Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Craxa fan Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
A ja od jakiegoś czasu mieszkam w Anglii i tam zaopatruję się w FMy, bo to jest kraina menedżerami płynąca;) O dziwo FM 2010 dostałem z polską wersją językową m.in. oczywiście. Była jeszcze możliwość portugalskiego, angielskiego i wszystkich krajów skandynawskich. Zaskoczyło mnie to, bo jak kupowałem tam FM 2008, to tylko angielska była..
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

N-Dubz Partyzant

13.03.2010 16:54    #5632     Sufler - Porady do gry - Asystent
a tak poza tym nie badzcie tacy do przodu bo to temat z zawodnikami a nie sztabem szkoleniowym. Porazka.. Zrobie 1 tys dzialow : Trenerzy, Asystenci Pilkarze, Problemy, Problemy z gra, problemy z zawodnikami itd, bo po co zakladac nowe tematy? Porazka.

techniczny Młody aktywista

11.03.2010 08:55    #5633     Sufler - Porady do gry - TAKTYKA -
@ frish
a jaka jest przyjemność z korzystania z podpowiedzi z działu "talenty" na CMRev? odpowiedź jest bardzo prosta - nie każdy jest doskonałym taktykiem. można mieć wyczucie jeśli chodzi o sprowadzanie piłkarzy, sztabu szkoleniowego, dobieranie treningu, rozmów motywacyjnych, ale za to być kiepskim taktykiem. wtedy trzeba się posiłkować taktykami innych graczy ;)
gdyby iść tropem "jaka jest przyjemność z grania podpowiedziami z neta" to w ogóle nie byłoby takiej strony jak CMRev :)

techniczny Młody aktywista

10.03.2010 08:16    #5634     Sufler - Porady do gry - Dyscyplina w zespole
duża rotacja składu w każdym meczu też nie jest dobra. co prawda trzeba dawać każdemu pograć by a) nie mieli braków kondycyjnych, b) nie wkurzyli się że nie grają. trzeba znaleźć złoty środek, dla każdej drużyny jest on inny. na swoim przykładzie - wyselekcjonowałem ekipię mniej więcej 15-16 zawodników którzy są podstawowymi graczami. ktoś powie, że gra przecież 11. zgoda, ale nikt nie trzyma równej formy przez cały sezon, zdarzają się kartki, zmęczenia, czasem zwyczajnie zawodnikowi trzeba dać odpocząć jeden czy dwa mecze. i ta 16 się miedzy sobą zmienia. poza tą 16 jest jeszcze ok. 8 zawodników rezerwocych (głównie 20-latkowie oraz zawodnicy nieco starsi, solidni ale niekoniecznie ambitni na tyle by grać w pierwszym składzie - zadowalają się rolą zmiennika) i tych wpuszczam tylko w meczach o pietruszkę i na końcówki. ale tak jak mówię - każda drużyna jest inna, trzeba to jakoś wyśrodkować.

może spróbuj im dać podwyżkę? może za mało zarabiają. a może ich nie chwalisz gdy na to zasługują? ja po sobie zauważyłem że do niedawna popełniałem mały błąd przy chwaleniu zawodników. wiadomo, że najbardziej się zapamiętuje dobry występ napastnika czy dogrywającego mu pomocnika i tych się najczęściej chwali, ale nie można zapomnieć również o obrońcach, bramkarzu. oni wykonują czarną, ale często niewidzialną robotę.

tejdzik Partyzant

09.03.2010 19:50    #5635     Sufler - Porady do gry - Zmiana statusu kraju
szkoda.... a powstał już edytor cz. rz. do fm 2006?

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
09.03.2010 18:23    #5636     Sufler - Porady do gry - W Bilbao tylko Baskowie ?
Techniczny błędnie rozumujesz. To nie jest sytuacja, że nie zatrudniają kogoś tylko dlatego, że nie jest Baskiem. Nie ma sytuacji, że przychodzi ktoś do klubu z CV, bo to klub decyduje komu złożyć oferty. Wszyscy juniorzy zgłaszający się do klubu to Baskowie z prostej przyczyny, bo większość mieszkańców Bilbao to Baskowie. Nigdzie w przepisach nie mają, że nie mogą zatrudnić nie-Baska. Podobnie sytuacja wygląda np. w Afryce, są kluby nie zatrudniające białych, bo nie mieli okazji. W Polsce też jest wiele klubów gdzie żaden obcokrajowiec jeszcze nie grał. Nie tylko Bilbao jest takim klubem, jeszcze są chyba 2 z niższych lig, ale już nie pamiętam jakie.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Desperation88 Partyzant

09.03.2010 07:05    #5637     Sufler - Porady do gry - stadiony - ligi polskie
Wygrywaj wszystkie na krajowym i zagranicznym podwórku wszystko co się da. Kibiców przybędzie, stadion zrobi się za mały i albo rozbudują albo wybudują nowy a co do bazy treningowo-szkoleniowej to jest możliwe, że też zaczną w nią inwestować.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
07.03.2010 17:10    #5638     Sufler - Porady do gry - baza treningowa
Jeśli dostałeś informację, że ukończono rozbudowę to znaczy że faktycznie zostały one rozbudowane. Z tym że pamiętaj że nigdy nie ma tak by z beznadziejnych obiektów rozbudowali od razu do tych o światowym poziomie.
'Baza treningowa' tak jak i 'Szkółka młodzieżowa' mogą być na różnym poziomie. Poziomy te wyrażone są w grze za pomocą odpowiednich określeń a w edytorze za pomocą liczb.

W FM2008 mieściło się to w przedziale 1-20. Podejrzewam że i w FM2010 to nie uległo zmianie bo i nie było takiej potrzeby.
Czyli czym wyższa liczba tym lepiej rozbudowane obiekty treningowe/szkółka szkoleniowa.

I tak:

Baza treningowa:
1-2 Podstawowa baza treningowa
3-5 Dosyć podstawowa baza treningowa
6-9 Zadowalająca baza treningowa
10-12 Przeciętna baza treningowa
13-15 Dobra baza treningowa
16-20 Doskonała baza treningowa

Szkółka młodzieżowa:
1-2 Mizerne obiekty młodzieżowe
3-5 Podstawowe obiekty młodzieżowe
6-9 Zadowalające obiekty młodzieżowe
10-13 Przeciętne obiekty młodzieżowe
14-16 Dobre obiekty młodzieżowe
17-19 Doskonałe obiekty młodzieżowe
20. Najnowocześniejsze obiekty młodzieżowe

W twoim przypadku było zapewne tak, że obiekty młodzieżowe miałeś na poziomie np 10 a po rozbudowaniu podskoczyło na 12 albo 13 a ponieważ to dalej mieściło się w przedziale 10-13 to opis pozostał taki sam. Po następnej rozbudowie powinno Ci się już zmienić na "dobre obiekty młodzieżowe"

Aha. stanowczo odradzam Ci radę Myaryhuan'a by samemu zmienić to w edytorze. Nic nie daje większej frajdy w tej grze jak dochodzenie do wszystkiego samemu bez jakichkolwiek ingerencji i edycji pliku save.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Wrzuć sobie ten pliczek do FM'a do katalogu "edt"
Ja mam go tu:
...Football Manager 2010dataupdatesupdate-1030db1030edt
Razem z 'team_holland', 'team_poland i innymi.
Powinno zadziałać. Chyba :P Nie zaszkodzi spróbować :)

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

Witam.Problem jak w temacie,nadmieniam ze gram już 5 sezon,wkleiłem dodatek Vetr'a i do tej pory występowała reprezentacja Japonii prawdziwa od jakiegoś czasu występują "szaraki",praktycznie od dwóch spotkań nie występują w niej prawdziwi piłkarze,chociaż są tacy i to bardzo dobrzy-nie mają też kontuzji żeby nie mogliby być powołani.W pliku "fejk.Inc" przy reprezentacji Japonii występuję "0" wiec powinno być dobrze,ale nie jest.

Spotkał się ktoś z czymś takim i ma jakiś pomysł jak temu zaradzić?

Oczywiście zaczynania gry od nowa nie biorę pod uwagę(szkoda to już 5-ty sezon:))-już wolę grać bez Japońców.Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.