Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Szemek Ekspert

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.05.2012 22:36    #3581     Sufler - Porady do gry - Arsenal - rozbudowa stadionu
Nie wydaje mi się, żeby był jakiś dokładny przedział - jak piszesz 20 lat. Chyba wystarczy spłacić kredyt i odkuć się troszkę, żeby zacząć od nowa coś spłacać.
"To tylko Internet k*rwa."

iskopanlo Partyzant

13.05.2012 18:09    #3582     Inne - Piłka nożna - Ekstraklasa
@szemek Mi chodziło po prostu o to by stwierdzić opinię. Nie pisałem, w sensie że tak zrobią ;)

Transmisje w TV dla 1. Ligi, niby są - 1 mln zł dla 18 drużyn. W Orange Sport można oglądać. Jednak część klubów zapewne nie stać na to, by mieć zawodników jako gwiazdy 1. ligi. Toteż muszą walczyć obecnymi składami(a w niektórych przypadkach mocne one nie są). Jeśli awansują do Ekstraklasy, to efekt często jest mierny.

Wychowaliśmy wiele gwiazd od czasów Pana Górskiego, po dzisiejsze czasy. Rudniew = HSV, Peszko = Koln, Szczęsny, Fabiański = Arsenal, Kuba, Piszczek, Robert = BVB. To pokazuje, że Polska ma potencjał. Tylko brakuje jego odpowiedniego wykorzystania.

PS. Czy mógłby ktoś powiedzieć jak jest z przepisami o stadionach dla Ekstraklasy(ile miejsc)?

Szemek Ekspert

13.05.2012 15:38    #3583     Inne - Piłka nożna - Ekstraklasa
[quote]10 drużynowe ekstraklasy to mogą sobie robić Szkoci, Szwajcarzy czy Estończycy. Polska jako duży kraj ma potencjał na 16-20 drużyn.[/quote]

Co Ty opowiadasz. Proste pytanie, kto będzie grał w takiej pseudo- Ekstraklasie? W naszym pięknym kraju, ilość nie idzie w parze z jakością. To, że mamy potencjał ludzki na iluś tam zawodników, to nie znaczy, że każdy chce oglądać jak Iksiński po pięciu kolejkach ma już dosyć, bo jest zmęczony sezonem, a inny Kowalski z KP Wąchock co mecz kopie się w czoło i potyka o piłkę. Do tego inny Ungabunga z Burundi zabiera miejsce zdolnemu dzieciakowi, bo przyjechał z polecenia wielkiego Pana Menadżera.

[quote]W Belgii czy Szwajcarii - kraje uważane za cywilizowane też są licencje a co chwilę słychać o bankructwach i wycofywaniu drużyn z ligi.[/quote]

Zdefiniuj "co chwilę", bo dla mnie to bardzo często i już chyba połowy ligi nie powinno być, gdyby tak było. Poza tym proszę o przykłady.

loswariatos Młody aktywista

13.05.2012 15:13    #3584     Inne - Piłka nożna - Ekstraklasa
[quote="szemek"]Poszerzona? O jakie kluby? Termalice? I co, znowu naciągane licencje? W jakim celu, w ogóle? Żeby "tort", o nazwie pieniądze z transmisji, był dzielony na więcej drużyn?[/quote]

To nie jest problem tylko naszej ligi. W Belgii czy Szwajcarii - kraje uważane za cywilizowane też są licencje a co chwilę słychać o bankructwach i wycofywaniu drużyn z ligi.

[quote]IMO, w "Ekstraklasie" powinno był 10 zespołów i 4 rundy spotkań. Surowe przepisy licencyjne, wymogi dotyczące piłkarzy jak w niższych ligach angielskich itd. Jedna drużyna spada, druga gra w barażach. W 1.lidze nawet 24 drużyny i niech walczą ;) Wtedy "najlepsi" z naszej ligi będą grać pomiędzy sobą, to może poziom się trochę podniesie. Nie będzie miejsca dla wynalazków, jak ŁKS z rundy wiosennej. I jeszcze jedno, żeby każdy trener mógł pracować w sezonie, tylko w jednej drużynie.[/quote]
10 drużynowe ekstraklasy to mogą sobie robić Szkoci, Szwajcarzy czy Estończycy. Polska jako duży kraj ma potencjał na 16-20 drużyn. Tylko oczywiście musi się trochę zmienić mentalność tzw. "działaczy", żeby nie było to zwykłą prowizorką.

[quote="piłka nożna"]To będzie skutkowało 14 kolejnymi spotkaniami, każdy będzie mógł więc dodatkowo zarobić [/quote]
Moim zdaniem właśnie tym kierowali się prezesi, niestety.
meglio fascista che frocio

Zymon Partyzant

13.05.2012 13:58    #3585     Inne - Piłka nożna - Polonia Warszawa
To raczej przypadek. Jestem z Iławy, chodzę na mecze (teraz dosyć żadko z braku kasy) . Wiadomo nie prowadził jakiegoś sportowego życia. Z tego co mi wiadomo to wyglądało tak: Wracał z jakiejś popijawy do hotelu z innym graczem Jezioraka chyba Jewgienij Czupryną . Po chwili postanowił że usiądzie na ławce a Czupryna niech idzie do hotelu a on zaraz dojdzie. Pewnie przez ten alkohol wpadł i się utopił. Szkoda chłopaka.... Sam byłem przekonany że sobie pewnie gdzieś wyjechał zagranice....a tu taka wiadomość.... Nie jest to samobójstwo tylko raczej wypadek...
Film z meczu z Motorem gdy piłkarze dowiedzieli się o tej tragedii:
http://www.youtu(...)0-lJlD-A
był - będzie - jest zawsze IKS!

xxxBrowarekxxx Partyzant

13.05.2012 12:04    #3586     Sufler - Inne - FM 2012 - kondycja graczy.
[quote="xxxBrowarekxxx"]no tak rotuje,mam conajmniej 2 graczy na 1 pozycje,ale w srodku sezonu/pod koniec mam zawsze mase kontuzji i troszke lipa.[/quote]
znalazlem takich przez genie scout, ktorzy chcieli by byc trenerem,a nie silowym. daje im zarobki 60tys, zgadzaja sie, potem przychodzi czas podpisania kontraktu i wysmiewaja moja oferte. a w grze jak szukam to nie ma zadnych silowych z powyzej 12+ kondycja, determinacja.

xxxBrowarekxxx Partyzant

13.05.2012 11:11    #3587     Sufler - Inne - FM 2012 - kondycja graczy.
no tak rotuje,mam conajmniej 2 graczy na 1 pozycje,ale w srodku sezonu/pod koniec mam zawsze mase kontuzji i troszke lipa.

Szemek Ekspert

13.05.2012 01:53    #3588     Inne - Piłka nożna - Ekstraklasa
Poszerzona? O jakie kluby? Termalice? I co, znowu naciągane licencje? W jakim celu, w ogóle? Żeby "tort", o nazwie pieniądze z transmisji, był dzielony na więcej drużyn?

IMO, w "Ekstraklasie" powinno był 10 zespołów i 4 rundy spotkań. Surowe przepisy licencyjne, wymogi dotyczące piłkarzy jak w niższych ligach angielskich itd. Jedna drużyna spada, druga gra w barażach. W 1.lidze nawet 24 drużyny i niech walczą ;) Wtedy "najlepsi" z naszej ligi będą grać pomiędzy sobą, to może poziom się trochę podniesie. Nie będzie miejsca dla wynalazków, jak ŁKS z rundy wiosennej. I jeszcze jedno, żeby każdy trener mógł pracować w sezonie, tylko w jednej drużynie.

W tym temacie, każdy będzie miał inne zdanie, ale jak podnieść poziom tej ligi? Zwiększając liczbę kalek kopiących się w czoło, na najwyższym poziomie rozgrywek? Albo Kafarskich, którzy spadając z ligi, mówią, że to nie jest pewne? Ta liga nie jest profesjonalna, jak będzie mniej klubów i rozgrywki będą bardziej elitarne, a dostęp do nich obwarowany przepisami wymagającymi odpowiednich warunków do treningu, szkolenia młodzieży i dbania o nią, to może coś się zmieni.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

12.05.2012 18:18    #3589     Sufler - Porady do gry - Kontuzje.
Długie kontuzje są losowe. Co prawda przemęczenie ma wpływ na pewne urazy, z zerwaniem więzadeł włącznie, ale wszelkie złamania są już przypadkowe. Prawdopodobnie jest to sterowane przez odpowiedni algorytm, więc nie ma potrzeb się tym przejmować. Po prostu pech.

Na pewno nie ugrasz sezonu z europejskimi pucharami 15-osobowym składem. Z moich obserwacji wynika, że zadyszka przychodzi gdzieś w marcu i to ostra.

Zmniejszona kondycja? Jeśli zawodnik ma poniżej 70% to już zwiększa się to ryzyko i wiadomo - relatywnie dalej. Trzeba też pamiętać, że młody zawodnik nie zawsze jest przygotowany do gry na 100%. Zwracaj też uwagę na atrybut podatności na kontuzję.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

magic10rm Partyzant

12.05.2012 11:23    #3590     Sufler - Inne - Trenowanie nowego zagrania u stoperów
sprawa przedstawia się tak, że boczni obrońcy faktycznie graja ofensywnie. natomiast stoperzy są cofnięci do maximum i spełniają tylko defensywne role (oprócz rzutów rożnych). W ustawieniach zespołu dałem Normalnie ustawioną obronę, z tym że na krawędzi z wysuniętą.
Sama taktyka nie budzi u mnie wątpliwości, bo miałem już niemal 4tys pobrań na stronie - jedyna kwestia to właśnie umiejętności obrońców i szkolenie nowych zagrań ;)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution