Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
21.03.2010 10:50    #5601     Sufler - Porady do gry - Blad z tabelami
Próbowałeś zmienić skórkę na inną? Albo na standardową dołączoną do gry ale w wersji ciemniejszej albo (jeśli i ta nie pomoże) to wgraj sobie jakąś skórkę zrobioną przez innych użytkowników. U nas znajdziesz takowych kilkanaście.
Jeśli po zmianie skórki okaże się, że błąd nie będzie już występował, będzie to znaczyło że w jakimś stopniu uszkodzona została ta skórka którą obecnie używasz i stąd jej komunikat o błędzie.
Jeśli mimo zmiany skórki błąd nadal będzie się pojawiał będzie to oznaczało coś poważniejszego. Wtedy trzeba będzie się zastanowić nad tym, czy masz w komputerze wgrane wszystkie niezbędne (i aktualne) programy jakie są wymagane do czy to odpalenia gry czy też do jej bezproblemowego działania.
Jeśli zmiana skórki nie pomoże to napisz więcej szczegółów. Jaki masz Windows, czy masz wgranego directX'a, NET frameworka itp. Czym więcej informacji podasz tył łatwiej inni użytkownicy będą mogli Ci pomóc.

parachutes Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
21.03.2010 10:06    #5602     Sufler - Porady do gry - Jak usunąć wpisy rejestru?
Dziwne, u mnie jest tak, że jak Unlocker nie może to proponuje usunięcie przy następnym uruchomieniu komputera. Wydaje mi się, że możesz mieć dysk uszkodzony w tym sektorze. Ustaw defragmentację (o ile na pewno dobrze zrobiłeś z Unlockerem: delete -> unlock)
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

vivaldi9 Partyzant

21.03.2010 09:40    #5603     Sufler - Porady do gry - Jak usunąć wpisy rejestru?
Unlockerem próbowałem, nie pomaga. Jest napisane plik lub katalog uszkodzony i nieczytelny.
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

vivaldi9 Partyzant

20.03.2010 18:14    #5604     Sufler - Porady do gry - Jak usunąć wpisy rejestru?
A wie ktoś jak usunąć uszkodzone pliki z komputera???
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

[quote=realista_9] jaki masz zasilacz? u mnie powodem zacinania byl własnie zasilacz... [/quote]
Pamiętam Twój rzadki przypadek, ale u siebie zasilacz mogę wykluczyć. Gram na laptopie.

[quote=LOLECZeX]Boost, ee tam, podkęci Ci o 400MHz, a on spokojnie na 4.5GHz pójdzie :D[/quote]
Dodatkowe podkręcanie mija się z celem, można tylko sobie zagwarantować obniżenie kultury pracy sprzętu (wysoka temperatura, ergo hałas z układu chłodzenia przy maksymalnym obciążeniu) i spadek mobilności (zwiększenie poboru energii).

[quote=LOLECZeX]Czy FM wykorzysta, nie wiem, zależy od kodu gry...[/quote]
Jeszcze raz napiszę :) Wykorzystanie procesora zależy od ilości załadowanych lig. Dodatkowe ligi do dodatkowi piłkarze, dodatkowe dane, które z każdym kliknięciem "kontynuuj" muszą być przetworzone. Więcej danych powoduje zwiększenie wykorzystania CPU. Przy zaznaczeniu 200 lig nawet i7 będzie miał zadyszkę.

[quote=LOLECZeX]Naprawdę nie wiem, ja bym tam zaczął od najprostszych pomysłów, przeinstalować sterowniki etc.[/quote]
Karta graficzna ma aktualne sterowniki. BIOS'a aktualizować nie będę, bo generalnie jest to odradzane.

Marcin22 Żołnierz frontu ideologicznego

20.03.2010 12:23    #5606     Sufler - Porady do gry - wolni gracze-dodatek
Sorki, że nie na temat, ale nie mogę teg zdzierżyć.

[quote=MagnificoManager]Ale masz chłopie ambicje... A potem tacy się na suflerze przechwalają, jaki to skład w swoim AC Ogórki mają. [/quote]

Boże swięty! No i co cię obchodzi w jakim celu chce sobie chłopak wziąć wszystkich za free?! Jak ci przeszkadza czytanie, kto ma jaki skład, to tego nie rób do jasnej cholery. Takie zachowanie na Scenie powtarza się coraz częściej i jest bardzo irytujace.

Hryniu Partyzant

20.03.2010 11:48    #5607     Sufler - Porady do gry - Nowa łatka usłana kontuzjami??!
Tak jako założyciel tematu wtrące jeszcze swoje skormne 3 grosze.

Trening jest rozsądny, bo gram na jednym stworzonym przez siebie cały czas.
Rotacje są, a jakżeby inaczej. Szybkie zmiany są. Gwiazdy nie przeciążane na mecze z ogórkami. Jasna, prosta i logiczna sprawa.

Tak. Zdaję sobie sprawę, że w Premiership są mecze, co trzy dni i gra jest ostra. Zdaję sobie sprawę, że trzeba mieć szeroką ławkę i ją mam. Zdaję sobie sprawę, że trenerzy w realnym świecie muszą kombinować, bo ich zawodnicy maja zawieszenia i kontuzje. Nie róbcie ze mnie idioty.

Chcę tylko zauważyć, że jestem w trakcie sezonu Aston Villą i od kilku miesięcy gram mając stale 9 kontuzjowanych w drużynie. Nie narzekam, bo AV radzi sobie i w lidze i w europejskich pucharach mając 5 rezerwowych na każdy mecz ewentualnie jakiś leszczy ze szkółki, a gwiazdy w szpitalu.

Ja tylko dąże do tego, czy to dziwny zbieg okolicznosci, czy bład nowego patcha. Coraz bardziej przekonuję się do tego drugiego, bo wcześniej w FM mi się nie zdarzyło, a nawet w realnym świecie widzieć drużynę, która ma momentami 10 kontuzjowanych. I to nie jes stan chwilowy. Tak jest od początku sezonu, a ja zbliżam się do jego końca.

20.03.2010 10:39    #5608     Sufler - Porady do gry - Nowa łatka usłana kontuzjami??!
[quote=N-Dubz]po 1 nie marudze, jesli nie wiesz co to znaczy przeczytaj definicje tego slowa
po 2, nie wazne kim gram, ale w przypadku gdy gram 3 napastnikami i Berbatov Dzeko i Rooney zostana kontuzjowani to zadna szeroka kadra nie pomoze. Wiec mi tu nie pierdziel [/quote]
Pierdzielisz na razie Ty :-) Skoro mówisz, że oglądasz na C+ mecz i poza Giggsem nie widziałeś kontuzji, to może spojrzysz w jakieś statystki jeśli już mówimy o MU i zobaczysz ilu niedawno obrońców miał do dyspozycji Ferguson.

Kartki i kontuzje to nie błąd gry, tylko realizm. Jeśli interesujecie się trochę piłką, to chyba widzicie, że takie sytuacje to nic nienaturalnego. W niedzielę Lech gra mecz w lidze. Wojtkowiak i Peszko pauzują za kartki, Kikut kontuzjowany, Arboleda też nie wiadomo czy wróci na boisko. Trener musi kombinować - albo wstawi Możdżenia i Mikołajczaka na prawą stronę, albo Djurdievica tam ustawi, albo wybierze jakiś inny wariant.

Jeśli przykłady z MU i z Lechem nie pomogły, to poddaję się. Kontuzje w grze to sprawa losowa, w jednym sezonie mam szpital polowy, w innym mogę wybierać na kadrę meczową z prawie wszystkich piłkarzy. Dobry trening jedynie zmniejsza ryzyko. Żadna filozofia, prosta logika.

qstosh Przodownik pracy

20.03.2010 10:05    #5609     Sufler - Porady do gry - brak optymalnej formy
* Może wina leży w tym, że jak piszesz: "przemeblowałeś polowe składu".
Można kopić w okienku transferowym np 6 nowych graczy ale nie powinno się ich wszystkich od razu wstawiać do pierwszej 11. Zespól potrzebuje trochę czasu by się zgrać a zawodnicy by się poznać i chociażby polubić. Jeśli dokonałeś większej ilości transferów to staraj się tak komponować pierwszą jedenastkę by jej trzon czy też kręgosłup stanowili doświadczeni gracze którzy w zeszłym sezonie "grali pierwsze skrzypce". Tu nie chodzi o to byś trzymał ich w nieskończoność w pierwszym składzie nawet jak się zestarzeją i spadnie im forma ale o to by 3/4 podstawowej jedenastki była zgrana i jeśli już chcesz wrzucić do składu jakichś nowych graczy to daj ok 2 do pierwszej jedenastki i tak jednego jako rezerwowego.

* Stosuj rotację ale delikatnie.

