Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
05.02.2010 21:39    #5691     Sufler - Porady do gry - Embargo finansowe
Wyciąg z FAQ:

Pozwolenie na pracę
Pozwolenie na pracę to dokument obowiązujący w niektórych państwach Unii Europejskiej, który ma regulować przypływ obcokrajowców (graczy spoza Unii). Kraje, które zdecydowały się na wprowadzenie takiego ograniczenia to: Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia Północna, Irlandia oraz Islandia. Grając zespołami z tych państw może zdarzyć się, że nie będziemy w stanie kupić danego zawodnika właśnie dlatego, że nie otrzyma on pozwolenia na pracę. Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów:

* Musiał on zagrać w przynajmniej 70% spotkań w pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat.
* Państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA.
* Można odwołać się w przypadku nie uzyskania pozwolenia na pracę.
* Można wypożyczać zawodników do klubów filialnych należących do państwa będącego w Unii Europejskiej (przykładowo kupić zawodnika do MU i wypożyczyć go do filialnego klubu np. w Holandii, aby tam oczekiwał na obywatelstwo państwa należącego do UE)
* Warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych.
* Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu.
* Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.

Pozwolenia na pracę nie obowiązuje obywateli Unii oraz obywateli Szwajcarii, Norwegii, Islandii oraz Liechtensteinu, które choć nie należą do Unii, z racji wysokiego poziomu gospodarczego, traktowane są jak one.

Mati152 Partyzant

[quote=Guezmir]McMoney może mieć rację. To powinno pomóc. Warto przetestować jak wygląda jego gra przy zaznaczonych kontratakach. Musi grać jako odgrywający? To idealna rola dla prowadzących powietrzne pojedynki wielkich chłopów bez szybkości.Czy on ma wszystkie potrzebne atrybuty do pełnienia roli odgrywającego? Może lepsza byłaby dla niego rola "lisa pola karnego"?

Jeśli nie wiesz jakie atrybuty są kluczowe do pełnienia danych ról, zajrzyj do Szkoły Taktyki Piotra Sebastiana lub do TIRT 09.

Edit: Nie zauważyłem, ze chodzi o FM 2008, stad zmiana treści.[/quote]

Manifesty Piotra Sebastiana moim przyjacielem, mój napastnik ma wszystkie potrzebne atrybuty do pełnienia roli fast strikera.

Guezmir Młody aktywista

McMoney może mieć rację. To powinno pomóc. Warto przetestować jak wygląda jego gra przy zaznaczonych kontratakach. Musi grać jako odgrywający? To idealna rola dla prowadzących powietrzne pojedynki wielkich chłopów bez szybkości.Czy on ma wszystkie potrzebne atrybuty do pełnienia roli odgrywającego? Może lepsza byłaby dla niego rola "lisa pola karnego"?

Jeśli nie wiesz jakie atrybuty są kluczowe do pełnienia danych ról, zajrzyj do Szkoły Taktyki Piotra Sebastiana lub do TIRT 09.

Edit: Nie zauważyłem, ze chodzi o FM 2008, stad zmiana treści.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

sanki88 Partyzant

Wszystko wygląda tak jak powinno. I mówisz, że tak jest od początku? Zadam pytanie, które powinno zostać zadane na początku, jeśli omawia się dziwne sytuacje w FMie. Jaką masz łatkę zainstalowaną?
Spróbuj jeszcze wejść w interakcję z zawodnikiem, może tam znajdziesz jakąś wskazówkę.
A osobiście to radzę zrobić wszystko co możliwe, tzn. sprowadzić mu jakiegoś kolegę z reprezentacji, spróbować przedłużyć kontrakt, dać status zawodnika kluczowego, pochwalić, może uda sprowadzić któregoś z jego ulubieńców. Zapytaj go, czy by Ci nie polecił jakiegoś zawodnika/trenera i postaraj się go kupić. Może ma jakieś ulubione zagrania, jeśli tak to ustaw taktykę tak, żeby je mógł wykorzystać. Po prostu próbuj wszystkiego. A jak i to nie pomoże to daj se spokój. Bo jeśli dobrze gra to czerwona strzałka Ci nie przeszkadza chyba ;)

