Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

LoOcas Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
30.08.2010 21:35    #5211     Sufler - Porady do gry - Marzenia o wielkości
- pzremko:
Bazę i szkółkę mam na max ale póki co najlepsi wychowankowie mają CA po 130 a to za mało. Inwestuję w trenerów. Ściągam młode talenty, połowa składu to właśnie oni. Próbowałem 3 ŚP, przegrywałem z kretesem nawet na krajowym podwórku. Gram w sparingach zawsze z lepszymi od siebie i wygrywam.
- 88borek:
Żaden Polak nie dorasta do pięt moim zawodnikom, no poza Lewandowskim, ale on już dawno w Sevilli. Dellafiore ma 32 lata z CA 120 a Antolic 26 lat z CA 155, jest fenomenalny. Dynamo Kijów go chciało za 9,5 mln E, ale nie oddałem, bo ciężko znaleźć równie dobrego rozgrywającego.
- Godman: Powiedzmy, że pojawiła się "aż" jedna gwiazda wsrod moich wychowankow. Na początku ma CA 120, aby dorosnąć do poziomu moich podstawowych zawodników potrzebuje 3 lat. Za rzadko się pojawiają takie gwiazdeczki i za wolno się rozwijają. Kupuję 17-letnie talenty, ale rozwijają się w tempie co najwyżej +5 CA na rok, mimo najnowocześniejszej bazy treningowej i trenerów z 8 gwiazdkami lub więcej.
Może problemem jest taktyka, ale potrafię zdobywać po 90 bramek na sezon w lidze, nie przegrywając meczu. W LM odpadam z 3 miejsca z minimalną stratą punktową do 2. Przegrywam tylko z najlepszymi dlatego wydaje mi się, że moi zawodnicy są za słabi

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

30.08.2010 20:53    #5212     Sufler - Porady do gry - Marzenia o wielkości
Podbiję to, co napisał pzremko - rozbuduj na maxa bazę trenigową i szkółkę. Nie będzie konieczności sprowadzania super graczy za wielkie pieniądze (którzy zazwyczaj i tak nie chcą przejść) - wychowasz sobie własne gwiazdy. Pewnie część z Nich będzie chciała odejść już w młodym wieku, ale część (ta bardziej lojalna), pogra u Ciebie parę sezonów. Dzięki kasie uzyskanej ze sprzedaży tych pierwszych będzie Cię stać na ogromne pensje pozwalające utrzymać największe gwiazdy.

Jeśli kupować - to tylko 16-17 latków o wielkim potencjale, którzy również mogą przywiązać się do klubu, do Ciebie, do pozostałych zawodników, i pograć parę lat na wysokim poziomie, zanim "dotrze do Nich", że stać ich na grę w czołowych klubach Europy.

W ten sposób masz szanse na ugranie czegoś w Pucharach.

Oczywiście nie jest to na pewno jedyny sposób :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

david121395 Partyzant

Witam, potrzebowałbym facepacka do FM2010 następujących piłkarzy (najlepiej w cut-out ale inny również miło widziany):
Federico Peluso (838397)
Maxim Skavysh (17001836)
Jorge Andrade (4100521)
Ryan Bertrand (5131224)
Paolo Bianco (700436)
Emerson (500128)
Ezechiel (12008173)
L.C. Ngwat Mahop (35007949)
Andrea Lazzari (7982744)
Alen Stevanovic (62046578)
Jurgen Pandiani (43039777)

oraz sztabu szkoleniowego:
Marco Savaroni (11266)
Giuseppe Ton (43012314)
Ivan Carminati (6160557)
Massimo Bonini (3803572)
Angelo Antenucci (705221)
Silvano De Lucia (Atalanta Bergamo) (726303)
Fabio Gallo (826)
Lucio Besana (Atalanta Bergamo) (7985060)
Marcello Ginami (1403511)
Ronato Gotti (43009217)
Serio Clerci (829441)
Zinedine Zidane (8076)

Byłbym zobowiązany gdyby facepacki piłkarzy i sztabu były osobno.

Przemo2207 Partyzant

30.08.2010 13:18    #5214     Sufler - Porady do gry - Sprzedaż zawodników
Wszystko zależy czy TY jako menedżer chcesz ich sprzedać. Jeśli nie ma ofert nie ma sensu sie nad tym głowić. Ci trzej zawodnicy (ciągle młodzi) są czołowymi
grajkami Lecha lecz jeśli sprzedasz Lewego czy Peszke, będziesz mógł sprowadzić za otrzymane pieniądze plus te które miałeś kupić jeszcze lepszych zawodników... wszystko zależy od ciebie.

mes que un club

kanonier14 Partyzant

30.08.2010 12:31    #5215     Sufler - Porady do gry - Sprzedaż zawodników
Witam, gram Lechem Poznań, po 1 sezonie Lewandowski, Krivets i Peszko bardzo się wyróżnili i kilka klubów jest nimi zainteresowanych, oni też sprawiają wrażenie, jakby chcieli odejść. Mój problem jest następujący: menedżerowie zainteresowanych drużyn bardzo ich chwalą itd., ale konkretnych ofert ni widu, ni słychu. Jest to bardzo uciążliwe, ponieważ nie wiem, czy szukać dla nich zastępców czy nie. Bezsensem jest kupowanie gracza na poziomie Lewego, który będzie grzał ławę, lub posadzenie Lewego na ławce. Mam dać ich na listę transferową, czy wręcz zaoferować klubom? Zwracam też się z prośbą do bardziej doświadczonych graczy, czy sprzedawać takiego np. Injacia, który raz gra, a raz nie, ale jeśli wejdzie to spisuje się dobrze, cały czas na jednym poziomie? Czy lepiej kupić na jego miejsce innego, który powalczyłby o 1 skład?

brunothegun Partyzant

29.08.2010 18:23    #5216     Sufler - Porady do gry - Problem. Brak trenerów.
Witam.

1. Problem
Działałem troche w standardowym edytorze FM2010.
Do swojego sztabu szkoleniowego wrzuciłem i poprawiłem statystyki niektórym trenerom, fizjoterapeutom i scout'om. Niektorzy z nich są, a częsci z nich nie ma. Co moze byc przyczyną?

2. Problem
Dlaczego w grze jest tylko okrojona liczba sztabu szkoleniowego, powiedzmy manager i asystent, 1 trener. Gdy w rzeczywistosci i w edytorze jest ich znacznie wiecej. Co nalezy zmienic?

kosa1989 Partyzant

28.08.2010 20:55    #5217     Sufler - Porady do gry - Emerytura talentu
dopiero teraz zauważyłem, że jest na to sposób. Robiłem bazę danych do FM 2008 po wszystkich transferach z tego okienka (po prostu aktualną bazę danych) i okazuje się, ze w FMRTE można zeswapować zawodnika, nawet jeżeli ma dopiero zamiar przejść na emeryturę. Trzeba natomiast poświęćić jakiegoś innego zawodnika ... Ale to nie problem - można wziąść z naszej szkółki - wtedy mamy kłopot transferu z głowy :P należy po prostu wpisać nazwisko zawodnika, który ma zamiar odejść na emeryturę, następnie przechodzimy do Clone Center, tam wyszukujemy tego naszego młodziana, odznaczamy wszystkie "ptaszki" zaznaczamy naszego zawodnika i przyciskamy owce :) Następnie zapisujemy, wchodzimy do gry, przechodzimy o 1 dzień dalej (albo 1x kontynuuj) i możemy szukać nasz talent wśród młodzików. Mam nadzieję, że komuś się to kiedyś jeszcze przyda ...

emes3k Partyzant

Dziękuję za sensowne odpowiedzi :). Co do poradników to rzecz jasna, że czytałem jednak wiedza 'książkowa' ma się nijako do tej, którą można osiągnąć nawet starą metodą prób i błędów. Za Waszą namową skupię się na formułowaniu własnej taktyki. Co do sztabu szkoleniowego to na jakie statystyki trenerów mam spojrzeć na początku gry abym nie wydał kasy w przysłowiowe błoto?

Dziękuje za tak szybkie odpowiedzi :)

BKS_Skrzat Młody aktywista

1. Jeżeli nie znasz się wystarczająco na taktykach to polecam szkołe taktyki i teorie i ramy taktyczne do przeczytania. To zależy tylko od ciebie czy sobie poradzisz ja bym radził ci zacząć własną a potem skorzystać z gotowej
2. W sztab szkoleniowy inwestować zawsze się opłaca bo potem ci to się zwróci lepszym rozwojem zawodników
3. Jeżeli są to młodzi piłkarze to przesuń ich do U-21 ew. wypożycz , a jeżeli są to piłkarze nie przyszłościowi wyrzuć ich na tzw. zbity pysk.
4. Osobiście sam je przeprowadzam ale nie ma większej różnicy pomiędzy tobą a asystentem był gdzieś tekst na temat ich przeprowadzania jeśli ci zależy to możesz przeczytać.
5. Skoro mówisz , że pierwszy raz grasz na pewno przydadzą się w szukaniu zawodników , ale dział talentów i własna wiedza o piłce to podstawa dopiero na końcu są scauci.
6. Plany treningowe komponuj najlepiej według własnego uznania bo te z internetu nie zawsze będą działały akurat w twoim zespole. Przeczytaj poradnik układania reżimów treningowych

emes3k Partyzant

Witam.

Dzisiaj postanowiłem zacząć zabawę z Football Managerem 2010. Oczywiście pojęcie o piłce posiadam, tylko wiedza widza a managera (nawet tego wirtualnego) różni się znacznie. Także prosiłbym Was, doświadczonych graczy o jakieś rady na początek.
Ja osobiście mam kilka pytań, które mnie nurtują:
1. Polecacie na początku korzystać z gotowych taktyk znalezionych w internecie? Jeżeli tak to mógłbym prosić o jakąś dobrą dla słabszego klubu (Górnik Zabrze).
2. Czy opłaca się na początku zainwestować w lepszy sztab szkoleniowy?
3. Co zrobić z rezerwą? Czy tych piłkarze trzeciorzędnych od razu wystawić na rynek transferowy czy może trzymać ich dalej?
4. Rozmowy motywacyjne - próbować motywować grajków samemu czy może korzystać z pomocy asystenta?
5. Scouci - warto zainwestować w lepszych?
6. Pytanko dotyczące planów treningowych. Polecacie jakiś dobry plan udostępniony na internecie, który spowoduje, iż statystyki moich zawodników wzrosną?

Z góry dziękuję za wszystkie sensowne odpowiedzi :). Jeżeli macie jeszcze jakieś rady dla laika, byłbym bardzo wdzięczny za udzielenie ich.

Pozdrawiam,
emes3k.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution