Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
17.06.2009 23:51    #6141     Sufler - Porady do gry - Problem z napastnikami.
Wyszukiwarka + Szkoła Taktyki Piotra Sebastiana.

Szemek Ekspert

Grupa: Użytkownik
17.06.2009 22:12    #6142     Sufler - Porady do gry - Problem z napastnikami.
[quote=-Patryk-]ale idąc na urlop zaznaczyłem opcję używaj aktualnej taktyki czyli powinni grać tak jak ja im kazałem, czyż nie?[/quote]

niby tak, ale jak sprawdzisz to krzywda Ci się nie stanie. Poza tym wszystko masz jasno napisane. Napisaliśmy Ci tutaj parę postów z uwagami, wypróbuj je.

Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Nie ma złotego środka na skuteczność ani na wygrywanie, nikt Ci tutaj nie napisze ustaw ten suwak na 17 tamten na 14 i ten na 9 i będzie git, musisz wykazać trochę własnej inwencji, poszukaj poradników. Na cmrev są dwa lub trzy manifesty na temat analizy rywala i takich tam, plus Szkoła Piotra Sebastiana. W prawym górnym rogu stronki jest okienko wyszukiwarki. Powodzenia
"To tylko Internet k*rwa."

Szemek Ekspert

17.06.2009 21:25    #6143     Sufler - Porady do gry - Problem z napastnikami.
TS mam to do siebie, że ktoś musi mu wypracować sytuacje strzeleckie, więc dużo zależy od tego czy masz kreatywna drugą linię, która obsługuje ich dobrymi podaniami. Jak sam napisałeś:

[quote=-Patryk-]I nawet pół biedy byłoby, gdyby Oni mieli okazję, a ich nie wykorzystywali, ale Oni strzelają gola, albo na pustą, albo z karnego.[/quote]

Więc wina nie leży po ich stronie.

EDIT:
jak zwykle niezawodna Szkoła Taktyki:

[quote]Wysunięty napastnik ma tak naprawdę dwa podstawowe zadania: nieustanne nękanie i absorbowanie obrony przeciwnika oraz przechwytywanie piłki w strefie ataku i odgrywanie jej do nadbiegających partnerów. Strzelanie przez niego bramek jest raczej pochodną dogodnych sytuacji w jakich się znajduje. Zwróćmy uwagę, że bardzo często będzie on grał tyłem do bramki w oczekiwaniu na podania, więc dodatkowo będą się liczyć jego umiejętności przetrzymania piłki oraz jej dokładnego odegrania. Wysunięci napastnicy nie zawsze grają z maksymalnym ofensywnym nastawieniem, ale za to zawsze powinni mieć wyznaczone zadanie częstych prostopadłych podań.[/quote]

Proponuję wystawić jednego szybkiego napastnika obok któregoś z nich.

Henry14 Partyzant

17.06.2009 19:00    #6144     Sufler - Porady do gry - Błąd
reintsall kompletny usun wszystkie pliki , które zostaną po FM i nie wiem najlepiej i nie wiem co jeszcze możesz wyczyścic rejestr a potem go zdefragmentować ale nie wiem czy rejestr będzie miał coś z tym wspólnego ale nie zaszkodzi tego zrobic ...

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

17.06.2009 13:31    #6145     Sufler - Porady do gry - save = PSP<->komp
no to szkoda :/
dzięki za pomoc.

1908TylkoTwój192... Partyzant

17.06.2009 13:09    #6146     Sufler - Porady do gry - Koncówka meczu...
Witam wszystkich. Mam pewien problem. Otóż dwa wczorajsze mecze, zakończyły się remisem. Grałem u siebie ŁKS'em z Lechią Gdańsk, byłem pewnym faworytem i widziałem, że po tym meczu dopisze sobie 3 oczka w tabeli. Do 90minuty było tak jak się spodziewałem, prowadziłem 2:1 , sędzia doliczył 3minuty, więc zagrałem bardziej defensywniej, ustawiłem, żeby moi zawdonicy grali wiecej na czas. Była 95min i sędzia nadal nie kończył meczu! Ostatnia akcja meczu i gol na remis dla Lechii :/// . Drugi mecz miałem na wyjedzie z Polonią W i była taka sama sytuacja, tyle ,że sędzia doliczył 2min, a bramka padła w 94min :/// . Więcej nie miałem takich sytuacji, lecz szkoda tych straconych punktów :D (ale nie bede przecież używał save and load bo co to za gra :/ ). Zatem czemu tak się stało ? Proszę o odpowiedzi .

kamilm Partyzant

16.06.2009 10:19    #6147     Sufler - Porady do gry - Zmiana przepisów fifa - fm 2009
szkoda :/ dzięki

Szemek Ekspert

14.06.2009 14:53    #6148     Sufler - Porady do gry - Ustawienie pod piłkarzy.
ściągnij teorie i ramy taktyczne jest tam mnóstwo gotowych taktyk. Wybierz jedną i dopasuj do niej piłkarzy wg Szkoły Taktyki, kieruj się kluczowymi atrybutami i zwróć uwagę na polecenia indywidualne jakie są już ustawione w konkretnej taktyce, dla danej pozycji.

Jeżeli Ci się nie chce tego zrobić to polecam zatrudnienie Tassottiego z Milanu jako asystenta niech on prowadzi drużynę. Jeżeli nie będzie chciał do Ciebie przyjść, to wyszukaj innego. Sugeruj się wysokimi atrybutami kierowania zespołem, wiedzy taktycznej, oceny umiejętności, determinacji, poziomu dyscypliny i motywowania.

Henry14 Partyzant

14.06.2009 14:05    #6149     Sufler - Porady do gry - Ustawienie pod piłkarzy.
Mogł by ktoś spróbować pomóc mi powiedzieć jak masz ustawić szkielet formacji.Chodzi mi o samo sutawienie typu 4-4- 2 itp polecenia sam ustawei ale mam problem jak zagrać moimi zawodnikami czy opłaca sie grać 4-3-1-2 z tylko 1 ŚP i 1 OŚP czy w środku pola drużyny typu Chelsea nie przemielą mnie na wynik 7:0.
To mój skład:
http://img20(...)urqy.jpg

do tych wszechstronnych dopisałem najlepsze pozycje dla nich.
Z góry dzięki...
Grałem 4-4-1-1 ale powiedziano mi , że to calkowicie źle i powinienem grać 2 napastnikami ale nie umiem ustawić tak aby bez OPŚ napastnicy dostawali dobre prostopadłe piłki.

Szemek Ekspert

14.06.2009 11:42    #6150     Sufler - Porady do gry - Napastnik gra za szeroko.
[quote=Henry14]Co wam tak nie pasuje jeden napastik jako FS jak chciałem żebyście tylko powiedzieli jak zrobić żeby nie uciekał do boku a nie. Po za tym wszystko bdb sie spisuje gdyby nie te jego znoszenie.[/quote]

To Ci napisaliśmy, że charakterystyczne u FS jest to, że schodzi do boku i tam szuka gry. Dlatego taki napastnik musi mieć partnera (Sikora- Rasiak ;)) Jeżeli zmienisz mu ustawienia to już nie będzie FS, on bazuje a szybkości. Proszę bardzo, masz tu kluczowe zadania i cechy TS, prosto ze SzT.

[quote=gen. Piotr]będzie grał stale w bezpośrednim kontakcie z rywalami wobec czego bardzo ważna jest jego dyspozycja fizyczna oraz umiejętność walki o górne piłki. Wysunięty napastnik ma tak naprawdę dwa podstawowe zadania: nieustanne nękanie i absorbowanie obrony przeciwnika oraz przechwytywanie piłki w strefie ataku i odgrywanie jej do nadbiegających partnerów. Strzelanie przez niego bramek jest raczej pochodną dogodnych sytuacji w jakich się znajduje. Zwróćmy uwagę, że bardzo często będzie on grał tyłem do bramki w oczekiwaniu na podania, więc dodatkowo będą się liczyć jego umiejętności przetrzymania piłki oraz jej dokładnego odegrania. Wysunięci napastnicy nie zawsze grają z maksymalnym ofensywnym nastawieniem, ale za to zawsze powinni mieć wyznaczone zadanie częstych prostopadłych podań.

Ze względu na ich obszar efektywności zasadnym wydaje się też polecenie częstych strzałów. Nie powinniśmy jednak nakazywać im częstych rajdów z piłką. To zawodnicy, którzy mają grać na jeden, maksimum dwa kontakty: odegranie z pierwszej piłki lub strzał, ewentualnie przyjęcie i odegranie lub przyjęcie i strzał. Jedynie od zawodników lepiej wyszkolonych technicznie możemy oczekiwać również przetrzymywania piłki do czasu, aż nadbiegną partnerzy.
skoczność, siła, wytrzymałość i równowaga
gra głową, wykańczanie akcji, strzały z dystansu i gra z pierwszej piłki
gra bez piłki, przewidywanie, waleczność, ustawianie się i opanowanie [/quote]

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.