Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Gerard31 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
21.12.2011 01:47    #4081     Sufler - Porady do gry - Zdublowany Piotr Parzyszek (?)
Panowie, mam prośbę. Czy mógłby ktoś z was wgrać nową rozgrywkę FM2011, powiedzmy ligę holenderską (nawet na małej bazie- tak by było szybciej) i powiedzieć mi czy w De Graafschap też widzicie dwóch Piotrków Parzyszków? Dodam że mam tak bez żadnych uaktualnień, na czystej łatce 11.3.0

EDIT: Moja wyszukiwarka zadziałała wolniej niż ja napisałem temat, już wiem co jest grane- TEMAT DO ZAMKNIĘCIA :)

pablozpuebla Partyzant

20.12.2011 11:36    #4082     Sufler - Porady do gry - Co o tym myślicie?
Grając w Fm-a zawsze brakowało mi naszej obecności nas jako managera w świecie gry. Obecnie sprowadza sie to do imienia i nazwiska. Wcześniej było kilka atrybutów, ale umówmy sie nic ciekawego, no chyba, że stosunek do krajowych piłkarzy wyzwala w kimś emocje.

Moim zdaniem Ciekawym pomysłem było by wprowadzenie atrybutów (podobnych lub takich samych jak trenerówasystentów), które miały by faktyczny wpływ na nasze umiejętności. Samą rozgrywkę można by oddzielić od obecnej i nazwać np "Tryb kariery".

Wybierając taki "tryb karieriery" wybieramy poziom gry i dostajemy 20-40-60 pkt na start. Nasza postać składa sie z ok 10 pozycji w skali 1-20 pkt. Atrybuty stanowiły by o naszej umiejętnośći np z pracy z juniorami, czy zawodnikami pierwszego składu i były powiązane w podobnym stopniu co rozbudowa obiektów im lepsze tym lepszy rozwój. Podobnie np kontrola finansów - negocjowanie kontraktów i ofert zakupu/sprzedaży piłkaży, motywowanie- wiadomo, determinacja, dyscyplina- wpływ na oólną charakterystykę managera, taktyka - jak skutecznie drużyna potrafi wykonywać naszą taktyke itd.
Ważnym elementem było by powiązanie kluczowych atrybutów ze sobą np nie ustawimy taktyki na np 10 na starcie, bez posiadania atrybutów jak np dyscyplina, wiedza taktyczna, determinacja-na min 5 itd.
Rozgrywka zaczynała by sie w zależności od wybrania poziomu trudnośći, co za tym idzie posiadanych atrybutów na starcie w 4,5 lub 6 lidze angielskiej(moim zdaniem najlepsze miejsce) i to kluby oferowały by nam kontrakty. Czyli, żeby objąć taką Chealse będzie sie trzeba troche postarać, a spojrzenie w atrybuty odpowie na pytanie dlaczego ktoś inny a nie my prowadzi ten klub.
Jak poprowadzić Chealse? - czas, rozwój atrybutów, sukcesy.
Czas - co roku trener nabiera doświadczenie tu widze(+1)
Rozwój atrybutów - pensja, która do tej pory obciąża klub, mogła by być wykorzystana do wykupienia szkolenia w przerwie pomiędzy rozgrywkami, jedne szkolenie może prowadzić pzpn inne FIFA, wiadomo im droższe tym lepsze, negocjowanie wysokiej pensji nabiera innego wymiaru(+1 +2 ew +3 pkt co roku)
Sukcesy - awans do wyższej klasy (+1), awans do Ligi Mistrzów(+2, wygrana +2), Euro Cup(+1, wygr+1) i inne np pobicie rekordu sprzedaży zawodnika(+1 ale tylko finanse) itd.
Oczywiście atrybuty mogły by też maleć(-1) np przekroczyliśmy roczny bużet czy nie zrealizowaliśmy postawionych celów, co też zmusi nas do zastanowienia czy faktycznie walczymy o puchar Euro czy tylko o środek tabeli.
Wszystko można oczywiście dopracować, ale moim zdaniem to ciekawy pomysł na rozgrywke, a co wy o tym myślicie?

JK93 Młody aktywista

19.12.2011 19:06    #4083     Sufler - Porady do gry - Akademia
Teraz obiekty moedzezowe nazywaja sie 'szkolka mlodziezowa' jak tutaj na zdjeciu http://www.bankfotek.pl/view/1143834 a akademii pilkarskich widocznie nie ma w tej wersji gry, bo ja u siebe tez tego nie znalazlem.

NoguS Partyzant

19.12.2011 17:11    #4084     Sufler - Porady do gry - Polska III liga
Chciałbym was prosić o pomoc.
Dzisiaj zacząłem karierę menedżera w FM12 od początku na tym dodatku:
http://www.cmrev(...)1_0.html
Polska III liga grupa: lubelsko-podkarpacka zespół "Stal Mielec" niestety ani sztab szkoleniowy ani zawodnicy nie odzwierciedlają rzeczywistość.
Czy jest możliwość w edytorze dodania aktualnych zawodników i sztabu.
Jeżeli tak to bardzo bym prosił o wytłumaczenie jak bo nigdy edytorem się nie bawiłem.

Salim Partyzant

19.12.2011 16:33    #4085     Sufler - Porady do gry - Gra chwilowo niedostepna
Witam,
wracam ze szkoly, styrany. Chce sobie odpalic managera i sie rozluznic, a tu nagle pojawia mi sie komunikat `Gra chwilowo niedostepna. Sproboj ponownie za jakis czas` . O co chodzi?!

Randt Partyzant

Panowie, szybkie pytanie, czy jest jakakolwiek celowosc w zatrudnianiu i kompletowaniu sztabu dla Reprezentacji...?? Treningu dla takowej druzyny nie ma, oprocz Asystenta i trenerow U-19 i U-20 jest sens aby kogos zatrudniac? Dzieki PzDr.

pel1906 Partyzant

Gdy wejdę przez F3 w skład zespołu gdy otworzę filtry po prawej mam oprócz 1 zespołu , rezerw i u-18 także "testowani 1" i "testowani 2" , mimo że testy były kilka miesięcy temu, gdy wybiorę ten zespół żadnego zawodnika nie ma tam, kwestia estetyczna może dla niektórych tylko więc komentarze w stylu " a co ci to przeszkadza" darujcie sobie.

Pytanie - jak pozbyć się tych testowanych zespołów ? Znikną kiedyś same ?

=klik

maselko Partyzant

Witam. Nie mam zadnych pytan ale widze ze duzo osob pyta o Borussie Dortmund.Chce wam przedstawic w kilku zdaniach moje wrazenia z gry tym klubem.

Bede gral nimi juz 5 sezon chyba (lub 4) i nadal mi sie nie znudzilo. W pierwszym sezonie bez jakis glosnych transferow spokojnie można wygrać bundeslige (ja w ostatniej kolejce bezposrednio przegralem mistrzostwo z bayernem 1:0).W drugim sezonie można porobić głośne transfery ,tylko trzeba miec troszke kaski... ale po sprzedazy Kagawy do Realu M. za 39mln nie ma z tym problemu.Przyszli do mnie Rafael VdV,Seydou Doumbia oraz Carlos tevez... przy okazji kilka talentów (m.in Fierro) i juz jest kadra ktora spokojnie mozna wygrac bundeslige ( ja mialem 15 pkt przewagi nad koeln). W LM niestety odpadlem odrazu po fazie grupowej gdyz trafilem na Barcelone :(...
No mysle ze to zacheci was do grania tym klubem. W dodatku maja stadion 80.000 miejsc i po sezonie mi rozbudowali do 110.000

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
18.12.2011 18:02    #4089     Sufler - Porady do gry - Taktyka Lech

AdiLDZ Partyzant

A ja będę miał zupełnie inną prośbę niż reszta :)

Czy moglibyście polecić mi jakichś starych, doświadczonych, niedrogich zawodników, którzy będą chcieli przejść do BVB (może być wypożyczenie).
A jaki jest tego cel ?
Chodzi o to, żebym mógł przydzielić poszczególnych staruszków jako mentorów dla najlepszych talentów, np. Gotze, Sanogo, Hummels, E. Torres, Kadlec, Prestia, Vrsaljko. I aby taka współpraca dała duży zysk tym młodym, bo jeżeli pożytku miałoby nie być, to nie widzę sensu sprowadzać emerytów.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution