Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Me4You Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
01.05.2010 22:47    #5481     Sufler - Porady do gry - Rola nowych zawodników
U mnie w Lechu najlepiej spisuje się jako środkowy napatnik, a razem z Wlkiem i Peszką na skrydłach tworzą jedną z najlepszych offensyw w Ekstraklasie.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
[quote=lew77]Poszukuje kitspack Znicza Pruszków[/quote]
Poszukaj tutaj. Znajdziesz tam kitsy Znicza Pruszków i nie tylko.

lew77 Partyzant

Poszukuje kitspack Znicza Pruszków
Widzew ole ,ole .xD

Scross Partyzant

29.04.2010 16:01    #5484     Sufler - Porady do gry - Brak Rozwoju
Witam.
Przejdę od razu do sedna... Otóż gram Leszkiem, mam rok 2014 oczywiście tonę pucharów na półkach i wielu zawodników z wysokim PA ( 4x 189) i kilku z nieco mniejszymi.
Current i Potential Rating mają w granicach 80%, a mimo wszystko się nie rozwijają. Dwoje z moich newgenów ma już 24 lata, a nie są nawet blisko potencjału Ability Difference wynosi coś koło 40. Treningi to lekko zmodyfikowana wersja Tug's Training, a trenerzy mają po 4 gwiazdki. W składzie juniorzy grają dosyć często, zwłaszcza Ci co mają te 24 lata. Czy zna ktoś jakieś wytłumaczenie tudzież sposób na ich rozwój? Gdzieś czytałem albo ktoś mi mówił, że w szmaciankach piłkarze nie osiągają wysokich CA, to prawda?
Z góry dziękuje.

lew77 Partyzant

Poszukuje zawodników do Znicza Pruszków . 3 liga zawodnicy najlepiej za darmo .
PS. Mam klub patronacki Legie W-wa ale jej zawodnicy nie chcą przychodzić nawet Ci najsłabsi wie ktoś dlaczego ??
Widzew ole ,ole .xD

parachutes Młody aktywista

Wydaje mi się, że nie ma takiego sposobu i da się tylko osiągnąć tyle co napisał Godman parę postów wyżej. Szkoda. To plus brak wyświetlania liczby asyst w statystykach meczu to zmiany in minus względem FM09.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Derbak-MT Partyzant

28.04.2010 14:58    #5487     Sufler - Porady do gry - Podpowiedzi wspolpracownikow
Zawsze przy tego typu podpowiedziach spójrzcie na wykres z prawej który przedstawia wiedzę danego członka sztabu szkoleniowego.

Ja osobiście często korzystam z tych podpowiedzi, aczkolwiek trzeba znać swoich zawodników i wiedźcie co możne im pomóc a co nie.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
28.04.2010 11:19    #5488     Sufler - Porady do gry - Interakcja
[quote=Godman]Ja chyba gram w inną grę w takim razie - nie słyszałem o tym, żeby zawodnik "przyuczany" przez starszego kolegę zdobywał jego umiejętności[/quote]
Nie wiem czy cię to zmartwi ale istnieje coś takiego. Z tym że ma to troszkę inną formę. Tzn nie można przydzielając mentora nakazać mu by nauczył on młodszego gracza któregoś ze swoich ulubionych zagrań ani też nie można młodszemu piłkarzowi nakazać by podczas współpracy z mentorem nauczył się któregoś z jego ulubionych zagrań. Można jedynie w interakcji młodemu graczowi zasugerować jakiego wg Ciebie zagrania powinien się nauczyć. Ale zapewne o tym wiesz.
Jeżeli chodzi o "przyuczanie" to oczywiście zdarzają się sytuację w których to mentor (mający w swoim repertuarze kilka 'ulubionych zagrań';) podczas owego "przyuczania" młodszego zawodnika nauczy go któregoś z nich (nie zawsze się tak dzieje i nie mamy na to wpływu).
Z takimi sytuacjami spotykałem się już we wcześniejszych wersjach FM'a.

[quote=Godman]
...Nie wiem, czy w ogóle da się je w ogóle połączyć, bo są takie...[/quote]
Chyba w ogóle ;) nie czytałeś swego posta przed publikacją bo coś nie wyszła Ci konstrukcja tego zdania :P Ale to tylko detal ;]

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

28.04.2010 09:01    #5489     Sufler - Porady do gry - Newgen z Polski
Widzę, że problem już rozwiązany, ale pozwolę sobie jeszcze dodać kilka słów od siebie. Poprzednie posty czytałem pobieżnie, więc może się powtórzę tu i ówdzie.

Młodzi zawodnicy mają to do siebie, ze są nieprzewidywalni pod każdym względem. Mogą zagrać kilka doskonałych meczów, następnie kompletnie wypaść z formy. Ich rozwój też bywa bardzo różny. Kiedyś wstawiłem do składu 3 młodych zawodników (N - 16 lat, N - 17 lat i BR - 17 lat). Starszy napastnik zaczął grać dobrze, atrybutu mu nic nie rosły, ale bramki strzelał. Po dwóch sezonach sprzedałem go do Tuluzy (z Wisły) - tam również atrybuty mu nie wzrastały - jakie miał od początku, takie miał. Drugi napastnik z miejsca stał się najważniejszym graczem drużyny, grał pełne mecze, strzelał dużo bramek (w dniu 21 urodzin strzelił 126 bramkę dla Wisły). Bramkarz pograł pół roku, na początku się rozwijał, potem przestał, grał beznadziejnie, i z "następca Cecha" - jak określały go media, wylądował w 2. lidze czeskiej, gdzie utknął na zawsze.

Jeżeli zawodnik miał kilka dobrych meczów, a potem nagle przestał dobrze grać, należy kategorycznie odsunąć go od składu, i przenieść do młodzieży lub rezerw. Następnie bacznie obserwować - za parę tygodni, kiedy już odnajdzie formę, i zacznie regularnie grać i strzelać, można go przywrócić do pierwszego składu. Ale na początku ława, wejścia w końcówkach, a całe mecze tylko o pietruszkę. Młody wtedy się uspokoi, a i na treningach zacznie spisywać się lepiej. Aczkolwiek - być może tak już będzie wyglądał do końca kariery. Ja polecam mój sposób - nie patrz na te cyferki zbyt często - patrz, jak gra, bo przecież to jest najważniejsze :)

Bardziej na Twoim miejscu martwiłbym się o regularne przedłużanie z Nim kontraktu, bo za parę miesięcy zaczną się po Niego zgłaszać lepsi :)

Ps. zgadzam się z Bolsonem - talent nieprzeciętny, wystarczy nie zmarnować :))
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Kacper125 Partyzant

27.04.2010 21:04    #5490     Sufler - Porady do gry - Newgen z Polski
dzięki to teraz będzie trzeba troszkę odświeżyć sztab szkoleniowy:)
pzdr!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.