Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

siimoon Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
03.06.2012 00:41    #3531     Inne - Piłka nożna - EURO 2012
Jednak uważam, że dzisiejsza kadra jest zdecydowanie lepsza od tej w Niemczech czy Japonii i Korei.
Samą reputacją. W el. ME po prostu byli w gazie dali z siebie wszystko co wówczas mieli i nie powiem po pięknym dwumeczu z Portugalią - awansowali, ale ich prawdzią siłę zweryfikował sam turniej.
Teraz Lewy klasa światowa, Piszczek ... moim zdaniem po Lahmie najlepszy PO w Europie, Błaszczu naprawdę dobry skrzydłowy, Szczęsny ... porównywalny poziom jak Boruc, ale jakże perspektywiczny, no i klub NIEPORÓWNYWALNIE lepszy niż Celtik.
Zgadzam się, że obrona była lepsza, ale za czasów Hajto/Wałdoch, bo Bąka to wkręcali jak chcieli zero zwrotności tylko gra głową nic więcej.

Kto tam grał? Rasiak :śmiech do dzisiaj, Rząsa: co on takiego pokazał? , Olisadebe: ok nastrzelał bramek, pomógł w awansie ... i co dalej?
o Szymkowiak i Sobolewski- to jest to czego dzisiaj nam brakuje: facet z wizją gry i facet z jajami na środku pola.
Poza tym szkoda mi troszke Glika, który nie dostał szansy nawet na połówke z Łotwą, a podobno się bardzo rozwinął w Torino.
Kamiński, pare meczy w naszej lidze (oczywiście na super wysokim poziomie, jak to PL liga ma w zwyczju) i powołanie tego to ja nie mogę pojąć.

Kwa_Kwa_2415 Partyzant

Niestety, wyczerpałem już limit piłkarzy spoza UE... Szkoda, bo nie jest taki zły..
Serce w bieli, krew w czerni, na zawsze Juve wierni!

Valdi91 Młody aktywista

02.06.2012 13:01    #3533     Sufler - Porady do gry - status wychowanka
Wychowanek to zawodnik wyszkolony przez klub, więc wychowanka będziesz miał wtedy, gdy zatrudnisz jakiegoś kandydata na juniora i od początków swojej kariery będzie on grał w Twoim zespole. Nie ma reguł transferowych, możesz go zatrudnić i zaraz po podpisaniu kontraktu wypożyczyć na 10 lat do innego klubu bądź kilku klubów, a i tak będzie Twoim wychowankiem.

kokakok Partyzant

31.05.2012 14:29    #3534     Sufler - Porady do gry - Które ligi wziąć?
Standard, to wiadomo: Anglia, Argentyna, Belgia, Brazylia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Meksyk, Niemcy, Polska, Portugalia, Rosja, Turcja, Ukraina, Włochy. Pozostałe, to wybrać bardziej europejskie: Austria, Białoruś, Bułgaria, Chorwacja, Czechy, Dania, Izrael, Norwegia, Rumunia, Serbia, Słowacja, Szkocja, Szwajcaria, Szwecja czy spoza Europy: RPA, Chile, Kolumbia, Peru, Urugwaj, Korea Południowa. Baza danych duża, liczba piłkarzy około 82 - 83 tys. Zauważyłem, że prowadząc Polski klub łatwiej ściągnąć niezłych graczy z obydwu Ameryk i za mniejsze pieniądze niż z Europy.

buczek93 Młody aktywista

Myślę że może ci pomóc sztab szkoleniowy albo skauci (w ostateczności także i piłkarze) z egzotycznych krajów albo nieznanych rejonów świata. A poza tym - wyślij skautów właśnie w nieznane (Antypody, Daleki Wschód, praktycznie cała Afryka, Ameryka Środkowa) - pozytywnie wpłynie to na ilość piłkarzy z tych rejonów jakich zobaczysz w oknie wyszukiwania, jak i na wiedzę. A więc i również na siatkę - nie mówię, że od razu będziesz mieć perfekcyjną, bo na to latami pracują nawet takie potęgi jak Real Madryt czy MU, ale rzucenie skautów w nieznane to zawsze pierwszy krok w celu poprawy wiedzy :)

