Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Draven Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
18.11.2009 15:39    #5861     Sufler - Porady do gry - Wykluczające się porady
Witam! Właśnie rozgrywam swój pierwszy sezon w FM 2010 i mam mały problem...Otóż często dostaję sprzeczne porady dt. taktyki - np. scout twierdzi, że należy zagrać z cofniętą linią obrony, a sztab szkoleniowy radzi wręcz przeciwnie - aby zagrać z wysoko ustawioną obroną:) Czym należy się kierować w takiej sytuacji, czy np należy patrzeć na jakieś atrybuty scouta i sztabu, czy zdanie jednej ze stron jest ważniejsze?

bsyrek Partyzant

Spoko, dzięki za pomoc idę bawić się dalej ścisłym kryciem. Fakt, że od kiedy ustawiłem napastnikowi mojemu ścisłe krycie na "nie" gra o niebo lepiej, strzela wiecej bramek i jest bardziej aktywny. Teraz popróbuje zabrać ścisłe krycie rozgrywającemu mojemu ofensywnemu pomocnikowi. Drugiemu ofensywnemu zostawię bo wywnioskowałem, że jeśli przeciwnik gra defensywnym pomocnikiem to niech tam koło niego krótko, w strefie lata mój ofensywny pomocnik. A nuż mu czasem przeszkodzi, albo zabierze piłke przy wysokim pressingu. Pozdrawiam.

Taher Młody aktywista

Ja tam nie korzystam z żadnych scoutów ani edytorów tylko sam oceniam zawodników.Głownie robią to moi scouci(od czego oni są!).Trenerów się nie słucham tylko sam ustalam czy z zawodnika coś będzie.Miałem juniora trener daje 0,5 gwiazdki(byłem menedzerem znicza pruszków).Ja patrze a tam błyskotliwośc 18,determinacja 17,wykanczanie 9,technika 9 i coś w tym stylu z resztą.To ja chłopa daje do 1 zespołu i strzelił w 5 meczach 2 bramki.Po 2 sezonach odszedłem z Znicz(ciągle 1 liga) do pogrązonego w kryzysie ale w ekstraklasie ruchu.Kupiłem go i trener daje mu potencjał na 4 gwiazdki.Teraz technika skoczyla do 12,wykanczanie do 12 i cos z niego bedzie.Dziwne to.Jak bym się ich słuchał to bym Wojciech Grzyba dawno z klubu wyrzucił a atrybuty techniczne ma naprawde swietne mimo 36 lat.Chyba najlepsze z wszystkich polskich zawodnikow.Tylko ta szybkośc...

dr taktyka Młody aktywista

16.11.2009 22:19    #5864     Sufler - Porady do gry - Jedenastka tygodnia
Wydaje mi się, że tym ustawieniem gra rep. Szkocji i stąd w ten sposób jest wybierana najlepsza "11". Sprawdź ustawienie repry... po za tym nie zaprzątaj sobie głowy takimi pierdołami nieprzeszkadzającymi w grze ;p

Pozdrawiam

Galileusz Partyzant

16.11.2009 22:12    #5865     Sufler - Porady do gry - Jedenastka tygodnia
Mam pytanko, czy jest możliwe w jakiś sposob przy rozpoczętej rozgrywce zmiana układu taktycznego w zakładce "nagrody" jedenastki tygodnia, miesiąca itp Chodzi o to, że gram w lidze szkockiej gdzie nie wiem dlaczego skoro większość drużyn gra dwoma napastnikami jedenastka tygodnia pokazywana jest w formie 1-4-5-1. Od czego to zależy? Czy można jakoś to zmienić?

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
A od kiedy ci się tak dzieje? Jeśli od jakiegoś tygodnia (a np 2 tyg temu było wszystko ok) to spróbuj zrobić "przywracanie systemu" z okresu w którym ci FM działał poprawnie. Możliwe że ci się wiesza bo albo coś zainstalowałeś na kompie co powoduje że stał się nie stabilny albo np instalowałeś nowe/inne sterowniki do karty grafiki czy coś w tym stylu (w sumie to mogło być cokolwiek)
Jeśli przywracanie systemu nie pomoże to przeskanuj wszystkie partycje i sprawdź czy nie masz np "bad sectorów" na HDD. Jeśli dysk będzie w porządku to zrób re-instal FM'a (skopiuj sobie plik save) bo możliwe że któryś z plików w FM'ie uległ uszkodzeniu i dlatego gra się wiesza.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

Oto efekty mojej nowej, nietypowej taktyki (zazwyczaj wygląda TAK):

Terminarz po 11. kolejkach ligi

Tabela po 11. kolejkach ligi

Statystyki zespołu po 11. kolejkach ligi

A TU jeszcze przykład, jak bardzo ofensywnie gramy. Szkoda, że nieskutecznie...

Fenix Partyzant

15.11.2009 16:10    #5868     Sufler - Porady do gry - Ścina mi się liga
Witam.
Mam problem - zrobiłem własną ligę (już drugi raz), ale niestety gdy następuje dzień 26 czerwca włącza się Crash Dumps i gra się zamyka. Nie wiem co może byc tego przyczyną. Nie działa zarówno jak ładuję I ligą, jak II. Wczesniej zrobiłem jedną ligę i nie miałem takich problemów.
Czego to może byc efektem? Gdy testowałem przepisy to wszystko było ok, może dltago, że dałem 3 rundy rozgrywek (jak w Szkocji), a nie 2, jak porprzednio?

Wiem że to dosc "mlody" problem ale może znane sa już powszechne przyczyny? Na pewno nie jestem jedyny.

Ale ryma dałem na koniec.

Mariner Partyzant

15.11.2009 14:28    #5869     Sufler - Porady do gry - Jak poprawić defensywę
niestety nie mam zawodników pasujacych do tej taktyki ale zrobilem teraz 4-1-4--1

skład: Kasprzik-Gancarczyk/K.Król-Zbozien/R.Kursa/Pazdan-W.Wilczynski/Wojtkowiak
Sadlok/Bandrowski
Janota-Stilic/Cetnarski-Budzinski-Peszko
A.Sobiech/M.Olszak i Socha...
kazdy z tych graczy to niebywały talent;-) polecam moze niedlugo sie pojawia w talentach FM2010 jak ktos zrobi...szukalem przez scauta po potencjale...

matti91 Partyzant

Witam, w poprzednich edycjach FMa jakoś nigdy nie zgłębiałem się w grę młodzieżowymi reprezentacjami, teraz jednak w przypadku FMa 2010, zauważyłem, że można wybrać np. Polskę U-19 i gdy jest wolne stanowisko wcisnąć "Złóż podanie o pracę". Takie podanie też złożyłem w styczniu 2010 roku, teraz mam lipiec i żadnej odpowiedzi (btw. zrobiłem tak z młodzieżówkami kilku innych krajów i też bez odpowiedzi). Na stanowisku trenera U-19 cały czas wakat (sprawdzałem w sztabie szkoleniowym), a moje podanie gdzieś tam wisi. Spotkaliście się z takim czymś? To jakiś niezauważony bug nowego FMa, czy co??

Aa... z ewentualnym objęciem seniorskiej kadry nie ma żadnego problemu :).

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.