Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

zollw Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.12.2011 16:04    #4131     Sufler - Porady do gry - dodawanie ligi
Potem możesz zmienic klub jeszcze , a tak poza tym to chyba nie :P masz wszystkie sztaby szkoleniowe itp dodatkowo , ale na gre wplywu to nie ma ;)

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Mój drogi. Po pierwsze to, że jakieś pole w edytorze nazywa się średnia frekwencja czy tam maksymalna frekwencja wcale nie znaczy, że oznacza maksymalną możliwą dla tego klubu frekwencję. Jak napisałem wcześniej dokładna definicja tych pól jest następująca: ilu kibiców przychodzi na mecz z przeciętnym rywalem gdy klub gra odpowiednio - słabo, normalnie, dobrze, na obecnym poziomie ligowym. Więc nijak nie ma gdzie ustawić tego potencjału kibiców po awansie do wyższej ligi. To po pierwsze. I nie wydaje mi się, że te pola mają takie znaczenie, tylko to wiem prosto od SI.

Podałem przykład GKS Katowice, bo ta sytuacja pasowała mi do poparcia mojej tezy. Jestem również dość mocno przekonany, że wygrana w Pucharze Polski w tamtej sytuacji nie wpłynęła by, aż tak na ilość kibiców na ulicy Bukowej. Owszem frekwencja by wzrosła, ale nie ma szans, żeby na GieKSę na dzień dzisiejszy na mecze chodziło regularnie 5 czy 6 tys. kibiców. Po awansie do Ekstraklasy to co innego, ale też myślę że, po początkowym boomie frekwencja znowu by trochę opadła i byłaby maksymalnie o te 1-1,5 tysiąca wyższa niż w I lidze.

Skoro Katowice Ci nie odpowiadają, całkiem słusznie zresztą, bo faktycznie nie uwzględniłem jednej ważnej zmiennej to zobaczmy na idealny przykład czyli Podbeskidzie.

Prawdziwy beniaminek, który nigdy nie grał tak wysoko, do najbliższych klubów Ekstraklasy ma ponad 80 km; w aglomeracji bielskiej mieszka ponad 300 tys. mieszkańców, a w Bielskim Okręgu Metropolitarnym, dla którego Podbeskidzie jest zdecydowanie najbliżej położonym klubem mieszka 880 tys. mieszkańców. Na I ligę chodziło dwa lata temu ok. 2 tys. widzów; na I ligę w zeszłym roku gdy walczyli o awans frekwencja trochę wzrosła do prawie 3 tys.; teraz po awansie frekwencja wynosi trochę ponad 3 tys. widzów. Sorry, ale jakoś nie widzę ogromnej rzeszy kibiców pojawiających się na stadionie Miejskim w Bielsku-Białej, mimo że miasto na pewno było głodne piłki na wysokim poziomie.

Reasumując - przykład GKS Katowice przeczy Twojej tezie; przykład Podbeskidzia przeczy Twojej tezie; proszę przedstaw jakieś przykłady potwierdzające, że po awansie do wyższej ligi w Polsce frekwencja szybuje do góry podwajając poprzednią frekwencję. Jak przedstawisz jakieś konkrety, a nie coś na zasadzie "mnie się wydaje" to będę szukać innych przykładów, bądź przyznam Ci rację.

"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Falcon Przodownik pracy

[quote=Donci]a gram olimpia elblag odrazy jak wejde w sztab szkolenowy chce zobaczyc czyjes atybuty to mnie wywala ??? co jest kuzwa[/quote]

Wersja piracka gry. Było już kilka tematów.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Donci Partyzant

a gram olimpia elblag odrazy jak wejde w sztab szkolenowy chce zobaczyc czyjes atybuty to mnie wywala ??? co jest kuzwa

pablozpuebla Partyzant

Moim zdaniem, właśnie na tym aspekcie powinni sie skupic w fm 2013, bo to niestety psuje przyjemnosc z grania i wbrew pozorom jest dużo bardziej istotne niz motywowanie w sposób markotny czy chciała bym a boje sie... ok to nie przeszkadza, ale reasercher musi oddac klimat jaki jest w danym mieście wokół piłki i przewidywac, że gdy np z 2 ligi awansuje widzew łódż to niewywoła to niewiadomo jakiego bum na trybunach bo widzew w ekstraklasie jest reguralnie i swoje juz zwojował, ale w przypadku miast o których pisałem wyżej, brak poruszenia wśród kibiców zabija gre. Na przykład może byc choćby korona kielce co po awansie i gdy walczyła o mistrzza w ekstraklasie przez praktycznie cały sezon wypełniała cały stadion( 15 tyś), po aferze korupcyjnej i degradacji to ustało teraz oscyluje w granicach 8000(kielce 170 tyś mieszkanców). MoZe jakiś researcher to przeczyta i o tym pomyśli, pzdr.

zollw Partyzant

06.12.2011 00:52    #4136     Sufler - Porady do gry - Odnowienie działów
Witam serdecznie , zwracam się z prośbą do moderatorów .
Czy istnieje możliwość odnowienia działów tj:
1.Zawodnicy - szukam / kupię / wypożyczę, Sztab szkoleniowy - szukam
2.Jakim klubem powinienem rozpocząć rozgrywkę?

ponieważ są to działy nie przejrzyste i zawierają strasznie ogromną ilość postów i ciężko się to przegląda ^^

Pozdrawiam :)

turbo0 Partyzant

05.12.2011 21:43    #4137     Sufler - Porady do gry - Edytor a gra online
Witam.
Jezeli podrasowalem troszke klub w edytorze, czy te zmiany beda tez jezeli rozpoczne z kims rozgrywke online, ew jezeli tak, to co zrobic zeby tych zmian nie bylo.
Dzieki

Donci Partyzant

05.12.2011 21:11    #4138     Sufler - Porady do gry - UWAGA WAZNE CENY !!!!
Wie ktos skad mozna sie dowiedziec jakie sa koszy ulepszania klubu poszczegolnych dziecin n;. ile kosztuje zasieg scaitingu szkolka mlodziezowa itd itp ??

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

M'Vila jest bezkonkurencyjny. A takich do wyszkolenia to można by zwrócić uwagę na Nampalysa Mendy'ego.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Mysza1993 Partyzant

05.12.2011 16:43    #4140     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Po dłuższej przerwie ponownie pograłbym z ludźmi sobie w FM12 :)
Liga obojętna - może być nawet jakieś wygwizdowie :P (Kiepskiej baletnicy to i rąbek spódnicy przeszkadza ^^)
GG: 3907304

Mam czas w co drugi dzień w godzinach 19-21:30, a w weekendy od 18 do 23.
Ewentualnie mogę być hostem dla 3-4 graczy.
Pomogłem? Cyknij 'Pomógł' :)

Jeśli prezes zwalnia trenera, którego sam wcześniej zatrudnił, to powinien odejść wraz z nim.
Brian Clough

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution