Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

McMoney Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Za to ja poszukuje jakiegoś megapacka z kitsami. Tylko najlepiej jakby to były stroje zrobione pod FM 12, bo kilka drużyn zmieniło stroje w tym sezonie i chciałbym mieć najnowsze w gierce. Ma ktoś, spotkał się ktoś gdzieś z takową paczuszką?
Glory, Glory MAN UNITED !!

Placente Partyzant

[quote=wierzbba]Szczerze mówiąc z tej trójki jeśli masz Borje do wyciągnięcia za taki hajs to nawet bym sie nie zastanawial ;).

Teraz z kolei prośba z mojej strony panowie, mianowicie potrzebuje prawego i lewego obrońce do Borussi Dortmund. Cena w granicach rozsadku (sądze ze 10 mln euro na każdego z nich styknie). Najlepiej gdyby byli to zawodnicy młodzi, aczkolwiek troszkę juz ograni.[/quote]

Gabriel Silva z Palmeiras - u mnie w Maladze świetnie sobie radzi, bardzo dobry zmiennik Monreala.
Diego Renan, Martin Montoya, Kevin, Mario, Oczipka ;).

Tak, wybrałem Borje. Cena za Martina jest jednak za wysoka;)

[quote=massio3]Poszukuje napastnika do mojego PSG najlepiej lewo nożny, młody z perspektywami. Najlepiej zeby duzo bramek strzelal gram z 2 napastnikami.[/quote]

Rondon, Malonga, Rodrigo, Tafer, Rochina.

wierzbba Partyzant

Szczerze mówiąc z tej trójki jeśli masz Borje do wyciągnięcia za taki hajs to nawet bym sie nie zastanawial ;).

Teraz z kolei prośba z mojej strony panowie, mianowicie potrzebuje prawego i lewego obrońce do Borussi Dortmund. Cena w granicach rozsadku (sądze ze 10 mln euro na każdego z nich styknie). Najlepiej gdyby byli to zawodnicy młodzi, aczkolwiek troszkę juz ograni.

hapek Partyzant

[quote=techniczny]ostatnio naszła mnie taka refleksja. po 4 latach spędzonych z każdą kolejną odsłoną FM'a i prowadząc polskie kluby (Wisła K, Widzew, Wisła Puławy - awansowałem do Ekstraklasy) zacząłęm się zastanawiać czy mając ekipę złożoną z samych Polaków (no ewentualnie 2-3 obcokrajowców) można coś ugrać w Europie. obecnie w rzeczywistości mamy w Ekstraklasie zatrzęsienie obcokrajowców, którzy niestety w większości prezentują się marnie. sam się złapałem na tym, że poszukując zawodników do wzmocnienia i mając do wyboru Polaka i obcokrajowca o zbliżonych umiejętnościach, to wolę obcokrajowca. zazwyczaj są tansi w utrzymaniu i nie mają tak wysokiego mniemania o sobie jak polskie gwiazdeczki.

pamiętam jak w FM 10 po kilku sezonach w Wiśle w podstawowym składzie miałem tylko 2 Polaków. obecnie jestem w trakcie przerwy zimowej w pierwszym sezonie w Widzewie i rozsprzedaję dziadów narodowości Polskiej, a w zamian biorę obcokrajowców bez kontraktu. i szczerze, to są efekty. na razie tylko w sparingach, ale już widać, że obcokrajowcy spisują się lepiej. o dobrym Polaku z wolnego transferu można zapomnieć.
W nowym Fm'ie mamy zmianę jeśli chodzi o szkolenie juniorów, znaczy będziemy mieć więcej zdolnej młodzieży, więc jakaś perspektywa w przyszłość jest.
ciekawi mnie wasza opinia w tym temacie. czy preferujecie budowę drużyny opartą na Polakach, czy może wzorem Wisły K. robicie z teamu zbiorowisko piłkarskiego szrotu (bez obrazy kibice Wisły, ale ja to tak widzę ;) ? no i jak sobie wasi grajkowie radzą?[/quote]

dwoch polakow w pierwszym skladzie to i tak wiecej niz ma teraz maaskant :D

Zymon Partyzant

07.11.2011 16:09    #4235     Sufler - Porady do gry - uaktualnienie FM08 na podst. FM12
[quote=franas]Ciężko będzie, bo mało osób gra jeszcze w 08.

Jeśli zależy Ci na jakimś nowym uaktualnieniu to szukaj Cass's Summer 2011/2012 Update[/quote]

Ja je ściągnąłem , zrobiłem(robię) Polską Ligę i gram...wracając do tematu to wątpie...Nie dawno pisałem czy ktoś był by zainteresowany update do fm2008 lecz niestety nikt nie odpisał ;(
ps: Ten Cass's Summer 2011/2012 Update bardzo dobry update tylko szkoda że nie zrobiona polska liga
był - będzie - jest zawsze IKS!

techniczny Młody aktywista

ostatnio naszła mnie taka refleksja. po 4 latach spędzonych z każdą kolejną odsłoną FM'a i prowadząc polskie kluby (Wisła K, Widzew, Wisła Puławy - awansowałem do Ekstraklasy) zacząłęm się zastanawiać czy mając ekipę złożoną z samych Polaków (no ewentualnie 2-3 obcokrajowców) można coś ugrać w Europie. obecnie w rzeczywistości mamy w Ekstraklasie zatrzęsienie obcokrajowców, którzy niestety w większości prezentują się marnie. sam się złapałem na tym, że poszukując zawodników do wzmocnienia i mając do wyboru Polaka i obcokrajowca o zbliżonych umiejętnościach, to wolę obcokrajowca. zazwyczaj są tansi w utrzymaniu i nie mają tak wysokiego mniemania o sobie jak polskie gwiazdeczki.
pamiętam jak w FM 10 po kilku sezonach w Wiśle w podstawowym składzie miałem tylko 2 Polaków. obecnie jestem w trakcie przerwy zimowej w pierwszym sezonie w Widzewie i rozsprzedaję dziadów narodowości Polskiej, a w zamian biorę obcokrajowców bez kontraktu. i szczerze, to są efekty. na razie tylko w sparingach, ale już widać, że obcokrajowcy spisują się lepiej. o dobrym Polaku z wolnego transferu można zapomnieć.
W nowym Fm'ie mamy zmianę jeśli chodzi o szkolenie juniorów, znaczy będziemy mieć więcej zdolnej młodzieży, więc jakaś perspektywa w przyszłość jest.
ciekawi mnie wasza opinia w tym temacie. czy preferujecie budowę drużyny opartą na Polakach, czy może wzorem Wisły K. robicie z teamu zbiorowisko piłkarskiego szrotu (bez obrazy kibice Wisły, ale ja to tak widzę ;) ? no i jak sobie wasi grajkowie radzą?

vivi30 Partyzant

07.11.2011 11:10    #4237     Sufler - Porady do gry - Juniorzy ,a ich żądania
Znalazłem sobie paru niezłych juniorów lub newgenów w szkółkach Man U,Chelsea itp i za każdym razem nie idzie z nimi kontraktu podpisać - w sensie żądają bardzo wiele -koło 200tys euro za miesiąc gdy im to daje wyskakuje ,że nasze oferty są zbyt rozbieżne i zdecydował ze swoim agentem o zakończeniu rozmów. Dodam,że mają obecny kontrakt koło 300 euro ,a nie zgadzają się na żadną opcję poza kluczowym zawodnikiem.

o co chodzi?

lesiu1989 Partyzant

07.11.2011 08:05    #4238     Sufler - Porady do gry - Problem.
Witam mam pewien problem, przy nazwach, klubów reprezentacji itp. wyświetla mi się cały czas numer ID, może to nie specjalnie przeszkadza w rozgrywce ale jest dość irytujące. Próbowałem już przeinstalować grę kilka razy niestety problem nie znika, wie ktoś co z tym zrobić ? Jeżeli temat był już poruszany to przepraszam.

majcherczyk Partyzant

06.11.2011 16:08    #4239     Sufler - Porady do gry - Nieskuteczność w ataku
Błąd gry - nie sądzę. Raczej błąd taktyki/motywacji.

Przede wszystkim - opieranie taktyki ofensywnej głównie na sytuacjach sam na sam jest dosyć poważnym błędem (a jeżeli jak mówisz połowa Twoich strzałów to takie właśnie sytuacje - popełniasz ten błąd :P). W 'prawdziwej' piłce statystyczna skuteczność w takich sytuacjach też wcale nie jest wysoka. Spróbuj grać więcej dośrodkowań (jeżeli nie masz skocznych napastników, to po prostu każ zawodnikom dośrodkowywać szybciej, z głębi pola, wtedy liczy się bardziej przyspieszenie/zwinność).

Co zrobić, żeby skuteczność była wyższa? Najważniejsze jest odpowiednie dobranie swobody taktycznej do zawodnika. Za wysoka będzie znaczyła, że grajek 'przekombinuje' większość sytuacji i zazwyczaj pośle piłkę gdzieś na trybuny. Za niska spowoduje strzały prosto w bramkarza, za słabe itd.
Poza swobodą ważne jest też tempo - za szybkie może sprawić, że zawodnik będzie chciał się odrazu pozbyć piłki, za wolne na odwrót :P
Obniżenie mentalności na trochę mniej ofensywną też może pomóc (wbrew pozorom w ten sposób Twoi zawodnicy mogą częściej znajdować bardziej dogodne sytuacje do strzału.)

Podsumowując - jest pierdyliard czynników wpływających na skuteczność. Spróbuj pokombinować trochę przy taktyce (ale bez przesady, za duże zmiany raczej zaszkodzą niż pomogą) i może motywuj inaczej zawodników a napewno przyniesie to jakieś efekty ;)

Pher Partyzant

06.11.2011 05:05    #4240     Sufler - Porady do gry - Dylemat
Kupiłem nowego FM-a, jak co roku, ale po raz pierwszy po zakupie nowego FM, mam dylemat czy w niego zagrać. W jedenastkę wciągnąłem się jak nigdy, mam z niego najlepszego save'a w historii i aż żal opuszczać grę. Oto co udało mi się osiągnąć na FM11:

Klub: Borussia Dortmund
Aktualny sezon: 2020/2021
Sukcesy: 6 (lub 7) razy mistrzostwo niemiec, mniej więcej tyle samo pucharów niemiec, 3 razy mistrz ligi mistrzów, 3 zawodników najlepszych na świecie w składzie (wg genie scouta), w tym 2 z mojej szkółki, ok 5-6 byłych juniorów ze szkółki w składzie na światowym poziomie, w wyjściowej jedenastce nie ma gorszego niż CA 170, jest kilku powyżej 180 i ze dwóch powyżej 190, na ławce i ogólnie w pierwszej drużynie nie ma gorszych niż CA 160, kilku juniorów powypożyczanych lub w U-19 z PA 185 plus , 3 najbogatszy klub na świecie i pierwszy wg rankingu klubowego, budżety płacowe ponad 7mln € tygodniowo, transferowy też nienajgorszy...

No i mam dylemat - nowa gra zakupiona, jeszcze nie rozpakowana, a ja nadal pocinam w 11 i w sumie nie widzę powodów, nawet w przyszłości żeby zagrać w 12, chyba żeby mi się schrzanił save. No i jedyna możliwość przekonania mnie do 12 to spontatniczne usunięcie starego save.

Więc się spytam was - opłaca się zrezygnować ze świetnej rozgrywki w 11 dla 12?

P.S. jeśli ktoś chce, mogę wrzucić save na jakiś hosting, naprawdę fajnie się gra odpicowaną do granic możliwości drużyną ;)

pozdrawiam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.