buczek93 Młody aktywista

30.05.2012 22:54    #3536     Sufler - Porady do gry - Zbyt długi czas rekonwalescencji
Witajcie. Prowadzę sobie TSV Monachium, pościągałem do składu młodych i zdolnych kopaczy, oczywiście w celach rozwoju. Sam z siebie daje im tyle, ile mogę (czyli częste mecze, dobre programy treningowe, utalentowani trenerzy) jest natomiast jedna rzecz, która im niewątpliwie przeszkadza w rozwoju talentu. Są to felerne kontuzje. Problem jest w tym, że ich leczenie trwa znacznie dłużej, niż w City, które prowadzę drugim managerem. Jest to o tyle dziwne, że w TSV fizjoterapeutów nie zebrałem spod monopolowego i żyję w przekonaniu, że są to znający się na rzeczy goście.
http://www.bankfotek.pl/view/1262222
http://www.bankfotek.pl/view/1262224
Tak wyglądają panowie od leczenia graczy w TSV

http://www.bankfotek.pl/view/1262225
http://www.bankfotek.pl/view/1262226
http://www.bankfotek.pl/view/1262227
A tak w City.
Jakichś wielkich różnic w atrybutach tych speców nie ma, ale kontuzje leczy się dużo dłużej (podczas gdy w City pęknięte żebra to jakieś 4 tyg. odpoczynku, w TSV jest 6-7 tyg., złamana kość śródstopia to w City czas do 4 miesięcy, w TSV oscyluje on w granicach 5). Czym to jest spowodowane ? Czy mam szukać lepszych speców ? A może to wina obiektów sportowych ? Z góry dzięki za wszelkie sugestie :)

sasialdo10 Partyzant

Pyskaty
No, gram pierwszy sezon Evertonem i rzeczywiście przyjemnie się gra :)
Ale ja tam Fellaini'ego nigdy nie sprzedam bo jest najlepszym piłkarzem mojego zespołu wraz z Jelaviciem.
Szkoda że Rodwell i Howard w pierwszym sezonie słabiej grają, Rodwell pewnie przez kontuzje.

Ale naprawdę gorąco Polecam grę Evertonem, zawsze grałem Arsenalem ale zdecydowanie większe wyzwanie jest doprowadzić Everton niż Arsenal, a naprawdę mają fajny i młody skład ;)

fred Młody aktywista

Witam wszystkich,

Mam pytania dotyczące dodatków do FM 12. Mianowicie zastanawiam się czy istnieje jakiś dodatek, uaktualnienie (cokolwiek) dzięki czemu możliwa jest rozgrywka w Polskiej 4 lidze lub niższej z aktualnymi składami, herbami, facepackami i kitsami. Obecnie posiadam dodatek umożliwiający grę w 4 lidze polskiej lecz zespół który chciałbym prowadzić nie ma ani jednego zakontraktowanego piłkarza. Mam pusty pierwszy skład, same "szaraki". Wiem że istnieje możliwość dodania fikcyjnych piłkarzy w opcjach gdy zaczynamy grę, ale interesują mnie raczej ci którzy grają w rzeczywistości. W dodatku Kiedy wyświetlam ligową tabele u góry widnieje napis poprzedni zwycięzcy bodajże Buckingam Ath. 0_o rozumiem że to jakieś przeoczenie
I właśnie z takim pytaniem zwracam się do was koledzy. Czy jest jakiś dodatek dzięki któremu będzie możliwa rozgrywka w niższej lidze polskiej, która będzie posiadała kitsy,face,loga lecz przede wszystkim aktualne składy z prawdziwymi piłkarzami . Nie omieszkam za pomoc podziękować punkcikiem :)

Cams Partyzant

witja

Felipe Anderson, Axel Witsel, Alex Teixeira, Zakaria Labyad

U mnie Brazylijczycy zawsze dobrze prezentowali się na pozycji rozgrywającego. Super wyszkoleni technicznie, wysokie atrybuty podań. Mimo twardej angielskiej ligi, jak masz dobrego DMF to spokojnie sobie poradzą oczywiście ustawiając im zadania głównie ofensywne.

