Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

GrzegorzK Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Nie mam pomysłu na gre. Do tej pory grałem głównie dużymi, lecz nie wielkimi klubami z dobrych lig (Fiorentina, Sevilla, Schalke, Monpelier) A teraz oglądam sobie kariere Szkarłatnego Leona i bardzo spodobała mi się rozgrywka słabymi klubami z średnio-słabych lig - polacanie coś ?? - z wyjątkiem klubu Leona ( Pacos de Fereira )

DeadMan Partyzant

30.06.2012 17:52    #3412     Inne - Piłka nożna - EURO 2012
Kiedy mówiłem przed Euro że wygrają Włosi to wszyscy się ze mnie śmiali. W ogóle szkoda że Hiszpania gra w finale, bo jak oni wyprowadzają swoją akcje to ja zasypiam:)

danielinho

Nawet nie porównuj obecnej afery do Calciopoli. Myślę że ta nie ma na reprezentacje żadnego wpływu, w przeciwieństwie do 2006 roku.

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

Szkoda, że nie zajrzałem wcześniej. Sztos :)
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

Amikowiec Młody aktywista

30.06.2012 13:35    #3414     Sufler - Inne - Zła liczba mieszkańców Grecji i Izraela
Wiem, że można by było to zakwalifikować jako ciekawostkę przyrodniczą i materiał na FMmota niż wielki problem, ale Izrael ma 58 mln mieszkańców, a Grecję zamieszkuje niespełna 29 tys. ludzi.

http://image(...)002.jpg/

http://image(...)001.jpg/

kosa1333 Partyzant

[quote="kosa1333"]Szukam lewego skrzydłowego, prawego skrzydłowego oraz środkowego ofensywnego pomocnika do Fulham, odchodzi Murphy, Ruiz i Dempsey więc muszę szybko kogoś kupić, okienko transferowe 2 sezon, szukam jak najlepszych a przy okazji dosyć tanich, mam kase ale Fulham ma ogromne długi, ale gdyby trzeba było to jestem w stanie sypnąć groszem (26mln F + kasa z Ruiza i Dempseya)
BTW wygrałem LE więc reputacja troszkę podskoczyła.[/quote]

czy ktoś na tym forum odpowie chociaż raz na to ?...

kosa1333 Partyzant

Szukam lewego skrzydłowego, prawego skrzydłowego oraz środkowego ofensywnego pomocnika do Fulham, odchodzi Murphy, Ruiz i Dempsey więc muszę szybko kogoś kupić, okienko transferowe 2 sezon, szukam jak najlepszych a przy okazji dosyć tanich, mam kase ale Fulham ma ogromne długi, ale gdyby trzeba było to jestem w stanie sypnąć groszem (26mln F + kasa z Ruiza i Dempseya)
BTW wygrałem LE więc reputacja troszkę podskoczyła.

Valdi91 Młody aktywista

30.06.2012 01:13    #3417     Sufler - Porady do gry - Kwestia reputacji managera
[quote="szynaBKS"]zaczynając z reputacją niedzielny piłkarz po 4 latach w ŁKS-ie gdzie 1 sezon skończyłem na 14 miejscu, 2 na 3, 3 na 4 wraz z pucharem Polski, oraz w czwartym kończąc z mistrzostwem Polski oraz mając za sobą awans do ćwierćfinału ligi europejskiej to gdy zgłaszałem zainteresowanie Wisłą,
Lechem czy Polonią Wwa, zawsze kończyło się wyśmianiem[/quote]

To dziwne, ponieważ ja z doświadczeniem 'niedzielnego piłkarza' po 3 sezonach w Lechii (tyle potrzebowałem, by wygrać wszystkie krajowe trofea) i krótkim epizodzie w reprezentacji dostałem ofertę z Aston, a po 2-3 TYGODNIACH (zdążyłem ledwie zbudować nowy sztab szkoleniowy) poszedłem prosto do Chelsea. Tutaj nie mówię, że mam nie wiadomo jakie reakcje na rozmowy motywacyjne, ale niejednokrotnie odwracali już losy meczu. Najgorzej jest z tym w przerwie, na 'jest dobrze, ale potraficie lepiej' nie reagują w ogóle. Ale jak im spuszczę burę lub pochwalę to reagują prawie wszyscy.

Zgadzam się z kaseta1, prowadząc klub z niższą reputacją, z doświadczeniem 'niedzielnego piłkarza' ciężko od razu przebić się gdzieś wyżej, mimo wysokiej reputacji managera. W innej rozgrywce prowadziłem Tottenham, miałem reputację kontynentalną, ale kiedy mnie zwolnili szczytem możliwości był średniak Championship, o Premier League mogłem zapomnieć. Dziwnie jest to zrobione. Wystarczy spojrzeć co się dziś w piłce dzieje - Villas-Boas o mało co nie pozbawił Chelsea europejskich pucharów, a przecież jest to klub liczący się w walce o mistrza. Mimo to jest faworytem do objęcia zespołu z wysokimi ambicjami i aspiracjami na LM - Tottenham'u. A w FM to wystarczy przeczytać post kolegi nieco wyżej - obfite sezony w Man U, przygoda w polskiej lidze i co się okazuje, powrót na szczyt niemożliwy.

