Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

hidalgo Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.06.2010 14:21    #5371     Sufler - Porady do gry - Trenerzy a gwiazdki
[quote=FAQ]Trening
Dzięki niemu umiejętności naszych zawodników mogą rosnąć bądź spadać. W trakcie przygotowania do sezonu warto ustawić trening na bardziej siłowy czyli więcej aerobiku i kondycji dla wszystkich zawodników, po to, żeby wrócili do formy. W trakcie sezonu powinno się przydzielić osobny trening dla pozycji/formacji. "Trening Mistrzów", czyli jak mieć upragnione 7 gwiazdek dla naszego programu szkoleniowego:

Trener od (podano minimalne wartości wymaganych atrybutów):
Siły powinien posiadać Kondycję na 18
Aerobiku powinien posiadać Kondycję na 18
Bramkarzy musi posiadać Umiejętności bramkarskie na 18
Taktyki musi posiadać Taktykę na 18
Panowania nad piłką powinien mieć: Technika 18 i Psychika 18 albo Technika 19 i Psychika 14, ewentualnie Technika 20 i Psychika 10.
Defensywy musi posiadać Defensywę na 18 i Taktykę na 18 albo Defensywa 19 a Taktykę na 14 jeszcze można zyskać 7 gwiazdek mając Defensywę 20 i Taktykę na 10
Ataku musi posiadać Atak na 18 i Technikę na 18 albo Atak 19 i Technika 14 ostatnim wyjściem jest Atak 20 i Technika 10.
Strzeleckiego musi posiadać Technikę na 18 i Atak 18 albo Technika 19 i Atak 14 ale można również zatrudnić trenera z Techniką 20 i Atakiem 10
Stałych fragmentów gry nasz trener musi posiadać następujące wartości atrybutów:
- Technika 17 + Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 39.
- Technika 18 + Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 36.
- Technika 19 + Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 33.
- Technika 20 + Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 30.[/quote]
Uderz na forum, a trolle się odezwą.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
23.06.2010 14:16    #5372     Sufler - Porady do gry - Trenerzy a gwiazdki
MM wydaje mi się że pytanie nie dotyczyło obliczeń gwiazdek ale wyjaśnienia różnic pomiędzy ilością gwiazdek pomiędzy danymi trenerami :)
Tak czy inaczej ten kalkulator się koledze na pewno przyda :)

Jeśli chodzi o te różnice w ilości gwiazdek (mimo rzekomo słabszych atrybutów) to wydaje mi się że spowodowane jest to tym, iż na ilość gwiazdek w szkoleniu np. obrony nie ma wpływu tylko jeden atrybut trenera (np.atrybut obrona na który się powołałeś) ale zwykle jest jeszcze jakiś a w tym przypadku jest to taktyka.

Dla przykładu na ilość gwiazdek u danego trenera któremu przydzielisz trenowanie strzałów będą miały jego atrybuty techniki oraz ataku.

edit.
Tak długo posta pisałem (uroki siedzenia w pracy :P) że przeoczyłem że MM wspomniał już o tym, że kilka atrybutów wpływa na ilość gwiazdek. ;)

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

22.06.2010 08:31    #5373     Sufler - Porady do gry - Prezez sprzedaje mi piłkarzy..
Widocznie masz troszkę mniej szczęścia niż ja :)

Obecnie w Lechii mając 30M euro nie mam takich problemów (mimo ogromnej ilości ofert), ale w Wiśle 15-20 baniek wystarczyło, żeby się Prezes odczepił. Uzbieraj jeszcze troszkę :)

Aha - jeszcze jedno - jak masz ustawione "płace"? Może masz "wyżyłowane" do maksimum, w sensie ile się dało przerzuciłeś na transfery? Ja zawsze zostawiam sobie pewien zapas, bo Zarząd bardzo lubi, jak płace są poniżej budżetu płacowego. Jeśli masz wykorzystany cały ten budżet, może to wpływać na "poczucie finansowego bezpieczeństwa" Pana Prezesa, i stąd decyzje ponad Tobą :)

Spróbuj.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

20.06.2010 22:05    #5374     Sufler - Porady do gry - Bez transferów
krolikowi12345 chodzi pewnie o to, żeby żaden klub nie mógł robić transferów. jest wprawdzie plik transfer_embargo.edt, ale wpisywanie z palca wszystkich klubów trochę potrwa :)

dodaj kluczowy personel - w klubach z niższych lig dodaje to brakujący sztab szkoleniowy

w necie znalazłem coś takiego - baza z usuniętymi wszystkimi graczami - w grze są tylko newgeni z u19 - ale pewnie nie do końca odpowiada to założeniom autora wątku :)
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

20.06.2010 21:51    #5375     Sufler - Porady do gry - Bez transferów
Nic nie stoi na przeszkodzie abyś tak grał. Przecież wystarczy odpowiednia polityka transferowa (ściąganie perełek etc.) więc po co blokowanie transferów?
#TeamTyniec

krolik12345 Partyzant

20.06.2010 21:46    #5376     Sufler - Porady do gry - Bez transferów
Witam !
Szukam pomysłu na nową grę, bo znudził mi się dotychczasowy sejw. Wymyśliłem sobie żeby zrobić coś aby nie można było w grze dokonywać żadnych transferów, bo chciałbym troche się pobawić w Wengera i wychować kilku zawodników samodzielnie. Czy jest taka możliwość? Jeśli tak to jak to zrobić?
Proszę o ewentualne dokładne instrukcje bo ja w tym raczej ciemny jestem
z góry dzięki

PS co oznacza , przy rozpoczynaniu nowej gry, opcja ,,dodaj kluczowy personel"? bo myslałem że to usunie mi sztab szkoleniowy, ale tak sie nie stało.

jaruone Młody aktywista

Hej, czy można:

1) zmienić rozmiar/kolor/rodzaj czcionki jaka wyświetlane są nazwiska piłkarzy w trakcie meczu??

2) zmienić modele 3d piłkarzy (szukałem na FilePlanet) lub choćby kolory wyświetlanych koszulek ??

Po długiej przerwie wróciłem do fm 2009 (katowałem 2008) i jakoś te tekstury wydają mi się wyprane z barw (murawę właśnie ściągam) , zaś czcionka z nazwiskami "rozmazana" - coś jakby efekt przeskalowywania, bo po opuszczeniu trybu TV i grając na mniejszym ekranie jest lekko lepiej. Pewnie kwestia przyzwyczajenia (pamiętam że dawniej mi to nie przeszkadzało, ba byłem zauroczony 3D zaś na 2d psioczyłem), ale może ktoś ma jakieś ciekawe patenty pozwalające na modyfikację wyglądu - w FM-ach ceniłem oprócz klimatu możliwości wpływania na wygląd gry :)

Brac0 Partyzant

20.06.2010 13:22    #5378     Sufler - Porady do gry - Trening
Witam, gram na patchu 10.3 Arsenalem(może to mało ambitne ale od czegoś trzeba zacząć). Nie mam problemów z taktyką, transferami, finansami, wygrywam wszystko co się da tylko mam jeden problem. Nie wiem jak ustawić trening, żeby juniorzy się dobrze rozwijali. Baze szkoleniową mam na poziom 19, wszystkich trenerów na max lub prawie max i atrybuty powoli rosną. Macie jakiś skuteczny trening pod najnowszego patcha? Pozdrawiam

LeC PoZ Partyzant

na lewego masz chyba Jonasa a na prawą może Sławka Peszko ? :D

pawelbarca1993 Partyzant

[quote=Brac0]Szukam następcy Robina van Persiego. Tzn ŚN, technika-19, gra z pierwszej piłki-19, podania-16, stałe fragmenty gry po 16(to niekonieczne). Poszukiwany piłkarz który jest w stanie do tego stopnia się wyszkolić(max 20 lat). Cena nie gra roli.

Sezon 3(już kończę, do transferu dojdzie w lecie przed 4 sezonem). RvP już 30 walnie ;)[/quote]
moze daniel villalva lub neymar.
[quote=Pomstiborius]Belfodil lub Lukaku?[/quote]
lukaku to typowy czolg raczej, wiec nie wydaje mi sie, zeby stale fragmenty gry opanowal do takiego poziomu :)
"Seny, pit i collons!"

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.