Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Valdi91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
W FM 12 zbyt wiele czynników ma wpływ na przebieg meczu, by dało się wygrać samą taktyką. Warunki atmosferyczne, szerokość boiska, morale zawodników i ich premie w kontraktach, nie wspominając już o zagadkach silnika meczowego - to wszystko ma wpływ na grę, co uniemożliwia stworzenie nowszej wersji 'Diablo'.

Może jest tak jak mówisz, że najzwyczajniej w świecie przekombinowałeś te analizy. Pamiętam jak sam grzebałem i grzebałem w tym generatorze taktycznym, starając się dopracować wszystkie szczegóły. Za dużo pierdół, taksa zbyt skomplikowana i sobie chłopaki z nią nie radzili. Teraz mam ogólny, jasno określony zarys, poedytowane zawodnikom niektóre polecenia indywidualne (w szczególności częstotliwość strzałów z daleka i podań prostopadłych) i śmiga aż miło. Najfajniej się gra taktyką, która odpowiada osobistym upodobaniom managera, jednak nie każdy zespół będzie grał tą samą taktyką z taką samą efektywnością, to również trzeba brać pod uwagę.

A co do stylu gry w Twoim Szachtarze, jeżeli nie robisz przebudowy składu w każdym okienku transferowym, to ze stylem 'płynnym' spokojnie powinni sobie poradzić. W połączeniu z dobrą taktyką powinno zaowocować to przede wszystkim skuteczną, jak i ładną dla oka grą. Więc moja rada taka, byś zrobił nową taktykę nie kombinując za dużo, wrzucił im ją np. na okres przygotowawczy przed sezonem i zobaczył efekty. Nie mówię, że od razu wygrasz LM, ale może będzie coś lepiej, a z resztą sam będziesz najlepiej widział gdzie i jakie zmiany wprowadzić, co po jakimś czasie pozwoli Ci ją doszlifować. Robiąc od razu gotową w 100% taktykę ze wszystkimi szczególikami często trudno jest wychwycić co właściwie nie gra, bo mnóstwo rzeczy jest ze sobą powiązanych. Dlatego wpierw stawiasz szkielet, ogólny zarys, a potem dopracowujesz w oparciu o doświadczenia meczowe.

xBogoriax Partyzant

[quote="AleCzemuNie"]Myślałem o Karpatach Lwów i Spartaku Moskwa,co możecie o tych klubach powiedzieć?I oczywiście byłbym wdzięczny za wasze propozycje.

PS.Przydała by się dobra szkółka ;)[/quote]

Karpaty Lwów - całkiem przyjemny klub, ma dobre obiekty (w tym młodzieżowe), już w pierwszym sezonie walczysz o udział w fazie grupowej LE. Nie jest też za łatwo, bo w lidze dominuje Szachtar i Dynamo, więc będziesz miał wyzwanie, by dorównać tym klubom, a z czasem może je przegonić. Mi grało się całkiem fajnie.

AleCzemuNie Partyzant

Takie pytanie,szukam nowego klubu,grałem Partizanem i było świetnie(polecam Lazara Markovica,Marko Scepovica czy np Sase Markovica-sam klub też)ale save mi padł,od nowa bym nie potrafił.Dlatego szukam czegoś podobnego,czyli klubu ze słabszej ligi który regularnie walczy o mistrza i o awans do LM,do tego przydały by się podobne ograniczenie jak w Serbii gdzie można mieć tylko 4 obcokrajowców w składzie na mecz,to uatrakcyjnia grę.Myślałem o Karpatach Lwów i Spartaku Moskwa,co możecie o tych klubach powiedzieć?I oczywiście byłbym wdzięczny za wasze propozycje.

PS.Przydała by się dobra szkółka ;)

Z góry dziękuje

Palimpsest Młody aktywista

29.06.2012 11:14    #3424     Inne - Piłka nożna - EURO 2012
Włosi pykali Niemców jak przedszkolaków. Wietrzę sensację w Kijowie. Pirlo, geniusz.
@

sylar Partyzant

Moja polityka transferowa zależy przede wszystkim od drużyny, bo albo gram drużynami z niższych lig(najwyżej 3, często niższa), albo moją Barceloną. W słabszych kontraktuję z wolnych transferów wszystkich graczy, którzy mogą podnieść poziom piłkarski drużyny, jeśli jest wyjątkowy junior, to staram się go wprowadzić w pierwszy skład. Z Barceloną(w fm2009, obecnie mam 7 sezon) jest ciekawiej, staram się mieć w składzie 5-6 dobrych skrzydłowych, gdyż na nich opiera się moja gra. Są nieustannie rotowani, wszyscy grają podobną ilość spotkań. w 25-sobowej kadrze przynajmniej 4 zawodników poniżej 21. roku życia ze szkółki, z których przynajmniej 2 musi być na ławce rezerwowych w każdym meczu(czasami są to młodzi gracze z u-19 lub Barcy B) i przy korzystnym wyniku są wprowadzani. W Pucharze Króla może zagrać max 2-3 zawodników z pierwszego składu. wysyłam scoutów po całym świecie, najczęściej kupuję graczy do 20. roku życia i licze, że rozwiną się na miarę oczekiwań.

P.S. nie wiem jak w nowszych FMach(gram w 2009 bo uważam, że to genialna gra, którą w dodatku bez problemu udźwignie mój laptop. W dodatku nie znoszę piractwa, a to ostatnia część, jaką kupiłem), ale od czasów CM03/04 uwielbiam wprowadzać juniorów. przeważnie gram zespołami z niższych lig, tam jest dosyć ciężko, ale w Barcelonie z taką szkółką+siecią scoutingową w 7 sezonie w lidze czasami gram zespołem 11 wychowanków i dają radę. A odesłanie na emeryturę chłopaka, którego miało się w klubie od juniorów do końca kariery to wspaniała rzecz. Ale niestety możliwa tylko w większych klubach, w słabych trzeba rozwijać drużynę, wtedy inne są wyzwania

Valdi91 Młody aktywista

Pytanko odnośnie statusu wychowanka: Jak wiadomo, aby uzyskać powyższy status piłkarz musi być zawodnikiem klubu przez 3 lata między 18. a 21. rokiem Życia. Czy jeżeli po ukończeniu przez grajka 17. lat i podpisaniu przez niego kontraktu zawodowego będę go co sezon wypożyczał do innych klubów w celu ogrania go, czy uzyska on status wychowanka? Szkoda mi marnować zdolnych NG w rezerwach.

Jack Bauer Partyzant

28.06.2012 20:39    #3427     Sufler - Porady do gry - Jak zmienić zasady gry?
Czy wie ktoś, jak zedytować dane tak, żeby usunąć limit obcokrajowców bez naruszania reszty innych zasad w lidze? Chodzi o to, że w największych ligach europejskich na patriotyzm i jednolitość rasową/narodową w zespole powiedzmy angielskim można sobie pozwolić, gdyż jest tam wielu utalentowanych zawodników. Niestety w takiej szkockiej Premier League czy ukraińskiej Ekstraklasie limit to 7 grajków. Niestety nie każdy klub może pozyskać Arshavina czy Szewczenko. W dodatku taki limit przeszkadza w rotacji zawodników spoza kraju, nawet ją pogarsza i zwalnia. Szczególnie, jeżeli ktoś nie lubi newgenów wymyślonych tylko woli piłkarzy z naszego prawdziwego, realnego świata, by mieć powody do dumy i dodatkowego zgłębiania wiedzy czy oglądania filmów na yt swojego nowego utalentowanego podopiecznego:)

Jack Bauer Partyzant

Problem jak w temacie. Nie będę was tu zanudzał swoimi setkami głupich pytań, jak stworzyć killer taktykę, ale gram już od serii 2007 i stałem się wiernym fanem FM-a. Od samego początku trenowałem mój ulubiony klub - Celtic Glasgow. Podejmowałem się wyzwania kilkakrotnie, w każdej nowej części praktycznie zawsze zaczynałem od nich. Lecz ostatnim razem poświęciłem im kilkanaście sezonów, wzmacniając cały zespół od podstaw do szczegółów. Niestety jedyne co mi się udało osiągnąć to ledwo parę razy dojść do półfinałów. Nigdy nawet w finale się nie znalazłem. Liga Europy to samo. Stwierdziłem, że brak lolajności utalentowanych grajków, którzy często odchodzili zniechęcając sie brakiem osiągnięć w rozgrywkach międzynarodowych spowodowała liczne emigracje i powroty do punktu wyjścia. Lub wtrącał się w politykę transferową sam zarząd.

Postanowiłem ułatwić sobie życie (a jestem ambitny i nie lubię iść na łatwiznę, bo osobiście wolałbym zbudować mało znane najgorsze drużyny świata. Wybrałem zatem Szachtar, który jak na Europę wschodnią śmierdzi kasą, więc sprowadziłem najznamienitsze talenty i nawet gwiazdy. Pierwszy raz był bardziej bezmyślny, teraz znów wróciłem do tego. Poziom treningowy mam bardzo dobry, moi grajkowie naprawdę potrafią wygrywać z najlepszymi, a mimo wielu godzin ustawień indywidualnych, od takyki, przez role i zadania indywidualne po wykonywanie stałych fragmentów gry oraz dogłębne analizy przedmeczowe zespołów i tak odpadam po raz kolejny z rozgrywek i to w sromotnym stylu.

Setki razy zmieniałem i ulepszałem oraz wymyślałem nowe taktyki, jednak na nic to. 3 sezon jest gorszy niż nawet drugi czy pierwszy. Dbam o kondycję i ogranie moich zawodników, wszelakie pre seasonowe przygtowania i przedmeczowe. Zadbałem o niemal każdy aspekt gry. Wchłonąłem z cmrev sporą ilość wiedzy, ale szczerze g**** to dało. Odnoszę wrażenie, że FM to nic innego jak loteria, ponieważ swoimi poczynaniami nie mam wpływu na przebieg meczu. nic mi nie daje ustawianie zadań i całej drużyny pod rywala w LM, poświęcając nawet głowiąc się pół godziny. Efekt pozostaje taki sam jak po bezmyślnym klikaniem myszką. Często nawet podczas urlopu idzie mi lepiej w lidze niż podczas mojej obecności. Czy ja mam pecha tylko do Europy? a może do całej gry? Wydałem kilkaset milionów euro na wzmocnienia w 3 sezony i liczyłem na to, że chociaż w jakimś minimalnym stopniu mi się zwróci ten trud bo wiadomo, że pieniądze nie zawsze wygrywają.

Może powinienem przejść na Fifę Manager dla dzieci? Już nic z tego nie rozumiem. Zjadłem zęby i straciłem setki godzin czasu. Nawet w ostatnim akcie desperacji wróciłem właśnie na chwilę do korzystania ze "wspaniałych taktyk", bo może to ja wiecznie coś źle robię... Testowo wygrałem 3:0 ze średnim ligowcem, a potem przyszedł czas na rewanż z Arsenalem i znowu dostałem bęcki. Nie mam ochoty oszukiwać i setki razy wczytywać grę, żeby tak głupio wygrywać wszystko, bo mnie to już naprawdę nie bawi... Chcę wygrać chociaż raz, a dobrze i uczciwie. Nie obchodzą mnie już nawet puchary krajowe, bo i tak ch** za to płacą, a renoma nie wzrasta. Myśłałem, że CA i PA nie jest takie ważne jak poszczególne atrybuty zawodnika na daną rolę i pozycję, a jednak chyba są. Bo w Celticu, jak miałem grajków powyżej 170 CA, to naprawdę zaczynałem się liczyć w świecie futbolu i żadne kombinacje i analizy nie pomagały ani nie dawały takiego efektu, co posiadanie typowych Wonderkids z PA 9 i 10.

leo21 Młody aktywista

28.06.2012 18:43    #3429     Serwis - Społeczność - Tutaj się witamy
Kac to będzie w sobotę :P Po zakończeniu roku szkolnego :)

L.U.C Partyzant

28.06.2012 17:02    #3430     Serwis - Społeczność - Tutaj się witamy
[quote="Speed"]hehe, @L.B.C. i @L.U.C. można Was pomylić - odróżniacie się tylko jedną literką i avatarami, dobrze, że się przedstawiliście :) skąd te nicki?[/quote]

L.U.C - moje przezwisko szkolne od małego Luk od Luka Skywalkera ( uwielbiam gwiezdne wojny) a pisownia L.U.C od mojego ulubionego rapera :) Syna (jak sie doczekam) nazwe Luc - wszystkie prawa zastrzezone;p
dodam ze od kad pamietam fan Man Utd.i Portugalii ahh pamietam gdy jako łepek na malym telewizorku ogladalem final euro 2004 Portugalia - Grecja :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.