Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
03.11.2011 18:28    #4251     Sufler - Porady do gry - Transfer a kontrakt
[quote=Bobilo]Witam !
Mam do Was jedno krótkie pytanie : Czym różni się podpisanie kontraktu od złożeniu oferty transferowej(chodzi mi o zdolnych młodzików przed 18 z innych krajów) ? [/quote]

Różni się tym, że podpisując kontrakt płacisz klubowi tylko jakiś tam ekwiwalent za wyszkolenie, a składając ofertę transferową, sam musisz podjąć decyzję za ile chcesz go kupić i klub z którego pochodzi zawodnik może się na to zgodzić lub nie.

Jose Mourinho Partyzant

Grupa: Użytkownik
03.11.2011 14:25    #4252     Sufler - Porady do gry - Rejestracja składu
Witam, mam problem z rejestracją składu w drużynie Arka Gdynia do Ekstraklasy. Muszę mieć conajmniej 3 zawodników szkolonych przez conajmniej 3 lata w tym klubie przed osiągnięciem 21 lat. Chodzi o to, że nie mam ani jednego, a tym samym nie mogę zarejestrować innych zawodników. Jakaś rada? Da się coś z tym zrobić nie używając innych "programów" Jest to mój 4 sezon, a wcześniej grałem w niższych ligach angielskich i takich wymagań nie było. Poradzcie coś, prosiłbym jak najszybciej, dzięki.

Kleyo Ekspert

02.11.2011 16:26    #4253     Sufler - Porady do gry - Role, Polecenia.
Swoboda taktyczna określa jak bardzo zawodnicy słuchają się Twoich poleceń. Przy niskiej będą trzymać się pozycji i robić tylko to co im każesz, przy wysokiej będą sobie hasać po boisku do woli i sami o wielu rzeczach decydować. Chodzi o to, żeby to wyważyć, bo jak masz słabych graczy, którzy mają np. niskie decyzje itp. to lepsza dla nich bardziej ograniczona [nie koniecznie na maxa, ale troszkę], a jak masz bystrych graczy to warto dać im swobodę.

Ciężej chyba ogarnąć klasyczne, bo jest tego w cholerę więcej. Kreator jest takim sporym ułatwieniem, ale i jednocześnie w ten sposób tracimy sporo opcji. Ja grałem na klasycznej chyba z 9 czy 10 lat i po prostu te nowe do niczego mi nie są potrzebne, bo trudniejsze suwaczki ogarniam, więc po co sobie odbierać możliwości.

Co do poleceń to moi boczni obrońcy mają takie same, środkowi obrońcy takie same, skrzydłowi takie same ustawienia indywidualne. Ale oczywiście dla każdej pozycji inne, czyli boczni inne niż środkowi itp. Choć czasem jak mam jakiegoś gracza to mu trochę edytuje te ustawienia, ale bardzo rzadko.

Wszystko zależy jak chcesz grać IMO. W sumie nie rozumiem stwierdzenia taktyka, bo dla mnie taktyka to całość czyli formacja, polecenia drużynowe i indywidualne. Sama formacja jest niczym.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Kleyo Ekspert

01.11.2011 23:56    #4254     Sufler - Porady do gry - Absurdalne ceny za piłkarzy!
[quote=booyak]Po 2 sezonie Juve, dotarciem do półfinału Ligii Mistrzów i wygraniu Serie A [...] jakby nie patrzeć osiągnięciach po latach posuchy w turyńskim klubie jak w momencie rozpoczęcia rozgrywki. [/quote]
Ale co do tego mają poprzednie lata? Sukces to sukces, a to że klub dawno nie wygrywał działa raczej na jego niekorzyść, bo istnieje podejrzenie, że to jednorazowy wyskok. Idąc Twoim tokiem rozumowania Beskid Brenna po wygraniu 1. ligi polskiej powinien mieć najwyższą na świecie reputację, bo to by dopiero był progres z A-klasy. Bez sensu.

[quote]
Kluby raczej nie wydają dużych pieniędzy za bardzo młodych, anonimowych jeszcze piłkarzy którzy 'tylko' nieźle się zapowiadają.[/quote]
Nieprawda, wszak już w 1997 roku Betis wydał na 21-letniego świetnie zapowiadającego się Denilsona 27 mln dzisiejszych euro.

Ronaldinho poszedł z Gremio do PSG za 5 mln euro, Ronaldo z Cruzeiro do PSV za 5,5 mln euro, Cristiano Ronaldo ze Sportingu Lizbona do United za 17,5 mln euro.

