Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Jaciao92 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.10.2009 21:17    #5951     Sufler - Porady do gry - FM 2010 przez gram.pl
Siema jestem nowym użytkownikiem tej strony. Postanowiłem się zarejestrować, ponieważ mam zamiar kupić oryginalna gre FM 2010 - w związku z czym mam kilka wątpliwość i pytań.

- Czy opłaca mi się kupić oryginał i wydać na niego 130 zł skoro kilka dni później mogę mieć pirata? Jakie mam z tego korzyści?
- Czy jak kupie Oryginał czy będę mógł grac przez neta np. z wami?
- Jeżeli już go kupie to gdzie mogę go kupić mieszkam w okolicach Piły w Wielkopolsce. Słyszałem co do cen ze da rade gdzieś kupić za 99 zł, prawda? Gdzie?
- Czy można kupić grę w internecie wysyłając im sms'a? Gdzie ? Jak ? DO kogo? na Jaki numer? Gdzie znajdę info na ten temat jeśli jest to możliwe?

Proszę o jak najszybszą odpowiedź. Z góry wam dziękuje. (nie wiem czy dobrze trafiłem z postem) Jeśli ktoś zna odpowiedź na nie ma konta to proszę o kontakt na moje gadu-gadu.
7422101

pierdutka Przodownik pracy

26.10.2009 19:33    #5952     Sufler - Porady do gry - FM 2010 przez gram.pl
Cześć,

Chce zamówić FM'a 2010 Preorder w sklepie gram.pl. Mieszkam w Warszawie, więc mogę odebrać osobiście. (FM'a kupuje na gram, bo cena docelowa cena gry to 130 zł, ja po zniżce mam 99, a nie chce wydziwiać i szukać taniej, bo po prostu mi się nie chce)
Z tego powodu mam pytania :

1) Jest napisane by grę odebrać na Placu Defilad 1, tylko, że ten adres obejmuje strasznie dużo rzeczy. Mógłby mi ktoś dokładnie powiedzieć, gdzie odebrać grę?
2) Odbiór, czy jeżeli premiera ma miejsce w piątek, to będę mógł odebrać FM'a w Czwartek, skoro to pre-oreder?

przemkoo Ekspert

Grupa: Ekspert
26.10.2009 17:34    #5953     Sufler - Porady do gry - Gra nie czyta łatki
O teraz pojawiło się że nie mam zgody adminstratora. Szkoda że ja jestem administratorem...

zmijen Partyzant

25.10.2009 11:25    #5954     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu i status zawodowy
[quote=snail7]Gram też East Stirlingshire (III liga szkocka) i po awansie do I ligi tuż przed sezonem (może 2/3 tygodnie) zarząd poinformował, że rozpoczyna się oto nowa era dla klubu, gdyż przechodzi z pół-profesjonalnego na w pełni profesjonalny. Z tym, że kontrakty z automatu się nie zmieniły i mogłem, nie musiałem im ich zmieniać na pro.
[/quote]

fajnie rozumiem ale nie o to mi chodzi hehe sam mialem juz raz tak jak Ty(z tym ze kontrakty automatycznie sie zmienily na profesjonalne gdy zespol dostal status zawodowego)
Problem jest w tym czemu teraz tak sie nie stalo?i czy w ogole to nastapi i kiedy jesli tak...bo jesli to nie bedzie mialo miejsca to moja walka w lidze jest nierowna...bo przez reputacje nie moge kupowac lepszy zawodnikow(tzn z reputacja krajowa)tylko takich z reputacja lokalna czy nieznana...aktualnie mam 15kolejek za soba i 3pkt.straty do lidera odziwo!!! i udalo sie nawet wygrac jeden z trzech pucharow w rozgrywkach szkockich(Challenge Cup)poraz pierwszy w historii klubu do tego stan konta to ponad 1mln funtow wiec jak widac idze dobrze pienadze sa na zawodnikow( ale w wyszukiwarce sa same łochy ktorych nie oplaca sie kupowac) a reputacja i status ciagle bezzmian;-/...to troszke irytujace;-/

pozdrawiam!!!

snail7 Partyzant

25.10.2009 02:24    #5955     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu i status zawodowy
Gram też East Stirlingshire (III liga szkocka) i po awansie do I ligi tuż przed sezonem (może 2/3 tygodnie) zarząd poinformował, że rozpoczyna się oto nowa era dla klubu, gdyż przechodzi z pół-profesjonalnego na w pełni profesjonalny. Z tym, że kontrakty z automatu się nie zmieniły i mogłem, nie musiałem im ich zmieniać na pro.

