Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Cams Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Schelotto faktycznie to był wymiatacz na FM11. Teraz umiejętności chyba troszkę słabsze, ale myślę, że mimo wszystko warto na niego postawić, szczególnie, że jest to piłkarz uniwersalny i w początkowej fazie gry można go ściągnąć za małe pieniądze.
Ja na niego postawiłem. Niedawno zacząłem Blackburn. W połowie pierwszego sezonu wyciąnąłem go za darmo, bo kończył mu się kontrakt. Przejdzie w lecie, zobaczymy na co go będzie stać w tej edycji.

Akontipus Partyzant

Raczej nie. Ja dostałem "dostawe" młodzieży w Hiszpanii jakoś po połowie sezonu a moj kumpel w Anglii troszkę wcześniej. W Brazylii też nie mogłem wyskautować newgenów. Więc raczej się daty zmieniły. PZDR

Akontipus Partyzant

09.12.2011 22:53    #4113     Sufler - Porady do gry - Motywacja w dużych klubach
Gram wersje angielskojęzyczną więc znam tylko wskazówki po łangielsku.
Prowadzę Barcę, więc to raczej silny klub. Nie przegralem meczu do 53 spotkań więc morale są bardzo wysokie, rzekłbym nawet, że walczę z overconfidencem.
Otóż reakcja zawodników zależna jest od kilku czynników. Według mnie najważniejszy jest ich charakter,np. Alves reaguje lepiej na komentarze z pasją a gracze pokroju Xaviego czy Iniesty lepiej przyjmują pogaduszki w spokojnym tonie. Ja zwracam dużą uwagę na charakter zawodnika, więc Neymar czy Balotelli nie mają szans zagrać w moim teamie. Ogólnie graczom zazwyczaj daje ten koment "You have faith bla bla" i "Its a lot of work to do". Zazwyczaj reagują pozytywnie ale ja też mam problem...
Otóż często pojawia się info "seems happy" ze strzałką w gorę. Zastanawia mnie czy to dobrze, bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić gracza zadowolonego prze meczem z Valencia. Chyba raczej zmotywowany albo skupiony ale nie zadowolony, no bo z czego przed meczem.
Więc ja także mam pytanie czy "seems happy" to pozytywna reakcja czy raczej zawodnik będzie biegał "z głową w chmurach". PZDR

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Myślę, że gdyby u nas nie było już Biedronki i innego dużego sklepu spożywczego , to Tesco spokojnie by się utrzymało, ale nie o tym.

Wyjaśnij mi w takim razie dlaczego Ruch ma więcej kibiców niż GKS Katowice [nie krzyczcie po mnie ;p] skoro Chorzów jest 3 razy mniejszy od Katowic, a ponoć wielkość miasta to podstawa.

Skoro taka jest Twoja odpowiedź [ale dalej nie podałeś dokładnych wartości, a przypominam, ze research opiera się na rzeczach pewnych, a nie przypuszczeniach] to jak wyjaśnisz frekwencję Niecieczy, która znacząco przekracza ilość mieszkańców? Ja uważam, ze gdyby Beskid Brenna grał w Ekstraklasie [lol] to frekwencję miałby podobną jak Podbeskidzie.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

pablozpuebla Partyzant

Wielkość miasta to podstawa, bo jakby ci powiedzieć, w brennej nikt ci nie postawi hipermarketu Tesco, bo 6000 nie stanowi gwarancji zwrotu inwestycji, oczywiście mógłbyś sie kłócić, że ludzie z okolicznych wsi bedą tu jeżdzić bo przez miasto nie jedzie sie wcale szybciej, niż tu ze wsi położonech w promieniu 50 km, ale żebyś nie wiem co robił i jak przekonywał i nawet opierał to o wikipedie to postawią to w większym mieście o większej gęstośći zaludnienia na kilometr. Podobnie jest z klubem piłkarskim i wielkość miasta to podstawa a jak myślisz inaczej to pomyśl jeszcze raz, no bo skąd klub ma brać kibiców, z innych miejscowości co z miastem niewiele wspólnego mają?

A co do zagadki to jaka by była frekwencja w ekstraklasie to ciężko powiedzieć bo nie wiem czy macie naprzykład gazete brennieską, czy tvp brenna, powie co kolwiek ,że nasza drużyna awansowała do ekstraklasy, ale przypuszczam, że jeżeli w twoim mieście mieszka ok 3tyś mężczyzn i połowa z nich interesuje sie futbolem i przyjechał by do was lech na mecz ligowy to, każdy który w danej chwili jest w mieście by poszedł, czyli jakieś 1500- plus okoliczne miejscowości ok 500, ale jabyście grali z bełchatowem to nie typował bym więcej niż 1000, a bardziej 700

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
[quote=pablozpuebla]
-srednia, min i max w 1 lidze plus np słabe/dobre/regularne wyniki drużyny do tego plus atrakcyjny rywal przy wynikach dobrych/słabych/regularnych
[/quote]
Dokładnie tak jest teraz. Tylko nie ustawia się osobnych frekwencji dla atrakcyjnego rywala tylko gra sama je oblicza.

[quote]
Awans:
W zależności od miasta(wielkość, przwidywalne początkowe zainteresowanie, unormowanie):
frekwencja po awanie przy dobrych/złych/regularnych wynikac
unormowanie widowni przy dobrych/złych/regularnych wynikach
frekwencja na meczy drużyny o reputacji od...do...przy dobrych/regularnych/złych wynikach
I tak by można śiąść i myślec co jeszcze można uwzględnić.
[/quote]
Czemu uwzględniać wielkość miasta? To trzeba by jeszcze rozdzielić na kluby, którym kibicują tylko w danym mieście i na kluby, którym kibicuje np. pół kraju.
Tylko skąd researcher takiej np. Olimpii Grudziądz ma wiedzieć ile będzie wynosić frekwencje jeśli klub awansuje do Ekstraklasy? Chyba nie sugerujesz, że ma strzelać liczbą z kosmosu, bo są kluby które nigdy nie grały w najwyższej lidze i nie ma żadnego porównania ile ta frekwencja mogłaby wynosić. Przypomnę także, że w FM mamy wiele lig, a kraje gdzie są tylko dwie grywalne ligi wcale nie są większością. I skąd researcher takiego Truro ma wiedzieć ilu kibiców będzie chodzić na League One, ile na Championship, a ile na Premiership?

Nie wiem jak rozumiesz słowo unormowanie frekwencji, rozwiń.

Frekwencja jest w dużej mierze zależna od reputacji przeciwnika i obliczana przez algorytm. Po co wpisywać ogromną ilość wartości dla każdego klubu, gdzie researcher również nie ma pojęcia ile te wartości mogą wynieść.

Dam Ci prostą zagadkę, w tej chwili na meczach Beskidu Brenna średnio pojawia się ok 70 kibiców, drużyna zajmuje 7. miejsce w tabeli A-klasy, co jest najlepszym wynikiem po rundzie jesiennej od bodaj 5 lat. Z okręgówki spadli w 1998, wyżej jak okręgówka nie grali nigdy. Na mecze derbowe potrafi przyjść 400 kibiców, a na meczu towarzyskim z Ruchem ludzi było myślę, że około tysiąca. Miejscowość ma ok. 6000 mieszkańców, do tego sporo turystów [którzy często sobie przysiądą i obejrzą meczyk]. Jak grali w okręgówce i bronili się przed spadkiem frekwencja była niższa niż obecnie, bo grali słabo.

Dla podanego przykładu wyznacz ile powinny wynosić frekwencje tego klubu po awansach na kolejne szczeble, aż do Ekstraklasy, ile będzie wynosić frekwencja w meczach z atrakcyjnym rywalem itp. itd.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

pablozpuebla Partyzant

Jak grasz w Fm11 to dam Ci przykład z mojej gry Pogonią, gdzie po awansie frekwencja wzrosła z 3-4 tyś do 6 tyś i po trzech latach mniejszych większych sukcesów nie przekroczyła magicznej liczby 8 tyś a raczej stała w miejscu na poziomie 7tyś, nie chce mi sie pisac o meczach atrakcyjnych jak powiedzmy z legią(mecz przyjażni), czy wisłą czy lechem(atrakcujny rywal), gdzie przyszło niewielu więcej niż na podbeskidzie, czy polonie bytom, poprostu odechciało mi sie grać bo zdałem sobie sprawe,że moje wyniki nijak mają sie do frekwencji jak ktoś w edytorze ustalił średnią, minimalną i maksymałną liczbe kibiców. Przeniosłem sie do wisły i mój budżet przestał sie opierac tylko na sprzedaży zawodników, których notabene pogoń wyszkoliła przynajmniej 10-15 którzy 7 lat póżniej byli w najlepszych klubach świata, bo wisła ma przynajmniej te wartości troche lepiej ustawione. Kiedyś chyba w fm 2005 rozbydowałem stadion legi do ok 20 tyś a tu ,ciągle 15000 i żadnego kibica więcej. Myśle co jest?...wchodze w edytor i co ...ustawione max dla legii 15000. Wiem, że od tego czasu sporo sie zmieniło, ale frekwencja przez kolejnych siedem lat jest robiona na jedno kopyto, bez żadnego większe zgłębienia.Zaraz będzie Kleyo wipisywał, że to nieprawda, że to dobre , ty zły, frekwencja nieważna itd, ale jak klub ma sie rozwijać bez kibiców tym bardziej z ich odórnym ograniczeniem i średnią wyznaczoną przez pewnego pana. Tak to w realnym świecie nie wygląda. Tak że warto nad tym popracować troche panowie z Si. Może warto porzycić try magiczne wartości i pójść naprzód.

Zymon Partyzant

Mam parę pytań do graczy którzy poświęcili długie godziny na graniu w FM2008.

1.Co mi da jeśli powiększę reputację reprezentacji (Polska) ?Czy będzie ona osiągała lepsze wyniki? Czy ma to również jakiś wpływ na kluby ?
2.Co mam zrobić aby w Polskiej lidze zatrudnienie dostawali tacy trenerzy jak Fornalik, Probierz, Ulatowski, Kafarski itp. zamiast Stawowego, Wyrobka, Kurasa, Żurka itp. (zwiększałem im umiejętności CA i PA ale to nic nie daje)
3.Mam problem również z transferami w lidze Polskiej. Polskie kluby kupują tylko zawodników z Polski a nikogo z zagranicy. Troszkę polepszyłem naszą ligę ale to i tak nic nie daje. Czy jeśli ustawie kraj jako Rozwinięty i zmienię ligę na stare ustawienia to kluby w końcu będą kupować graczy z zagranicy ?
4.Czy Warta Poznań gra na stadionie przy Bułgarskiej tylko do czasu czy zawsze już tam będzie rozgrywała mecze? Pytam bo nie wiem jak ustawić w edytorze czy wrócą na swój stary stadion czy zostaną na Bułgarskiej.
był - będzie - jest zawsze IKS!

ansh Partyzant

07.12.2011 17:35    #4119     Sufler - Porady do gry - Nowy, stary problem
@loswariatos
ciekawe ustawienie, nie omieszkam go wypróbować

dziękuję wszystkim za pomoc

Falcon Przodownik pracy

Kleyo, takie rzeczy ciężko wytłumaczyć osobie która nigdy nie mieszkała, albo przebywała w miejscu gdzie na małej przestrzeni kibicuję się co najmniej 2 klubom.

Temat powinien zostać zamknięty bo robi się syf, zamiast o frekwencji w fm, autor piszę o piknikowcach, sezonowcach, o tym że gównażeria rządzi na osiedlach, i że ludzie np z Paderewy czy Zawodzia powinni jeździć na Ruch bo tam jest Ekstraklasa.

Autor dostał przykład Warty Poznań, gdzie był powiem świeżości, ambitne plany i frekwencja też była fajna, a w tym sezonie lipa. A idąc tokiem rozumowania autora, gdzie Lech grał z Juventusem to Polonia czy inne kluby nie robią wrażenia, proponuje zajrzeć na Signal Iduna Park. Czyli teraz na Augsburg czy inne słabe zespoły nie będzie kompletu, bo przecież grali w CL z Arsenalem.

A tak na przyszłość to nie musisz pisać 3 postów pod rząd bo idzie edytować.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution