Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Gentleman Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
31.10.2010 11:40    #5141     Sufler - Porady do gry - wersja Językowa zakup w irlandi
Jeśli mieszkasz w Irlandii to znaczy że posługujesz się językiem angielskim (bądź irlandzkim dialektem). Oznacza to, że oglądasz irlandzką telewizje, słuchasz irlandzkiego radia, czytasz irlandzkie gazety, więc na chu....steczke ci Football Manager w języku polskim. Czemu do irlandzkiej telewizji nie napiszesz aby pod filmami bądź programami wyświetlali polskie napisy ?
Selah~~
Niech płonie ten ogień
płonie w każdym sercu
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
stanie się to co ma się stać

Craxa fan Młody aktywista

31.10.2010 02:39    #5142     Sufler - Porady do gry - wersja Językowa zakup w irlandi
Złóż pre-order. Ja mieszkam w Anglii i złożyłem. Podajesz tylko adres i numer karty kredytowej. Pozdro
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

belbec Partyzant

30.10.2010 16:22    #5143     Sufler - Porady do gry - wersja Językowa zakup w irlandi
cześć wszystkiem. tak się składa że aktualnie mieszkam w Irlandi i kąpletnie się nie orientuje czy jeśli zakupie tutaj oryginał Fm 2011 to czy będe mieć do wyboru język Polski ?
Jeśli nie to mam prośbe czy ktoś w dzień premiery mógł by wrzucić jakieś spolszczenie lub plik z polską wersją językową na jakiś serwer i podać ewentualnie w odpowiedzi link.

pozdro :)

kabaruto Partyzant

1.Mam pytanie czy mogłby ktoś mi opisać jaki wpływ na zawodnika mają następnujące atrybuty?
-zdolność do adaptacji
-ambicja
-kontrowersja
-lojalność
-presja
-profesionalizm
-fair play
-temperament

2. Jakie z tych powyższych ^^ cech mają wpływ na to jak szybko sie zawodnik rozwija. Nie chodzi mi o PA bo czasami zawodnik z duzym PA wolno się rozwija i osiągnie załóżmy 150/190. Zauważyłem że na szybkość jak się rozwija ma wpływ profesionalizm czy oprucz tego jeszcze jakaś cecha?

3. Czy jakbym załóżmy na początku gry w głównym edytorze zrobił lechowi szkółkę młodzieży na 20 to czy z takiego lecha poznań są szanse na zawodników ze szkółki na poziomie 170 a nawet 190? Czy pa zawodników jest zależne od kraju czy od szkółki jaka klub posiada.

4. Czy jakbym zrobił wszystkim klubom z polskiej ligi lepsze szkółki to była by szansa aby za pare lat dajmy na to w sezonie 2018 byli zawodnicy z polski z PA typu 170 albo 180?

Bardzo prosze o pomoc na wszystkie 4 pytanie. Z góry dziękuję

MetaL2 Partyzant

Planujemy kupić z kumplem FM 2011 na spółke, lecz pojawia się pytanie czy będziemy mogli grać w tym samym czasie, czy będziemy musieli sobie przekazywać płytę? Gdzieś czytałem, że jest możliwość dodania pudełkowej wersji do Steama i wtedy trzeba by było się logować na jedno konto i u mnie i u niego i dało by sie grać jednocześnie. Prawda to? Tak by było w porządku. Bo kurcze jak trzeba będzie sobie przekazywać płytę to już chyba lepiej się wykosztować i kupić dwa egzemplarze...

EDIT
Sorki, że założyłem nowy temat, wyszukiwarka mi nic nie znalazła, dopiero ręcznie przeglądając zobaczyłem, że ta kwestia była już poruszana. Szkoda tylko, iż w żadnym temacie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bo jednak chcielibyśmy wiedzieć jak to będzie wyglądać przed zakupem.

Junin Partyzant

29.10.2010 21:25    #5146     Sufler - Porady do gry - problem z wychowankami
w Fm 'ie 2008 moja "Jaga" była wylęgarnią talentów, (w głównej mierze dlatego że stylem prowadzenia drużyny przypominam Wengera, a odmładzaniu składu często mocno przesadzam) Czapliński miał po 3 sezonach staty na poziomie Boruca i ratował moją drużynę czasem nawet w niewyobrażalnych sytuacjach. Stankiewicz miał 100% trafionych karnych(nawet w LM!) i dodatkowo był ostoja defensywy,a od czasu do czasu pakował jakąś ważną bramkę. Dąbrowski mając 17 lat(!!!) już zatrzymywał naszpikowany gwiazdami Arsenal. To były czasy...

Szkoda, że w FM10 nie jest już tak wesoło. Chyba straciłem delikatną równowagę w odmładzaniu składu i mocno przesadziłem. W 08 oprócz młodzieży w wieku 17-23 lat(m.in. Czaplinski, Stankiewicz, Zec), grało także paru starszych:Lecic(2x król strzelców ekstraklasy) Nowacki(strzelił genialną bramkę na Emirates na 1:1) Gorawski(razem z Nowackim, Zec'em i Lecić'em stworzył kwartet, który dał "Jadze" 1/8 LM[porażka w rzutach karnych z FC Porto] )Dla porównania w "10" skład w Jadze składał sie z 9 zawodników mających 18-23 lat i 2 mających po 27. Popadłem troche w paranoje z tym odmładzaniem...

edit:Ależ się rozpisałem! Może jakiś manifest napiszę wreszcie?> ;)
"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

mateusz19s Partyzant

29.10.2010 11:16    #5147     Sufler - Porady do gry - premiera fm11 w polsce 05.11.2010
za tydzień premiera fm11 a tu dalej żadnej informacji od cd projekt na temat jej wydania wpolsce. Troszke sie niepokoje, oby tylko nieprzesuneli premiery w polsce....

Buła Partyzant

29.10.2010 00:03    #5148     Sufler - Porady do gry - problem z wychowankami
[quote=Magicc] A jeżeli jakiś junior jest perspektywiczny, ale nadal za słaby do pierwszego składu wypożycz go np. do klubu filialnego z niższej ligi, gdzie będzie miał szansę pograć.[/quote]

Hmm, ja bym radził jednak wypożyczyć do jakiegoś klubu przede wszystkim z dobrą bazą treningową. Niższa liga - jeśli żaden I-ligowiec się nie zainteresuje. A już naprawdę optymalnie jest wtedy, gdy talent może pograć w tej samej lidze co rodzimy klub.
Najlepszy sposób na rozwój juniora, to tak jak wspomniano, minuty na boisku w pierwszym składzie. Na początku swojej przygody z FM-em lubiłem gromadzić masę tanich (jak na barcelońskie standardy) juniorów (kosztujących max 5 milionów za sztukę), których wsadzałem do U-19 gdzie kosili wszystkich po 3-0, 4-0 albo i więcej. Zwłaszcza niektórzy newgeni mieli stać się w przyszłości geniuszami futbolu. Jakież było moje zdziwienie, gdy w wieku 20-21 lat atrybuty geniuszy przyszłości były, że tak powiem, nietęgie, a raporty trenerskie przechodziły etapy: "może zostać dobrym zawodnikiem" -> "może zostać całkiem dobrym zawodnikiem" -> "może zostać użytecznym zawodnikiem". Co jest? Doskonała akademia, doskonała baza treningowa, a tu zamiast rozwoju - jest masowe zabójstwo talentów? Sekret tkwi w tym, by juniorzy stopniowo wchodzili do zespołu. Tak jak się to robi w rzeczywistości.

Na poziomie takich klubów jak FCB, Real czy Man Utd znalezienie juniora, który może być dobry (nie mylić z całkiem dobrym, użytecznym itd.), jest b. dobrym znaleziskiem scouta/wynalazkiem szkółki.
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

Magicc Ekspert

28.10.2010 10:19    #5149     Sufler - Porady do gry - problem z wychowankami
Może nie mają możliwości rozwinąć się na miarę swoich możliwości? Nawet najlepsza szkółka i trenerzy nie wystarczą jeśli grajek nie ma możliwości gry. Poza tym potrzebna jest selekcja- kiedy na początku sezonu przychodzą nowi juniorzy należy wywalić tych najsłabszych żeby trenerzy mogli skupić się wyłącznie na faktycznych talentach. A jeżeli jakiś junior jest perspektywiczny, ale nadal za słaby do pierwszego składu wypożycz go np. do klubu filialnego z niższej ligi, gdzie będzie miał szansę pograć. Jeszcze kwestia odpowiednio dobranego treningu. No i czasem zdarza się, że wychowanek o pozornie przeciętnych umiejętnościach gra lepiej i ambitniej niż importowana gwiazdka.

Nemrod Partyzant

28.10.2010 07:18    #5150     Sufler - Porady do gry - Demo FM2011-bug
Nie znalazłem miejsca, gdzie można zgłaszać swoje spostrzezenia, zastrzeżenia do Demo FM 2011 wiec:
U mnie nie działa poprawnie filtr wyszykiwania zawodników i sztabu szkoleniowego, a dokładnie opcja określająca ile z wybranych atrybutów piłkasza lub człokna sztabu powinna buć uwzględniana podczas wyszykiwania.Opcja widoczna w dolnym lewym rogu w ekranie filtra. WTbór opcji np. "2 z 3" i wciśniecie "Szukaj" powoduje zmianę na "1 z 3" itp.
Prosze o weryfikację przez Was.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution