Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Cutter Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Szukam ciekawego klubu, w którym mógłbym posiedzieć trochę dłużej niż runda przygotowawcza. Nie może być to klub z żadnej czołowej europejskiej ligi (odpada: Anglia, Niemcy, Francja, Rosja, Hiszpania, Włochy, Holandia, Szkocja). Finanse mnie nie interesują, ale jednocześnie nie mam ochoty grać bardzo hardkorowym klubem z ciągłym minusem, ogarnięty skład oraz obiekty młodzieżowe. W FM 11 grałem Szachtarem Donieck, całkiem przyjemnie, jednak w tej wersji wolałbym coś z przeciętną reputacją. Dzięki z góry za pomoc.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

ja też olewam,u mnie co jakiś czas ktoś narzeka na intensywność treningu ale ja na to nie zwracam uwagi i gram dalej(nie przeszkadza mi to w sukcesach,kontuzji też niezbyt dużo mam)...moim zdaniem te narzekanie w niczym nie przeszkadza i nie warto tym sobie zaprzątać głowę...pozdrawiam

Qrk Partyzant

15.11.2011 22:30    #4193     Sufler - Porady do gry - Trening młodych talentów
jeżeli zawodnik nie ma szans na grę to polecam dużo wypożyczeń. Do tego odpowiedni trening i dobra baza szkoleniowa z personelem i new-geni się rozwijają :)

yayme Partyzant

15.11.2011 21:57    #4194     Sufler - Porady do gry - Trening młodych talentów
Wziąłem sobie wasze rady do serca. Dodatkowo przejrzałem staaaare poradniki (fm 2010), które traktują o szkoleniu młodzieży. Wymaga to "jedynie" konsekwencji i cierpliwości ze strony gracza - widać efekty. Po dwóch bardzo dobrych sezonach w Aston Villa trafiłem do Chelsea. Tu rozpocząłem swój trzeci sezon. Ściągnąłem dwóch, świetnych newgenów za ogromne pieniądze (8 milionów za pierwszego wychowanka Barcelony i 16 milionów za drugiego - trzeba było aktywować klauzulę odejścia). Dam znać za trzy-cztery sezony jak się rozwinęli.

O ile oczywiście wytrwam w Chelsea :) A czuję, że będą z nich ludzie...
Na nasze wspólne nieszczęście wracam na cmrev. Niedługo pojawią się pierwsze manifesty.

tarsycjusz Partyzant

aaaa, takie buty. dzięki panowie. choć szkoda, że fm nie stosuje tych zasad na bieżąco..

ps
elnino, podałem zasady z mojej ligi.

techniczny Młody aktywista

tak było, jest i pewnie będzie jeszcze przez jakieś 10 edycji. ja w każdym spotkaniu miałem po kilka absurdalnych błędów typu - obrońca staje w miejscu z piłką, podbiega do niego napastnik i bez przeszkód mu zabiera i wali bramę, albo rozgrywający zaczyna kręcić się w kółko z piłką przez 10 sekund, chociaż ma obok trzech partnerów którym może zagrać. podbiega przeciwnik i zabiera mu piłkę. albo podania które uderzają w plecy lub piętę. owszem, czasem tak się zdarza naprawdę, nie twierdzę, ale w każdym meczu? wyprowadzam kontrę 3 na 1. kluczowe podanie po którym napastnik będzie sam na sam. i co? piłka odbija się od pięty i podbiega do niej przeciwnik. takie absurdy miałem dosłownie w każdym meczu. w każdym meczu 3 na 4 strzały przeciwnika kończyły się golem. piszę w czasie przeszłym bo tak się wkurzyłem, że FM wyleciał z dysku. moim zdaniem poziom absurdu w tej wersji jest 3 razy wyższy niż w poprzedniej. na to nie da się patrzeć. programiści zamiast naprawić silnik to wolą dodać kolejne absurdalne sytuacje jak chociażby te seryjnie marnowane sam na sam. ileż to razy mój napastnik z 5 metrów strzelał w ostatni rzad trybun za bramką.
aaa, i jeszcze jedno - gra zespołowa u skrzydłowych nie istnieje, mimo że dałem im częste dośrodkowania, trenowałem dostrzeganie lepiej ustawionych partnerów. efekt? skrzydłowy zamiast wstrzelić w pole bramkowe gdzie czeka już 3 zawodników to wali na siłę z konta 10 stopni. paranoja.
nie można też zapomnieć o tym, że przeciwnik mający strzal z dystansu na poziomie 4-5 wali bramy niczym juninho pernambucano. czy jakikolwiek wasz zawodnik będący lamerem w tej dziedzinie strzelał takie bramy? powiem więcej, zawodnicy ze strzałem z dystansu na poziomie 11-12 wywalają piłkę poza stadion. oczywiście ci, którzy są w drużynie prowadzonej przez gracza.
rozwiązaniem jest albo uzbroić się w megacierpliwość i znosić te idiotyzmy, albo dac sobie spokój z FM'em. szkoda nerwów.

tarsycjusz Partyzant

1. wyniki bezpośrednich spotkań
2. różnica bramek
3. bramki zdobyte.

z Panachaiki wygrałem i zremisowałem. także wygląda na to, że jest to błąd fm'a.. gdzie go zgłosić?

(mam nadzieje, że ostatnia kolejka przyniesie takie rozstrzygnięcia, że nie będę poszkodowany i mój Diagoras awansuje bezpośrednio)

cwak Partyzant

14.11.2011 22:06    #4198     Sufler - Porady do gry - Trening młodych talentów
myślę , że podstawą jest wpuszczać juniora na 15-20 min meczu i trzymać go w pierwszym zespole.. ewentualnie dać dostępność dla rezerw , przypisać mu odpowiedniego mentora i po jakimś czasie wpuszczać go na mecze ze słabszymi rywalami :) pomijając fakt , że baze i szkolenie młodzieży jak najwyżej :) u mnie się sprawdza . Przykład newgen który przyszedł 3 sezony temu , od tego gra w podstawie --> http://z1.pr(...)zala.jpg

Tobi18 Młody aktywista

14.11.2011 22:05    #4199     Sufler - Porady do gry - Trening młodych talentów
No to wiadomo, poziom szkółki, trenerzy (zwracaj uwagę na prace z juniorami), trening, warto takiego gracza od 18 roku życia wypożyczać, aby się ogrywał i przydzielić mu mentora. Mi jakoś nigdy nie sprawiało problemów szkolenie młodzieży i tak w każdym FMie o moich piłkarzy biją się potęgi europejskie :)
U samego piłkarza ważna jest tez determinacja i pracowitość.
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

zollw Partyzant

14.11.2011 21:45    #4200     Sufler - Porady do gry - Trening młodych talentów
Podpinam się pod to ^^ czytałem też poradniki ale tylko w Realu mi wyszło wyszkolic talent i tak za sprawą raczej gotówki którą tam miałem :D

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.