ElHarnas Młody aktywista

[quote=Godman]a może daj mu odpocząć od piłki... niektórzy nie są stworzeni do pierwszoplanowych ról - patrz van den Gouw (przez kilkanaście lat rezerwowy bramkarz w ManU który (uwaga) cieszył się z bycia rezerwowym!)

może przeszkadza mu ciągła odpowiedzialność...[/quote]
Niegłupia myśl. Ale każdy wie, że M'Bia to nie jest przypadkowy piłkarzyna i raczej dla niego liczy się gra.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

a może daj mu odpocząć od piłki... niektórzy nie są stworzeni do pierwszoplanowych ról - patrz van den Gouw (przez kilkanaście lat rezerwowy bramkarz w ManU który (uwaga) cieszył się z bycia rezerwowym!)

może przeszkadza mu ciągła odpowiedzialność...
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

ElHarnas Młody aktywista

[quote=sanki88]Niskie morale zawodnika może wynikać z kilku przyczyn. Oprócz tych, które już wykluczyłeś mogą to być jeszcze: chęć podpisania nowego kontraktu, kłótnia z którymś z pozostałych zawodników lub niechęć do kogoś ze sztabu szkoleniowego (może nawet do Ciebie), problemy z aklimatyzacją (nie wiem czy trwałoby to tak długo, ale kto wie, różne cuda się zdarzały), problem w stylu nie wie co ze sobą zrobić (tzn. zastanawia się czy odejść i nie może się zdecydować), albo problemy osobiste. Ewentualnie może jest niezadowolony z obciążeń treningowych, może miał nadzieje na opaskę kapitana, a Ty dałeś ją komuś innemu. No dużo może być przyczyn. Sprawdź te możliwości, które podałem. Zresztą większość odpowiedzi na humory grajków znajdziesz w zakładce zawodnika "osobiste". Przestudiuj ją dokładnie, może wcześniej coś przeoczyłeś.[/quote]
Właśnie o to mi chodzi, że nigdzie nie mogę znaleźć przyczyny. Na nic się nie skarży i nic nie jest wyszczególnione. Nawet to, że E'too został kapitanem reprezentacji wprawia go w zachwyt.

sanki88 Partyzant

Niskie morale zawodnika może wynikać z kilku przyczyn. Oprócz tych, które już wykluczyłeś mogą to być jeszcze: chęć podpisania nowego kontraktu, kłótnia z którymś z pozostałych zawodników lub niechęć do kogoś ze sztabu szkoleniowego (może nawet do Ciebie), problemy z aklimatyzacją (nie wiem czy trwałoby to tak długo, ale kto wie, różne cuda się zdarzały), problem w stylu nie wie co ze sobą zrobić (tzn. zastanawia się czy odejść i nie może się zdecydować), albo problemy osobiste. Ewentualnie może jest niezadowolony z obciążeń treningowych, może miał nadzieje na opaskę kapitana, a Ty dałeś ją komuś innemu. No dużo może być przyczyn. Sprawdź te możliwości, które podałem. Zresztą większość odpowiedzi na humory grajków znajdziesz w zakładce zawodnika "osobiste". Przestudiuj ją dokładnie, może wcześniej coś przeoczyłeś.

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
Czy da się przy wejściu na profil koło numeru gg dodać statusy Nie przeszkadzać i PoGGadaj ze mną? Bo jak wchodzę na swój, to mi się pokazuje, że jestem niedostępny, a mam NP.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

vivi30 Partyzant

02.02.2010 16:08    #5700     Sufler - Porady do gry - Zagwozdka w Pucharze
Nadszedł Nowy Rok i po przerwie zimowej muszę zgłosić zawodników do Pucharu Euro. Niestety brakuje mi zawodników w składzie którzy byliby wyszkoleni w polsce - mam tylko 6 na 8 potrzebnych.Z młodzieżówki też patrzyłem nie ma takich - wiąże sie to z tym ,że nie mogę kliknąć kontynuuj bo wiadomość wymaga odpowiedzi. Jakieś wyjście?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.