* Jeśli trafi Ci się jakaś np. tygodniowa przerwa między meczami to zorganizuj mecz towarzyski z twoją drużyną rezerw (możesz na ten mecz wrzucić tam kilku nowych graczy by pograli wspólnie z resztą nowych kolegów).

* Dodatkowo, jeśli twoi gracze są ambitni a morale mają znakomite i formę też bez zastrzeżeń to nie obawiaj się ich ochrzanić w szatni jeśli zagrają na np 6. Nawet jeśli wygrasz 1:0 a grałeś np z jakimś beniaminkiem. Taka reprymenda słowna też czasem pomaga.

* Możesz też spróbować indywidualnej rozmowy z graczem który gra ostatnio słabiej. Powiedz mu że nie jesteś zadowolony z jego ostatnich występów. Jeśli gracz nie będzie humorzasty i kapryśny to odpowie Ci że postara się grać lepiej. Tylko nie stosuj tego zabiegu w stosunku do całego zespołu bo wtedy morale może drastycznie spaść (większość graczy może poczuć się "potraktowana niesprawiedliwie";) i wtedy będziesz musiał ratować morale kilkoma wysokimi zwycięstwami z twoją drużyną U-18.

* Pokombinuj też z taktyką i nie stosuj tylko jednej na cały sezon. Staraj się mieć ich kilka. Najlepiej na mecze domowe i wyjazdy i nawet te dwie modyfikuj adekwatnie do rywala (tzn nie zmieniaj drastycznie taktyki np z 4-4-2 na 5-3-2 czy coś w tym stylu bo mogą wystąpić jeszcze większe kłopoty bo zespół może nie być przystosowany do takiej taktyki) i jeśli już coś zmieniasz to ewentualnie indywidualne polecenia poszczególnych graczy oraz...rotację rób TEŻ adekwatnie do rywala. Np. Widzisz że przeciwnik gra wolno krótkimi podaniami środkiem to ty zagraj szybko długimi podaniami skrzydłem (skorzystaj z poleceń z ławki). Jeśli z kolei przeciwnik wystawi wysokich i skocznych ale wolnych obrońców środkowych to wystaw 2 albo 3 niższych ale dużo szybszych napastników i np wydawaj polecenia by Twoi gracze "podawali do napastników" i podawali na tzw "dobieg".

* Jeśli masz dobrego asystenta [np ma wysoki atrybut wiedzy taktycznej] i w ogóle dobry sztab szkoleniowy to posłuchaj ich rad na naradzie przedmeczowej. Jeśli poinformują Cię że najbliższy przeciwnik ma np "problemy z zespołami rozgrywającymi wolną piłkę" to tak właśnie zmodyfikuj polecenia w taktyce by grać tą wolną piłkę w tym konkretnym meczu.

* Pamiętaj też by obserwować także CAŁY mecz i reaguj na bieżąco na to, co się dzieje na boisku tzn wydawaj adekwatne do sytuacji na boisku polecenia z ławki.

* Gdy zacznie się mecz, odczekaj jakiś kwadrans i zerknij do [b]statystyk rywali[b] i sprawdź który zawodnik przeciwnika ma NAJWIĘKSZĄ liczbę celnych/kluczowych podań i "przyklej" do niego jakiegoś twojego zawodnika do opieki. Zmniejszy to jego skuteczność oraz szansę na jego asystę przy golu.

M8_PL Sumienie Narodu

20.03.2010 10:01    #5610     Sufler - Porady do gry - Nowa łatka usłana kontuzjami??!
Buhaha, uwielbiam to szukanie usprawiedliwienia dla swojej niekompetencji/ignorancji. Na nowej łatce rozegrałem już ze 4 sezony :] Zwykle w składzie miałem 0-2 kontuzjowanych graczy, zdarzało się 4-5 ale to po jakimś międzynarodowym turnieju (wracali poobijani z MŚ/ME).

Bolson - to nie przypadki. Ja gram tak jak ty - rozsądny trening, rotacje, ponadto zmiany przeprowadzam w 50., 60. i 70. minucie i ściągam wtedy zawodników z najniższą kondycją. Po co niepotrzebnie się narażać? Po co wystawiać w gwiazdę w każdym meczu, skoro gra się o "puchar pietruszki"? Dla mnie oczywiste jest, że grając w lidze z wieloma drużynami (mecze co 2-3 dni) stosuje się inny trening niż dla takiej Polski (mecze co 7 dni). Ale najłatwiej ściągnąć TUG-a i jazda. A to jest najprostsza droga donikąd.
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution