Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Saint Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
05.03.2010 13:38    #5651     Sufler - Porady do gry - Finanse klubu-straty
Tak sobie obejrzałem Twoje Dochody i wydatki i wychodzi mi, że masz sporą dziurę w budżecie. W zasadzie ten rok możesz skończyć nawet z 20 mln straty. Opierając się na stałych wydatkach i dochodach widać gołym okiem, że te dwa elementy nie bilansują się - klub generuje straty. W poprzednim roku miałeś dobry wynik ze względu na spore zyski z tytułu sprzedaży, ale ten czynnik nie powinien być istotnym elementem na którym opiera się gospodarka finansowa dla klubu z takiej półki. To co ja zauważyłem i co można poprawić to:
- sztab szkoleniowy - tam koszty sporo wzrosły, może przejrzyj kto jest ci koniecznie potrzebny, a kogo mógłbyś się pozbyć, nie ma sensu trzymać 16 trenerów, nie ma sensu płacić krocie na pensje poszczególnym doświadczonym pracownikom, jeśli można ściągnąć newgenów za grosze (jak widzę, że mój trener z 4 czy 4,5 gwiazdkami dostaje ofertę z innego klubu, to jeśli za friko mogę ściągnąć na jego miejsce innego, który będzie mniej zarabiał a efekt w postaci gwiazdek będzie ten sam, to nie zastanawiam się - starego puszczam, a jego miejsce szybko uzupełniam);
- bądź sknerą przy podpisywaniu kontraktów, szczególnie z młodymi talentami, zwracaj uwagę na klauzule w umowach, które podnoszą pensje poszczególnym zawodnikom nawet o 25 % rocznie (ja osobiście na dzień dobry odznaczam tę klauzule);
- kluby filialne - skup się aby posiadać co najmniej 2 (nie wiem czy więcej można), z których będziesz miał korzyści finansowe;
- koniec sezonu/początek sezonu - organizuj sparingi na swoim boisku z silnymi drużynami, na tych spotkaniach można zgarnąć parę dodatkowych milionów;
- nie trzymaj dziadków, jak na ich miejsce masz młode talenty, które po ograniu się będą lepsze od tych weteranów. U mnie polityka jest taka – masz 29-30 lat, to do widzenia (no chyba, że jest to naprawdę wieli talent). Zresztą dziadki ciągną sporo kapusty tygodniowo;
- nie trzymaj za dużo młodzików - szkoda trzymać dobrych graczy, którzy fajnie wyglądają, ale w zasadzie nigdy nie zagrają (aufwiedersehen mówimy im a jednocześnie ciągniemy kaskę z transferu);
- co do własnych wychowanków z własnej szkółki, ja co do zasady podpisuję z każdym kontrakt, a w wieku 19-20 lat jeśli są niemrawi/średni/tacy sobie to żegnam się z nimi (jeśli taki grajek pociągnie przez 4 lata w sumie 400 tys. z tytułu pensji, a my go sprzedamy za kwotę np. 2 mln no to chyba się opłaca);
- transfery - to trzeba robić z głową. Ja dobrych graczy zawsze sprzedaję na raty, w ten sposób zazwyczaj udaje się wyciągnąć więcej money. Młodych graczy (i dobrych) wolę sprzedać za pół darmo, ale z klauzulą 50 % zysku z następnego transferu lub 50 % z następnej sprzedaży (czy jakoś tak) - fajnie jak po 2-3 latach dostajesz informację, że klubowa kasa została zasilona kwotą np. 10 mln z tego tytułu, a gdy jeszcze pomyślisz, że mogłeś go sprzedać za 3 mln, to uśmiech na dobre zagości na twojej twarzy;
- wypożyczenia – masz dobrych młodych piłkarzy, ale nie masz dla nich miejsca, a jednocześnie wiesz, że za x lat będą Ci na pewno potrzebni? – wypożycz ich za pieniądze, kluby potrafią płacić naprawdę dobry cash (za dobrych piłkarzy);
- stadion – męcz cały czas o jego rozbudowę. Te 20 mln na 16 tys. krzesełek potrafi się zwrócić nawet już w ciągu 1 roku (przykład z autopsji);
Ok. jak mi coś wpadnie do głowy to może coś jeszcze napiszę. W każdym razie nie ma rozwiązania, gdzie od jednego ruchu poprawisz na stałe sytuację finansową klubu (no ok. możesz sprzedać pół pierwszej jedenastki, ale to nie jest dobre rozwiązanie). Tak w ogóle z LM jest sporo kasy, jeśli udałoby ci się ją wygrać, to poza nagrodami, grasz jeszcze w klubowych mistrzostwach świata.

gucioprawda Młody aktywista

04.03.2010 19:29    #5652     Sufler - Porady do gry - stadion Wisły Kraków
Witajcie Towarzysze. Mam delikatny problem z stadionem Wisły Kraków. Otóż po informacji, od zarządu, że wprowadzamy się z powrotem na stadion przy Reymonta, Wisła przy Reymonta gra tylko w europejskich pucharach!! W lidze nadal gram w Sosnowcu;(!! Mam już drugi sezon - połowa września. W lipcu skończyła się przebudowa.
Macie jakieś sugestie, o co chodzi?

W informacji o bazie szkoleniowej przy dacie budowy stadionu pisze: Rok budowy 2022... WTF?!

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

03.03.2010 22:07    #5653     Sufler - Porady do gry - trybunał
Już tłumaczę - zawodnicy poniżej 17 roku życia nie mogą podpisać kontraktu, który wiąże go z klubem. W takiej sytuacji kazdy klub może takiego zawodnika zatrudnić bez pytania jego obecnego klubu o zgodę, ale klub ten (obecny) otrzyma odszkodowanie okreslone właśnie przez trybunał (narodowego związku piłkarskiego). Myk, który uniemożliwia zatrudnienie zawodnika w ten sposób to tzw. promesa kontraktowa.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

Poszukuję megapacków :face,kits i logo-wie ktoś gdzie można znaleźć takie zbiorcze paczuszki żebym nie musiał sciągać pojedyńczo?

pawelbarca1993 Partyzant

[quote=Jaroszy17]a ja poprosiłbym o pomoc poszukuje zawodnika bez klubu do bunyodkora taszkent fm10 ooczywiscie xD[/quote]
jaka pozycja?
"Seny, pit i collons!"

Jaroszy17 Partyzant

a ja poprosiłbym o pomoc poszukuje zawodnika bez klubu do bunyodkora taszkent fm10 ooczywiscie xD

Jagodowy Partyzant

Kolejne wieści z Lenkoran:

Tabela z sezonu 2010/11
Skład na sezon 2011/12
Transfery
Aktualna tabela
Mecz o Superpuchar Azerbejdżanu
Finał Pucharu Azerbejdżanu

Europejskie puchary:
Mecze w eliminacjach Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej
Tak niewiele zabrakło do awansu do fazy grupowej...

Tak więc kolejny dublet,ale po meczach pucharowych pozostał niedosyt. Szkoda, że za te pieniądze, które mam, nie można sprowadzić nawet przeciętnych piłkarzy naszej Ekstraklasy...

A jak widać na załączonych obrazkach, zostałem kilka dni temu selekcjonerem reprezentacji RPA U-20 i od razu zaklepałem mecz z Polską na listopad.

Póki co tyle, jak coś jeszcze, to donosy.
Pozdro.

gromo1990 Partyzant

25.02.2010 14:54    #5658     Sufler - Porady do gry - Problem ze szkoleniem młodziezy
Witam. Prowadze druzyne Newcastle United i mam sezon 2015/16. Kazdy z moich trenerow (juniorów tez) ma minimum 4 gwiazdki, posiadam doskonałe obiekty młodziezowe + akademie piłkarska. Poziom skautingu (ocene umiejetnosci i potencjału mają po min. 17) oraz wiedze ogolnoswiatową mam takze dobrą. Mój problem polega na tym, ze odkad gram, nie zdarzyło mi się przyjąć do swojej szkółki żadnej perełki, która miała by nawet 3 gwiazdki. Treningi pobrałem ze strony, nie obciążam nimi zbytnio zawodników. Gdzie moze tkwić problem?

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
25.02.2010 13:35    #5659     Sufler - Porady do gry - FAQ i ZASADY
[quote=Fenix]

W ogóle co ty za nick sobie wziąłeś ;P;p Problemy robisz ;D

A Ty Magnifico idź się zapytaj pani od polskiego z gimnazjum o ścisłości.

co 14-latek może wiedzieć o życiu?

"Napisz coś mądrego" - tobie to na tym suflerze chyba się to nigdy nie udało.[/quote]
Do tego te anegdoty o Cafe, o updacie, o sobie, o szkołach itd. i PRZEDE WSZYSTKIM pisanie nie na temat.

[quote=Fenix]Mam taką propozycję, aczkolwiek zapewne skończy się negacją, ale warto spróbować - w końcu to zrozumiałe, bo to nie my tylko Wy rządzicie tym sajtem. Ale - jako "władza wyższa" spróbujcie też być pedagogami. Była to obustronna kłótnia i muszę przyznać, że ja jestem w stanie zrozumieć Młodego_Trenera - nie obraziło mnie to, nie musieliście mnie za to karać, podobnie jak chyba w moim przypadku. Była to ostra dyskusja z może dosyć mocnymi epitetami, ale nie wyciągajcie pochopnych wniosków - chociażby na meczu - czy jak dwóch zawodników się klepie albo trwają przepychanki, to zawsze musi pokazywać żółtą kartkę? Nie, czasem wzywa do siebie zawodników, podają sobie ręce i wszystko jest czyste. Tak więc myślę, że możnaby było nam obu zdjąć te kary.
Ale powtarzam - ja rozumiem Waszą decyzję i dostosuję się do niej, jeśli spotkam się z odmową.[/quote]

OK, ja chętnie odpuszczę Wam te kary, bo moim zadaniem nie jest tu wlepianie ostrzeżeń i banów na prawo i lewo, ale dbanie o porządek. Nie wiem czy po tych wszystkich sytuacjach związanych z Twoim łamaniem regulaminu tego serwisu powinienem Ci ufać, ale uznajmy, że tym razem mnie przekonałeś.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Frenzibizi Partyzant

23.02.2010 20:49    #5660     Sufler - Porady do gry - Problem z Pisaniem
Gram z kolegą w fma 08 na łatce 8.0.2 przez siec i wszystko ładnie , aż koelga napisał , że pisanie mu sie zje**** . Tzn jak chce wp isac w pasek nazwisko gracza np to musi kliknac myszka na poly w tym samym czasie literke i moze pisac max 1 literke za jednym razem ma ktoś jakieś pomysły?? ;d

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution