Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=t0tti89]Więc tak.

Po wgraniu fixa pokazuje mi stroje arsenalu itp troche poprawilo lecz stroje Mainz,Hanoveru nie ma ich nadal. Tak samo wyglada to w prawie każdym trzecim stroju nie tylko w bundeslidze.Po przetuningowaniu pliku config jest bez zmian. Nie wiem... czy zależy to od czegoś gdzie wrzucam te stroje do jakiego folderu,nazwy ? bo ja mam tak jak pokazywałem napewno jest w moich dokumentach/sport/interactive/footballmanager2010 i tam tworze folder graphics po czym wrzucam do folderów logos,faces,kits odpowiednie pliki gdzieś popełniam bląd ? czy tutaj to nie ma różnicy byle by było w katalogu fm2010 ?
No i ogolnie mam patcha 10.3 ale to chyba nie przeszkoda ? czy musi byc koniecznie 10.2?[/quote]
1. Domyślny katalog docelowy gdzie powinno wrzucać się grafikę jest następujący:
C:Documents and Settings[nazwa użytkownika]Moje dokumentySports InteractiveFootball Manager 2010graphicspictures*

* w tym katalogu (pictures) stwórz trzy foldery:
-kits
-logos
-players

..i do nich odpowiednio wrzuć grafikę jaką posiadasz.
najlepiej jak będziesz to miał wszystko uporządkowane tzn podział na kraje i ligi itp. Np poszczególne foldery: kontynent/kraj/liga/klub.
2. Żeby plik 'fix kits' zadziałał musisz rozpocząć nową grę.
3. Jeśli edytowałeś pliki 'config.xml' tak jak sugerowałem wcześniej to po ich edycji/modyfikacji a przed rozpoczęciem rozgrywki musisz przeładować cache skórki. Wiesz jak to zrobić?
4. Grafika w FM (face, kitsy. loga) działa bez względu na to jakiego masz wgranego patha. Bez znaczenia czy to będzie 10.3 czy 10.2

t0tti89 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Więc tak.

Po wgraniu fixa pokazuje mi stroje arsenalu itp troche poprawilo lecz stroje Mainz,Hanoveru nie ma ich nadal. Tak samo wyglada to w prawie każdym trzecim stroju nie tylko w bundeslidze.Po przetuningowaniu pliku config jest bez zmian. Nie wiem... czy zależy to od czegoś gdzie wrzucam te stroje do jakiego folderu,nazwy ? bo ja mam tak jak pokazywałem napewno jest w moich dokumentach/sport/interactive/footballmanager2010 i tam tworze folder graphics po czym wrzucam do folderów logos,faces,kits odpowiednie pliki gdzieś popełniam bląd ? czy tutaj to nie ma różnicy byle by było w katalogu fm2010 ?
No i ogolnie mam patcha 10.3 ale to chyba nie przeszkoda ? czy musi byc koniecznie 10.2?

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
11.05.2010 19:45    #5443     Sufler - Porady do gry - za silna liga, za słaby skład
[quote=oldgunz]Edytor może nie, ale chyba na pierwszym ekranie, który pokazuje się po załadowaniu save'a jest ilość zapisów stanu gry. Stawiam, że będzie ich podobna ilość do rozegranych meczy ligowych.[/quote]

U mnie ilość zapisów najprawdopodobniej jest podobna do ilości rozegranych meczy, może nawet wyższa, bo z przyzwyczajenia zapisuję zawsze przed meczem (po wybraniu składu na mecz, bo czasem przerywam grę w tym momencie i po włączeniu nie muszę się zastanawiać którzy zawodnicy ostatnio prezentują wysoką formę) oraz często po meczu (zwłaszcza jak wygrałem z silniejszym rywalem). U mnie jest to przyzwyczajenie "z dawnych czasów", gdy mój laptop się przegrzewał notorycznie i wyłączał się. Teraz zdarza się to sporadycznie, ale nawyk został. Metodą S&L nie gram, bo przestało mnie to bawić już w FM07 (pierwsza edycja w którą grałem).

Ja w 4 sezony awansowałem z 4 ligi angielskiej do Premiership i udało mi się to bez cheatów. W miarę konsekwentna taktyka (szkielet bez zmian, polecenia indywidualne lub drużynowe czasami ulegają drobnym poprawkom) była podstawą, a "magiczną sztuczką" okazały się niezłe wzmocnienia przed sezonem, duża ilość sparingów, szeroka kadra oraz odpowiednie nastawienie i motywacja. W meczach z silniejszymi ustawiam nastawienie ofensywne, kontrataki i każę im grać na luzie. W pierwszym sezonie w Premiership ograłem każdy zespół z czołówki (pierwszej 8) oprócz Arsenalu. Moje 4-1-2-1-2 wymiękało przy ich 4-5-1. :)
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

t0tti89 Partyzant

11.05.2010 14:42    #5444     Sufler - Porady do gry - Kitspacki...
tzn ? jak to powinno wygladac od szkieletu ?

NORMAN Partyzant

10.05.2010 20:23    #5445     Sufler - Porady do gry - Co jaki czas zmiana taktyki?
Żeby zawodnicy dostosowali sie do twoich założeń taktycznych, to prócz masy czynników potrzeba im 10-12 meczy, co nie zmienia faktu, że np. przeciw rywalowi z wyższej półki warto zagrać "nieco" inaczej. Ja nie zmieniałem taktyki przez 4 sezony niezależnie od rywala, co nie przeszkodziło mi w osiąganiu sukcesów.

Invictus Partyzant

09.05.2010 11:01    #5446     Sufler - Porady do gry - Kluby filialne
Przyznam się, że jestem wielkim fanem systemu klubów filialnych (uważam, że ich wprowadzenie do gry to był strzał w dziesiątkę) i zdobywanie nowych fili sprawia mi chyba nawet większą przyjemność niż zdobywanie Lechią tytułów mistrza Polski :). Gram w FM07, mam już sezon 2014/15 no i od paru sezonów regularnie zajmuję w lidze pierwsze miejsce. No, ale mój zarząd (mimo iż po tych 8 latach mógłby coś więcej w tej kwestii uczynić...) nie jest chętny do znajdywania mi nowych klubów filialnych.
Pod koniec rundy jesiennej sezon 2014/15 (listopad 2014) mam tylko 6 filii:
1. Czernomorec Burgas (Bułgaria)
2. Radniczki (O) (Serbia)
3. Pirambu (Brazylia)
4. Dynamo Wołogda (Rosja)
5. Olimpia Elbląg
6. Tur Turek
Napisałem "tylko", ponieważ grając w FM07 Wisłą (prawda, że były większe sukcesy) miałem na początku sezonu 12/13 aż jedenaście klubów filialnych (w tym choćby Spartaka Moskwa czy chilijski stołeczny Universidad).

Z kolei przy grze Lechią wybrałem dużo więcej lig (stąd gra powolutku chodzi...), więc odpada ewentualna przyczyna, jaką mógłby być brak klubów, które mogłyby być przy Lechii afiliowane (bo już mają klub patronacki). Nie bardzo wiem czemu mój zarząd ciągle każe mi "maksymalnie wykorzystywać potencjał tkwiący w obecnych filiach". No sorry... (niczego tym klubom nie ujmując!) jaki potencjał jest w 3-ligowych Olimpii i Turze?!?!

Tak więc moje zdenerwowanie co do postawy zarządu jest chyba zrozumiałe (podobnie w kwestii sztabu szkoleniowego - limity na ilość trenerów i scoutów nie zmieniły się odkąd grałem w II lidze, a przecież teraz co roku grywam w europejskich pucharach!). Szczególnie w sytuacji, gdy rozbudowali obiekty treningowe i młodzieżowe do maksymalnych wartości, a stadion przy Traugutta 29 ma 91875 miejsc...

We wcześniejszych postach tego tematu pojawiła się nazwa Real Time Editor. Zapytałem czy działa z FM07, ale po otrzymaniu odpowiedzi negatywnej nie zadałem (a powinienem) kolejnego pytania:
Czy jest jakiś edytor do FM07, który to umożliwia?

Drugie pytanie powstało w mej głowie pod wpływem postów Robiego i viviego, że po pewnym czasie można filię samodzielnie wybrać w FM07, a jeśli tak, to jakie warunki trzeba spełnić, by było to możliwe?

P.S.
Dodam, że zawsze proszę zarząd o klub filialny, gdy tylko jest to możliwe :).

P.P.S.
Właśnie kolejna prośba o filię zakończyła się niepowodzeniem - mam wykorzystywać w pełni podpisane już umowy.

maniutinho Młody aktywista

09.05.2010 08:36    #5447     Sufler - Porady do gry - Przywrócenie zapisu
Kurczę, szkoda bo pograłbym sobie moją Legią (17/18), dobrą pakę miałem.... Aha mój szwagier jest informatykiem, zapytam. Dzięki wszystkim za pomoc.

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

Graj jak Barcelona-szkolenie, taktyka, zarządzanie

Graj jak Barcelona-Taktyka FC Barcelony

Poczytaj, jeśli nie chcesz ściągać taktyki to poczytaj tylko pierwszy artykuł.

Teorie i Ramy Taktyczne

Jeśli nie czytałeś-poczytaj, jeśli czytałeś-przeczytaj kolejny raz. Jest to TiRT09 ale idealnie sprawdza się w FM2010.

EDIT:Co do taktyki to trzeba ją sprawdzić na konkretnych zawodnikach. Nie podesłałbyś save'a tej kariery??

Jesteśmy tu aby pomagać...

Silverballer Partyzant

08.05.2010 20:58    #5449     Sufler - Porady do gry - Przywrócenie zapisu
[quote=kurupt]Jeżeli go wywaliłeś do kosza, to już nie odzyskasz. No, chyba, że nie opróżniałeś kosza przez ten czas.[/quote]

Jest w tym trochę prawdy, jednak można zapobiec tego rodzaju ''wpadek'' usunięcia plików z kosza ( prędzej przeniesienia do nich ).

Kiedyś bawiłem się w takie sprawy ( hacki itd ), jednak interesowałem się też Windowsem i jest kilka sposobów, ale to już wyższa szkoła jazdy...

Jedyne co mogę polecić na przyszłość, to robienie backup dysku...

Jeszcze alternatywnym rozwiązaniem byłoby podpięcie zewnętrznego dysku i zapisaywanie danych co jakiś czas z dysku twardego, na owy dysk zewnętrzny, co znaczy, że zapisywane są pliki nawet usunięte przez Windowsa, cokolwiek z plikiem by się nie zrobiło, plik będzie zapisany na tym dysku, nie ważne w jakiej był postaci (uszkodzony, usunięty itd). Ale to jak już mówiłem, wyższa szkoła jazdy, trzeba się trochę znać niestety.

Pozdrawiam.

K0ras Młody aktywista

08.05.2010 20:54    #5450     Sufler - Porady do gry - Przywrócenie zapisu
A nawet gdyby czyscil kosz to co? : D

Jest taka mozliwość, zwlaszcza jezeli usunales do kosza. Jezeli wywaliles spod gry trzeba bedzie troszke bardziej natrydzic.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution