Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=patryk11]Poszukuję, najlepiej oczywiście w Cut-Out:
- Piotr Czapliński (54001597),
- Milan Djuric (43009443),
- Abel Masuero (14005552),
- Felipe Sodinha (19030164),
- Cicero Santos (8833082),
- Lucas Trecarichi (67013441).[/quote]
Proszę. Wrzucam ci tu face (cut-out) o które prosisz.

Ostatnio mam straszny młyn w pracy związany m.in z inwentaryzacją, 'zatowarowaniem' i szkoleniami więc nie mam zbytnio czasu by tu zaglądać :| ale mam nadzieję że to się "wkrótce" zmieni i unormuje i znów będzie mnie tu "trochę" więcej by wam pomagać tudzież odpisywać na wasze posty i prośby.
Pozdr.

parachutes Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
[quote2=michal2708][quote=parachutes]
Teraz pytania, bo chciałem stworzyć logopack. Chciałem go stworzyć zbierając loga.
1. Co oznacza "huge" - gdzie ta większa wersja jest wyświetlana? bo zauważyłem w plikach xml takie wpisy.
2. Jakie narzędzie polecacie do tworzenia plików xlm (wiem, można to po prostu w notatniku robić, ale to żmudne)? Czy fmXML ma opcję tworzenia małych herbów (icons)?

Z góry dzięki za odpowiedź.[/quote]

Teraz odpowiedzi:
1. Herby w rozmiarze huge są wyświetlane np. w wiadomościach gdy jesteś informowany o nadchodzącym meczu.
2. Ja configi robię przy pomocy fmxml a potem gdy dorabiam katalog small edytuję skopiowanego configa w notatniku i użwam opcji zamień "logo" --> "icon". Sprawdza się niezależnie od ilości wpisów. Podobnie robię też w przypadku dużych herbów: "logo" --> "logo/huge" i po sprawie.[/quote2]
Dzięki Michał. Robiłem tak, ale myślałem, że jest jakiś zautomatyzowany sposób, o którym nie wiem. Fakt, że nie jest to strasznie uciążliwe, a radość ze skompletowania logopacka i prawidłowego przygotowania go duża sprawia, że będę dalej tak robił.

Pisząc tego posta w mojej chorej głowie pojawiło się pytanie nr 3, a po chwili także 4 i 5:)
3. W jakiej rozdzielczości powinny być loga typu small (icon)? Chodzi mi o to, by uniknąć takiej sytuacji, że w podglądzie grupowym Ligi Europy loga nie są pod sobą ułożone idealnie równo.

4. W jakim serwisie mogę znaleźć nazwy obecnie obowiązujących lig?

5. Czy dysponuje ktoś aktualnym dodatkiem typu Competitions Logo w stylu zwykłym?

Teraz mam prośbę, bo przeszukałem cały serwis cmrev i wiele innych zajmujących się tematyką FM i nie znalazłem wielu log wielu krajów w stylu standardowym (jak pisałem - ten który niedawno dodał qstosh jest dla mnie za smutny i szary :).

Kluby, których log potrzebuję pochodzą z niżej wymienionych krajów (pogrubieniem zaznaczyłem te, na których najbardziej mi zależy). Oczywiście szukam tych log w stylu standardowym, z herbami, ikonkami, lewymi i prawymi tłami (koniecznie). Oto kraje, z których herbów klubów mi brak:
- Albania
- Anglia (mam tylko kluby z Premiership i Blue Sqare, z sezonu 08/09)
- Armenia
- Bośnia i Hercegowina
- Cypr
- Francja
- Holandia
- Kazachstan
- Luksemburg
- Łotwa
- Macedonia
- Malta
- Mołdawia
- Portugalia (mam tylko 4 ligi div2a, div2v, div2c, div2d)
- Szkocja (brakuje najwyższej ligi)
- Wyspy Owcze

Jest to lista względnie długa, ale pozostałe europejskie ligi krajowe mam z cmrev opracowane przez jakubkwę (jeśli źle odmieniłem - przepraszam), BartuSa i innych. Gdyby udało się skompletować te właśnie brakujące ligi i to z lewymi i prawymi tłami - powstałby fajny dodatek.

Cały problem polega na tym, że chyba loga tych brakujących lig krajowych były dostępne w podstawowej wersji poprzednich części gry i nikt do nich (przynajmniej na cmrev) nie zrobił herbów (np. do szkockiej najwyższej ligi).

Po zebraniu wszystkich tych lig w stylu standardowym - umieściłbym je w weekend na rapidshare i innych serwerach i mogliby z nich korzystać wszyscy. Jeśli ktoś mógłby pomóc - będę wdzięczny! a zapewne kilka osób też:) Jeśli wśród tych 65 stron wątku już ktoś przygotował taki dodatek - poproszę o link. Nie sposób jest przeczytać więcej niż kilka ostatnich stron! :)

Edit. poprawione orty i składnia :)

Pozdrawiam
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

dawid3009 Partyzant

06.01.2010 20:14    #5763     Sufler - Porady do gry - Trening strzelecki.
troszke różni zawodnicy czyli jak napisał Snpr9 graj nimi w jednej linii i zadania tylko ofensywne

maek Partyzant

05.01.2010 23:13    #5764     Sufler - Porady do gry - Taktyka DOS-skonala ?
Grajac Lechem Poznan mialem Bardzo dobrych zawodnikow wygrywalem mecze w lidze w Europie szlo mi juz gozej.Wiec postanowilem szukac taktyki w necie,przebuszowalem strony o Fm od polskich po angielskie przetestowalem ze 20 taktyk i jedna wpadla mi w oko...z naszego forum a mianowicie taktyka o nazwie LVPOOL.
gralem nia 1,5 sezonu po czym stwierdzilem ze do tej taktyki trzeba miec chyba MEGA dobrych obroncow bo bardzo duzo sie traci a i gra mi sie nadal nie podobala,ja chcialem czegos wiecej.
Patrzac na mecze Barcelony chcialem widziec jak moi zawodnicy rozgrywaja pilke miedzy obroncami i pomocnikami juz na polowie rywala a przeciwnik jest w 11 na wlasnej polowie,duzo prostopadlych pilek,dlugich pilem od obroncow do napastnikow i tak dalej...oglolnie zeby gra nietylko byla skuteczna ale ladna dla oka.
Jak juz pisalem gralem LVPOOL, a wiec postanowilem ja zmodernizowac.
Taktyka LVPOOL byla krora uzylem do opracowania swojej ale musze przyznac ze duzo...duzo pozmienialem.

Jeszcze chcialem napisac o swoim meczu ktory uswiadomil mi ze ta taktyka jest naprawde dobra a mianowicie.Grajac w LM polfinal z Bordo 1 mecz u siebie ledwo sie zaczol a juz moj srodkowy pomocnik dostal czerwona kartke i pomyslalem ze juz po wszystkim ale chlopcy doskonale sie bronili i wyprowadzali kontry po ktorych strzelilem 2 gole a mecz skonczyl sie 2:1. Na wyjezdzie...dostalem 2 czerwone kartki;d i postanowilem ze cala 2 polowe bede sie bronic i bronilem sie do 87 min kiedy strzelili.Ale chodzi mi o to ze Bordo w tych meczach mialo chyba 50 sytuacji podbramkowych (razem w 2 meczach) ale dobrze zorganizowana gra w obronie pozwolila mi zachowac...przyzwoity wynik.

Link do Taktyki http://www.przek(...)7j3hj5a5

Taktyka Jest ogolnie oparta na Kontrataku ale jak sie oglada mecz to nasza druzyna najczesciej ma znacznie czesciej pilke.Jest bardzo duzo prostopadlych pilek.

Wskazowki aby taktyka sie sprawdzila tez i ciebie
1-Prawy napastnik przedewszystkim szybkosc opanowanie wykanczanie
2 Ofensywny pomocnik Podanie strzaly z dystansu (glowne)
3skrzydlowi(i tu uwaga)Nie ma ich tzn sa ustawieni na boisku ale graja inacze(wiec zawodnik typu Peszko...szybkosc drybling dos nie do konca sie sprawdza)raczej taki hym...jak by to zawodnik mogacy grac na skrzydle tak samo dobrze jak w srodku pomocy taki uniwersalny.
3Boczni pomocnicy i obroncy graja agresywnie i podczas meczu jak przeciwnik gra skrzydlami to ktyja 2 na 1 wiec przeciwnikowi bardzo trudno sie gra wiec obrony tez by sie przydalo.
4 Srodkowy Lewy Obronca gra glowa skocznosc(przedewszystkim do rzutow roznych) u mnie gra tam polczak
i to by bylo na tyle

wiem ze popisane bez ladu skladu bledy interpunkcja;d ale niechcialo mi sie przykladac ale...mialem wielkie cisnienie na podzielenie sie ta taktyka z wami.

ach i jeszcze jedno Jak jest ustawienie czy grac ofensywnie czy def. jest ustawione bardziej def. ale i tak strzelam po 4-5 bramek w lidze w wiekszosci meczach.I prosil bym tego nie przestawiac bo zawodnicy wysiadaja po jednej oplowie i efekt jest potem mizerny.

PS.Nie poszcie je taktyka jest do bani jesli zagraliscie nia 3 mecze w polowie sezonu
dajcie sobie okres przygotowawczy 5-6 meczy ze slabszymi druzynali i cala runde...i podzielcie sie waszymi wynikami i przemysleniami co mozna w niej ulepszyc.

Po pokombinowaniu troszeczke stwierdzilem ze mozna gre Defensywna i ofensywna troszke podkrecic i ustawic jak 1 na offensywnie.
Do tego 1- cofnac troszke obrone. Pozwala to na stwarzanie jeszcze wiecej sytuacji pod bramka przeciwnika i nie cofanie sie tak za kazdym razem 8 zawodnikow pod rejon naszego pola karnego,tylko wczesniej przerwac akcje przeciwnika.

Szkoda, że ta europejska paczka w takim smętnym stylu, ale w standardowym już w sumie na cmrev było: http://www.cmrev(...)opa.html :) PS. zauważyłem nie wyświetlają się w niej herby hiszpańskie, jest Groclin. Ale sobie z tym poradziłem

Teraz pytania, bo chciałem stworzyć logopack. Chciałem go stworzyć zbierając loga.
1. Co oznacza "huge" - gdzie ta większa wersja jest wyświetlana? bo zauważyłem w plikach xml takie wpisy.
2. Jakie narzędzie polecacie do tworzenia plików xlm (wiem, można to po prostu w notatniku robić, ale to żmudne)? Czy fmXML ma opcję tworzenia małych herbów (icons)?

Z góry dzięki za odpowiedź.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Po ostatnim MegaPacku Kitsów klubowych oraz Kitsów reprezentacji mam dla was kolejną paczkę grafik, którą wyszperałem w internecie i wrzuciłem tu dla was na hosta.
Zawiera ona loga klubów europejskich oraz loga do rozgrywek ligowych tychże krajów a także do europejskich pucharów.
Paczka zawiera loga w rozmiarach normal oraz small
Loga prezentują się tak

Opis zawartości:

Loga Pucharów europejskich:
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Super Cup
Royal League
Intertoto cup

Loga klubów oraz rozgrywek ligowych:
-Albania
-Anglia
-Armenia
-Austria
-Belgia
-Białoruś
-Bośnia i Hercegowina
-Bułgaria
-Chorwacja
-Cypr
-Czechy
-Dania
-Finlandia
-Francja
-Grecja
-Hiszpania
-Holandia
-Irlandia
-Irlandia Północna
-Islandia
-Izrael
-Kazachstan
-Litwa
-Luksemburg
-Łotwa
-Macedonia
-Malta
-Mołdawia
-Niemcy
-Norwegia
-Polska
-Portugalia
-Rosja
-Rumunia
-Serbia
-Słowacja
-Słowenia
-Szkocja
-Szwajcaria
-Szwecja
-Turcja
-Ukraina
-Walia
-Węgry
-Włochy
-Wyspy Owcze

Paczkę można pobrać z dwóch źródeł:

SendSpace
Europe Logos MegaPack for FM2010

FileFront
Europe Logos MegaPack for FM2010

haszysz Partyzant

urlopem sie udało , przebrnąc , potem jeszcze raz

tylko byl problem ze skladem, andre ayew powolany np. ktory rozegral w mojej kadrze mecz przed mistrzostwami nie był obecny, w ogole w kadrze bylo paru labsów ktorych wyrzucilem wczesniej ,ale tez paru ktorym dalem sznase , moja kadra na mistrzostwa miała tylko 1 bramkarza po tych urlopach. drugi obecny w grze . ktory byl w kadrze i byl kontuzjowany w kadrze na mundial juz sie nie pojawił

ogolnie to lipa z repre niemiec czy japonii , fikcja totalna, z grupy z serbia i fikcyjnymi szwabami oraz arabia wyszedlem na 2 msc...

no ale w tej grze zabawa w selekcjonera to dziadostwo, prawie za kazdym razem mozna objac WKS , wczesniej miałem mozliwosc kamerunu ale nie gral na mudnialu, teraz tez moglem ghane lub wks obie na mundial jechały... po mistrzostwach bez problemu mozna dostac argentyne lub brazylie ,a kiedys w poprzednich managerach bylo marzeniem ) prawie nikogo uznanego nie da sie wziasc do sztabu szkoleniowego takiej ghany, reprezentacjie mlodziezowe tez praktycznie nie istnieja , niby duza baza danych , a ten tryb reprezentacji jest tak niedopracowany ,ze szok , tylko zniechęca, to samo w WKS , wszystkich pilkarzy w grze jest moze ze 40 z takjim obywatelstwem

duzy minus , nie wiele lepiej z ameryki południowej

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

04.01.2010 22:56    #5768     Sufler - Porady do gry - "Problem z tłem"
Witam,

Mam taki problem, otóż, gdy próbuje grać w FM'a 2010(innych nie włączałem), to zanika kursor myszki. Nie wiem, co robić, wszystko dzieje sie już podczas intra. Miał ktoś juz taki problem lub może ktoś wie jak go poprostu rozwiazać.

Dzieki

jaramaniak Przodownik pracy

04.01.2010 16:18    #5769     Sufler - Porady do gry - Długie wczytywanie gry
Hmm, odświeżę troszkę. Od wczoraj nie mogę odpalić gry. Grałem koło godziny 11. Wyłączyłem, o 18 chciałem ponownie zagrać. Pojawił się ekran wczytywania gry (link podał już kolega dodo wyżej). Potem pokazuje mi się pulpit i nic. W procesach mam włączonego FM'a, lecz na pasku go nie posiadam, i nie wiem co mogę z tym dalej zrobić. Z dysku nic nie kasowałem, komputer przez te 7 godzin stał bezczynnie.
De profundis clamavi ad te, Domine

Tak, w subskrypcjach zaznacz ptaszkiem przy każdym z zawodników kratkę "transfer" i "kontrakt". Niech ktoś potwierdzi, bo nie testowałem i nie jestem tego pewien. No i nie wiem, czy nie będziesz musiał obserwować "Wiadomości", a nie tylko "Skrzynki".

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.