Palimpsest Młody aktywista

29.06.2012 19:59    #3418     Inne - Piłka nożna - Reprezentacja Polski
Można przeczytać wypowiedzi polskich "trenerów", że selekcjonerem powinien być Polak. Co to w ogóle za zrypane i ksenofobiczne kryterium wyboru?! Wydawało mi się, że trenerem powinien być ktoś z najlepszym warsztatem trenerskim(i jest wówczas oczywistością, że kimś takim na pewno nie będzie którykolwiek z pseudoszkoleniowców reprezentujących tą pożal się Boże polską "myśl" szkoleniową). A jednak się myliłem, liczy się narodowość, a nie umiejętności i wiedza.
@

kaseta1 Partyzant

[quote="Valdi91"]W FM 12 zbyt wiele czynników ma wpływ na przebieg meczu, by dało się wygrać samą taktyką. Warunki atmosferyczne, szerokość boiska, morale zawodników i ich premie w kontraktach, nie wspominając już o zagadkach silnika meczowego - to wszystko ma wpływ na grę, co uniemożliwia stworzenie nowszej wersji 'Diablo'.

Może jest tak jak mówisz, że najzwyczajniej w świecie przekombinowałeś te analizy. Pamiętam jak sam grzebałem i grzebałem w tym generatorze taktycznym, starając się dopracować wszystkie szczegóły. Za dużo pierdół, taksa zbyt skomplikowana i sobie chłopaki z nią nie radzili. Teraz mam ogólny, jasno określony zarys, poedytowane zawodnikom niektóre polecenia indywidualne (w szczególności częstotliwość strzałów z daleka i podań prostopadłych) i śmiga aż miło. Najfajniej się gra taktyką, która odpowiada osobistym upodobaniom managera, jednak nie każdy zespół będzie grał tą samą taktyką z taką samą efektywnością, to również trzeba brać pod uwagę.

A co do stylu gry w Twoim Szachtarze, jeżeli nie robisz przebudowy składu w każdym okienku transferowym, to ze stylem 'płynnym' spokojnie powinni sobie poradzić. W połączeniu z dobrą taktyką powinno zaowocować to przede wszystkim skuteczną, jak i ładną dla oka grą. Więc moja rada taka, byś zrobił nową taktykę nie kombinując za dużo, wrzucił im ją np. na okres przygotowawczy przed sezonem i zobaczył efekty. Nie mówię, że od razu wygrasz LM, ale może będzie coś lepiej, a z resztą sam będziesz najlepiej widział gdzie i jakie zmiany wprowadzić, co po jakimś czasie pozwoli Ci ją doszlifować. Robiąc od razu gotową w 100% taktykę ze wszystkimi szczególikami często trudno jest wychwycić co właściwie nie gra, bo mnóstwo rzeczy jest ze sobą powiązanych. Dlatego wpierw stawiasz szkielet, ogólny zarys, a potem dopracowujesz w oparciu o doświadczenia meczowe.[/quote]

To prawda. Taktyka nie może być zbyt skomplikowana. Popatrz na przykład taktyki cygana, tfu, Mourinho. Ma do dyspozycji graczy za 500 mln : Ronaldo, Ozil, Benzema, Di Maria, Alonso, itd. a co nimi gra? Bardzo prostą piłkę: przejęcie i przerzut na skrzydło ( Alonso jest w tym mistrzem), a dalej bazuje na szybkości Ronaldo, błyskotliwości Marii. Taktyka sama w sobie jest bardzo prosta, różnicę robią indywidualne umiejętności zawodników.

el Maestro Partyzant

W zależności od tego kim gram. Jeżeli gram Bayernem (co mi się kiedyś często zdarzało, ponieważ lubię ten klub) sprowadzam głównie najbardziej utalentowanych Niemców. Swojego czasu w FM 2009 miałem całą podstawową 11-tkę złożoną z zawodników narodowości niemieckiej i z powodzeniem odnosiłem sukcesy, zarówno na podwórku krajowym, jak i na arenie międzynarodowej. Jeżeli prowadzę dowolny inny zespół, również staram się zachować jego narodowy charakter, nie przesadzając z liczbą obcokrajowców. Kładę również nacisk na wychowanków, od czasu do czasu klubową szkółkę wzbogacając tym czy innym talentem z zagranicy. Nigdy ale to nigdy nie wydaję sum powyżej 30 milionów euro, prawdę mówiąc rzadko przekraczam nawet 20. Takie chodzenie na łatwiznę jest po prostu nie w moim stylu. Często korzystam z okazji, sprowadzając dobrych zawodników wystawionych na listę transferową na własne życzenie, z wygasającym kontraktem, bądź takich, których klub spadł z ligi i są dostępni po znacznie niższych cenach niż normalnie (na przykład, gdy Athletic Bilbao spadł któregoś razu z ligi Ander Herrera oraz Javi Martinez byli do kupienia odpowiednio za 11 i 15 milionów). Jedynym wyjątkiem jest sytuacja, w której prowadzę klub z niższej, słabszej ligi z mocno ograniczonym budżetem transferowym, wówczas korzystam z każdej okazji do wzmocnienia zespołu, kupując graczy znajdujących się na listach transferowych, będących bez klubu, etc. - bez zważania na narodowość zawodnika.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.