afromen86 Partyzant

28.05.2012 16:49    #3540     Football Manager - Świat taktyki - Patch 12.2.2
...Gram Pogonią Szczecin, więc zacząłłem w 1 lidze, wygrałem Puchar Polski i po awansie do Esktraklasy od razu awans do ligi europejskiej gdzie po wyjściu z grupu pokonał mnie OM, który doszedł do finału i w finale, który oglądalem na żywo pokonał Real Madryt, czyli odpadłem ze zwycięzcą pucharu a i tak tylko 1:0 w dwumeczu.
Wygrałem ekstraklasę jako beniaminek dodatkowo niekpoonany z dorobkiem 69pkt i znów wygrałem PP pokonując w finale Legię 4:1;
Młodzi zawodnicy mej drużyny są powoływani do dorosłej rprezentacji przez Smude ale Kuszczaka pominął już przy ostatnich 10 zgrupowaniach...
właśnie zagrałem 3 mecze 2 drugim sezonie, dwa remisy i wygrana w lidze póki co ale wystawiam rezerwy bo gram o awans do grupy ligi mistrzów z BATE :) Jak ja to robię? Mianowicie zmieniam taktyke co mecz, rnajwiięcej zmieniam między 4-1-2-1-2 gdzie często defensywwny pomocnik gra jako rygiel defensywny - obrona, a środkowi pomocnicy jako cofnięty bądź wysunięty rozgrywający- atak i pomocnik odbierający piłkę ( tu często drugi defensywny pomocnik) - wpsarcie, dalej ofensywny pomocnik wsparcie oraz lis pola karnego atak i kompletny napastnik atak, bądź też odejmuje defensywnego i ofensywnego pomocnika a dodaję skrzydła, czasem zostawiam def. pomocnika kosztem 1 napastnika ale wtedy na skrzydłąch grają schodzący napastnicy, sporadycznie gram ultra defensywnie na 4-3-2-2, lub z dodatkowym wysuniętym obrońcą przed bocznym obroncą po tej stronie gdzie np biega Messi gdy akurat gra się u siebie z Barceloną, często wchodzi w życie reguła by nie przegrac trzeba atakowac, przewaga liczebna w pierwszych 15 minutach meczu albo na ostatnie 5 minut pierwszej połowy może zdziałac cuda, gdy prowadzisz nie zapomnij 10 minut przed końcem zmieniac na powstrzymywanie i gre piłką, często stosuje podania do nogi lub na dobieg oraz agresywny odbiór piłki przeciwko lepszym rywalom, czasami nawet gram z konrataku lub defensywnie u siebie, nie ma się co okłamywac przeciwko zespołok klasy Legi , Wisły czy Lecha bardzo rzadko wygrywa się więcej niż 0-1, zawsze ustawiam swój zespół na nich defensywnie a swoim zawodnikom każe się wyluzowac, dodatkowo indywidualnie motywuje najlepszych zawodników,a młodym w debiucie mówie by zagrali na luzie, czasem motywuje bramkarza ale nie zawsze, najlepiej miec zmotywowanego zawodnika w każdej formacji.
Oglądam mecze rywali, swych ulubionych drużyn i finały bądź szlagiery pucharów, odpowiednio dobrany sztab szkoleniowy to połowa sukcesu potem trzeba poprzydielac trenerów oraz treningi indywidualnie, dodatkowo swój skład obieram na szybkości, młodości i pracowitości oraz współpracy wspartej doświadczeniem 2-4 zawodników reszta to młodzi reprezentanci swych krajów, przed sezonem organizuje i oglądam mecz kandydatów, zawsze znajdę jakiś talent czasem mimo słąbych statystyk zawodnik nadrabia swą postawą na boisku, moja najbardziej udana kariera to 2lata Lechem potem 2 lata Borussią Dortmund potem rok w Interze i na koniec 2 lata w Realu Madryt gdzie niie grałem co prawda jedynie w Angli ale nie lubię grac botami a na rynku większośc moich ulubionych pikarzy się poprostu zestarzała, n auczyłęm się też nie rządac wysokiej pensji by nie zajmowac dużej części budżetu płacowego i podpisywac kontrakty z klubami na rok, oraz nie wyrażac zainteresowania innymi posadami przed wzięciem urlpou :)
Polscy scouci nie są na zbyt imponującym poziomie więc by jak najszybciej zwiększyc ich atrybuty wysyłam ich do jak najmniejszych krajów by przescautowali ich jak najwięcej w ciągu roku, ale efekty będą widoczne dopiero po 2 latach, nie podpisuje trenerów 1 zespołu tylko trenerów aby też młodzież trenowali, dobrze dobieram asystenta i też proszę każdego scouta o raport przedmeczowy gdyż mają odmienny punkt widzenia, kiedyś w Lechu bronił mi Jerzy Dudek na którego polowałem parę lat a obecnie w Pogoni broni mi nie kto inny jak Tomasz Kuszczak, o mały włos nie podpisałem Majewskiego...
Wiadomo że to nie żaden Messi czy ronaldo ale jak na ekstraklase to chyba nieźle, co??? Spoko
Dodatkowo nie zapominaj podpisywac tylko samych tzw. free agents czyli poprostu wolnych agentów bądź też zawodników przychodzących do klubu na zasadzie wolnego transferu a cały bdżet transferowy przelewac na budżet płacowy oraz wyznaczac sobie jak największe cele w rozgrywkach ale również jak najwyższe premie dla piłkarzy...
PS. taktyka na Barce to od lat odpowiednio dobrane 4-3-3 :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.