Aha z tym że to jest FM 09

snail7 Partyzant

25.10.2009 01:43    #5956     Sufler - Porady do gry - Coraz gorsze wyniki, jaki powód?
Postaram Ci się pomóc poprzez obalenie teorii kolegów drobne sugestie z mojej strony.

1. Co do taktyki?
a) Uważam, że Twoja taxa jest dobra, co pokazały jak sam zauważyłeś sparingi z silnymi zespołami. Mógł bym mówić, że ja daję strzałki bocznym obrońcą, a kasuję je środkowym pomocnikom i DMC od AMC odróżnia się tylko suwakami indywidualnymi, ale to po prostu inna taktyka i inny styl. Jeśli zachowałeś podstawowe kanony FMowych taktyk to każde ustawienie powinno być w miarę dobre.
b) Rotacja taktyki - mit, stereotyp, nic więcej. Można zmieniać taktykę w zależności od meczu, ale WCALE (podkreślam) WCALE nie jest to konieczne do wygrywania. Gram w FMa od lat (a właściwie jeszcze od CMa) i zauważyłem, że zwłaszcza w wersji 09 wystarczy jedna dobra taktyka - sprawdzi się zarówno na wyjazdach, u siebie, z mocnym i słabym rywalem. Przykład świata realnego - Barcelona, która skupia się na swoim futbolu, swoim stylu i to ona gra to co chce (zawsze do przodu, zawsze setki podań po ziemi itd). W FMie jest podobnie: grałem Milanem i 3x z rzędu majster na jednej i tej samej taksie(!) (do tego parę mniej znaczących pucharków).
To samo z Lechem Poznań i East Stirlingshire (4liga Szkocka).
Poprzez rotację taktyki możesz tylko napytać sobie biedy, bo jeden mecz wygrasz, pomyślisz, że jest ok, a za chwilę znów przyjdą porażki i znów jesteś z ręką w nocniku, a do tego destabilizujesz zgranie zespołu mieszając zawodnikom we łbach na odprawach przedmeczowych.
c) Jeśli mimo udanego sezonu przygotowawczego nie jesteś przekonany do swojej taksy proponuję standardowe taktyki FMa. Może nie są to jakieś perełki, ale przy odpowiednim doborze zawodników można osiągnąć sukces, ew. zrobić DROBNE modyfikacje (wedle uznania).

2. Co do obciążenia i sezonu przygotowawczego?
a) Owszem, rozegrałeś sporo meczy z silnymi rywalami, ale jak potwierdzasz kondychę Twoi chłopcy mają na sezon, a o to głównie chodzi w przygotowaniach.
b) Nie sądzę, żeby się też zmęczyli psychicznie, gdyż takiego atrybutu w FM nie ma. Jest "Match Exercise"(praktyka meczowa), "Jadedness"(znudzenie piłką nożną), ale na te parametry nie ma wpływu to z kim grasz tylko to ile razy jeden i ten sam zawodnik wybiegnie w podstawowym składzie.
c) Po za tym skoro odniosłeś zwycięstwa, remisy z silnymi rywalami to i morale przed sezonem jest wysokie i humory dopisują. Krótko mówiąc okres przygotowawczy był udany.

3. Atmosfera w drużynie?
a) Nie raz miałem konflikt w zespole, i to z kapitanem, i jego zastępcą na czele. Zawodnicy burzą się, że nie doceniam ich wkładu, chcą grać regularnie. Inni plują, że w mediach wywieram na nich presję, a na dokładkę zarząd mówi mi, żebym coś z tym zrobił. I co? Nie zrobiłem nic, a zespół z niemrawo grającego zaczął wygrywać i ze środka tabeli awansowałem na 1 miejsce. Dlaczego?
Myślę, że dużo z tych piłkarzy chciało mi coś udowodnić i postanowiłem im dać szansę zrobić TO na boisku. (bez skojarzeń;) )

IV!! Na koniec? Moja recepta na sukces :) Nie wiem czy podziała, ale ja się stosuję do tej zasady i przynosi to efekty. Otoooo:
ROTACJA SKŁADU
Musisz jednak pamiętać o kilku zasadach:
- nie wpuszczaj kompletnych cieniasów tylko dlatego żeby rotować na siłę, bądź spełniać zachcianki domagających się gry
- nie wymieniaj co mecz całej jedenastki i nie wachluj nią co chwilę, bo będzie odwrotny efekt i brak składności w grze
- nie bój się wpuścić kogoś ze słabszą kondycją jeśli ten jest głodny gry (kondycje ma słabą bo mało gra), jeden mecz będzie miał średni, a następne dwa wybuchowe
- nie przyzwyczajaj się jak Smuda w Lechu Poznań do stałej 11-stki nawet jeśli Ci idzie w miarę dobrze - rób delikatne zmiany
- co 2/3 mecze wymień w 11-stce, trzech/czterech grajków (musisz iść na czuja)
- pamiętaj, że każda dobra passa się kiedyś kończy i po serii zwycięstw przyjdzie nieoczekiwana porażka, zamiast ją przyjąć, przeciwdziałaj właśnie wymianą kilku graczy po serii zwycięstw

Dzięki temu zawodnicy będą wciąż świeży i głodni gry (ukryty współczynnik "Jadedness"(znudzenie piłką nożną)).

Jeśli to nie to... to nie umiem Ci pomóc :) przynajmniej na razie.

Dziękuję, pozdrawiam FM fanów

zmijen Partyzant

24.10.2009 21:10    #5957     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu i status zawodowy
Witam!

Gram w lige szkocka. Zaczolem od ostatniej(3.liga) zespolwem Dumbarton.
Wlasnie awansowalem sezon po sezonie do 1.ligi(czyt.2liga szkocka)i pojawil mi sie maly problem;-/...

Wszystkie druzyny juz w tej lidze sa na poziomie zawodowym i reputacje maja krajowa a ja nadal mam regionalna i jestem półzawodowcem(czyli tak jak w lidze 3 i 2) co rowna sie z tym ze nie moge nawiazac z nimi rownej walki;-/tzn. po 2 kolejkach mam 6pkt.ale wiadomo o co chodzi. Moi zawodnicy trenuja na pół-gwizdka a i prze moja reputacje nie moge kupic tak naprawde zawodnika, ktory by mogl dorownywac rywala.

Problem polega na tym ze kiedys juz gralem innym klubem ze szkocji z nizszej ligi. Awnasowalem i moj status zaraz sie zmienil na zawodowy i grajka zmienily sie kontrakty z półzawodowych na zawodowe. Wiec nie rozumiem w czym jest teraz problem i od czego to jest zalezne tak naprawde...

ktos wie?

pozdrawiam!

ps.chodzi mi o przypadek z FM08'

radzik27 Młody aktywista

24.10.2009 20:32    #5958     Sufler - Porady do gry - FM 2010 z Gram.pl
Gra będzie cię kosztować 99,90 zł + koszt przesyłki( jeśli nie jesteś z Wa-wy). Sugerowana cena to 129,90 zł, ponieważ kupujesz przez gram.pl otrzymujesz 20 zł rabatu. Z racji, że posiadasz już FM-a 2009 to dostaniesz jeszcze dyszkę rabatu, ale musisz tą grę zarejestrować.
P.S. Nie wiem czy gier nie rejestruje się teraz przez stronę CDProjektu...

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
24.10.2009 13:42    #5959     Sufler - Porady do gry - man utd fm 10
Spokojnie możesz grać Manchesterem United. Polecam.
Mimo iż Manchester jest bodajże najbardziej zadłużonym klubem na świecie (obecnie to podobno około 897 milionów funtów) to generuje on pokaźne zyski.
* Umowy ze sponsorami są wysokie.
* Klub posiada jedną z największych reputacji na świecie i zdecydowana większość czołowych drużyn świata zgodzi się grać z Manchesterem mecze towarzyskie (na stadionie Old Trafford oczywiście) np. w sezonie letniej przerwy w rozgrywkach ligowych. Jeśli dodasz do tego pojemny stadion (76 212) który często "pęka w szwach" (więc wpływy z biletów też są pokaźne) to możesz z tego wyciągać niezłe sumki.
* Wiadomo że długów Manchesteru w kilka lat nie spłacisz ale weź pod uwagę fakt, że tak wielkiemu zespołowi jest łatwiej spłacać długi niż ligowym przeciętniakom (patrz wpływy z wygrania ligi mistrzów-które to trofeum jest jak najbardziej w zasięgu Manchesteru United).
* Wpływy z transmisji telewizyjnych też są znaczne.
* Dodatkowo sterując taką drużyną jak Manchester United łatwiej nabywać młodych i utalentowanych piłkarzy których możesz wykreować na gwiazdy (bardzo profesjonalne szkółki młodzieżowe i rozbudowane obiekty treningowe oraz cały sztab specjalistów-trenerów juniorów) wypromować (np regularnie wystawiać w pucharach krajowych) a gdy ich wypromujesz (i ich wartość znacznie wzrośnie) to sprzedać ich z kilkunasto (czasami kilkudziesięcio) krotnym zyskiem.
* Kolejną metodą na wzbogacenie klubowej kasy jest wypożyczanie do innych klubów twoich wartościowych graczy (którzy akurat nie pasują do twojej myśli taktycznej) na zasadzie że wypożyczasz ich innej drużynie za określoną kwotę a także zlecasz by owa drużyna sama płaciła (w całości lub części) wynagrodzenie twojemu zawodnikowi którego im wypożyczasz. i tym oto sposobem, nie dość że zarobisz na wypożyczeniu zawodnika to jeszcze zostaniesz zwolniony (w całości lub części) z opłat na jego wynagrodzenie.
* Następną metodą na zaoszczędzenie pieniędzy w Manchesterze United (którą ja odkryłem bo wielokrotnie nią grałem) jest zmniejszenie wydatków płacowych.
Można to już zrobić na początki rozgrywki. Nie jest to może jakieś spektakularne obniżenie płac ale zawsze to coś. Mianowicie na początku rozgrywki zaproponuj twoim najstarszym graczom (Scholes, Giggs etc.) nowe kontrakty.
O dziwo oni mając jeszcze np.2 letnie kontrakty godzą się na kontrakty 3letnie zawierające obniżone wynagrodzenie. Można to tłumaczyć miłością do klubu :)
* Dodatkowo (ale to już twój wybór) możesz spróbować sprzedać kilku najdroższych a zarazem najlepiej zarabiających piłkarzy w klubie. Nie dość że znacznie zasili to twoją kasę klubową to jeszcze znacząco zmniejszy wydatki na pensję. [Możesz zaryzykować i np. sprzedać Berbatowa a w ataku wystawiać Rooneya i Owena a na ich zmienników wystawiać młodych (i perspektywicznych) Welbecka i Machedę.] Tylko że musisz brać pod uwagę że radykalne wysprzedanie się i jednoczesny brak odpowiednich wzmocnień może skutkować "zaniżeniem lotów" na krajowym podwórku (liga, puchary krajowe) lub też na arenie międzynarodowej (liga mistrzów).
Jeszcze jedno. Otóż jak już wspominałem wyżej wygrywając ligę mistrzów możesz liczyć na znaczny zastrzyk gotówki jednakże w FM2010 DEMO nie masz szans wygrać ligi mistrzów ponieważ w demie można grać jedynie pół roku.
Reasumując. Proponuję ci grę Manchesterem United te pół roku w demie i wtedy przekonasz się, że MOŻNA (powoli bo powoli ale jednak) spłacić długu czerwonych diabłów :)

Szobinho Młody aktywista

22.10.2009 18:38    #5960     Sufler - Porady do gry - Dodatki do FM2010
[quote=realista_9]bedą działać na pewno...

szkoda ze nie ma jakies strony do facepackow tylko na sezon 2008/2010 w cut-out ;/[/quote]
chyba na 2009/10 ;)
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.