Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

szfedo Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
17.01.2010 15:43    #5741     Sufler - Porady do gry - Instrukcje dot. rywala
[quote=Jacko]Ale to jest jednak def. pom. on nie ma głaskać po głowie rywali tylko przerywać akcje rywali w dowolny sposób.
Wyniki uzyskiwane przez asystenta zależą od jego umiejętności no i od dnia zawodników...[/quote]

Ta, szkoda tylko, że przerwywał często wyrywając nogi rywali :P nie no ok, ustawiając agresywną grę liczę się z kartkami, ale nie z tyloma :P

baran27 Partyzant

17.01.2010 11:38    #5742     Sufler - Porady do gry - Instrukcje dot. rywala
Parachutes dlaczego grasz Górnikiem Lęczna? Mieszkasz gdzieś w okolicy?:) Ja jestem z Chełma:)

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
16.01.2010 19:59    #5743     Sufler - Porady do gry - Umiejętności newgenów w BVB
http://www.cmrev(...)ezy.html -> polecam, naprawdę dobry artykuł, bo siła leży w treningu!
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Kajti Partyzant

16.01.2010 19:34    #5744     Sufler - Porady do gry - Umiejętności newgenów w BVB
Witam. Mam pytanie odnoszące się moich najmłodszych grajków. Jestem obecnie w połowie drugiego sezonu. Jako manager Borussi Dortmund zaglądam do zespołu U-19, by zobaczyć,, czy mam jakiegoś ciekawego młodziaka. Nie oczekuję, że znajdę piłkarza po którym juz teraz widać, że będzie gwiazdą, lecz to co widzę, jest wprost nie do pomyślenia. Klub, który ma znakomity stadion , co więcej bazę treningową, szkółkę młodzieżową i akademię piłkarską na najwyzszym poziomie, posiada młodzików nie potrafiących grać w piłkę. W U-19 znalazłem samych piłkarzy o umiejętnosciach od 1 do 10. Co w takim razie ma wpływ na jakosć młodzików?

Flame333 Partyzant

16.01.2010 19:26    #5745     Sufler - Porady do gry - Instrukcje dot. rywala
Mam do was sprawę. Otóż ostatnimi czasy mój asystent identycznym składem, identyczną taktyką wygrywa mecz z danym przeciwnikiem, podczas gdy ja mam z tym ogromne problemy. Na pewno duży problem leży w instrukcjach dot. rywala, nie potrafię zupełnie ich ustawiać. Jasne, do tego dochodzą jeszcze interwencje w taktyce w trakcie meczu, ale moim zdaniem, to właśnie podany w temacie czynnik jest największym szkopułem w mojej karierze. Proszę was więc o jakieś porady, co do tego zagadnienia, albo o inne wytłumaczenie tego problemu.

A podobno to asystenci są debilami.

sanki88 Partyzant

16.01.2010 18:50    #5746     Sufler - Porady do gry - wychowanek?
Tak jak napisał Robi2009, wychowankiem jest zawodnik, który spędzi w jakimś klubie minimum 3 lata przed 21 rokiem życia. Ma to w sumie sens, no bo powiedzmy jakiś 16latek pojawia się w niższej lidze, ma potencjał i po pół roku kupuje go klub z wyższej ligi. I ten silny klub go tak naprawdę szkoli, tam kształtuje się piłkarsko itd.

88borek Partyzant

16.01.2010 18:18    #5747     Sufler - Porady do gry - wychowanek?
no wlasnie zastanawia mnie czemu mam kolesia ktorego wygenerowala moja szkolka i jest on nie wyszkolony w klubie a wyszkolony w kraju. dziwne?

sanki88 Partyzant

14.01.2010 20:42    #5748     Sufler - Porady do gry - Pasywny spalony
Pewnie już dawno by to zrobili gdyby mogli. Pamiętajcie, że to jest to tylko gra i działa na sztucznej inteligencji. Zrobić tak, żeby komputer podejmował decyzje czy gracz uczestniczy w akcji czy nie (bo nie chodzi tylko o piłkarza do którego jest podanie, ale także takiego, który przeszkadza bramkarzowi, mocno absorbuje obrońców itp.) jest po prostu szalenie trudne ;D i wymaga wielu testów, żeby nie było znowu w drugą stronę, np. że spalonego nie będzie jeśli piłkarz do którego grana jest piłka nie wyjdzie za obrońców, strzeli, ale drugi napastnik będąc na spalonym będzie perfidnie zasłaniał bramkarzowi piłkę, albo wręcz uniemożliwi mu interwencję swą obecnością, a sędzia nie gwizdnie.

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

13.01.2010 22:44    #5749     Sufler - Porady do gry - problem z ustawieniem 4-5-1
Jeśli o chodzi o Twój problem - czy słowa trenera/asystenta mają pokrycie w wynikach osiąganych w meczach przeciwko zespołom grającym 4-5-1? jeśli tak to wynika to z tego, że Ty masz 4 pomocników, a przeciwnik 5. Zmieniaj wtedy taksę na 4-5-1 lub jednego z napastników (szczególnie gdy grasz przeciwko mocnemu rywalowi) ustawiaj jako defensywnego napastnika. Rozwiązaniem może też być cofnięcie jednego z pomocników na DPŚa (dzięki temu będzie mu łatwiej przeszkadzać rozgrywającemu przeciwnika)

E: kurupt, po prostu szybciej klikłem enter:)
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
[quote=pele99993]Ponawiam prosbę, o facepack ligi francuskiej, niemieckiej i portugalskiej w stylu cut-out [/quote]
Podobnie jak w poście #1171 sporządziłem zestawienie zespołów jakie obecnie grają w tych ligach o które prosisz a następnie do odpowiednich folderów powrzucałem te face packi z drużyn które miałem w swojej kolekcji. Okazało się że miałem wszystkie :)
Jednakże niektóre są bardziej aktualne (na obecny sezon) inne mniej (np. składy z FM08) Tym niemniej lepiej to niż nic :) Zawsze możesz poszukać TU tych, które będą ci brakowały ;)
Lub TU o nie zapytać.
Plik zawiera face piłkarzy drużyn z ligi:
-Francuskiej,
-Niemieckiej,
-Portugalskiej
i można go pobrać tutaj:
FacePack(cut out):(Ligue 1+Bundesliga+Liga Sagres)

[quote=kurupt]
Fejsy:
Erste Bundesliga[/quote]
Zdaje się że ten link wygasł.

[quote=parachutes]a ja o loga w standardowym stylu dla krajów takich jak:
- Albania
- Anglia (mam tylko kluby z Premiership i Blue Sqare, z sezonu 08/09)
- Armenia
- Bośnia i Hercegowina
- Cypr
- Francja
- Holandia
- Kazachstan
- Luksemburg
- Łotwa
- Macedonia
- Malta
- Mołdawia
- Portugalia (mam tylko 4 ligi div2a, div2v, div2c, div2d)
- Szkocja (brakuje najwyższej ligi)
- Wyspy Owcze

Nigdzie nie mogę znaleźć takich herbów.[/quote]
Proszę bardzo. Masz tu wszystkie loga do FM2010 o które prosisz. Także te...
[quote=kurupt]Nie znalazłem ligi bośniackiej, cypryjskiej, francuskiej, macedońskiej, maltańskiej[/quote]
...do których kurupt nie znalazł linków w necie ale które wrzucił ci ze swojej kolekcji. Mimo to też ci je tam wrzuciłem. Więc masz wszystko łącznie spakowane w jednym pliku. Mniej klikania na linki=więcej czasu na FM'a ;]

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.