Owszem kwoty za graczy może są troszkę za wysokie na początku, ale ceny młodych talentów są dobrze wyważone.

Kleyo Ekspert

31.10.2011 13:21    #4255     Sufler - Porady do gry - Prośba o pomoc z FM 12 (org)
Więc zasadniczo płytkę możesz sobie powiesić na lusterko w samochodzie :] bez obawy, że się uszkodzi :D

Fenix Partyzant

Czesc
Mam pytanie glownie do ludzi robiacych update'y, szczegolnie do tych, ktorym jakims cudem w ostatnich 3 wersjach fm-a udal sie tzw. klasyczny update (na stary sezon).
Otoz ja robie taki update dla siebie i co oczywiste, zaczynam od kasowania z gry niemal wszystkich zawodnikow o wieku do 27 lat (poniewaz w sezonie, ktory zamierzam robic, takowi jeszcze nie grali). Kasuje, kasuje, wszystko ladnie, w szczegolach usuniete wpisy sa ok, nie ma zadnych nieudanych. Ale gdy wchodze w sklad jakiejs druzyny (poprzez klub), przykladowo Bayern i klikam na Klose, to pojawia mi sie Butt. I tak wszedzie - klikne kogos w skladzie, na jakiegos zawodnika, to wyskakuje sylwetka innego pilkarza. Czasami nawet jak klikne w ktoregos, to pojawia sie "pusta sylwetka" - bez danych, bez ID. Czy to jest normalne, tez tak macie? Darowac sobie probowanie robienie update'a, czy takie cos w niczym nie przeszkadza poza tym ze jest troche niewygodnie?
Odpiszcie, bardzo mnie to interesuje.

Amikowiec Młody aktywista

30.10.2011 18:42    #4257     Sufler - Porady do gry - Kiedy pojawiają się newgeni?
[quote=elsiete92]Kleyo
faktycznie czytałem o tym, że Polska ma mieć podniesione systemy szkoleń juniorów, więc i ja nie rozczarowałem się.

okej. póki jeszcze nie ma żadnej listy z terminami pojawiania się newgenów, to czy jest ktoś w stanie powiedzieć kiedy pojawiają się NG w krajach afrykańskich w tym RPA, Brazylii, Urugwaju.. a więc w krajach "dla ekstraklasy" :) [/quote]

oO nie wiedziałem, że Brazylia i Urugwaj leżą w Afryce :)

elsiete92 Partyzant

30.10.2011 17:17    #4258     Sufler - Porady do gry - Kiedy pojawiają się newgeni?
Kleyo
faktycznie czytałem o tym, że Polska ma mieć podniesione systemy szkoleń juniorów, więc i ja nie rozczarowałem się.

okej. póki jeszcze nie ma żadnej listy z terminami pojawiania się newgenów, to czy jest ktoś w stanie powiedzieć kiedy pojawiają się NG w krajach afrykańskich w tym RPA, Brazylii, Urugwaju.. a więc w krajach "dla ekstraklasy" :)

Kleyo Ekspert

30.10.2011 16:10    #4259     Sufler - Porady do gry - Kiedy pojawiają się newgeni?
[quote=elsiete92]też zauważyłem znaczącą poprawę newgenów w Polsce :) aż strach pomyśleć jak będą wyglądali newgeni z Brazylii. [/quote]
Tylko, że Brazylijczycy chyba nie zmieniali wartości obiektów szkoleniowych itp. w grze wszystkim klubom, bo nie było takiej potrzeby. Cieszę, się jednak że zmiany wprowadzone przed tą wersją, o które również swego czasu zabiegałem przynoszą pożądany efekt :)

M@ku Partyzant

30.10.2011 15:14    #4260     Sufler - Porady do gry - "zasięg" atrybutów
niestety, nie działa, wrzuciłem do podanej ścieżki i nic nie pomogło. Wątpię czy jestem aż takim głąbem żeby spartolić takie coś więc raczej to nie to;)

BTW. mam drugie pytanie a nie chce zaśmiecać forum. otóż podczas meczu mam kamerę TV i zawsze mam tam parę paneli np. oceny zawodników, ich kondycje, wiadomo... Tyle że odkąd używam tej skórki z każdym meczem one znikają i muszę ustawiać je od nowa. Problem jest tylko z tą skórką i też nie bardzo wiem gdzie tkwi szkopuł:P

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution