Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Guezmir Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Ja ustawiam zawodnikom wszystko pod kątem ich umiejętności. Ale warto dodatkowo zwrócić uwagę na takie sprawy jak szerokość, szybkość gry i rodzaj podań. Wspólna gra sieciowa z Piotrem otworzyła mi oczy na parę spraw, z których część jeszcze nie ukazała się w szkole taktyki (czy się ukażą?).

-> Lepiej grać szerzej niż przeciwnik gdy mamy inicjatywę w ofensywie, a ciaśniej, gdy rywal na nas siedzi.

-> Szybkie tempo pasuje do podań długich i bezpośrednich, chyba, ze posiadamy zawodników o wysokich umiejętnościach technicznych i mentalnych odpowiadających za kreowanie gry (kreatywność, czytanie gry, decyzje, współpraca) - wówczas można z sukcesami grać krótko i szybko Jeśli jeden z naszych zawodników psuje akcje, dobrze jest mu ustawić krótsze podania, ALE(!) szybkie tempo może wówczas spowodować, że nadal nie będzie sobie radzić. Tu trzeba znaleźć kompromis.

-> Przy zgranej obronie dobrze jest wysunąć linie obrony i grać na spalone, gdy przeciwnik na nas siedzi (zwłaszcza gdy przechodzi na grę 4 napastnikami)

-> Gdy nasz ofensywny pomocnik, lub napastnik traci dużo piłek w wyniku odbioru rywala, najlepiej ustawić mu rzadkie rajdy, a nawet krótsze podania. Jeśli nasi skrzydłowi mają problem z przedarciem się bokami, warto zwiększyć szerokość gry, a gdy to nic nie da to zmniejszyć rajdy i nakazać im dogrywać "z pola".

-> Gdy przeciwnik ma zagęszczony środek pola, często skuteczniej się przedrzeć pod jego bramkę, ustawiając grę skrzydłami.

PS: Może coś robię źle, ale stosując te zasady, mam bardzo dobre wyniki. Chociaż prawdę mówiąc, gdy w drużynie jest zła atmosfera, wszystko szlag trafia ;)

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

Jezeli gram z silniejszym od siebie to analiza troszke trwa ...trzeba ich poukladac, wydac odpowiednie polecenia oraz zmotywowac-....jezeli ze slabszym lub na swoim poziomie to patrze tylko na taktyke i na atrybuty napastnikow-czy wysunac linie obrony czy nie- oraz na ich srodkowych pomocnikow plus polecenia o ktorych pisalem w 1.poscie.....tak to wyglada u mnie.....to tylko gra i na ogol wystarczy...z doswiadczenia wiem ze bardzo wazna jest wlasna taktyka i jej poswiecam duzo czasu

Jadranko Ekspert

Grupa: Ekspert
03.08.2009 17:59    #6053     Sufler - Porady do gry - Migający kursor
Spróbuj tego:

Wejdź kolejno w: opcje>zaawansowane>ogólne i na karcie dostępność odptaszkuj "zawsze używaj klawiszy kursora do nawigacji po stronach" i OK.

Szobinho Młody aktywista

02.08.2009 13:38    #6054     Sufler - Porady do gry - Dwie opcje w statusie gry
[quote=TK93]Wydaje mi się, że jeżeli zaznaczysz w "Dostępne zespoły" np. tylko reprezentacje, to będziesz mógł składać podanie o pracę wyłącznie do reprezentacji.

Natomiast, jeżeli zaznaczysz "przydziel kluby losowo" i dodasz nowego menedżera otrzyma on do prowadzenia losowo wybrany klub/reprezentację.[/quote]
aha, no być moze. szkoda tylko, ze nikt nie ma pewności ;/
'Por Que?No Entiendo Por Que'

dawid3009 Partyzant

01.08.2009 15:53    #6055     Sufler - Porady do gry - Dziwny problem z formacją
[quote2=stefanexo]Zainstalowalem patcha 9.3 i po klopocie :)

[quote=Daniel_on]A co to za zespół, który pokazałeś w screenie?
Bo rozpoznałem kilku graczy, ale nie jestem w stanie określić gdzie grają ;]
A swoją drogą, przeszkadza ci tak bardzo to udziwnienie? Przecież nie wpływa to znacząco na samą grę ;][/quote]

Everton :D[/quote2]
zgadłem xD

RobinUpdate Partyzant

01.08.2009 11:38    #6056     Sufler - Porady do gry - RobinUpdate do fm 2009!
Witam chciałem przedstawić wam swoje update datowane na dzień 1.08.2009. Jest to moje pierwsze update, spędziłem przy nim blisko 100godzin, więc powinno być na całkiem niezłym poziomie. Update zawiera:

Spadki i awanse w 55 ligach(w tym i w Polskich)
Około 10000 tys transferów
około 300 zmian w sztabach szkoleniowych
usunięte nie prawdziwe kontuzje i zawieszenia.
Zmiany umiejętności kilku piłkarzy w FM( nie zmieniałem wiele bo nie było po co)
Zmiany w budżetach transferowych
Teraz więcej lepszych i zagranicznych piłkarzy przechodzi do Polskiej ligi...
Dodany ddt generator(zawierający wszystkich piłkarzy z każdej ligi i wszystkie reprezentacje świata uwaga do działania dosyć płynnego polecam minimum 2GB ram)
Dodany plik fake
i wiele innych zmian...
Wszystkie uwagi i błędy proszę zgłaszać na moje gg 8690638
Tutaj link do update: http://odsie(...)630.html

stefanexo Partyzant

31.07.2009 23:28    #6057     Sufler - Porady do gry - Dziwny problem z formacją
Zainstalowalem patcha 9.3 i po klopocie :)

[quote=Daniel_on]A co to za zespół, który pokazałeś w screenie?
Bo rozpoznałem kilku graczy, ale nie jestem w stanie określić gdzie grają ;]
A swoją drogą, przeszkadza ci tak bardzo to udziwnienie? Przecież nie wpływa to znacząco na samą grę ;][/quote]

Everton :D

zimny777 Partyzant

31.07.2009 17:08    #6058     Sufler - Porady do gry - Reklamy-FM09
Dzięki, szkoda tylko, że nawet na takich drobnych rzeczach ludzie próbują zarobić..

[Do Zamknięcia]

majster0078 Partyzant

31.07.2009 01:28    #6059     Sufler - Porady do gry - Ścisłe krycie - GussChelsea
wszystko zależy od taktyki, od przeciwnika, od jego tasy, od boiska itp. :] np. jeżeli grasz skrzydłami na dość szerokim boisku możesz włączyć ścisłe krycie środkowym pomocnikom ( wraz z wszystkimi obrońcami) i rządzisz chyba że jesteś np. zagłębiem lubin i grasz z lazio, milanem , czy realem, wtedy ścisłe krycie nic nie da, bo będą Ci się urywali ofensywni gracze przeciwnej drużyny dzięki wysokim atrybutom ... odsyłam do zaawansowanej szkoły taktycznej Piotra Sebastiana, dużo idzie się dowiedziec

emkaesiak Partyzant

29.07.2009 08:05    #6060     Sufler - Porady do gry - Status klubu
[quote=Kozik]Tak, status klubu zmieni się. Wszyscy pracownicy klubu (piłkarze i sztab szkoleniowy) przejdą na kontrakty profesjonalne.[/quote]

Nie od razu. Trzeba samemu z nimi kontrakty podpisywać. Tyle tylko że następni pracownicy nie będą chcieli już podpisywać "amatorskich" kontraktów.

EDIT:Arek wyprzedziles mnie. :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.