Aktualnie szukam miejsca, w którym rozwinę skrzydła. Próbuję w Celcie Vigo. Warunki mam naprawdę dobre jak na 2. ligę. Infrastruktura i stadion też.
Patrzyłem Getafe, to totalnie leżą z infrastrukturą, poziom nawet nie 1. polskiej ligi. W Celcie pensje 70 tys. euro wszyscy, a tam 450. Ale już stadion mają żałosny wręcz, blisko o połowę mniejszy od Celty. A w Vigo jest naprawdę pięknie. Trochę szkoda, że nie mogą wrócić do PD.
Dopiero zaczynam. Wciągam się. Chcę kupić Raula, Gutiego, Salgado, no i może Nihata. Do tego dołożyć wcześniej kupionych graczy. No i oczywiście newgenki. Pierwszy raz miałbym tak doświadczoną drużynę.
Marzy mi się w 3 sezonie Liga Mistrzów, a w 5 bycie 3. siłą PD. Muszę się tylko wkręcić. Ostatnio brakowało mi motywacji, ale już chyba czas na ruszenie z kopyta.
Mam też sentyment do Celty, bo zrodził mi się... chyba nie w tym FM-ie, tylko w 11, interesujący NG - Tom Westlake. Bodajże skrzydłowy/napastnik. Anglik i Hiszpan, biło się o niego pół Europy. Szkoda, że nie grałem dłużej, ale premiera 12-ki. Marzy mi się mój wychowanek zdobywający Złotą Piłkę.
Co ciekawe, prezes Mourino już w 2 sezonie jest skłonny budować nowy stadion, o ile pojawią się fundusze. A przecież Balaidos jest całkiem sporym stadionem jak na PD nawet.
Jak uda mi się stworzyć w Vigo coś wielkiego to planuję przeprowadzkę do Madrytu. Do ukochanego Realu. Kolejne marzenie prosto z FM. Stworzenie potęgi i do Realu. Mój ulubiony klub... a poza tym. Kiedy tylko uda mi się stworzyć potęgę (Strasbourg, Leeds) to właśnie Real stara mi przeszkadzać. Reszta ledwo zipie z reguły.
Tobie oczywiście gratuluję, chociaż ja nie bardzo chcę do Polski. Ale może kiedyś spróbuję. Po prostu w 11 kumpel w 3 sezonie przy średnich wynikach był w stanie kupować takich grajków... że zrobiło mi się nie-polsko. Owen, Sissoko z Tuluzy, Tim Krul. A feee.
Ponadto chcę wygrać MŚ z kadrą Hiszpanii U-20, a potem będę mierzył w kadrę Olimpijską Hiszpanii. A przyznam, że grając Leeds, gdzie taki sukcesów osiągnąłem młodymi Anglikami to właśnie mi powierzyli Wielką Brytanie na IO.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma
Najnowsze posty