe Mattock, Steven Taylor itp. )

Wiadomo że jest to posunięcie ryzykowne bo przez taką rewolucję można skończyć sezon w środku tabeli (a w konsekwencji zostać zwolnionym ze stanowiska...ale może nie będzie tak źle? :P ) ale zawsze to próba podniesienia poziomu trudności (jeśli ktoś uważa się za rewelacyjnego managera) i zarazem jakaś odskocznia od monotonii którą stosuje większość grających którzy zaczynając grę wielkimi klubami w ciągu kilku sezonów kompletują swój "dream team" złożony w 90% z obcokrajowców.
WIEM że we współczesnym footballu to niestety norma...
(w ostatnim meczu 1/8 finału Ligi mistrzów: Liverpool FC - Real Madryt w zespole Liverpoolu zagrało więcej Hiszpanów niż w Realu... :/ )
...osobiście uważam (możecie się wszyscy ze mną nie zgodzić) że taka sytuacja jest chora :/

Osobiście byłbym za wprowadzeniem przepisu by w podstawowych jedenastkach musiało być minimum 6 krajowych graczy (nie jakichś Brazylijczyków czy innych obcokrajowców z podwójnym obywatelstwem a faktycznie graczy urodzonych w danym kraju)
Jednakże marzenia o wejściu w życie takiego przepisu to mrzonki ponieważ kłócił by się taki przepis z ustawą o swobodnym przepływie siły roboczej w Unii Europejskiej (tzn uznano by to za dyskryminację obcokrajowców)

Mimo to BARDZO chciałbym zobaczyć JAK poradziliby sobie wszystkie Fergusony, Benitezy i inne Mourinha jeśli mogli by korzystać jedynie z graczy z rodzimego kraju (w myśl tej zasady 6/11)

Wybaczcie że odbiegłem od tematu... :)

Kontynuując...

[quote=sz4rlej]Ok, spokojnie.
1. Tak chciałbym wszystko wygrywać...[/quote]

Otóż niestety (a może i stety? :P ) NIEMOŻLIWE jest by zawsze, wszędzie i wszystko wygrywać tak w grze jak i w życiu. Nawet największym światowym potęgom zdarzają się potknięcia...
patrz wczorajszy mecz Premier League:
Manchester United - Liverpool FC 1:4
Manchester w tym sezonie aż do tego meczu był na swoim stadionie niepokonany od 13 spatkań...do wczoraj.
Podam też inny przykład. Trener Jose Mourinho od kilku lat śrubuje rekord w którym to drużyny przez niego prowadzone (Chelsea a teraz Inter) NIE PRZEGRAŁY w lidze przed własną publicznością (porażek w pucharach nie licząc)
Jestem w stanie postawić niemalże KAŻDE pieniądze że prędzej czy później....drużyna Mourinho polegnie przed własną publicznością...nie w tym roku to w kolejnym...

Po prostu Nie da się wszystkiego zawsze wygrywać a poza tym prawdziwą wielkość drużyn światowego formatu nie poznaje się po rekordach zwycięstw a po tym że potrafię się podnieść podczas kryzysu i przezwyciężyć złą formę/passę i ciążącą na nich presję i nawet po serii porażek...wygrywać dalej i się nie poddawać.

[quote=Piotr Sebastian] ...bo gdybym wygrał 100% spotkań w sezonie i w kolejnym i w kolejnym, to by mi się odechciało być tym Bogiem..[/quote]
Nic dodać nic ująć.

[quote=Piotr Sebastian]Jeżeli...porażka doprowadza Cię do szaleństwa to proponuję Ci wyzwanie jakim jest przeprowadzenie mini testu taktycznego...[/quote]
Trafna uwaga. Przeprowadzając tego typu testy zawsze możemy się czegoś nauczyć i dowiedzieć więcej o naszym rywalu/kolejnych rywalach.
A wiadomo "co umiesz, to twoje" więc każda wiedza się przyda, jeśli nie sprawdzi się w tym spotkaniu to może w kolejnym. Zawsze jednak będziemy bogatsi o wiedzę i doświadczenie :)

[quote=sz4rlej]->Piotr Sebastian,
Jaką mi dajesz gwarancję, że poświęcony czas na wykonanie takiej analizy przyniesie korzyść?...[/quote]
No niestety....NIKT nie da Ci takiej gwarancji :) Nawet gdybyś przez 2 tygodnie rozpracowywał rywala na wszystkie możliwe sposoby i po tej wnikliwej analizie wystawił swoim zdaniem najmocniejszy skład, dopasowaną do rywala taktykę i precyzyjne ustawienie drużynowe/indywidualne to nie masz ŻADNEJ gwarancji że przyniesie ona zamierzony skutek. Po prostu niektóre aspekty w grze są generowane losowo i jeśli np wystawisz najsilniejszy skład a twój kluczowy zawodnik na początku meczu np. po brutalnym faulu dozna złamania nogi...a kilku kolejnych zagra fatalnie (np na 5 lub 4) i np posypie ci się przez to reszta meczu no to na to wpływu nie masz...bo czasem zmiany personalne i taktycznie nie pomagają...

[quote=Snpr9]Ja podejście sz4rleja rozumiem (jeżeli chodzi o czas przeznaczony na anal izę). Sam wracam po 19 do domu...[/quote]
No cóż....ja pracuję po 12h i do domu wracam przed 22...i może dlatego jeszcze w żadnym managerze nie udało mi się dojść do roku 2100 czy coś koło tego :P

Reasumując :)
w kilku słowach...JEŚLI próbujesz ileś-tam razy z rzędu ujarzmić TEN Manchester który jest w grze i ci się to nie udaje, to jeśli ci przyjdzie na myśl by się poddać to spróbuj już na początku gry stworzyć SWÓJ Manchester (tzn wiesz...totalna rewolucja składu o której wspominałem na początku) ;) sprzedaj gwiazdy i wyszkol własnych/kupionych juniorów zwanych "wielkimi talentami" do miana "zawodników światowej klasy". To bardzo trudne (patrz Arsene Wenger który stawia przede wszystkim na młodzież i jakoś nie "rządzi piłkarsko" na wyspach i w LM a korzysta z graczy z miamal całego globu...więc próba złożenia silnego kolektywu wyłącznie z jednego kraju jest BARDZO trudna )

Ostatnie zdanie do autora pytania tzn do [sz4rleja]...jeśli moje sugestie kompletnie ci nie pomogą ani cię nie zainteresują...cóż trudno :) może ktoś inny z cmrev spróbuje podołać wyzwaniu stworzenia podobnej drużyny :)

Pozdrawiam.

colaGKS Partyzant

14.03.2009 21:52    #6377     Sufler - Porady do gry - FM RTE
[quote=jaramaniak]prosty, mały ale fajny. Tylko nie wiem czy na patchu 9.3 działa. http://www.cmrev(...)009.html a jak nie no to poczytaj o tych: http://www.cmrev(...)or_.html :][/quote]

Dobra, dobra... żaden mi nie pasuje. Ten 1 to jest chyba do dema, a 2 nie pozwala edytować gry, tylko bazę :/

Chodzi mi o to by polepszyć sobie troszkę finanse ;)

Adonim Partyzant

14.03.2009 19:58    #6378     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
U mnie z kasą nie ma problemu jako że jestem najbogatszym klubem na Świecie ale Zarząd mi ciągle argumentuje się tym że stadion jest wystarczający pojemnościowo i że do tego ma bardzo nowoczesne zaplecza, ble ble ble.
Wiec każda taka prośba jest odmowna u mnie. A szkoda bo u siebie mam zawsze komplet [ponad 82.000] to przydało by sie go powiększyć bądź zbudować nowy 100-120 tysięcznik.

Guezmir Młody aktywista

Zakupiłem młodego 20-letniego Brazylijczyka Jeana Cariocę. Chłopak świetnie radził sobie w sparingach, zgłosiłem go do rozgrywek, a gdy zaczęła się liga...
...nie moglem go wstawić do kadry meczowej. Powód: " Nie może grać w barwach więcej niż 2 klubów w ciągu roku (1.07.2008 do 30.06.2009)

Miał ktoś taki przypadek? Skaut nie ostrzegł mnie przed tym. Troszkę dziwne nieprawdaż?
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

13.03.2009 08:48    #6380     Sufler - Porady do gry - Rekompensta/Transfer
Chcę sprowadzić juniora z Ipswich - mogę jemu zaproponować kontrakt - w uwagach dot. transferu pojawiła się opcja rekompensata (domyślam się że za wyszkolenie) - którą w takiej formie jeszcze się w Fm nie spotkałem - "Ipswich otrzyma rekompensatę wysokości ... która może wzrosnąć do ... " wszystko dokładnie widać na foto.

Co tu dużo mówić kwotę początkową jestem gotów z ciężkim sercem zapłać, jednak cena końcowa (tzn. "cena początkowa która może wrosnąć";) zrujnuje mój budżet - Jest absolutnie nie do zaakceptowania.

Proszę o wszelkie pomocne info dot. transferów z opcją rekompensaty

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.